goran2hr je napisao/la:
OK, Kaja "nije znala". No sada zna. I??
Pa prije bi Rusija podržala Hrvate, nego oni od kojih se to očekuje, jer su to naši "prijatelji" ("partneri", "saveznici", "strateški saveznici"). Nije Rusija osudila BiH Hrvate, nego zapadnjaci i EU sudac Agius. Ne protivi se Rusija III entitetu, ni odlasku simbolične postrojbe HV-a u BiH.
Koju smo mi to stranu odabrali? Na kojem referendumu? Tko smo to - "mi"? Plenković? Hajduković? Pusić? Tko će nas obeštetiti i koja je naša nagrada nakon kapitulacije Rusije?
Pa prije nego što smo se zbog stranih interesa ugurali na rusku listu neprijatelja, Rusija nam je bila važno tržište, a Rusi kvalitetni turisti u našem smještaju. Energenti su nam bili jeftiniji. Bilo nam je bolje.
Što se tiče sotonizma, pogledajte onu modnu reviju tetovaža Ukrajinaca, nakon predaje u Mariupolju. Nema čega nema...
Kaja ni sada nezna jer ju vjerojatno ne interesuje.
Isto tako Kaja nemože samostalno uvesti sankcije nikome, pa ni Helezu, ne funkcioniraju EU institucije tako.
Ni Hrvatska nije uvela sankcije Helezu a ti bi da EU "preskoči" Hrvatsku pa da mu uvede sankcije zbog psovki

Mi jesmo odabrali, svaku stranku koju smo birali, i koju biramo i sada ovdje u BiH su gurali prema EU, i guraju i sada. Od lijevih do desnih.
Samo srbi imaju tu alternativu, proruske stranke koje ne žele EU, mi to nismo ni imali, zato jer to nismo ni željeli.
Kako bi prošao na izborima u Hrvatskoj da se tvoj plan i program u velikom dijelu podudarao sa nekom četničkom strankom iz Srbije?
U mentalitetu hrvata prorusovanje = prosrbovanje, i problem je tvoja percepcija ako to ne uviđaš.
Mi se nismo ugurali na listu ruskih neprijatelja, rusi su to napravili jer su napravili invaziju.
Ne toleriramo ni sami sebi da jednostrano idemo prisvojiti dijelove susjedne države u kojoj etnički živi naš narod, zato Hrvatska ne pripaja Herceg-Bosnu, a tražiš da to toleriramo rusima toliko da se zamjerimo sa svim svojim zapadnim saveznicima? Nema od toga ništa.
Mislim da u ovoj situaciji radimo koliko trebamo i moramo, niti previše niti premalo.
Što se tiče ruskih turista da mi dadneš guščje pero i tintu i papir na kojeg trebam potpisati da NIJEDAN ruski turist više NIKADA ne kroči na hrvatsku obalu odmah bi to potpisao. Ne zanima me ni ekonomski učinak, neka obogaćuju Indiju slobodno svojim parama, ja sam općenito za manje stranih turista i više prostora za hrvate na hrvatskoj obali.
Naročito mogu bez rusa, srba i bošnjaka na našoj obali.
Ne da im tjeram ni da fantaziram zakone kojim bi ih tjerali, nego govorim iskreno, iz osobnog stava, mogu bez tih i takvih.
Ne zanimaju me propagandne snimke iz rusko-ukrajinskog sukoba, to je jednako reprezentativno istine kao kad boomer gleda videe koje je napravio AI.