|
|
Stranica: 192/201.
|
[ 5025 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:39 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:39 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4322 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Legionnaire je napisao/la: Haram je napisao/la: Kakvo jeftino i ponizno i ljigavo trazenje saveznistva sa "autoritetima".
Sad vise ne vjerujem da si Srbin. Srbi nisu takvi. (ili barem tvrde da nisu)
Čovjek se uključio i opovrgao tvoju tezu da su snimci uklonjeni jer prikazuju nasilje prema jadnim teroristima, već je rekao da je problem bio tehničke prirode. Prekršaj na forumu je staviti: 1. Snimku mučenja i ubijanja ljudi 2. Gumb za postavljanje telegram sadržaja je uklonjen sa razlogom i ti to ne respektiraš, igraš se hakera, iako je masu forumaša dobilo upozorenje zbog telegrama i video klipova nasilja i od tada se uljudno ponašaju, osim korisničkih računa HHercog, Legionnaire, Rika Sv Vida. Haram je upravu.
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:40 |
|
|
Prvi snimci iz suda. Rusija je ipak pravna drzava. Nekako bolesnu boju ima ovaj terorista.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:42 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:46 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
MiB je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Čovjek se uključio i opovrgao tvoju tezu da su snimci uklonjeni jer prikazuju nasilje prema jadnim teroristima, već je rekao da je problem bio tehničke prirode.
Prekršaj na forumu je staviti: 1. Snimku mučenja i ubijanja ljudi 2. Gumb za postavljanje telegram sadržaja je uklonjen sa razlogom i ti to ne respektiraš, igraš se hakera, iako je masu forumaša dobilo upozorenje zbog telegrama i video klipova nasilja i od tada se uljudno ponašaju, osim korisničkih računa HHercog, Legionnaire, Rika Sv Vida. Haram je upravu. Tebi su oduzeli moderatorska prava, jer si ih zloupotrebljavao. Tako da tvoje mišljenje na tu temu više nije bitno.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:52 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: MiB je napisao/la: Prekršaj na forumu je staviti:
1. Snimku mučenja i ubijanja ljudi 2. Gumb za postavljanje telegram sadržaja je uklonjen sa razlogom i ti to ne respektiraš, igraš se hakera, iako je masu forumaša dobilo upozorenje zbog telegrama i video klipova nasilja i od tada se uljudno ponašaju, osim korisničkih računa HHercog, Legionnaire, Rika Sv Vida.
Haram je upravu.
Tebi su oduzeli moderatorska prava, jer si ih zloupotrebljavao. Tako da tvoje mišljenje na tu temu više nije bitno. Meni ne mogu oduzeti nešto što nisam imao, preporučujem da poslušaš savjete, kao što ih slušaju moderatori
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:53 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:54 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Davno su eksperti postavili standarde masakra civila. Mislim da ne treba, ali ako treba mozemo izlistati sve nakon toga https://en.wikipedia.org/wiki/My_Lai_massacreNisam znao da je Vijetnam u Rusiji.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 21:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 22:00 |
|
|
A šta ako su uhvatili pogrešne ljude??? Ne bi bilo prvi put.
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 22:01 |
|
|
Već sam rekao pozitivno kod Rusije je rokanje ISIL-a i podržavanje Assada, negativno je što kao i Amerika ima jednu elitu koja podržava zamjenu stanovništva što brani i Rika kao i kult marksizma.
Vojska na prvim crtama nosi Leninove zastave kao i marksisti na zapadu, ima Rusa kojima se to ne sviđa i postoji ideološka podjela kao na zapadu ali nije ta Rusija daleko toliko od zapada jer ipak nastala je na judeo-boljševičkoj revoluciji.
Samo nisu pod vlašću blackrocka i građana Izraela kao RH danas.
Haram spominje kako se radi o "ljudima", gdje točno vidiš ljude? Nije ovo Marvelov woke film, radi se o životinjama.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 22:03 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Haram je napisao/la: Druze, vise puta sam se zalio zbog postavljanja ovakvih snimaka na temi o Ukrajini. I Agi sam pokusavao skrenuti paznju na te stvari jer je zaista poprimilo sadisticke oblike tako da je i moderacija zabranila postavljanje takvih snimaka.
Ne radi se uopste o tome ko su i sta su ti ljudi, vec se radi o odbrani vlastitih nacela i etickih normi. Rusija nije drzava koja zakonski i ideoloski zastupa takve stvari jer je pravna drzava u kojoj postoje zakoni i pravila ponasanja drzavnih organa. To je jedno.
Drugo je to sto su te stvari cisto neukusne.
Vise puta sam naglasio da su ti teroristi obicni zlocinci koje ce stici i koje treba da stigne kazna za nedjela koja su pocinili. prije svega ruska drzava mora pronaci glavne krivce i one u cije ime su ti ocito instrumentalizovani fundamentalisticki fanatici pocinili ovo nedjelo.
To što su neki stavljali snimke mrtvih ukrajinaca ne možeš meni prišiti, jer ja to nisam radio. Pravim veliku razliku između ukrajinskog vojnika, koji se bori za svoju zemlju, i bolesnika koji je odlučio da sudi nedužnim ljudima, uključujući djeci. Kao drugo, nakon smrti nastupa praznina, ovim gadovima bi to bio prelak način da se izvuku (da su ih Rusi samo pobili). Zato u potpunosti podržavam maltretiranje tih govana. Neka ih makar malo tako stigne osjećaj da su poraženi, da se i žrtve svete njima (preko ruku ovog predivnog ruskog vojnika).. Boli me k u tom slučaju za zakon. Kad kazes da ne podrzavas mucenja ukrajinskih vojnika onda to radis zbog toga sto se zelis pridrzavati moralnih i etickih normi. I to je pohvalno. Ali te norme prestaju biti norme ukoliko izgube svoj univerzalni fundament na kojem su postavljene. Kao da ne zelis shvatiti da time vise napadas sustav na koji su nasrnuli i ovi teroristi nego njih same. Upravo su zakoni i eticke norme ono sto nas razlikuje od hrpe majmuna koji su se docepali tehnologije, ali takodjer i od ovih fanatika kojima je neko iz bog zna kakvog hira objasnio da im je Rusija ucinila zlo i da zbog toga treba nasumice ubijati Ruse. Ali to ionako nije bila tema. I meni je itekako jasno da i drzavne organe cine ljudi s emocijama, tako da me uopste ne cude povrede, pa i zlostavljana do odredjene mjere tokom hapsenja - pogotovo kad se radi o ovako teskom zlocinu, ali ono na sta sam htio skrenuti paznju je patoloski faktor uocljiv kod digitalnog izdrkavanja nad takvim snimcima i postavljanja istih u javni prostor.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 22:05 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Da se USA ne pridrzavaju gotovo niceg od onog sta kroz Holivud tvrde da su, je valjda u medjuvremenu svakome jasno.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 22:18 |
|
|
MiB je napisao/la: A šta ako su uhvatili pogrešne ljude??? Ne bi bilo prvi put. Da, i to je bitan faktor zbog kojeg civilizovana drustva imaju pravosudne organe a ne samo organe gonjenja. I to nije nesto sto se desavalo samo Rusima. Zaista nevjerovatno da se neke stvari moraju crtati da bi neko shvatio. Nevjerovatno je takodjer koliko je ljudska rasa uopsteno preopterecena tehnoloskim napredkom dok nam se mozak i nije toliko razvio kad se usporedi s praljudima. U tako mnogo toga smo jos uvijek oni stari divljaci koji smo bili stotine hiljada godina. To je i logicno, usporediti samo napredak tehnologije od neolitske revolucije (prije 12.000 godina ca.), preko dolaska nove ere, pa do covjeka koji leti na mjesec, sa duzinom naseg postojanja (300.000 godina). O digitalnoj dobi da i ne govorim. To sto legionaire ima mogucnost da ispoljava svoje pracovjecje nagone na digitalnoj spravi je ustvari cisti turbofolk (savremeno doba ti metne elektricnu gitaru u shake a ti na njoj pocnes da sviras narodnjake; ili neki forumasi: savremeno doba im omoguci da salju svoje misli u eter a oni to iskoriste da za ispoljavanje starozavetnih osvetnickih osjecaja i orgijanje nad prolijevanjem krvi).
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 22:25 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Haram je napisao/la: Legionnaire je napisao/la:
To što su neki stavljali snimke mrtvih ukrajinaca ne možeš meni prišiti, jer ja to nisam radio. Pravim veliku razliku između ukrajinskog vojnika, koji se bori za svoju zemlju, i bolesnika koji je odlučio da sudi nedužnim ljudima, uključujući djeci.
Kao drugo, nakon smrti nastupa praznina, ovim gadovima bi to bio prelak način da se izvuku (da su ih Rusi samo pobili). Zato u potpunosti podržavam maltretiranje tih govana. Neka ih makar malo tako stigne osjećaj da su poraženi, da se i žrtve svete njima (preko ruku ovog predivnog ruskog vojnika).. Boli me k u tom slučaju za zakon.
Kad kazes da ne podrzavas mucenja ukrajinskih vojnika onda to radis zbog toga sto se zelis pridrzavati moralnih i etickih normi. I to je pohvalno. Ali te norme prestaju biti norme ukoliko izgube svoj univerzalni fundament na kojem su postavljene. Kao da ne zelis shvatiti da time vise napadas sustav na koji su nasrnuli i ovi teroristi nego njih same. Upravo su zakoni i eticke norme ono sto nas razlikuje od hrpe majmuna koji su se docepali tehnologije, ali takodjer i od ovih fanatika kojima je neko iz bog zna kakvog hira objasnio da im je Rusija ucinila zlo i da zbog toga treba nasumice ubijati Ruse. Ali to ionako nije bila tema. I meni je itekako jasno da i drzavne organe cine ljudi s emocijama, tako da me uopste ne cude povrede, pa i zlostavljana do odredjene mjere tokom hapsenja - pogotovo kad se radi o ovako teskom zlocinu, ali ono na sta sam htio skrenuti paznju je patoloski faktor uocljiv kod digitalnog izdrkavanja nad takvim snimcima i postavljanja istih u javni prostor. Gledaj, ja imam neke vlastite norme, i briga me ako nisu univerzalne. Npr, organski ne podnosim ubice, pedofile i silovatelje, pa ako neko prekorači ono što je zakonski dozvoljeno u ispitivanju ili hapšenju sličnih, uvijek će imati moju podršku. Zapravo one jesu univerzalne, samo ne u tom smislu koji ti hoćeš. Za ove je prelako ako se izvuku sa smrti. Eno u Srbiji su onog bolesnika uhapsili, pa su odradili sve po zakonu. I šta će biti, on će se se išetati za koju godinu kad postane punoljetan. Ako neki roditelj mu ne presudi, a navijam da hoće.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 22:41 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10013 Lokacija: Banja Luka
|
Legionnaire je napisao/la: Svarog je napisao/la: Da, dok ih ''slikaju'' za nanovije ''breaking news'' .
A onda , čim se ugase kamere , ide prikopčavanje na struju , "waterboarding" u kutiji veličine mrtvačkog sanduka , itd...
Rusi takođe paze šta rade dok je ''slikanje'' , ali ovaj put su toliko ljuti , da nisu odolili da ''uzmu suvenir'' od dripca ..
Osim toga , ovi što su ga uhvatili nisu policija nego vojska , a njihov senzibilitet je mnogo zayebaniji kada su u pitanju gadovi poput tog teroriste .
PS. Ja to ''uvo'' vidim , kao još jedan korak ka velikoj eskalaciji , pa možda i onoj najgoroj.
Nikakve eskalacije neće doći u ratu. Moraš skontati da ti što odlučuju se ne vode emocijama, već razumom. Ne da neće doći , nego rat iz dana u dan eskalira . Taj teroristički akt je samo jedna od manifestacija njegove eskalacije , Makronova najava slanja trupa takođe, i mnogo toga još . Na ''brvnu '' su se našli opstanak zapadne planetarne hegemonije i opstanak Rusije . Nešto mora pasti . Rusija ? Ne bih rekao. Zapadne elite su vijekovima tom hegemonijom punile novčanike , a oni su im je bitniji i draži od rođene djece. Učiniće bilo šta da očuvaju takav poredak ( i ovaj rat u Ukrajini je zbog njihovih novčanika ) Ako nastave eskalirati , dobijaće od Rusa odgovor . I gle , imaćemo spiralu eskalacije. PS. Npr, prije godinu i po spominjao sam ruske FAB bombe , kojih Rusi imaju u velikim količinama i tada ih još nisu ni koristili . Počeli su sa FAB 250, pa FAB 500, 1000, 1500...sad su počeli da prave i FAB 3000 . Pojačavaju .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 22:52 |
|
|
Interesantni su dosadasnji ciljevi ove grupe.
Kandahar - gdje su Talibani, suniti, Pashtuni.
Teheran.
Turska.
Moskva.
E sad ne znam ali da li je samo meni cudno sto su svi nekako neprijatelji ili kao Turska barem u napetoj situaciji sa USA.
A mozda je i slucajno i mozda se ovoj grupi radi cisto o destabilizaciji drzavnih sustava (kao i legionairu sto se fucka za zakonom - jebo zakon, jebo drzavu, ta ce nam institucije ba, self justice ba), pa im je lakse uci u Kandahar, Teheran, Moskvu, nego u Berlin ili Pariz. Ono sto je ocigledno je da Talibani nemaju kontrolu nad svim podrucjima Afganistana. Oni su sad djelimicno u istoj situaciji kao i okupaciona sila do pretprosle godine: kontrolisu centre a ostalo je shasha.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 23:01 |
|
|
Svarog je napisao/la: PS. Npr, prije godinu i po spominjao sam ruske FAB bombe , kojih Rusi imaju u velikim količinama i tada ih još nisu ni koristili . Počeli su sa FAB 250, pa FAB 500, 1000, 1500...sad su počeli da prave i FAB 3000 . Pojačavaju . I zašto ih nisu koristili?
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 23:07 |
|
|
Stani, pojedini muslimani se bune zbog tretmana muslimanski terorista ?? Nevjerovatno! Šta ste mislili da će im se dogodit ?? Da će ih počastit s mljekom i keksima
Koliko mi je poznato, teroristi i špijuni nemaju nikakva prava, niti ih štite međunarodne konvencije, tako da je sve po zakonu.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 23:08 |
|
|
Haram je napisao/la: Interesantni su dosadasnji ciljevi ove grupe.
Teheran.
Turska.
Moskva.
E sad ne znam ali da li je samo meni cudno sto su svi nekako neprijatelji ili kao Turska barem u napetoj situaciji sa USA.
A mozda je i slucajno i mozda se ovoj grupi radi cisto o destabilizaciji drzavnih sustava (kao i legionairu sto se fucka za zakonom - jebo zakon, jebo drzavu, ta ce nam institucije ba, self justice ba), pa im je lakse uci u Kandahar, Teheran, Moskvu, nego u Berlin ili Pariz. Ono sto je ocigledno je da Talibani nemaju kontrolu nad svim podrucjima Afganistana. Oni su sad djelimicno u istoj situaciji kao i okupaciona sila do pretprosle godine: kontrolisu centre a ostalo je shasha. I ti vjerujes da su oni to napravili? Gdje su u prethodnim slucajevima to radili za pare i bjezali da ih ne uhvate?
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 23:08 |
|
|
Haram je napisao/la: Interesantni su dosadasnji ciljevi ove grupe.
Teheran.
Turska.
Moskva.
A mozda je i slucajno i mozda se ovoj grupi radi cisto o destabilizaciji drzavnih sustava (kao i legionairu sto se fucka za zakonom - jebo zakon, jebo drzavu, ta ce nam institucije ba, self justice ba), pa im je lakse uci u Kandahar, Teheran, Moskvu, nego u Berlin ili Pariz. Ono sto je ocigledno je da Talibani nemaju kontrolu nad svim podrucjima Afganistana. Oni su sad djelimicno u istoj situaciji kao i okupaciona sila do pretprosle godine: kontrolisu centre a ostalo je shasha. Javno mučenje koje proživljavaju je blagoslov i poticaj za nova herojstva, dok se zarobljavanje i suđenje po svim pravnim procedurama smatra sramotom. Sretan je onaj koga policija upuca na licu mjesta, a još sretniji onaj koga razlače kao borca protiv nevjernika po ruskim ulicama.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 23:10 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 23:15 |
|
|
Svarog je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: I zašto ih nisu koristili? FAB 3000 ? Zašto ? Svejedno, bilo koji tip gravitacijske bombe. Ja znam zašto, znaš li ti? Nije teško skužiti.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 23:20 |
|
|
Kada zapad tvrdi da je ISIS izvršio napad na Crocus City Hall, ne zaboravite na kojoj je strani ISIS. Na slici je Danil "Mujahid" Lyashuk, bivši oficir STP bataljona "Tornado" i priznati član ISIS-a. U Ukrajini je osuđen kao terorist te su ga također proglasili krivim za serijska silovanja, uključujući silovanje djece, te za ubojstvo. Zelenski ga je pomilovao i poslao na front gdje su ga Ruske snage denacificirale krajem 2023 godine. Kad je poginuo ukrajinske vlasti su ga nazvale herojem.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija Postano: 24 ožu 2024, 23:23 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Svarog je napisao/la: FAB 3000 ? Zašto ?
Svejedno, bilo koji tip gravitacijske bombe. Ja znam zašto, znaš li ti? Nije teško skužiti. Proguglao sam (PS gore) . Ne sumnjam da će Rujo naći rješenje i to brzo . Kako god , to sam pomenuo u kontekstu eskalacije sukoba . PS. I u ovom klipu se govori od njima..
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|