HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 pro 2024, 18:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5021 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 201  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 29 ožu 2017, 01:04 

master_mind_ je napisao/la:
Audrey je napisao/la:
Aha, okej. Do mene je, pogresno sam shvatila sto se toga tice.

Ma sve 5, gospođica Audrey.

Moja teza je jedino da neka ruska vojna okupacija Švedske bi dobro došlo toj zemlji. Švedski muškarci su doslovno feminizirane ******** dok Švedskom vladaju feministice opčinjene Afrikancima i muslimanima iz Bliskog Istoka. Tako da imamo uvijek bizarne stvari koji dolaze iz Švedske:

https://www.infowars.com/leftist-politi ... grants-do/

Ja se ne slazem sa vama i za razliku od vas, ja ipak zivim u Svedskoj. Vi malo previse vjerujete raznoraznim medijiskim hajkama. Bolje vam je da posjetite Svedsku, umjesto da nagadjate. To vam je jedan prijateljski savjet.

– Bridget of Sweden (1303-1373)

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:05 

Audrey je napisao/la:
To vam je vec smijesno, kolega master_mind_. U biti vise zalosno, nego smijesno. Nek se Rusija prvo pobrine za svoje (siromasne -a ima ih na pretek) stanovnike pa nek onda dodje da upravlja u Svedskoj. Imam osjecaj da vi uopce nikada niste bili ni u Rusiji, a ni u Svedskoj, no ipak tvrdite mnoge stvari.

Ti vjeruješ da je Rusija neka zemlja trećeg svijeta. U krivu ste, vrlo su bogati ljudi.

Istina je negdje na pola puta. U stvarnom životu ruski standard po glavi stanovnika (pošto po veličini zemlje i broju stanovnika mi ne možemo da se mjerimo sa Rusima već Amerikanci i druge velike zemlje) sličan je našem, ali zato ono što je ispod zemlje čini ih najbogatijom zemljom na svijetu. Kad se saberu ta 3 ruska ekstrema može se reći da Rusija nema čega da se stidi sparam drugih sličnih globalnih sistema kada je u pitanju njena ukupna jačina.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:05 

Audrey je napisao/la:
To vam je vec smijesno, kolega master_mind_. U biti vise zalosno, nego smijesno. Nek se Rusija prvo pobrine za svoje (siromasne -a ima ih na pretek) stanovnike pa nek onda dodje da upravlja u Svedskoj. Imam osjecaj da vi uopce nikada niste bili ni u Rusiji, a ni u Svedskoj, no ipak tvrdite mnoge stvari.

Ti vjeruješ da je Rusija neka zemlja trećeg svijeta. U krivu ste, vrlo su bogati ljudi.

Dapace da jesu - oligarci. Obicni ljudi (kojih je znatno vise u Rusiji) su mnogo siromasni.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:13 

Vladimir RUS je napisao/la:
Istina je negdje na pola puta. U stvarnom životu ruski standard po glavi stanovnika (pošto po veličini zemlje i broju stanovnika mi ne možemo da se mjerimo sa Rusima već Amerikanci i druge velike zemlje) sličan je našem, ali zato ono što je ispod zemlje čini ih najbogatijom zemljom na svijetu. Kad se saberu ta 3 ruska ekstrema može se reći da Rusija nema čega da se stidi sparam drugih sličnih globalnih sistema kada je u pitanju njena ukupna jačina.

Meni je indikativno da su ruski turisti na Jadranu među najcijenjenijima u Hrvatskoj. Na glasu su da imaju puno novaca i vole trošiti. Sada moguće je da ti koji dolaze su u biti imućniji Rusi i možda ne predstavljaju cijelu naciju.

Ali da, istina je negdje na pola puta. Po statistikama je BDP per capita negdje na razini Hrvatske samo čini mi se da su kod njih režije i životne namirnice jeftinije nego kod nas. Eto uzmi Mađarskoj koja je u biti ekonomski prosperira i veći standard unatoč tome što su plaće nešto veće nego u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:15 

Audrey je napisao/la:

Dapace da jesu - oligarci. Obicni ljudi (kojih je znatno vise u Rusiji) su mnogo siromasni.

Zašto je Rusija onda druga zemlja u svijetu po broju useljenika, iza SAD-a?

https://sputniknews.com/russia/20130912 ... -UN-Study/

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:21 

Ali srednje azijski migranti neće uništiti Rusiju, dok islamska migracija hoće Švedsku.

Otkud to znaš, u Rusiji ovih ima barem duplo veći procenat, veći nego u biloj kojoj zemlji Zapada. U Moskvi više nego u Stockholmu, Berlinu, Londonu, Parizu.

Citat:
Rusija nije baš siromašna zemlja, nije više u 90ima. Isto tako Rusi ne bi nikada dopustili ovo što Šveđani dopuštaju islamskoj imigraciji.

Eto to jedino, kao što rekoh je njihova prednost. Manje liberalizma i to je u biti jedina pozitivna stvar. A sa druge strane, nebi dopustili ni nekom ruskom političaru da prigovori kad još koji milion muslimana dođe u Moskvu.

Isto, pravili su oni sranja veća nego u Švedskoj, teroristički napadi su bili svako malo. Ali smirili se zadnjih godina. Taman negdje otkad im Putin počeo gradit najveću džamiju u Evropi.

Citat:
Pa pošto Šveđani ne znaju sami sobom vladati bolje je da onda barem nakratko imaju ruskog guvernera. Pogledaj mađarsku i poljsku kako se odupiru Eu dekadenciji i islamizaciji. Taj borbeni stav imaju zahvaliti više deseteljećem ruskoj vladavini. Švedska bi došla u normalu kada bi barem nakratko imala isti tretman.

Ne opiru se oni nikakvoj dekadenciji. To je isto zabluda o zemljama istočnog bloka. Eto, ima manje javno ispoljenog ******** i liberalnih boleština koje se tiču malog broja ljudi. Al šta vrijedi kad ima više ili isto poroka koji se tiču većeg broja ljudi tipa alkohola, kurvanja, drogiranja. Rusija prednjači u svijetu po broju aburtusa, po AIDS-u je na nivou crne Afrike, po smrti od alkohola među prvima. A gdje ima Rusa ima i jeftinih kurvi. Sve to gore nego bilo gdje na Zapadu. To je njihovo opiranje dekadenciji. Ubijaš svoju djecu, umireš od side i alkohola, al eto barem ne gledaš ******** kako se drže za rukice.

Još veća je nebuloza da su Mađari i Poljaci nešto naučili od Rusa, pa oni su stoput više sebe sačuvali od samih Rusa što se tiče imigracije i navedenih poroka. Ti kažeš da su Mađari koji ograđuju granice i Poljaci koji ne primaju nijednog imigranta naučili nešto od Rusa koji su ih primili milione?

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:23 

Audrey je napisao/la:
Bili ste u Moskvi i Sankt Petersburgu između ostalog. Sad me još više čudi to vaše mišljenje o Rusiji kao da je riječ o zemlji trećeg svijeta, a ne o zemlji koja je i sama jednim dijelom Evropa. Treba spomenuti i to da su dijelovi Rusije nenaseljeni te stoga moguće je da Rusija ne izgleda tako atraktivno kao Švedska (jedan dobar dio svijeta ne izgleda uređeno kao Švedska, čak i zapadne zemlje nisu uređene dobro kao Švedska, kao i skandinavske zemlje uopšte tako da mogu se složiti da se Rusija sa Švedskom ne može porediti, ali zato može sa Amerikom i Njemačkom na neki način s obzirom da je riječ o velikim sistemima od kojih Rusija ima najveći potencijal da nadmaši sve zemlje, uključujući tu i skandinavske tako da se opet vraćamo na početak priče. Jedno je nesumnjivo, budućnost pripada Rusiji samo jedino je pitanje da li će to Rusi znati da prepoznaju i učine svoju zemlju zaista velikom u svakom smislu, ne samo vojnom kako je sad. Ja mislim da hoće te stoga nesumnjivo je da će kad-tad zapad pasti u drugi plan, ako već nije i Rusija otrgnuti od uticaja zapada i njihove robe, ako već nije. Najbolje tek dolazi kada je u pitanju Rusija i uspon njene moći.

Pa, u principu to i jeste tocno da je Rusija jednim velikim dijelom poput zemalja treceg svijeta. Govorimo o razvijenosti, o zivotima obicnih ljudi - van velikih gradova. Na zalost, ta ogromna razlika je takodjer veoma primjetna i u Sankt Petersburgu i u Moskvi. Po tome je meni Rusija vise slicna Americi a ne Njemackoj ili Svedskoj. Nema balansa - ili su tu izrazito bogati ljudi (upitna je stvar kako su to "zaradili") ili veoma siromasni. Ovih veoma siromasnih, obicnih, ljudi je nazalost daleko vise u Rusiji.

Kak se Rusija bude razvijala i da li je Rusija zapravo buducnost, to tek ostaje da se vidi. Ja, za razliku od vas kolega Vladimir, nisam bas ubjedjena da buducnost pripada izrazito Rusiji. No, tko prezivi govorit ce.

Reći vam da se slažem samo sa ovom zadnjom rečenicom koju ste napisali, dok za sve ostalo što ste napisali u ovom tekstu, napisaću samo da vrijeme je najbolji sudija jer ono zadnjih godina pokazuje koja grupa zemalja u svijetu je u usponu, a koja u padu te stoga vidljivo je da se situacija mijenja tj. da nekadašnji centar moći (koji je još uvijek to samo u manjem i sve manjem obimu) postaje sve manje bitan, a sve bitniji oni dijelovi svijeta koji su do juče bili mimo tokova kapitalizma i konzumerizma. a danas te iste zemlje nameću pravila zapadu jer su u međuvremenu postale vlasnici duga još uvijek najjače zemlje, a što dovodi do zaključka ko je tu zapravo najveći, da li Amerika ili oni koji su vlasnici američkog duga.

Svijet se mijenja, a sam njim i neka razmišljanja u kapitalističkom i konzumerističkom društvu jer očigledno je da takvo blagostanje (koje je isto ono što i Rusiji samo na svoj način) ne može da se održi jer nije utemeljeno na realnim ekonomskim osnovama koje bi mogle poduprijeti toliki nivo blagostanja.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:27 

Audrey je napisao/la:
Ma sve 5, gospođica Audrey.

Moja teza je jedino da neka ruska vojna okupacija Švedske bi dobro došlo toj zemlji. Švedski muškarci su doslovno feminizirane ******** dok Švedskom vladaju feministice opčinjene Afrikancima i muslimanima iz Bliskog Istoka. Tako da imamo uvijek bizarne stvari koji dolaze iz Švedske:

https://www.infowars.com/leftist-politi ... grants-do/

Ja se ne slazem sa vama i za razliku od vas, ja ipak zivim u Svedskoj. Vi malo previse vjerujete raznoraznim medijiskim hajkama. Bolje vam je da posjetite Svedsku, umjesto da nagadjate. To vam je jedan prijateljski savjet.

Koliko vidim Švedska je u biti totalitaristička zemlja. Što nije jedan švedski ministar rekao da se trebaju dizati porezi kako bi se imigracija pokrpala?

Postoji i ova knjiga https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_Totalitarians

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:37 

Audrey je napisao/la:

Cijeli svijet kontrolišu isti, samo što se na Zapadu ne zovi oligarsi. ;)

Da kažem običnh ljudi u svijetu je 90 odsto, dok 9 odsto je danas srednja klasa, a 1 odsto su ultrabogati koji imaju bogatstva više nego ijedni i drugi zajedno. To je nažalost realnost i to ne samo u Rusiji već i u čitavom svijetu. Velika koncentracija moći je u rukama male grupe ljudi. To je uvijek tako bilo i uvijek će biti. Zašto to prikazivati kao ruski recept kada je to tako svugdje na svijetu? To nije ruski recept, kao ni mnoge druge stvari koje se pripisuju Rusiji, a zapravo su nastale negdje drugdje poput komunizma koji je nastao na zapadu, u glavama zapadnih intelektualaca.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 01:39 

Novi je napisao/la:
Otkud to znaš, u Rusiji ovih ima barem duplo veći procenat, veći nego u biloj kojoj zemlji Zapada. U Moskvi više nego u Stockholmu, Berlinu, Londonu, Parizu.

Zato što su srednje azijski muslimani kultiviraniji i civiliziraniji od bliskoistočnjaka. U biti jedini koje prave probleme su koliko sam se uspio informirati su Čečeni, a oni nažalost nisu imigranti već dio Rusije.

To što se srednje azijski doseljavaju u Rusiju je u biti kao kada bi se neki Bošnjaci doselili u Zagreb. Doduše, ajde slažem se da to što Putin dopušta nije u redu.

Citat:
Ne opiru se oni nikakvoj dekadenciji. To je isto zabluda o zemljama istočnog bloka. Eto, ima manje javno ispoljenog ******** i liberalnih boleština koje se tiču malog broja ljudi. Al šta vrijedi kad ima više ili isto poroka koji se tiču većeg broja ljudi tipa alkohola, kurvanja, drogiranja. Rusija prednjači u svijetu po broju aburtusa, po AIDS-u je na nivou crne Afrike, po smrti od alkohola među prvima. A gdje ima Rusa ima i jeftinih kurvi. Sve to gore nego bilo gdje na Zapadu. To je njihovo opiranje dekadenciji. Ubijaš svoju djecu, umireš od side i alkohola, al eto barem ne gledaš ******** kako se drže za rukice.

Još veća je nebuloza da su Mađari i Poljaci nešto naučili od Rusa, pa oni su stoput više sebe sačuvali od samih Rusa što se tiče imigracije i navedenih poroka. Ti kažeš da su Mađari koji ograđuju granice i Poljaci koji ne primaju nijednog imigranta naučili nešto od Rusa koji su ih primili milione?

po čemu zaključuješ da u bivšem istočnom bloku postoji više "kurvanja i drogiranja"? Meni to zvuče kao neki stereotipovi. Ovo za AIDS sam čuo, no to je bilo tako do sredine 2000ih pa je Putin to riješio.

Pa da, Rusi su učinili od Mađarske i Poljske svojim kolonijiama i ti narodi su u tom procesu postali osviješteni da više nikom ne dopuste ovo što su im rusi radili. U tom procesu naučili su cijeniti svoju suverenost. Tako da zbog toga Poljska i Mađarska se odupiru Europskoj Uniji. Jednostavno, ne dopuštaju da ih tretiraju kao što su rusi njih.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 08:23 

Audrey je napisao/la:

Zašto je Rusija onda druga zemlja u svijetu po broju useljenika, iza SAD-a?

https://sputniknews.com/russia/20130912 ... -UN-Study/

Kao prvo, to su Sputnjik vijesti - to treba uzeti sa dozom opreza. No, i da je tako - kakve veze ima to sa siromastvom? Onda jos pogubnije za vlastito stanovnistvo. Velika vecina Rusa zivi ispod eksistencijalnog minimuma. Umjesto da gospon Putko rijesava to, on baca lovu na naoruzavanje i tako to. Sve je u prioritetima.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 08:27 

Audrey je napisao/la:

Pa, u principu to i jeste tocno da je Rusija jednim velikim dijelom poput zemalja treceg svijeta. Govorimo o razvijenosti, o zivotima obicnih ljudi - van velikih gradova. Na zalost, ta ogromna razlika je takodjer veoma primjetna i u Sankt Petersburgu i u Moskvi. Po tome je meni Rusija vise slicna Americi a ne Njemackoj ili Svedskoj. Nema balansa - ili su tu izrazito bogati ljudi (upitna je stvar kako su to "zaradili") ili veoma siromasni. Ovih veoma siromasnih, obicnih, ljudi je nazalost daleko vise u Rusiji.

Kak se Rusija bude razvijala i da li je Rusija zapravo buducnost, to tek ostaje da se vidi. Ja, za razliku od vas kolega Vladimir, nisam bas ubjedjena da buducnost pripada izrazito Rusiji. No, tko prezivi govorit ce.

Reći vam da se slažem samo sa ovom zadnjom rečenicom koju ste napisali, dok za sve ostalo što ste napisali u ovom tekstu, napisaću samo da vrijeme je najbolji sudija jer ono zadnjih godina pokazuje koja grupa zemalja u svijetu je u usponu, a koja u padu te stoga vidljivo je da se situacija mijenja tj. da nekadašnji centar moći (koji je još uvijek to samo u manjem i sve manjem obimu) postaje sve manje bitan, a sve bitniji oni dijelovi svijeta koji su do juče bili mimo tokova kapitalizma i konzumerizma. a danas te iste zemlje nameću pravila zapadu jer su u međuvremenu postale vlasnici duga još uvijek najjače zemlje, a što dovodi do zaključka ko je tu zapravo najveći, da li Amerika ili oni koji su vlasnici američkog duga.

Svijet se mijenja, a sam njim i neka razmišljanja u kapitalističkom i konzumerističkom društvu jer očigledno je da takvo blagostanje (koje je isto ono što i Rusiji samo na svoj način) ne može da se održi jer nije utemeljeno na realnim ekonomskim osnovama koje bi mogle poduprijeti toliki nivo blagostanja.

Kao sto rekoh, ja nisam bas ubijedjena da buducnost pripada Rusiji. Vi kao da zivite po nalogu Hollywooda kolega Vladimir - Russia very stronk, Russia win everyone. Slusajuci vas, dobija se dojam da je Russia zapravo Chuck Norris. Nema veze sto ste rusofil, mogli bi ste ipak malkice objektivnije sagledati situaciju.

I opet o tom dugu - mi poredimo Svedsku i Rusiju. O tome vam vec napisah. A to nema nikakve veze sa Zapadom kao kolektivom.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 08:29 

Audrey je napisao/la:

Koliko vidim Švedska je u biti totalitaristička zemlja. Što nije jedan švedski ministar rekao da se trebaju dizati porezi kako bi se imigracija pokrpala?

Postoji i ova knjiga https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_Totalitarians

Svedska vam je totaliristicka zemlja? A sto li je onda Rusija tek... ? Dopustite da se nasmijem u vezi ovoga.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 08:32 

Audrey je napisao/la:

Da kažem običnh ljudi u svijetu je 90 odsto, dok 9 odsto je danas srednja klasa, a 1 odsto su ultrabogati koji imaju bogatstva više nego ijedni i drugi zajedno. To je nažalost realnost i to ne samo u Rusiji već i u čitavom svijetu. Velika koncentracija moći je u rukama male grupe ljudi. To je uvijek tako bilo i uvijek će biti. Zašto to prikazivati kao ruski recept kada je to tako svugdje na svijetu? To nije ruski recept, kao ni mnoge druge stvari koje se pripisuju Rusiji, a zapravo su nastale negdje drugdje poput komunizma koji je nastao na zapadu, u glavama zapadnih intelektualaca.

Opet vi o cijelom svijetu, a ne o Svedskoj i Rusiji. Mi govorimo o Svedskoj i Rusiji. U Rusiji to jeste realnost, u Svedskoj nije. Tu je ta razlika o kojoj ja (izmedju ostalog) govorim. I opet, Rusija sa tim ogromnim resursima koje ima uopce se ne brine za svoje stanovnistvo, jer da se brine... situacija ne bi bila takva sto jeste.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 13:02 

U pravu je Audrey dijelom što se tiče Rusije, to je brutalna zemlja koja ima postotak ubojstava proporcionalno broju stanovnika veći nego Irak i Afganistan. Nisam bio u Rusiji ali znam ljude koji su tamo radili i nijedan se nije vratio kao rusofil. Isto ima videa koliko hoćeš na youtube gdje se vidi kako rješavaju nesuglasice u prometu. Ima i neki gdje je izašlo 10 specijalaca iz kombija i napali babu jer im je potrubila s autom pošto su joj ušli u putanju. To su valjda te muškarčine o kojima priča master mind.

Ali s druge strane poseban je idiotizam ne ulaziti s Rusima u poslovne aranžmane od kojih možemo imati koristi zato da bi se svidjeli zapadu ili zbog Krima. Ili ih provocirati vojskom. Dakle Rusi da kao poslovni partneri i ništa drugo. Isto kao i Srbi.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 13:25 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Ali s druge strane poseban je idiotizam ne ulaziti s Rusima u poslovne aranžmane od kojih možemo imati koristi zato da bi se svidjeli zapadu ili zbog Krima. Ili ih provocirati vojskom. Dakle Rusi da kao poslovni partneri i ništa drugo. Isto kao i Srbi.

Potpuno se slazem s vama, kolega Kaftanzoglio. Cist racun, duga (ljubav) saradnja.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 13:27 

vidi audrey, napiso sam ti to vec jednom na onoj drugoj temi ali je gospodin urednik obrisao jer nije bilo na engleskom

nasa ljubav prema rusiji je iracionalna..kao sto to ljubav obicno i zna biti..cisto emocije..nema tu mjesta dnevnopolitickom teoretisanju, niti ces na taj nacin ikoga odvratiti od toga da voli rusiju

ko zna..da je mozda blize mozda je i nebi voljeli..kao sto ne vole ni poljaci

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 13:30 

u tom smislu

u slucaju da ima jos iko da nije posluso

jednostavno predivni ti prvi zvuci uz originalne snimke staljinovog klavira, kako su nijemci zvali katjushu

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 13:55 

Nije sve u BDP-u nešto je i u mentalnom razvoju. Recimo Kina se razvija isto po BDP-u, ali ako te u Kini udari auto još ćete pregaziti 100 ludih Kineza prije nego netko stane.
Zapad je zapad upravo zato što u svakom mjestu gdje jesi nisu ti predaleko institucije i infrastruktura koje su tu da pomažu ljudima - škola, vrtić, dom zdravlja, vatrogasci, željeznička stanica i sl. Zato ljudi idu na zapad , a ne zato što vole ******** ili ima se sviđa Merkel ili Francois Hollande.

Mislim samo na Europu u Americi je ipak nešto drugačije.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 14:22 

telaad je napisao/la:
vidi audrey, napiso sam ti to vec jednom na onoj drugoj temi ali je gospodin urednik obrisao jer nije bilo na engleskom

nasa ljubav prema rusiji je iracionalna..kao sto to ljubav obicno i zna biti..cisto emocije..nema tu mjesta dnevnopolitickom teoretisanju, niti ces na taj nacin ikoga odvratiti od toga da voli rusiju

ko zna..da je mozda blize mozda je i nebi voljeli..kao sto ne vole ni poljaci

Znate sto, kolega telaad - nije problem u ljubavi, problem je u glorifikaciji. Jedno je ljubav, a drugo je realnost. Bitno je trezveno sagledati situaciju. Emocije i dovode do konflikata.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 14:27 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Nije sve u BDP-u nešto je i u mentalnom razvoju. Recimo Kina se razvija isto po BDP-u, ali ako te u Kini udari auto još ćete pregaziti 100 ludih Kineza prije nego netko stane.
Zapad je zapad upravo zato što u svakom mjestu gdje jesi nisu ti predaleko institucije i infrastruktura koje su tu da pomažu ljudima - škola, vrtić, dom zdravlja, vatrogasci, željeznička stanica i sl. Zato ljudi idu na zapad , a ne zato što vole ******** ili ima se sviđa Merkel ili Francois Hollande.

Mislim samo na Europu u Americi je ipak nešto drugačije.

Upravo, zato sto je sve (za malenog covjeka) obezbjedjeno. U tome je razlika, a to svakako ima veze i sa mentalitetom.
Amerika je, kao sto sam ranije navela, vise slicna Rusiji nego Zapadnoj Europi. Po pitanju dosta cega.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 14:55 

Da evo jedan primjer, usporedio sam malo u Hrvatskoj ima oko 60 000 operativnih vatrogasaca sa oko 4000 vozila , a Rusija oko 220 000 sa 18 000 vozila. Sad usporediš malo veličinu Hrvatske 56 000 kvadratnih km i Rusije 17 000 000 pa se vidi koja je to razlika u standardu zaštite od požara. Kad bi Rusi došli na našu razinu zaštite istog trenutka bi bankrotirali i ne bi im pomogli ni nafta i plin.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 15:49 

Zato što su srednje azijski muslimani kultiviraniji i civiliziraniji od bliskoistočnjaka.

Kako koji, oni koji su prije par decenija prestali biti nomadi sigurno nisu manje divlji od urbane populacije milionskih gradova Bliskog istoka ili bogatih zaljevskih Arapa.

Citat:
To što se srednje azijski doseljavaju u Rusiju je u biti kao kada bi se neki Bošnjaci doselili u Zagreb. Doduše, ajde slažem se da to što Putin dopušta nije u redu.

Kako da ne, više sličnosti i zajedničke historije ima Turčin i Hrvat, nego npr. Tadžik i Rus.

Prije Hrvat stigne do Ankare nego ovaj u Moskvu.

Citat:
po čemu zaključuješ da u bivšem istočnom bloku postoji više "kurvanja i drogiranja"? Meni to zvuče kao neki stereotipovi.

Rusija je po uzimanju opijata među najgorima na svijetu:

slika

po broju smrti od droge isto:

slika

Citat:
Ovo za AIDS sam čuo, no to je bilo tako do sredine 2000ih pa je Putin to riješio.

Da, sad više nisu u rangu Namibije i Tanzanije, nego u rangu Konga i Nigerije.

slika

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 18:34 

Audrey je napisao/la:

Kao sto rekoh, ja nisam bas ubijedjena da buducnost pripada Rusiji. Vi kao da zivite po nalogu Hollywooda kolega Vladimir - Russia very stronk, Russia win everyone. Slusajuci vas, dobija se dojam da je Russia zapravo Chuck Norris. Nema veze sto ste rusofil, mogli bi ste ipak malkice objektivnije sagledati situaciju.

I opet o tom dugu - mi poredimo Svedsku i Rusiju. O tome vam vec napisah. A to nema nikakve veze sa Zapadom kao kolektivom.

Ko bi rekao prije svega 10-ak do 15 godina da će maltene sve od visokotehnološke konzumerske tehničke uređaje proizvoditi Kinezi. Podsjetiču, to je bilo doba kada su Amerika, Njemačka, Francuska, Finska i druge razvijene zemlje svijeta proizvodile sve živo od tehnike, dok je kineska tehnika bila u fazi jeftine egzotike. Danas, maltene sva tehnika dolazi iz Kine, dok npr. made in Germany je postala egzotika. Svijet se promjenio i to skoro skroz u mnogim stvarima. Ovo je samo jedan od očiglednih primjera kojom brzinom napreduju zemlje sa ogromnim potencijalom poput Kine.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 18:44 

Audrey je napisao/la:

Opet vi o cijelom svijetu, a ne o Svedskoj i Rusiji. Mi govorimo o Svedskoj i Rusiji. U Rusiji to jeste realnost, u Svedskoj nije. Tu je ta razlika o kojoj ja (izmedju ostalog) govorim. I opet, Rusija sa tim ogromnim resursima koje ima uopce se ne brine za svoje stanovnistvo, jer da se brine... situacija ne bi bila takva sto jeste.

Kada bi Rusija imala onolike resurse kolike ima Švedska ja mislim da bi i Rusija se ponašala kao Švedska da nebi se vrlo brzo našla u situaciji da nema više resursa. Zbog toga Rusija se ponaša drugačije nego Švedska s obzirom da ruski resursi su veći od švedskih, a i Rusija je veća i brojnija zemlja. Zato nam se Rusi čine bahatim ili ne znam šta, ali u ruskoj stvarnosti, sve je u skladu sa mogućnostima tj. veličinom zemlje, brojnosti ljudstva i količinom resursa sa kojim raspolažu. Tu je Rusija u boljem položaju od Švedske te stoga poređenje Rusije i Švedske je nemoguće jer svako na svoj način raspolaže sa svojim resursima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5021 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 201  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: fravitaizkotora i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: