|
|
Stranica: 1433/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
alterWhite
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 16:12 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2022, 23:34 Postovi: 58 Lokacija: SuperVarta
|
Tako ce jednog dana hrvatski vojnici ginuti. Ali ti to podrzavas. Sve za imperiju pa i cunu svoju
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=BtoGz_uvRNw
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 16:16 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Sta tebe briga za nase vojnike, nisi valjda Hrvat?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
trofazna_struja
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 16:30 |
|
|
Čuj pražnjenja vojnih skladišta. Ja mislim da niko od nas nije svjestan koliko Rusija posjeduje granata i ostalog oružja + idalje se proizvode.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 16:41 |
|
|
Nema sumnje da posjeduje velike zalihe. Ovdje su im moglu uzeti nuklearno oruzje.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
alterWhite
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 18:53 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
alterWhite
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 18:54 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 19:16 |
|
|
DrMag je napisao/la: Sta tebe briga za nase vojnike, nisi valjda Hrvat? čuj, ako se tebi gine, što nisi već gore?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 19:33 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39509 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Na kraju se ono pisanje Washington posta pokazalo kao istinito. Mislim na onaj dio objavljenih razgovora gdje je Zelenski predlagao osvetničke napade na ruski teritorij i upadanje u ruska pogranična sela.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 19:35 |
|
|
regija bilhorod, ukrajinci probili granicu na 3 mjesta. rusi sada moraju tamo nekako vojsku izmisliti jer tamo nije postojala
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 19:41 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39509 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Rusi sad plaćaju svoju nesposobnost da tu nisu uspjeli napraviti tampon zonu uz granicu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 20:16 |
|
|
rusi i dalje trolaju ruse u bilhordu
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 20:23 |
|
|
ruske ptice i dalje padaju. u zadnje vrijeme se opasno kratko držu na nebu
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 20:37 |
|
|
A ja plaćam 3000 kvadrat.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
kontrasvijeta
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 20:57 |
|
|
Velebit je napisao/la: Finska ti ima ozbiljan model narodne vojske di svaki mladic odraduje onoliko koliko je mentalno sposoban. Tupavi uce samo osnove pola godine, ovi midwiti uce 9 miseci a pametni godinu dana i onda imaju status NCO.
Pa su svejedno libtardizirani.
Ne valja umanjivati indoktrinaciju koja se vrsi kroz skolu, tv, radio, novine, filmove, internet a narocito drustvene medije orjentirane na mlade poput youtube, instagram i tiktok.
Jedna nasa cura mi je rekla da su joj prijateljice sasvim nemisleci postale senzibilizirane za BLM i Georgea Floyda zbog instagram kampanje koje je dosla i do hrvatskih teenagerica.
O tome se radi. A jedna institucija poput vojske ne moze nadoknaditi 15 ostalih. Suština je jasna https://www.youtube.com/watch?v=zNlQGaDWsxcU pravu si, ne može i ne vidim da će nam se djeca moći od toga odbraniti a ni mi ih nećemo odbraniti tik tokova i sličnog. TIK TOK slava ukrima Belgorod epizoda završena ... Još porodica zavijenih u crno, da je ozbiljna vojska za ovo bi i te kako odgovarali. Evo zaboravili smo cijeli jedan dan da je Bahmut poa, to je bila jedina svrha te akcije. Prejaki su mi likovi koji kao pokušavaju akciju prikaziti da je bilo kakvog smisla imala osim influensersog trača. Isto tako ljudi zamišljaju kao paniku u Ruskoj Federaciji ...ahahhahahaahha pa bilo koja ozbiljnija kretnja neprijatelja je ispraćena, mjesec dana ko zna više koliko uništene tehnike na dnevnom nivou izbacuju, ko zna koliko likova je objavljenoi sa majdane "heroji" koji su pogublui živote, dosadilo objavljivati ... Ide li Ukro ofanziva, neko napisao da je počela?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 22:55 |
|
|
divizija je napisao/la: DrMag je napisao/la: Sta tebe briga za nase vojnike, nisi valjda Hrvat? čuj, ako se tebi gine, što nisi već gore? Kada je trebalo ginuo sam. Smijesna mi je briga Srba o tome kako ce nasi decki ginuti, a njihovi dragovoljci povaljani u Bahmutu.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 23 svi 2023, 23:37 |
|
|
daramo je napisao/la: Na kraju se ono pisanje Washington posta pokazalo kao istinito. Mislim na onaj dio objavljenih razgovora gdje je Zelenski predlagao osvetničke napade na ruski teritorij i upadanje u ruska pogranična sela. Nije to puka osveta, nego promišljen potez. Cilj je između ostalog vezivati ruske snage na ukrajinsko-ruskoj granici i istodobno oslabiti ruske snage u samoj Ukrajini da bi se olakšala predstojeća ukrajinska ofenziva kad dođe. Netko će reći da će takvi upadi homogenizirati Ruse za rat, hm da se radi o punoj invaziji možda, ali prekogranični upadi i čarke već puno teže.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 08:19 |
|
|
Junak mnogih forumaša opet "trola" Šef Wagnera: Pa kako smo demilitarizirali Ukrajinu? Napravili smo baš suprotnoCitat: ŠEF WAGNER grupe Jevgenij Prigožin rekao je u intervjuu prokremaljskom blogeru Konstantinu Dolgovu da ruske obrambene snage nisu bile spremne oduprijeti se nedavnim upadima u rusku Belgorodsku oblast protuvladinih skupina koje su deklarirale da se bore na strani Ukrajine.
Na pitanje o upadima Prigožin je rekao da dok su "skupine Ruskog dobrovoljačkog korpusa besramno ulazile u Belgorodsku oblast", ruska vojska "apsolutno nije bila spremna oduprijeti im se".
U intervjuu, objavljenom na Dolgovljevom Telegram kanalu "Dolgov govori", Prigožin je također rekao da vjeruje da Ukrajina sada ima jednu od najjačih vojski na svijetu. Unatoč tvrdnji da je Wagner zauzeo sve teritorije koje je planirao u istočnoj Ukrajini, Prigožin je rekao da su Ukrajinci vrlo organizirani, visoko obučeni, njihova inteligencija je na najvišoj razini te mogu upravljati bilo kojim vojnim sustavom s jednakim uspjehom, uključujući sovjetske i NATO-ove.
Oko ovoga se slažem. Mladost, ludost, inteligencija, dok na ruskoj strani djedovi i kumovi kroje sudbinu svijeta. Citat: Tvrdi da je Wagner zauzeo Bahmut
Rekao je da je više od 10.000 Wagnerovih vojnika poginulo u bitci za Bahmut i dodao da Rusija nije postigla puno uspjeha u svom cilju "demilitarizacije Ukrajine".
"Na početku specijalne vojne operacije Ukrajinci su imali recimo 500 tenkova, a sada imaju 5000 tenkova i ako je tada samo 20.000 ljudi znalo kako se boriti, sada ima 400.000 ljudi koji znaju kako se boriti. Pa kako smo Ukrajinu demilitarizirali? Čini se da smo učinili obrnuto, mi smo je militarizirali", rekao je Dolgovu.
Prigožin tvrdi da su njegove trupe 20. svibnja preuzele potpunu kontrolu nad gradom Bahmutom. Ukrajina je demantirala ovu tvrdnju.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 08:30 |
|
|
Izjave ovog momka su se uvijek pokazale vjerodostojnijim, od izjava Zelenakog. Citat: Šef obavještajne službe: Ukrajina ima dovoljno oružja, protuofenziva počinje uskoro
Šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov rekao je u intervjuu za Japan Broadcasting Corporation da Ukrajina ima dovoljno oružja i da će dugo očekivana protuofenziva početi "uskoro". "Mnogi civili ostaju pod ruskom okupacijom i ne možemo više gubiti vrijeme. Već imamo osnovnu količinu oružja i druge opreme. Sve što mogu reći je da će ona (protuofenziva) uskoro početi", rekao je Budanov.
Budanov je dodao da Ukrajina mora "upotrijebiti sve snage i sredstva" da otjera Rusiju sa svog teritorija te da će za nastavak tog pothvata biti potrebna veća zaliha oružja i streljiva. Prema Budanovu, presretnuto je 90 posto ruskih napada na ukrajinske trupe i logistiku koji su trebali ometati pripreme za protuofenzivu. Ukrajina je uspjela presresti te napade svojim poboljšanim sustavima protuzračne obrane, rekao je.
Ruske snage se sve više suočavaju s nedostatkom morala jer "nitko ne razumije" zašto se bore u Ukrajini, dodao je Budanov. Očekuje se da će ishod ukrajinske protuofenzive biti kritična prekretnica u ratu koja će odrediti hoće li Ukrajina vratiti veći dio svog teritorija ili će ju saveznici pritisnuti da se sastane s Rusijom za pregovaračkim stolom. Mar-kan je napisao/la: DrMag je napisao/la: Ruski vojni blogeri se zale na slab borbeni moral mobiliziranih vojnika, ucestalo bjezanje i sklonost predaji.
Svugdje ista prica sa rezervistima u tudjoj zemlji, da je htio biti ratnik, bio bi profesionalni vojnik. Ukrajina mora poraditi na imidzu tretiranja ratnih zarobljenika, kako bih se lakse poticalo ruske rezerviste na dezerterstvo. Predaju se i specijalci. Miris zapada je prejak. Zanimljiv video predaje 22 SOF ruska pripadnika...
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 09:55 |
|
|
Osijediti ces zbog brige za Ukrajinom Nego ne trabunjaj o osiromasenom uranijumu. reci nam sta znas o njemu, u kojoj se municijije isti ( kalibar i namjena)
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 10:01 |
|
|
Ne znas nista. Hvala. Dovidjenja.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 11:21 |
|
|
Dobra strana tih zabrana ukrajinskih zitarica, hrvatske zeljeznice, autoceste i luke profitiraju jer postaju glavni juzni hotspot za izvoz tih zitarica u svijet.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 11:26 |
|
|
Realnost je da ce Ukrajina biti vojnicki istočnoeuropski Izrael / J.Koreja, u koju će se upumpati 1000 milijardi dolara / eura kako bi stala na noge i dodatno ponizila putlerovu imperiju. Sve ostalo su vasi mokri snovi.
|
|
Vrh |
|
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 11:35 |
|
|
Nema sanse da Rusija ne uzme celu Ukrajinu. Druge igre se vode oko toga, narocito u Evropi. Mislim da je tu Rusija lose prosla, ali sto se tice Ukrajine ona nece postojati. Pored tolikog oruzja i pomoci sa Zapada Ukrajinci ne mogu metra da uzmu. Zbog pada Bahmuta poslali glinene golubove na Rusiju koji su potom pobijeni i od toga se pravi neka fama.
Nista od toliko dugo najavljivane ofanzive Ukrajine, odbrana je beton.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 11:37 |
|
|
Ako ne uzme bar do Berlina, ne pika se. Poželjno dogodine u Lisabonu. Neće Amerika prelaziti više Atlantik i zulum činiti.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 24 svi 2023, 11:56 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Ako ne uzme bar do Berlina, ne pika se. Poželjno dogodine u Lisabonu. Neće Amerika prelaziti više Atlantik i zulum činiti. Zaboravio si Aljasku
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|