|
|
Stranica: 1513/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
hilbert
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 15 srp 2023, 15:11 |
|
|
Ja mislim da ce BRICS summit koji se odrzava od 22. do 24. kolovoza u Johannesburgu presudno uticati na sljedecu fazu ruskih operacija u Ukrajini, tj. dovodjenja istih u zavrsnu fazu. Ovaj rat se mora gledati u mnogo sirem geopolitickom i ekonomskom kontekstu u kojem je jedan od ciljeva i stvaranje posebne valute za trgovinu unutar BRICS-a sto je opet samo trojanski konj sirih ambicija. Na summitu ce biti prisutni i predstavnici Eurazijske ekonomske unije (EAEU) i naravno SCO (Shanghai Cooperation Organisation). Dok se ljudi cinicno zabavljaju rekla-kazala "izvjestajima" sa ratista na Telegramu i Twitteru, Rusi i Kinezi rade na rasturanju dolara. Daleko je to jos od uspjeha, cak mozda izgleda na uspjeh, ali iz ruske i kineske perspektive nema povratka. Pitanje je samo koliko ce drzava slijediti njihovim stopama. Rat i takticko-operativni ciljevi nisu sami sebi svrha nego sredstvo u ostaviranju politickih i ekonomskih ciljeva. Tko misli da se u ratu radi iskljucivo o tome koliko si teritorija osvojio ili unistio tenkova, nije nista skontao. Mozes dobiti bitku, ali izgubiti rat. SAD i NATO su porazeni, ali se nemaju kuda izvuci. Takvi konflikti cesto odu van kontrole. Ako je tocno da Rusija kontrolise eskalaciju, moguce je da ce Zapadu ponuditi izlaz koji ce minimizirati gubitak obraza, ali mi se to cini previse fantasticnim s obzirom na neozbiljnost zapadnih "lidera" i njihovu intelektualnu potkapaciranost. Ti ljudi zaista vjeruju da je Rusija pred kolapsom i da se moraju samo jos malo strpiti dok se ruska kula od karata urusi. Cak i da sankcije ostvaruju namjere, na Zapadu nisu svjesni koliko su Rusi robustan i otporan narod. Na Zapadu zive razmazene picketine kojima arapske bande pale gradove i siluju cure dok je njihova glavna briga hoce li ove ili iduce godine izaci GTA 6 ili da li im je pizza dostavljena sa dovoljno salame. Narod koji je prozivio i prezivio Hitlerovu invaziju, tj. najkrvaviji rat u povijesti covjecanstva, i ekonomski genocid 90ih ne mozes poraziti, pogotovo ne sankcijama s kojima se tamo sprdaju.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 15 srp 2023, 18:44 |
|
|
Citat: At least 300,000 Ukrainians have been killed, probably closer to 350,000. Pa nebi se čudio da su brojevi takvi, pogledajte samo koliko ukrajinskih gradova je spaljeno i porušeno i koliko zvjerskih zločina je počinjeno nad civilima, broj mrtvih je sigurno velik.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 15 srp 2023, 19:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24033 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Putin je sve posmijenjivao osim svog korupcijskog pajdu Sojgua. Nije moguce da masa generala ne valjda, a da nista nije do Sojgua?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
hilbert
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 15 srp 2023, 19:55 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Citat: At least 300,000 Ukrainians have been killed, probably closer to 350,000. Pa nebi se čudio da su brojevi takvi, pogledajte samo koliko ukrajinskih gradova je spaljeno i porušeno i koliko zvjerskih zločina je počinjeno nad civilima, broj mrtvih je sigurno velik. MacGregor govori iskljucivo o palim borcima, ne o civilima. A koliko je to ukrajinskih gradova "spaljeno i poruseno" izuzev tamo gdje se vode borbe? Pogledaj malo snimke Kijeva, Harkova, Odese, Lvova, Mikolajeva na Youtube-u. Zivot normalan, pune ulice, kafici i restorani ljudi, nocni zivot kao i uvijek. Ponekad Rusi roknu neko vojno skladiste, ali rata u ovim gradovima nema ni u tragovima u poredjenju sa mnogim zemljama gdje vlada pravi rat. Ja sam do kolovoza 1994 bio u Bosni i sjecam se da je struja bila prava rijetkost. Voda se pila uglavnom iz bunara. Kafici i kada su bili otvoreni, rijetko tko je imao novca. Kutija cigara bila 20 maraka, kila mesa 80 maraka. Ulja i brasna si mogao dobiti nesto malo u paketu od Crvenog kriza jednom mjesecno ili ako si imao kakvu stelu. A ovdje sve radi, od struje, interneta pa do zeljeznice. Ljudi setaju i zive kao da su u Becu. Kakvi dakle poruseni i spaljeni gradovi i zvjerski zlocini? Rat je na istoku i ako neki civili pate, to su uglavnom onu u Donbasu koji su Rusi ili na strani istih. lider30 je napisao/la: Putin je sve posmijenjivao osim svog korupcijskog pajdu Sojgua. Nije moguce da masa generala ne valjda, a da nista nije do Sojgua? Koga je sve posmjenjivao? Gerasimova, Surovikina? Jos malo pa ce tvrditi da je sam sebe smijenio.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 15 srp 2023, 21:59 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25743 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Primarijus je napisao/la: Citat: At least 300,000 Ukrainians have been killed, probably closer to 350,000. Pa nebi se čudio da su brojevi takvi, pogledajte samo koliko ukrajinskih gradova je spaljeno i porušeno i koliko zvjerskih zločina je počinjeno nad civilima, broj mrtvih je sigurno velik. Prema zvaničnim ukrajinskim podacima broj poginulih civila prvu godinu rata je bio oko 8000. Zašto bi oni lagali i umanjivali svoje poginule? Znači ako prihvaćaš brojku od 300-350 tisuća poginulih ukrajinaca to su onda 97% vojnici.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 15 srp 2023, 23:12 |
|
|
Citat: Prema zvaničnim ukrajinskim podacima Samo u mariupolju ukrajinci tvrde da je poginulo 25 tisuća civila, a koliko znam bitka je završila sredinom prošle godine.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 08:00 |
|
|
Priprema se proxy rat Bjelorusija vs Poljska ?
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 10:42 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Citat: Prema zvaničnim ukrajinskim podacima Samo u mariupolju ukrajinci tvrde da je poginulo 25 tisuća civila, a koliko znam bitka je završila sredinom prošle godine. Zasto se dopušta da neko tako krupno laze ? Evo ja tvrdim da je Zelenski rekao da je u cjelom ratu poginulo troje civila.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 12:13 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Priprema se proxy rat Bjelorusija vs Poljska ? Link?
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 12:22 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25743 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Primarijus je napisao/la: Citat: Prema zvaničnim ukrajinskim podacima Samo u mariupolju ukrajinci tvrde da je poginulo 25 tisuća civila, a koliko znam bitka je završila sredinom prošle godine. Ah kume moj, tako ti možeš reći i da je poginulo 250.000 civila u Mariupolju, ili da je u napadu na Bakhmut poginulo 10.000 Rusa. Isto kao što ja mogu napisati da je danas uništeno 300 ukrajinskih tenkova. Prema zvaničnim podacima UN, UNICEF, OSCE itd broj poginulih civila u Ukrajini je manji od 10.000. Evo ti link. https://news.un.org/en/story/2023/07/1138442To samo govori o razlici između ruskog pristupa i NATOvog uzimajući u obzir brojke ubijenih civila u npr Iraku gdje se brojke mnogo više.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 12:42 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Prema zvaničnim podacima UN, UNICEF, OSCE itd broj poginulih civila u Ukrajini je manji od 10.000.
Citat: "OHCHR believes that the actual figures are considerably higher, as the receipt of information from some locations where intense hostilities have been going on has been delayed and many reports are still pending corroboration," the UN agency said in a statement.
"This concerns, for example, Mariupol (Donetsk region), Lysychansk, Popasna, and Syevyerodonetsk (Luhansk region), where there are allegations of numerous civilian casualties."
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 13:07 |
|
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 13:26 |
|
|
Ako je švaba to napisao onda 100% istina. Nikad švabo nije slagao, poznati po poštenju. Još ne bilo koji List nego Bild, njih i u Njemačkoj ismijavaju kao lazove.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 13:44 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Bez riječi.
Privitak/ci: |
IMG-20230716-WA0001.jpg [ 508.91 KiB | Pogledano 1607 put/a. ]
|
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 14:03 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Ako je švaba to napisao onda 100% istina. Nikad švabo nije slagao, poznati po poštenju. Još ne bilo koji List nego Bild, njih i u Njemačkoj ismijavaju kao lazove. 1:25
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 14:11 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Lekcije ovoga rata.
Privitak/ci: |
IMG_20230621_210452_456.jpg [ 166.03 KiB | Pogledano 1567 put/a. ]
|
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
listerstorm
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 14:29 |
|
|
Rašistički mobici u Bakhmutu odbili su ispuniti "naredbe za samoubojstvo" i sada im njihovo vodstvo prijeti ubojstvom. Muškarci su pogodili sve bingo karte: užasni zapovjednici, bez streljiva, bez potpore topništva i zrakoplovstva, kašnjenja u plaćanju i bez rotacije ili odmora. "Hello. We’re the mobilised from the 85th Brigade. Together with us are also contractors whose contracts ran out, but they’re still fighting here with us, now for 10-11 months.
We’d like to say that during all this time, we’ve been mobilised for 7-8 months, we always unconditionally completed all orders at fronts near Kreminna and Belohirivka, without fear.
But now, we’ve been thrown to Bahkmut to unprepared unmined positions, with a drunk company commander who led us to these positions. We didn’t reach them, we were shelled with tanks, mortars, Polish missiles.
We came to the company commander and explained that we won’t pass there. We came across employees of PMC “Hurricane” who were leaving those positions, they were the first with losses.
They explained to us that we’re simply suiciders, we won’t pass there. To which the company commander said we needed to complete the order. But as we’re the mobilised, not stormtroopers or spetsnaz, without ammo, without food, without evacuation, without vehicles, we were thrown in like stormtroopers.
We refused, only laying down weapons by the order of the Brigade commander, under threats of shooting, accused of betrayal, and threatened with imprisonment.
We didn’t reach those positions. We are now sat in Svetlodarsk, in some strange building. But as they didn’t take away our phones, we’re trying to record a video for our relatives who could help us.
We do not refuse to fight, we can take weapons again, but not in this direction, and not in the first line of defence. As I already said, we always followed our orders without being afraid, under mortar and enemy bullets.
But now, after this time, we’re simply defeated psychologically by our command. We don’t even have medals for the SMO, we were not given any payments. By the way, our salaries come late and not in full.
There’s no rotation, no rest provided to us. So that’s what it is. And we’re now accused of betrayal and cowardice forgetting about our previous achievements.
We were sent there without artillery and aviation support which are unable to suppress the enemy fire. We came under shelling, and after all that happened, the commander, answering why our artillery and aviation were silent, said there’s no ammo - “Go die an honourable death”.
But we’re not suiciders, we’re simple mobilised, workmen, just like anyone else."https://twitter.com/wartranslated/statu ... 13248?s=20Ruska vojska....ruska organizacija....što više reći....
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 14:37 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9996 Lokacija: Banja Luka
|
Ono, kad jednom rukom ratuješ , a drugom obnavljaš..
Mariupolj , Rusija .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 20:40 |
|
|
Ne pratim ovaj rat baš više, ne znam točno kad sam prestao pozornije pratiti, mislim kad je bila ona ukrajinska ofenziva oko Harkiva pa do mislim Kupjanska da se grad zvao, znam da je to bio prošle godine ne znam točno kad. Od tada samo ako slučajno uhvatim koji naslov. Tako sam bio nedavno vidio da su Rusi u zrak dignuli onu branu kod Kathovke, i neki dan malo švrljam po Sentinelu i naletim na nešto mi se činilo interesantno pa sam išao usporediti sa prošlom godinom, opet kažem, kako ne pratim baš više ovaj rat, a pogotovo ne ovu temu ne znam jel o ovom već govoreno, vjerojatno je, ali pošto mi je interesantno i pomalo nevjerojatno ipak ću staviti Dakle napravio sam gif akumulacije Dnjepra prije brane na isti dan 2023. i 2022. ne znam kako dočarati veličinu ogromnog isušenog prostora, ovo je kao 50 isušenih Buških jezera a vjerojatno sam i malo rekao, ne znam kakve će ovo imati ekološke, energetske i ostale posljedice po ljude i životinje, ali razmjer ovolikog isušivanja je zapanjujuć
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 21:01 |
|
|
Kahovka je cca 23 puta veća od Buškog jezera po zapremnini. I ja san mislia da je veća, iznenadilo me ovo malo.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 16 srp 2023, 23:56 |
|
|
Zapremnina, odnosno dubina nije bitna za veličinu isušenog područja, kao ni za život ispod površine, riba isto pliva i u 8 i 18 metara dubine.
Evo išao sam provjeriti, otprilike 40 puta površinom veća od Buškog jezera, wow čak sam bio i iznenađujuće blizu sa procjenom, čak štoviše površina Buškog je vjerojatno uzeta kao maksimum a znamo da razina u jezeru često oscilira i zna se dobrano povuć, a ovo je zapravo izliveno korito rijeke u kojem je poplavljena površina uglavnom nepromijenjena. U svakom slučaju bolesna isušena površina.
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 17 srp 2023, 08:33 |
|
|
opet sjeban krečki most, ponovo diskusije u kremlju
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 17 srp 2023, 09:14 |
|
|
Ubijeni otac i majka, a dijete na intezivnoj skrbi.
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 17 srp 2023, 09:18 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Ubijeni otac i majka, a dijete na intezivnoj skrbi. rusi pobili (i još ubijaju svaki dan) desetine tisuća civila i djece i to te nikad nije (i neće) smetati. ti si tipičan četnički farizejac
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 17 srp 2023, 09:19 |
|
|
neman je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Ubijeni otac i majka, a dijete na intezivnoj skrbi. rusi pobili (i još ubijaju svaki dan) desetine tisuća civila i djece i to te nikad nije (i neće) smetati. ti si tipičan četnički farizejac ... a trebao bi se sa nama veseliti da se taj najnepotrebniji most na svijetu ruši
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|