|
|
Stranica: 192/276.
|
[ 6890 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 15:11 |
|
|
eurotrad je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa baš suprotno. Rusi su, poput Alije, odbili plan, jer njihova strategija, kilometar po kilometar (beba po beba) miriše na uspijeh. Tko je odbio koji plan? Jedino što znamo je da je Zelenski odbio prihvatit da Ukrajina ne smije u NATO. Za nikakvo odbijanje nikakvog plana mi ne znamo, jer plana ni nema. Rusi odbijaju PRIMIRJE, jer primirje je samo predah za stranu koja gubi. Nikakav plan nije ni ponuđen niti prihvaćen od bilo koje strane. Mirovnog plana ni mirovnog sporazuma nema na stolu, nego se Rusima probalo uvaliti primirje dok traju pregovori, a da dotle Zapad mirno naoružava Ukrajinu. Sve ovo djeluje kao Trumpova predstava za biračku bazu, da bi on eto ispao mirotvorac, da dve tri proruske izjave, onda zapravo ne nudi ništa nego "ajte stanite dok mi nastavljamo po starom". I još je ubo minerale od Ukrajinaca. Ponudio je i Putin trodnevno primirje pa ga je Zelenski odbio. Duljeg primirja neće biti dok se ne dogovori mirovni sporazum. Trump je ispao veliko lajalo, politika carina mu se urušila, SCOTUS mu zaustavio deportacije, DOGDE ne postiže ni promil potrebnog, stišću ga da napadne Iran, BDP u padu, kamatne stope na vrhuncu, burza potonula, dolar potonuo, i jedino što mu preostaje ko svim liderima do sada , izvoziti unutarnje probleme prema van rasplamsavanjem ratova. Amerika umire, američka moć kopni i Trump je bio pokušaj da se to pokuša zaustavit na sve moguće načine. Razlika između njega i ostalih je što bi ostali nastavili po starom i tvrdili da je sve super. Doduše činjenica je da mu je kabinet u prvih 100 dana ekstremno neuspješan i napravili su popriličan kaos.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 16:41 |
|
|
gargan je napisao/la: Dokle HB administracija misli trpiti ovog moderatora koji otvoreno provocira pa onda briše postove kad mu se odgovori? Mene su banovali da ne mogu da šaljem privatne poruke, a u životu nisam ovde poslao privatnu poruku. Ajde shvati to? Mislio sam da je to zato što sam Srbin pa rekoh boli me ona stvar, njihov je forum, neću da se natežem i tražim svoja prava. Ali vidim i da su prema svojima isto takvi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 17:00 |
|
|
|
Nema opcije za baniranje privatnih poruka. U nastavku držite se teme.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 17:05 |
|
|
weasel je napisao/la: eurotrad je napisao/la: Tko je odbio koji plan?
Jedino što znamo je da je Zelenski odbio prihvatit da Ukrajina ne smije u NATO. Za nikakvo odbijanje nikakvog plana mi ne znamo, jer plana ni nema.
Rusi odbijaju PRIMIRJE, jer primirje je samo predah za stranu koja gubi.
Nikakav plan nije ni ponuđen niti prihvaćen od bilo koje strane. Mirovnog plana ni mirovnog sporazuma nema na stolu, nego se Rusima probalo uvaliti primirje dok traju pregovori, a da dotle Zapad mirno naoružava Ukrajinu.
Sve ovo djeluje kao Trumpova predstava za biračku bazu, da bi on eto ispao mirotvorac, da dve tri proruske izjave, onda zapravo ne nudi ništa nego "ajte stanite dok mi nastavljamo po starom". I još je ubo minerale od Ukrajinaca.
Ponudio je i Putin trodnevno primirje pa ga je Zelenski odbio. Duljeg primirja neće biti dok se ne dogovori mirovni sporazum.
Trump je ispao veliko lajalo, politika carina mu se urušila, SCOTUS mu zaustavio deportacije, DOGDE ne postiže ni promil potrebnog, stišću ga da napadne Iran, BDP u padu, kamatne stope na vrhuncu, burza potonula, dolar potonuo, i jedino što mu preostaje ko svim liderima do sada , izvoziti unutarnje probleme prema van rasplamsavanjem ratova.
Amerika umire, američka moć kopni i Trump je bio pokušaj da se to pokuša zaustavit na sve moguće načine. Razlika između njega i ostalih je što bi ostali nastavili po starom i tvrdili da je sve super. Doduše činjenica je da mu je kabinet u prvih 100 dana ekstremno neuspješan i napravili su popriličan kaos. Pa američko biti ili ne biti nije u Ukrajini, već oko KIne. Njima se doslovce živo fućka za ovo tu, jedino što koriste Ukrajinu da Rusiji izbiju sve zube...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 17:24 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44138 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Zelenski nedvosmisleno poslao poruku da bi Ukrajina mogla napasti paradu u Moskvi za Dan pobjede.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 17:51 |
|
|
MiB je napisao/la: Nema opcije za baniranje privatnih poruka. U nastavku držite se teme. Nema ili ima, ali ja ne mogu da pošaljem poruku i da hoću. Ne verujem da je to svima tako, niti da je baš meni slučajno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 18:37 |
|
|
daramo je napisao/la: Zelenski nedvosmisleno poslao poruku da bi Ukrajina mogla napasti paradu u Moskvi za Dan pobjede. I sad bi mi trebali spašavat luđaka , a radi sve da ne bude mira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 18:55 |
|
|
|
Legitiman vojni cilj. Vojska, generali, oprema.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:11 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27879 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
MiB je napisao/la: Legitiman vojni cilj. Vojska, generali, oprema. Mali je problem onih 300.000 civila koji će biti tik uz vojne ciljeve, ali ne sumnjam da je ukrajinska vojska potpuno sposobna za takve kirurški precizne akcije. Uostalom svaki civil koji dođe na tu paradu samim svojim dolaskom pokazuje da je zagriženi Putlerovac pa ga i nije mnogo šteta. Isplati se! Jest da bi im Rusi kasnije uzvratili desetorostruko i pobili pola vlade ali Bože moj. Rat je.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:11 |
|
|
weasel je napisao/la: daramo je napisao/la: Zelenski nedvosmisleno poslao poruku da bi Ukrajina mogla napasti paradu u Moskvi za Dan pobjede. I sad bi mi trebali spašavat luđaka , a radi sve da ne bude mira. Prije par stranica se opravdavalo raketiranje nekakve parade - Krivi Rog..a pobijeni civili? I nitko ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:13 |
|
|
|
Ako Ukrajinci žele gađati Moskvu mi im svakako ne možemo zabraniti.
Najvažnije da mi nemamo ništa s tim.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1403 of 2558 - 54.85%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27879 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ako Ukrajinci žele gađati Moskvu mi im svakako ne možemo zabraniti.
Najvažnije da mi nemamo ništa s tim. Tako je. Pravićemo se da smo zaboravili ukrajinski dron na ZG. A ako ga se sjetimo reći ćemo da je završio tu nekom glupom greškom. A i nije bio pun eksploziva, časna riječ.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:33 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44138 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Bobovac je napisao/la: MiB je napisao/la: Legitiman vojni cilj. Vojska, generali, oprema. Mali je problem onih 300.000 civila koji će biti tik uz vojne ciljeve, ali ne sumnjam da je ukrajinska vojska potpuno sposobna za takve kirurški precizne akcije. Uostalom svaki civil koji dođe na tu paradu samim svojim dolaskom pokazuje da je zagriženi Putlerovac pa ga i nije mnogo šteta. Isplati se! Jest da bi im Rusi kasnije uzvratili desetorostruko i pobili pola vlade ali Bože moj. Rat je. Medveded: "Bude li provokacije, niko ne jamči da će Kijev vidjeti 10. maja"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:37 |
|
|
daramo je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Mali je problem onih 300.000 civila koji će biti tik uz vojne ciljeve, ali ne sumnjam da je ukrajinska vojska potpuno sposobna za takve kirurški precizne akcije. Uostalom svaki civil koji dođe na tu paradu samim svojim dolaskom pokazuje da je zagriženi Putlerovac pa ga i nije mnogo šteta. Isplati se! Jest da bi im Rusi kasnije uzvratili desetorostruko i pobili pola vlade ali Bože moj. Rat je.
Medveded: "Bude li provokacije, niko ne jamči da će Kijev vidjeti 10. maja" Jel bio trijezan dok je davao izjavu? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:38 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ako Ukrajinci žele gađati Moskvu mi im svakako ne možemo zabraniti.
Najvažnije da mi nemamo ništa s tim. Tako je. Pravićemo se da smo zaboravili ukrajinski dron na ZG. A ako ga se sjetimo reći ćemo da je završio tu nekom glupom greškom. A i nije bio pun eksploziva, časna riječ. Ne vidim direktnu vezu tog događaja sa mogućim ukrajinskim napadom na Moskvu 9. svibnja. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1403 of 2558 - 54.85%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:44 |
|
|
|
Ovaj rat je odavno prestao štedjeti civile, još od prvih dana trodnevne SVO.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 19:52 |
|
|
|
Ni blizu zločinima u balkanskim ratovima, daleko manje civilnih žrtava i ciljanog ubijanja civila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 20:12 |
|
|
|
Problem je što nitko nema pojma koliko je naprimjer poginulo civila u Mariupolju. Procjene idu i do 20 tisuća, brojka od 12 tisuća poginulih civila je brojka potvrđena imenima, to nije ni blizu točan podatak. Ukrajinci imaju 70 tisuća nestalih, od toga 2500 djece, civila i vojnika. Tko će znati koliko je od toga poginulih civila na područjima koja su pod ruskom kontrolom. Brojka je vrlo vjerojatno veća nego kod naših ratova. Još jedna razlika u odnosu na naše ratove je ta što Ukrajinci evakuiraju civile sa vojno ugroženih područja, da toga nema i naprimjer da su ostavili sve civile u Bahmutu što mislite kakve bi bile žrtve? To nikakve veze nema sa tim da rusi štede civile, od svakog sela i grada su napravili Vukovar, nije ni kokoš ostala živa.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 20:13 |
|
|
MiB je napisao/la: Legitiman vojni cilj. Vojska, generali, oprema. Nije zabranjeno biti glup u ratu ali nije preporučljivo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 20:18 |
|
|
weasel je napisao/la: MiB je napisao/la: Legitiman vojni cilj. Vojska, generali, oprema. Nije zabranjeno biti glup u ratu ali nije preporučljivo Glupi pokreću rat.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 20:19 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Problem je što nitko nema pojma koliko je naprimjer poginulo civila u Mariupolju. Procjene idu i do 20 tisuća, brojka od 12 tisuća poginulih civila je brojka potvrđena imenima, to nije ni blizu točan podatak. Ukrajinci imaju 70 tisuća nestalih, od toga 2500 djece, civila i vojnika. Tko će znati koliko je od toga poginulih civila na područjima koja su pod ruskom kontrolom. Brojka je vrlo vjerojatno veća nego kod naših ratova. Još jedna razlika u odnosu na naše ratove je ta što Ukrajinci evakuiraju civile sa vojno ugroženih područja, da toga nema i naprimjer da su ostavili sve civile u Bahmutu što mislite kakve bi bile žrtve? Daj molim te, gdje je u Ukrajini bilo etničkog čišćenja, spaljenih i pobijenih cijelih sela, strijeljanja pacijenata iz bolnica. Gdje je pobijeno nekoliko tisuća zarobljenih vojnika?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 20:23 |
|
|
|
U čemu je razlika između Buče i Škabrnje? Po metodima izvršenja zločina, rušenju, ubijanju i paljevini?
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 20:31 |
|
|
|
Eto i ja samo znam za taj zločin u Buči. Sad daj ukrajinsku verziju Srebrenice, Briševa itd. Omjer poginulih civila i vojnika obrnut u odnosu na balkanske ratove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 20:46 |
|
|
daramo je napisao/la: Eto i ja samo znam za taj zločin u Buči. Sad daj ukrajinsku verziju Srebrenice, Briševa itd. Omjer poginulih civila i vojnika obrnut u odnosu na balkanske ratove. Polako, nakon rata možda će se znati razmjeri zločina.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 03 svi 2025, 21:21 |
|
|
daramo je napisao/la: Eto i ja samo znam za taj zločin u Buči. Sad daj ukrajinsku verziju Srebrenice, Briševa itd. Omjer poginulih civila i vojnika obrnut u odnosu na balkanske ratove. Otkriveno je puno masovnih grobnica nakon oslobađanja Hersona i dijelova Harkovskog okruga. U izjumu je iskopano 450 leševa iz jedne grobnice. Tko zna koliko je toga oko Mariupolja, po Donjecku i Luhansku. Samo za Mariupolj sami rusi priznaju 3 tisuća mrtvih civila, a pretpostavlja se da je poginulo najmanje 20 tisuća. Nakon toga toga su Ukrajinci naučili lekciju i civili se evakuiraju iz ugroženih područja za razliku od početka rata kad je rusko napredovanje bilo brzo i kad je vladala teška konfuzija i rusvaj na terenu. Da nije tako bilo bi stotine tisuća mrtvih civila uz ovakvu upotrebu artiljerije.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|