|
|
Stranica: 108/169.
|
[ 4207 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 06 lis 2024, 21:56 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26153 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Eminencija je napisao/la: I kao napreduje a nigdi liniju nije probila samo je pomice. A Ukrajinci se ni ne povlače. Oni samo napreduju u suprotnom smjeru. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Michael Collins
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 07:44 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Eminencija je napisao/la: I kao napreduje a nigdi liniju nije probila samo je pomice. A Ukrajinci se ni ne povlače. Oni samo napreduju u suprotnom smjeru.  Ovim tempom, Rusi ulaze u Kijev 2099. godine.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 08:01 |
|
|
Michael Collins je napisao/la: Bobovac je napisao/la: A Ukrajinci se ni ne povlače. Oni samo napreduju u suprotnom smjeru.  Ovim tempom, Rusi ulaze u Kijev 2099. godine. Stvar je u tomu što je svake godine, ili bolje reći negdje svakih 6 mjeseci, tempo drugačiji.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 08:10 |
|
|
Michael Collins je napisao/la: Bobovac je napisao/la: A Ukrajinci se ni ne povlače. Oni samo napreduju u suprotnom smjeru.  Ovim tempom, Rusi ulaze u Kijev 2099. godine. Davno je ovo trebalo zaustaviti. Pričao sam prije pola godine sa nekim kolegama Ukrajincima, svi protiv primirja. Kažu iskoristit će Rusija primirje da ojača. Kontam pa iskoristite i vi primirje da ojačate  , ali šutim neću se pravit pametan. Ako oni tako žele tko sam ja da proturječim.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 08:20 |
|
|
Covjek bi pomislio da ce se umoriti, ali ne, i dvije i pol godine kasnije verglaju istu suplju pricu, Rusija propada.
Samo se vi tjesite, i pratite front skrgucuci zubima.
|
|
Vrh |
|
 |
Michael Collins
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 08:53 |
|
|
spectre je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Covjek bi pomislio da ce se umoriti, ali ne, i dvije i pol godine kasnije verglaju istu suplju pricu, Rusija propada.
Samo se vi tjesite, i pratite front skrgucuci zubima. Ma evo Rusija pobjeđuje. Kijev samo što nije pao. Jesen 2097. je ključno...
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 08:58 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Michael Collins je napisao/la: Ovim tempom, Rusi ulaze u Kijev 2099. godine.
Stvar je u tomu što je svake godine, ili bolje reći negdje svakih 6 mjeseci, tempo drugačiji. Pa jest tempo drugačiji. Prvo su navalili mehanizacijom, pa pjehe, sad kineskim motociklima i golf autićima 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 09:31 |
|
|
spectre je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Covjek bi pomislio da ce se umoriti, ali ne, i dvije i pol godine kasnije verglaju istu suplju pricu, Rusija propada.
Samo se vi tjesite, i pratite front skrgucuci zubima. Ma evo Rusija pobjeđuje. Kijev samo što nije pao. Po stanju na terenu Rusija pobjeđuje. I u smislu osvajanja teritorija i u smislu uništavanja neprijateljske tehnike i žive sile. E sad, to što pobjeđuje sporo to je fakt. Volio bih i ja da je to brže ali jbg... Ipak trendovi su bitni. Kada vidiš pretprošlu ili prošlu godini gdje su rusi osvajali 3 sela mjesečno i usporediš sa ovom razlika je velika i teritorijalni dobici u korist Rusa akceleriraju.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 09:37 |
|
|
Bobovac je napisao/la: . I u smislu osvajanja teritorija i u smislu uništavanja neprijateljske tehnike i žive sile.. Daj brojke.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 10:28 |
|
|
 Ruski pritisak je popustio Inace, fluidna obrana znaci da nemaju vise dovoljno ljudi, nemaju snagu za frontalnu obranu na svakom metru kao do sada, prelaze na balansiranje.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 10:30 |
|
|
 nakon osvajanja Cukurista, Rusi ulaze u Novoselydivku. Kotlic izgledan, fluidna obrana bi znacila da uskoro bjeze iz Kurahivke i Girnika, iliti "uspjesno se povlace pobjednickim korakom".
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 11:37 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 3830 Lokacija: Herceg-Bosna
|
crni_bombarder je napisao/la: Covjek bi pomislio da ce se umoriti, ali ne, i dvije i pol godine kasnije verglaju istu suplju pricu, Rusija propada.
Samo se vi tjesite, i pratite front skrgucuci zubima. Ako Rusija i propada moje je pitanje, koliko će to dugo trajat i koliko će mene osobno koštati? Meni nije neki gušt da gledam i da se radujem propadanju Rusije dok zbog rata i općenito stanja u svijetu sve skuplje plaćam sve od namirnica do izgradnje. I što trebam, 10 godina tako dok Rusija ne "propadne"? I kad propadne, šta onda? Kako ću ja imati benefit od toga? Ako se oni maknu kao geostrateški problem zapada na red dolazi Kina, a moj život ima ograničen vijek trajanja, radije bih da ga živim u onom ekonomskom usponu kojeg je svijet doživio 90'tih kad su pale željezne zavjese a svijet i globalna trgovina doživjeli boom (mi smo to vrijeme protratili u ratu). Konkretno, neka se hebu i jedni i drugi, ja ne želim živjeti u konstantnom stanju nekakve krize i čekanja boljega, pa odrastao sam u tome! Neka dogovore više nevoljki mir i jednima i drugima, utanače im granice koje im se ne sviđaju (kao što mi imamo ovdje u BiH) i da se krene dalje. Ne želim ispaštati sankcije da bi Herceg-Bosna bila neovsina, zašto onda da patim ikakav ekonomski manjak zato što jedni pravoslavci ne mogu s drugima?
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 12:35 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 3830 Lokacija: Herceg-Bosna
|
spectre je napisao/la: Poanta je da se svijet ne vrti oko tebe i onog što ti želiš. Nije ti Ukrajina jedino žarište, tu ti je još i Bliski Istok.
Ako sve gledaš kroz religiju onda uzmi u obzir da na ukrajinskoj strani imaš i katolike, a na ruskoj kadirovce i druge islamiste. Ne vrti se oko onoga što ja želim, jer da je tako ne bi se tamo ni ratovalo, najvjerojatnije. To ne znači da nemogu izraziti svoje želje, i pojasniti svoju sebičnost. Možda nagnati druge da tako razmišljaju i da ne rasplamsavaju sukob potičući ovu ili onu stranu na svoju štetu kao da prate nogometnu utakmicu, a ne globalni sukob koji nas sve košta. Što se tiče tih islamista, oni su protiv Ukrajine jer su se slizali s Putinom, i možeš razoriti koliko hoćeš Ukrajine i zaraćenih područja, neće stradati ništa islamsko, nego samo područje na kojem žive pravoslavci, bilo da su rusi ili ukrajinci. Kažem da su pravoslavci ne zato jer gledamo to religijski nego zato jer su kulturološki skoro identični, nije tu samo pitanje vjere. I svjetonazor im je identičan. Za 20 do 30 godina političke razlike postaju beznačajne, a kultura ostaje ista kuda god sada da pukne granica, pa zašto je ne ugovoriti ranije? Rat je čisto politički, pozicioniranje globalnih sila, od kojeg ja nemam koristi ovako ni onako. Haj da su mi bar ti zapadnjaci napravili onakvu državu kakvu sam htio da su recimo "kaznili" srbe gubitkom teritorija u BiH, a nagradili nas i bošnjake podjelom tako da mi dobijemo prostor Herceg-Bosne za pripojiti Hrvatskoj, a bošnjaci veći dio ostatka za sebe, dok bi srbi recimo dobili možda neke dijelove uz granicu, sve zapadno od Distrikta izgubili. Tada bih ja osjećao nekakvu solidarnost sa tim zapadom, jer vidi koliko su nam dali! Nije se to dogodilo već je podijela išla "pošteno" i za nas, saveznike zapada, i za agresora po shvaćanju tog istog zapada. Ovako osjećam i veliku dozu razočaranja, ono što smo dobili je uvijek imalo nekakvu vagu, pa neka sada tu istu vagu izvade i za Ukrajinu, što da ne? Jedino su od svega toga dobro prošli albanci kojima je taj zapad kreirao državu a da nisu imali ništa, ni republiku, samo pokrajinu.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 14:38 |
|
|
Kakva budaletina. Zapad cuva putina,boje se da neko sposoban nedodje. A nezele ni rasped rusije.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 16:16 |
|
|
Da vidimo stanje na ratištu danas: Rusi u potpunosti očistili Grodovku kod Pokrovska.  Uši su u Novoselidovku. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 07 lis 2024, 23:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43755 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Rika, smanji navijanje, inače i ti ideš naglavačke. Nastup kao Bobovac i crni_bombarder je OK. Ti mi navlačiš samo trolove na koje moram tratiti vrijeme za baniranje.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 08 lis 2024, 07:56 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10130 Lokacija: Banja Luka
|
Izgleda da se počelo dešavati ono što sam davno pretpostavio - krenulo ''cjenkanje'' . Šuplja priča o obaveznoj cjelovitosti Ukrajine ,po svaku cjenu , je završena . Naime...Zapad pustio probni balon , kako postoji mogućnost ''dogovora'' da se Rusima dogovori da kontrolišu dvadesetak posto Ukrajine , ali da im to ne bude priznato . Rusija , naravno, na tako nešto neće pristati . SVO će trajati dok god Zapad ne ode sa tih prostora ruskog svjeta , u kojem je proizveo toliko zla.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 08 lis 2024, 09:39 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10130 Lokacija: Banja Luka
|
https://www.novosti.rs/planeta/svet/141 ... vu--spreciA neke EU države već sada krenule i sa ovakvim najavama , javno ... Kada SVO prođe i Rusi urade što su naumili , biće zanimljivo gledati stampedo EU političara ka Moskvi . Baš kao i Hrvatska , sve one imaju u rezervi svog ''Milanovića'' . U niskom startu . ( osim ljutih  pribaltičkih državica )
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 08 lis 2024, 10:23 |
|
|
Svarog je napisao/la: https://www.novosti.rs/planeta/svet/1415900/fico-sledece-godine-zeli-otputuje-moskvu--spreci A neke EU države već sada krenule i sa ovakvim najavama , javno ... Kada SVO prođe i Rusi urade što su naumili , biće zanimljivo gledati stampedo EU političara ka Moskvi . Baš kao i Hrvatska , sve one imaju u rezervi svog ''Milanovića'' . U niskom startu . ( osim ljutih  pribaltičkih državica ) Štokholm sindrom je (još uvijek) jak kod nekih... 
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 08 lis 2024, 11:33 |
|
|
Na zalost, ovaj rat je kao i svaki drugi, prepun ratnih zlocina.
Zao mi je jer ukrajinci i rusi su oba slaveni ali ocigledno rat u ljudima izaziva najgore i najbolje. Snimke koje neces vidjeti na propagandnim profilima, gdje se neprijatelj uredno predaje i ovi ga tretiraju po zenevskoj, to je samo propaganda.
Gledao sam snimak strijeljanja zarobljenog ukro vojnika, navodno balticki placenik, smlatise ga bez milosti. Ili likvidaciju trojice Azovaca u Njujorku, oni su se predali izasli iz nekog podruma, legli i Rusi su ih likvidirali. Takodje likvidacije Rusa od strane ukra, ubijaju i ranjene ljude, jako mi je to ruzno jer i pored rata, ljudi su.
Takodje vidjeh snimke ukra u povlacenju iz Ugledara, sprzeni su TOS termobaricnim raketama, vjerovali ili ne ali ostale samo kosti. Zar ta termobarika tako covjeka sprzi, svo meso je nestalo, samo kosturi ostali. Ili snimci i fotografije unistenih ukro kolona u Kursku, obezglavljeni izmasakrirani bombardiranjem u automobilima. Ima i snimak susreta dva vojnika u rovu, ukrajinac je izmesario rusa strojnicom brzi bio, toliko se prepao da je psovao cijelo vrijeme.
Rat je uzasna stvar.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 08 lis 2024, 20:12 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Za mog drugara Riku jedna slika sa Istočnog fronta!
Privitak/ci: |

IMG_20241008_210745_458.jpg [ 67.54 KiB | Pogledano 1611 put/a. ]
|
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 09 lis 2024, 07:53 |
|
|
Udarili žestoko Rusi u pravcu Severska sa nekoliko klinova. 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 09 lis 2024, 08:02 |
|
|
Uspjeh ruske vojske u Toretsku. Spojili su dva klina i zauzeli distrikt Zabalku u južnom dijelu grada. 
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 09 lis 2024, 08:46 |
|
|
Koliki postotak teritorija bivse Ukrajine trenutno kontrolira Rusija ?
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 09 lis 2024, 10:27 |
|
|
Mislim da su kod Siverska ukri presli u tu novonajavljenu fluidnu obranu, Rusi prelako probijaju klinove, ovo Verkhomenskonesto su zauzeli jednim napadom, sad i Serebrjanku sjevernije, pretpostavljam da se ukri povlace ka gradu na ta brda ili uzvisenja koja je lakse braniti. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|