HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 vel 2025, 00:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 1622  Sljedeća

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 24 vel 2022, 21:33 

novovrijeme je napisao/la:
Karabajaa je napisao/la:
Dižu se braća!!

Dižu se ko *** rahmetli Aliji.

Citat:
Ruska vojska stigla na samo 10 kilometara udaljenosti od Kijeva

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad Međunarodnim aerodromom Antonov u Gostomelu, koji je udaljen manje od 10 kilometara od glavnog grada ove zemlje Kijeva.

Ovu informaciju potvrdio je savjetnik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Mihail Podoliak.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusk ... /220224180

Alah da se spusti i stane u redove Ukrajine bio bi jeban.

Spor ti je klix, moras druge izvore koristiti u ovim momentima.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:34 

Bome napali ovi.

Nisam se ovom Nadal. :zubati

Stvarno ne znam koji su poremećeni mamlazi radili Putinu cost/benefit analizu ovoga.

Što se tiče završenog prvog dana, očito je da od očekivanog blitzkriega nema ništa. Gotovo nikakav napredak nije napravljen. Zauzeto nekoliko pograničnih sela i nešto teritorija na jugu iz smjera Krima, što mi više sliči na taktičko povlačanje Ukrajinaca i negubljenje resursa (prije svega ljudskih, ali i materijalnih za ništa, ako se linija može uspostaviti par kilometara iza. Normalno je da kad se suočavaš sa tolikim razmjerom agresije nećeš liniju postaviti na rampi na granici.

Jedino značajnije je zračni desant na zračnu luku i zauzimanje brane da se može pustit voda na Krim. Naletio sam u zadnjih par sati na informacije da su i zračna luka i hidrocentrala ponovo pod kontrolom Ukrajinaca, moguće fake news, vjv su Rusi još uvijek tamo.

Sad vjerojatno slijedi još jedno noćno bombardiranje cijele Ukrajine, pa ćemo vidit oće li sutra ili u sljedećim danima bit većih teritorijalnih pomaka.

Inače, današnje onaniranje svetosavnih turaka je bilo odvratnije čitati nego kad su bosnanski turci isto tako onanirali na tijek rata u Nagorno Karabahu. Vidim da je to riješeno, barem u većoj mjeri. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:35 

tucepi je napisao/la:
Nismo istrazivali plin u unutarnjem moru, a vjerovatno ga tamo ima na bacanje.

Dugorocni, Kinezi ce kroz 50ak godina pregaziti istok Rusije. Ono sto je Amerika/EU radila Rusiji, ojacavala ih trgujuci, sad ce to Rusija raditi Kini, ojacat ce ih.
Ni je ni to sretno rjesenje za Ruse

dosad vam je svima trebalo biti jasno da Rusiju nitko ne može pregaziti. Rusija može 8 puta spržiti kompletnu zemaljsku kuglu.

Što se tiče Kineza, dok je Jenki na Tajvanu i pred kineskom obalom parkiran u 10 država, Rusi se za njega uopće ne moraju brinuti. Rusi se za Kineze trebaju brinuti tek kad USA propadne i pokupi prnje s Pacifika. ali i tad imaju dobru metodu odvraćanja.

Jedina prijetnja Rusima, uz NATO, je demografija, kao i svim europskim narodima. ako propadnu, propast će zbog unutarnje destrukcije i imigracije, No, oni se bar donekle tome pokušavaju oduprijeti, mi smo već kapituliral i slavimo svoju smrt.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:37 

HDZovci na haparatima. Smirite se. Doći će Vladimir i do Zegeja. Idemo redom.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:37 

divizija je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Povukao je potez bez presedana, daljnja povijest se više neće pisati kao što bi se pisala. Tko zna zašto je to dobro, ali da će uništiti trajnu Ukrajinu to je jasno, ostat će samo ostaci.

nije ništa bez presedana, ima 300 presedana za ovo, i tu je sad patetika i faziejstvo kojoj čitav dan svjedočimo.

ali ja ne mislim da će uništit Ukrajince kao ljude, uništit će ukrajinstvo kao rusofobnu, mrzeću ideologiju koja do ekstrema ispoljava narcizam malih razlika.

Ukrajinci su zatrovani mržnjom prema narodu koji im je najbliži u svakom pogledu i to mor nestati s kugle zemljske. Ta ideologija, ne ljudi, ljudi će prodisat kad se toga oslobode.

Ljudi neće biti, od Ukrajine će ostati tragovi.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:38 

Ovo se radi samo i jedino zbog ruskog imperijalnog refleksa, i zbog ničeg drugog.
Imperija kojoj mora biti po njezinoj.
A Zapad po običaju impotentan.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:38 

daramo je napisao/la:
Rusi zauzeli aerodrom u Kijevu i mirno šetaju dok ih se snima, novinar razgovara sa zapovjednikom, meni se čini da ukrajinskom narodu nije do rata.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:40 

divizija je napisao/la:
Jedina prijetnja Rusima, uz NATO, je demografija, kao i svim europskim narodima. ako propadnu, propast će zbog unutarnje destrukcije i imigracije, No, oni se bar donekle tome pokušavaju oduprijeti, mi smo već kapituliral i slavimo svoju smrt.

Na što bi ličila opća "NATO mobilizacija" u Europi ? Nikako to ne mogu zamisliti da ne znam kako izvrnem. Mene ne bi natjerali da se borim za neki drugi narod da mi i zatvorom prijete.
(Bez toga NATO ima odprilike 4% šanse protiv Rusije)

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:40 

Šporet je napisao/la:

Što se tiče završenog prvog dana, očito je da od očekivanog blitzkriega nema ništa.

meni djeluje upravo suprotno, ratuju tako da neprijatelja prvo smrve prije negdje uđu.

nema tu blitzkriega kod Rusa, to smo sve već gledali u Siriji, toliko udaraju avijacijom i artiljerijom da kopnenim trupama na kraju ostane jako mali posao ili ovi sami odu zelenim autobusima. neprijateljske kontraofanzive redovito završe kao kotlići u kojima je protivnik smljeven.

Ali da, neće to biti blitzkrieg, samo to ni nije ruska taktika. Taktika je šparati meso, rasipati se s bombama.

U prvom danu je Ukrajina ostala bez zračnih snaga i PVO, već prvi način da stvari krenu lakše. No prije nego zauzmu išta, uvijek će prvo samljeti pritvničke snage do maksimuma

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:41 

Navodno Ukrajinci imaju neke uspjehe koristeći turske dronove.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:43 

snowflake je napisao/la:
Ovo se radi samo i jedino zbog ruskog imperijalnog refleksa, i zbog ničeg drugog.

Mislim da se radi upravo zato što je Putin procijenio da će malo kada Zapad biti toliko impotentnan kao sada.

polariziran, reuzet ideologijom autodestrukcije, posvađan, iscprljen s dve godine corona manije, a na čelu dementni starkelja.

donedavnos uRusi gradili plinovode OKO Ukraijne, a sada vše invaziju na nj.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:43 

snowflake je napisao/la:

"Zapad" je jedna druga imperija koja je odgovorna za više krvi po svijetu. Znači nije nimalo impotentna već jako zla i opasna.
Jeste konzumirali CNN zadnjih 20 godina ?

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:44 

divizija je napisao/la:
Šporet je napisao/la:

Što se tiče završenog prvog dana, očito je da od očekivanog blitzkriega nema ništa.

meni djeluje upravo suprotno, ratuju tako da neprijatelja prvo smrve prije negdje uđu.

nema tu blitzkriega kod Rusa, to smo sve već gledali u Siriji, toliko udaraju avijacijom i artiljerijom da kopnenim trupama na kraju ostane jako mali posao ili ovi sami odu zelenim autobusima. neprijateljske kontraofanzive redovito završe kao kotlići u kojima je protivnik smljeven.

Ali da, neće to biti blitzkrieg, samo to ni nije ruska taktika. Taktika je šparati meso, rasipati se s bombama.

U prvom danu je Ukrajina ostala bez zračnih snaga i PVO, već prvi način da stvari krenu lakše. No prije nego zauzmu išta, uvijek će prvo samljeti pritvničke snage do maksimuma

..ti navijaš za to pravo rokanje tek slijedi u konvencionalnom sukobu..svaki novi dan sanse Ukrajine rastu na žalost tvoju deklarirani katoliku.. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:44 

dudu je napisao/la:
Ljudi neće biti, od Ukrajine će ostati tragovi.

vidjet ćemo, meni se čini da većina Ukrajinaca ovo gleda po strani kao da ih se ne tiče

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:45 

Naša Kvačica je napisao/la:

Jesi pogledao ko je izvor ? Ukrajinsko ministarstvo obrane.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:46 

divizija je napisao/la:
Šporet je napisao/la:

U Siriji su Rusi imali kopnenu vojsku na tlu koju su podržavali. To je bio građanski rat i SAA je imala velike gubitke.

Jedino bitno je žele li se Ukrajinci braniti. Ako žele, nema te ruske sile da potčini desetine milijuna ljudi. Možda te pokrajine na istoku gdje je većina Rusa, ali to je sve.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:47 

divizija je napisao/la:
snowflake je napisao/la:

Mislim da se radi upravo zato što je Putin procijenio da će malo kada Zapad biti toliko impotentnan kao sada.

polariziran, reuzet ideologijom autodestrukcije, posvađan, iscprljen s dve godine corona manije, a na čelu dementni starkelja.

..sto zapad triba napast Rusiju veze nemas zapad će Dat lekciju kepecu ne brigaj se..logistika je uvik dobijala ratove..

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:47 

Samo za braću Srbe :D

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:48 

BBC je napisao/la:

Zvuči službeno? :zubati

A čuješ, svaki izvor navija za nekoga. Malo tko je sad neutralan.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:48 

laganini je napisao/la:
..ti navijaš za to pravo rokanje tek slijedi u konvencionalnom sukobu..svaki novi dan sanse Ukrajine rastu na žalost tvoju deklarirani katoliku.. :zubati

normalno da ne rastu, svakim danom će biti samo sve više smrljveni i uništavani. Sve sam to gledao godinama u Sirji, pratio sam taj rat dan po dan i znam kako rusi rade. to je nehumano razarajuće.

neće Ukrajinci sutra imati više oružja, municije, resursa, ničega, nego svakim danom sve manje. Pobunjenicima u Siriji su pokušavali dostaviti iz Turske, ali su rusi i konvoje potaracali.

Rusi su neka vrsta suvremenih akindžija u ratovanju, uništavaju protivniku resurse, materijalne i ljudske dok se ne slomi.

Hitlerov blitzkrieg je zapravo bio puno humaniji, osim ako si imao nesreću završiti kao PVO u logoru.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:49 

PCM je napisao/la:
Samo za braću Srbe :D

samo su tog Kučmu par godina kasnije maknuli i uslijedila je narančasta revolucija.

Da su takvi ostali na čelu Ukrajine, ovoga danas ne bi bilo

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:49 

BBC je napisao/la:

Zvuči službeno? :zubati

A čuješ, svaki izvor navija za nekoga. Malo tko je sad neutralan.

Samo su okrenuli video iz Sirije za 180 stupnjeva. Ali šta ja znam, ja sam samo ruski hacker.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 21:50 

laganini je napisao/la:
divizija je napisao/la:

..sto zapad triba napast Rusiju veze nemas zapad će Dat lekciju kepecu ne brigaj se..logistika je uvik dobijala ratove..

Ako kepec bude brz i učinkovit - ništa od logistike.

Vrh

Divizija, zaštitom manjina je i Hitler pravdao svoje napade. Kao i Milošević.
Drugo, ako si nekome "bratski narod" ne napadaš ga. To je uvjet svih uvjeta.
Čisto ludilo i iživljavanje, kojeg ne bi bilo da Ukrajinci imaju barem jednu nuklearnu glavu.
Volim ih dijelom baš zato što su ih se odrekli, ali to nikad, ama baš nikad nisu smjeli učiniti.

Vrh

laganini je napisao/la:
..logistika je uvik dobijala ratove..

ako je tome tako, Rusi je imaju za izvoz.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: