HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 22:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5186 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 208  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije
PostPostano: 16 ožu 2022, 00:02 

i opet jeftinije nego u Srbiji.

Ajde uzdravlje, da sa tih 7.55 ode na 15$, pa da se medjusobno podave, a hoce, oko cene goriva hoce, nemojte da pomislite da nece.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 00:16 

Junuz Djipalo je napisao/la:
To samo znači da ste jeftiniji radnici od Kineza. Dno Europe.

Da nam je dostići kineski standard. Svi smo mi ovdje sa prostora ex yuge ljubomorni na Kineze. Preko 300 miliona Kineza ima prosječna primanja kao prosječan Nijemac ili Francuz.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 00:40 

https://youtu.be/LGXjxCkbBLw

Da.Da.Ničija do zore nije sijala.Sve ima svoj kraj.Eto.Preživeli smo i ovo stradanje nekako.
Hvala Bogu. †
Neka ide sve svojim putem.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 02:20 

Najjača vijest oko sankcija je da navodno Rusi sutra ipak isplacuju kamate po obveznicama u tvrdoj valuti, kako je i ugovoreno. Iako su donijeli specijalni zakon da ne moraju. Naravno to je unutarruski zakon bez ikakvoga efekta u ostatku svijeta. Jos svi koji su kupili ovih dana čekaju hoce li slaviti, ali ako se stvarno i desi to je po meni znak da je Rusija itekako svjesna da jednostavno nema alternative zapadnim financijskim tokovima. I da bi bankrot u vidu neispunjenja obaveza prema "zlom zapadu" ih dugorocno toliko unazadio da usprkos svemu ce platiti.

Ove prisilne uprave firmi se mogu raspustiti, zadrzani avioni vratiti itd ali stigmu drzavnog bankrota je jako tesko obrisat.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 02:23 

S obzirom da je Rusiji oteto 300bn dolara sredstava a ruski dug je 480bn dolara, mislim da je sasvim fer da ih prestaju placati.

Ipak, ruski premijer, koji je zaminija Medvedova je ustupak kozmopolitskim oligarsima te on ima drukciji pristup.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 10:17 

Naša Kvačica je napisao/la:
K..M je napisao/la:
Mito i korupcija caruju u RH.
Regula ti je 1,2 do 1,3 k eura...ne lagi.

Kruh i cjenik života duplo skuplji.

Kako ti Kime gledaš na sirotinju ove dvojice djelatnika? :zubati

Da, plaća tko u Ž. Komšića koji je ima privremeno, izdao je sve, i zemlju i obitelj i principe da bi je imao. I opet će sad ostat bez nje. Čak bi djecu u rat gur'o samo da je ima. ******** omogućuju običnom inženjeru da živi bez velike muke i bez strahovanja da će im djecu u rat netko odvest osim ako potpišu profesionalni ugovor.

Istovremeno, Grobi ima tu lovu ako radi na crno za korporacije koje su oličenje ******** zapada. Dakle, doslovno ga hrane. Ljudi koji cijene njegov osobni razvoj, mogućnosti i djela, i to primjereno plaćaju. On međutim navija za ljude, i sustav, koji mu nisu intelektualno ni do koljena a koji bi ga umjesto da iskorištava sebe, poslali da bude jedna od onih prihvatljivih brojki gubitaka za Prizren recimo.

Apsolutno ne razumijem bilo koga tko više cijeni zatvorena, totalitarna društva s besmislenim ciljevima od liberalnih gdje se živi kako svatko od nas zaslužuje a ne da imaš par oligarha koji uživaju u svemu.

Gay pride nije podrška ******** nego test je li društvo takvo kako treba bit da čovjek može živjeti i raditi a da ga nitko ne j. što je crn, ********, Bosanac, ili cigan; već da je bitno koja mu je profesija i koliko je dobar u tome. Oni loši će uvijek poput Komšića pokušvata odvest okolicu u neke druge vode.

Znam da ponekad to karikaturalno izgleda i bez prave veze s logikom ali u globalu liberalizam je dobar i nema boljeg okruženja. Treba se zalagati za njega.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 10:23 

Gay pride nije podrška ******** nego test je li društvo takvo kako treba bit da čovjek može živjeti i raditi a da ga nitko ne j. što je crn, ********, Bosanac, ili cigan; već da je bitno koja mu je profesija i koliko je dobar u tome. Oni loši će uvijek poput Komšića pokušvata odvest okolicu u neke druge vode.

Znam da ponekad to karikaturalno izgleda i bez prave veze s logikom ali u globalu liberalizam je dobar i nema boljeg okruženja. Treba se zalagati za njega.

:zubati

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 10:29 

Mar-kan je napisao/la:

A dobro, bilo je logično da ako otmemo od bogatuna i podijelimo bogatstvo svima jednako, i ako radnička klasa samoupravljanjem rukovodi resursima, da će to biti slobodno, jednakopravno i pravedno društvo, utopijsko. Znamo kako je završilo. Logika ne mora uvijek štimat, bitniji su rezultati.

Mana ******** je što su stvorili tako dobro društvo da ljudi žele uživati u njemu a ne mučit se sa djecom. Rađanjem i odgojem a to onda dovodi do uvoza svakakvih koje moraš pretrpit bar u prvoj generaciji. Znam, nije savršeno.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 10:33 

Znaš Januze upravo socijal-demokracije poput Švedske su ti najliberalnije a ti se ovdje izruguješ socijalizmu, sreća tvoja da si na Balkanu inače bi te označili fašistom.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 10:35 

Mar-kan je napisao/la:

A dobro, bilo je logično da ako otmemo od bogatuna i podijelimo bogatstvo svima jednako, i ako radnička klasa samoupravljanjem rukovodi resursima, da će to biti slobodno, jednakopravno i pravedno društvo, utopijsko. Znamo kako je završilo. Logika ne mora uvijek štimat, bitniji su rezultati.

Mana ******** je što su stvorili tako dobro društvo da ljudi žele uživati u njemu a ne mučit se sa djecom. Rađanjem i odgojem a to onda dovodi do uvoza svakakvih koje moraš pretrpit bar u prvoj generaciji. Znam, nije savršeno.

Imaš onaj experiment sa miševima, dali im idealne uvjete...džaba. Raspalo se društvo samo tako.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 10:37 

Idemo dalje sa temom.

Egipat ukida popuste na tranzit ukapljenog plina kroz Sueski kanal
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/eg ... l-20220314

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 10:37 

Inače, Putin je potpisao predlog zakona kojim su svi avioni koji su na lizingu u Rusiji nacionalizovani i prevedeni u Ruski registar aviona.
Zapad njima ukida isporuku delova za avione, Rusi njima uzeše cele avione.
U pitanju je 520 aviona u vrednosti oko 12 milijardi dolara po svim lizing ugovorima. Od lizing kompanija je evropska unija tražila/zahtevala da se do kraja meseca tj. 28. marta vrate svi avioni iz Rusije. Od toga nema ništa, pošto je potpisan taj nacrt zakona o nacionalizaciji.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 10:55 

Evo ovdje se jasno sukobljavaju dva svijeta:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kadi ... /220316011

Tko vam više odgovara? Kadirov ili Musk?

Jedan je sjeb'o bankarske gulikože, pokušava pojeftinit i omogućit svima jeftine letove u svemir, uvesti autonoma vozila koja nam olakšavaju život, uvodi el. vozila umjesto onih na fosilna goriva i rješava nas ovisnosti o totalitarnim režimima na BI, Rusiji, Venecueli, rješava energetske probleme ljudi kako bi mogli bolje i lakše živjeti... Nudi svima posao koji znaju i mogu sudjelovat u njegovim idejama koje su dobre. Istovremeno ne glumi muškarčinu, i nije mu problem što ga konjina zove Elona.

S druge strane imaš priglupu, samozvanu muškarčinu kojem je smisao života uništavanje drugima istog kako bi njemu osobno bilo što bolje.

Birajte sami za koji ste svijet.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 11:26 

Da, plaća tko u Ž. Komšića koji je ima privremeno, izdao je sve, i zemlju i obitelj i principe da bi je imao. I opet će sad ostat bez nje. Čak bi djecu u rat gur'o samo da je ima. ******** omogućuju običnom inženjeru da živi bez velike muke i bez strahovanja da će im djecu u rat netko odvest osim ako potpišu profesionalni ugovor.

Istovremeno, Grobi ima tu lovu ako radi na crno za korporacije koje su oličenje ******** zapada. Dakle, doslovno ga hrane. Ljudi koji cijene njegov osobni razvoj, mogućnosti i djela, i to primjereno plaćaju. On međutim navija za ljude, i sustav, koji mu nisu intelektualno ni do koljena a koji bi ga umjesto da iskorištava sebe, poslali da bude jedna od onih prihvatljivih brojki gubitaka za Prizren recimo.

Apsolutno ne razumijem bilo koga tko više cijeni zatvorena, totalitarna društva s besmislenim ciljevima od liberalnih gdje se živi kako svatko od nas zaslužuje a ne da imaš par oligarha koji uživaju u svemu.

Istina je voda duboka. :zubati

Kad je Amerika krenula jačati tj. oko 1. svjetskog rata, nije bilo ovih današnjih gluposti. Naprotiv, kad je Amerika bila najjača, oni ljudi koji su je učinili najjačom imali su sasvim drugi sustav vrijednosti od ovog koji se promovira danas.

Današnja Amerika opada konstatno, svake godine ima manji ekonomski udio, pa i vojni, s time i manji politički utjecaj.

Ovi tvoji "liberali" (koji usput rečeno uopće nisu liberali, mnoge stvari je na zapadu zabranjeno reći), koje pragmatično podržavaš danas samo troše kapital koji su im zaradili zatucani "rasisti" (koji opet nisu bili rasisti ali da ne idemo sad u široko).

Dakle Junuze, znaš i sam iz života, svaka zajebancija košta. Onaj mentalitet koji je nekad prije učinio Ameriku jakom danas nestaje. Ali isto kao neki lijeni sin nasljednik, koji je ono sav cool i živi neko vrijeme dobro čisto inercijom dok rasproda što je naslijedio od roditelja koji su bili seljačine. :zubati

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 11:29 

Evo ovdje se jasno sukobljavaju dva svijeta:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kadi ... /220316011

Tko vam više odgovara? Kadirov ili Musk?

Jedan je sjeb'o bankarske gulikože, pokušava pojeftinit i omogućit svima jeftine letove u svemir, uvesti autonoma vozila koja nam olakšavaju život, uvodi el. vozila umjesto onih na fosilna goriva i rješava nas ovisnosti o totalitarnim režimima na BI, Rusiji, Venecueli, rješava energetske probleme ljudi kako bi mogli bolje i lakše živjeti... Nudi svima posao koji znaju i mogu sudjelovat u njegovim idejama koje su dobre. Istovremeno ne glumi muškarčinu, i nije mu problem što ga konjina zove Elona.

S druge strane imaš priglupu, samozvanu muškarčinu kojem je smisao života uništavanje drugima istog kako bi njemu osobno bilo što bolje.

Birajte sami za koji ste svijet.

Ovo je tipičan primjer jednosmjernog, neanalitičkog i nekritičkog razmišljanja, što bi narod reko glupog, dakle govorim o tvom stavu o Musku.
Upravo taj Musk nam želi oduzeti mobilnost, da samo oni koji sebi mogu priuštiti tu mobilnost budu mobilni, a sve pod lažnim izgovorom ekologije.
Naime, lik proizvodi Tesle, za njihovu proizvodnju se koristi energija, također i za njihovu kasniju reciklažu, onda lik jer mu se može i jer mu je prodaja tih Tesli omogućila, napravi raketu, raketu koja u jednom svom letu ispusti više otrovnih gasova u atmosferu nego bi bilo ispušteno da su svi ti ekološki debili kupili dizele, i tako se Musk popiša po svima njima i neka je.

Da su stvarno zabrinuti za ekologiju, onda ne bi radili auta na striju, trošili energiju za cijelo auto, ja već imam šasiju, imam karoseriju, imam točkove, sjedišta, imam cijelo auto, zašto ne prave samo kit za prepravku susa u elektro ako ih stvarno zanima ekologija i ako vjeruju u ta sranja...

Dakle, poštovani kolega ovo je samo da ti dam primjer jednog višesmjernog, analitičkog i kritičkog razmišljanja, a Kadirov je potpuno nebitan lik u svemu pa i u ovome.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 11:33 

Mogao je i usporediti nekog generala u SAD-u s Novosjolovim, ono poredba mu je boli glava.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 11:38 

Pa dobro, :zubati pojednostavio sam do maksimuma ali izbor je jasan.

Ispod imate čemu se teži i zašto:

https://op.europa.eu/webpub/com/eu-and- ... UNION.html

Pa navijajte za Ruse.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 13:31 

Pa dobro, :zubati pojednostavio sam do maksimuma ali izbor je jasan

Samo što Kadirov nije izbor, ja bi prije izabrao nekog ko čita i razumije duboku misao Puškinove poezije nego polupismenog tehno tajkuna. Baš kao što bi rađe slijedio misao npr. sada već pokojnog I. Mandića ili nekog ko razumije dubinu jednog Krleže nego npr. Antu Rimca...
Ustvari, gledaj na kojoj su strani Musk, Gejts i slični i navijaj za one protiv kojih su oni, to je neko moje životno iskustvo...

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 13:46 

Turska izvrši invaziju na Kipar da zaštiti tursko stanovništvo od dominacije Grka i kreira novu tursku državu Sjeverni Kipar - nema sankcija
Turska uleti sa vojskom u Irak da se obračuna sa Kurdima -nema sankcija.
Turska ulijeće sa vojskom u Siriju i drži pod kontrolom određene sirijske teritorije - nema sankcija.
Turska ulazi sa vojskom u Libiju i nema sankcija.
O guranju migranata ka Evropi to je posebna priča.

Rusija ulazi u Ukrajinu sa vojskom da zaštiti svoje stanovništvo od ubijanja - bum eto sve moguće sankcije.
Putine samo gazi.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 13:50 

HHerceg je napisao/la:
Idemo dalje sa temom.

Egipat ukida popuste na tranzit ukapljenog plina kroz Sueski kanal
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/eg ... l-20220314

Znači cijena plina ide opet gore.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 13:51 

Pa dobro, :zubati pojednostavio sam do maksimuma ali izbor je jasan.

Ispod imate čemu se teži i zašto:

https://op.europa.eu/webpub/com/eu-and- ... UNION.html

Pa navijajte za Ruse.

teži se biološkom nestanku europskih narodai zamjena istih belosvjetskim kozoyebima.

sve ostalo su distrakcije.

Zato Putine, samo udari.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 14:04 

K..M je napisao/la:
Mito i korupcija caruju u RH.
Regula ti je 1,2 do 1,3 k eura...ne lagi.

Kruh i cjenik života duplo skuplji.

Sirotinjo i Bogu si tješka.
Jer da si Bogu mila, sirotinja NE bi bila.

Bog voli POBJEDNIKE I USPJEŠNE DJELATNIKE.
Neka mi daju brojeve žr da im uplatim SADAKU.

Općilište sms da organizira, da ih skrbi.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 14:16 

EWB: Srbija se prvi put uskladila sa sankcijama EU u vezi sa Ukrajinom

https://rs.n1info.com/vesti/ewb-srbija- ... ukrajinom/

Uvešće pune sankcije Rusiji po završetku izbora, zapadni partneri zadovoljni, opozicija zadovoljna, za narod koga briga.

Sto se vise trude da nam nametnu "zapadne vrednosti" i tu "zapadnu demokratiju", to smo mi više uz nas bratski narod Rusije u borbi protiv nacizma, fasizma i okupacije.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 14:42 

Sendvičsaburekom je napisao/la:
Pa dobro, :zubati pojednostavio sam do maksimuma ali izbor je jasan

Samo što Kadirov nije izbor, ja bi prije izabrao nekog ko čita i razumije duboku misao Puškinove poezije nego polupismenog tehno tajkuna. Baš kao što bi rađe slijedio misao npr. sada već pokojnog I. Mandića ili nekog ko razumije dubinu jednog Krleže nego npr. Antu Rimca...
Ustvari, gledaj na kojoj su strani Musk, Gejts i slični i navijaj za one protiv kojih su oni, to je neko moje životno iskustvo...

A što ti točno rade Gates i Musk?

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2022, 15:21 

Ma ništa, osim što žele da sjebu čovječanstvo za rad svojih egoističnih ambicija, samo ne kontaju da će na kraju završiti isto kao ja, ili ti ili neka sirotinja u najzabitijem djelu centralne Afrike, ali ne kontaju oni to, sad zasad misle da su bogovi i da ako nastave praviti sranja da će postati besmrtni, ali od toga ništa, to im čak i ja mogu garantirati...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5186 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 208  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: