HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 ožu 2026, 23:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 975 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sjeverna Koreja
PostPostano: 31 ožu 2013, 19:16 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Malac na čelu S. Koreje se stvarno nadigišio. 29 godina, pun samopouzdanja, ali s manjkom pameti. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 19:34 

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:13 

2. lijevo bih izabrao. Većina Riječana koja nešto zna podržava Sjevernu Koreju isto kao i Chaveza i Gadafija. Zato HDZ nikad ovdje neće doć na vlast.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:24 

hinterland je napisao/la:
2. lijevo bih izabrao. Većina Riječana koja nešto zna podržava Sjevernu Koreju isto kao i Chaveza i Gadafija. Zato HDZ nikad ovdje neće doć na vlast.

Citat:
Nekako imam osjećaj da kad bi počeo taj rat i Sjeverna napala Južnu Koreju uplela bi se Amerika pogotovo sad kad Obama ima mandat još 4 godine skoro. To bi dovelo do kraja komunističkog režima na Sjeveru jer sumnjam da imaju gospodarske resurse voditi dug rat. Jedno je vojska u mirnodopsko doba, a drugo u ratno. Koje god oružje da Sjevernjaci imaju SAD ima jednako dobro ili bolje.

Kina i SAD su kao prst i nokat te sumnjam da bi Kina intervenirala.

Zaključak svega = neće biti rata.

Imam filing da u studenom 2010. je Sjeverna malo zapucala po Južnoj zbog onog prororočanstva babe Vange da uzbude duhove. Masa ljudi je stvarno mislila kako će početi svjetski rat.

Ovo si isto ti napisao, koga na kraju podržavaš =))

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:32 

Sjevernu Koreju. Tu jasno piše da bi SK izgubila rat ako bi se umiješala SAD a ne da ja podržavam SAD.

Ja sam formalno član HDZ-a a nisam dobio ni člansku. Dokaz o kakvoj se stranci radi. Zbog tih i drugih razloga sam se psaivizirao u stranci.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:41 

Čovjek još može razumjet kad netko(među njima sam i ja) podupire Assada ili je podupirao Chaveza i Gadafija, ali samo budala može staviti znak jednakosti izmđeu njih i ovih luđaka iz Sjeverne Koreje, život u Sjevernoj Koreji me podsjeća na Trumanov show, naravno tu prvenstveno mislim na partijsko vodstvo, vojsku i policiju dok i stanovnike večih gradova dok su ovi jadnici iz provincije doslovce osuđeni na životarenje, po meni je totalno glupo, neukusno i na kraju krajeva nečovječno podupirati takav totalitarni režim iz čistog razloga što prkose amerikancima, stanovnici sjeverne koreje su največe žrtve hladnog rata, ljudi kojima je doslovce ukraden život, ljudsko dostojanstvo, sloboda....ni sam ne volim nit podnosim amerikanci ali jos manje podnosim ove bolesnike iz Sjeverne Koreje

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:43 

To ti je utuvila američka propaganda u glavu. Nije njima uopće tako loše. Tako se prije svuda živjelo dok nije došlo do kapitalizma.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:44 

Javi mi se PM, platit ću ti ja jednosmjernu avionsku kartu, vizu i sve ostalo potrebno za Sjevernu Koreju pa odi uživaj tamo u blagodatima Debelog vođe, a ove retardacije i usporedbe sjeverne koreje sa chavezom, gadafijem, ljevicom i Obersnelom su retardirane

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:47 

To ti je utuvila američka propaganda u glavu. Nije njima uopće tako loše. Tako se prije svuda živjelo dok nije došlo do kapitalizma.

Život u kojem si osuđen na sudjelovanje u vojnim paradama, sletovima, nestašici namirnica, gledanje samo državnih programa, zabrane pristupa internetu, redukciji struje, zabranom kretanja, zabranom kupovanja automobila i mobitela je tebi super?

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:51 

S hinterlandom se raspravlja...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 21:59 

Metemma je napisao/la:
S hinterlandom se raspravlja...

Hvala na upozorenju, neka me mucnina uhvatila(od alkohola i janjetine) pa nisam ni primjetio kome repliciram :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:08 

TG-B.B.B je napisao/la:

Život u kojem si osuđen na sudjelovanje u vojnim paradama, sletovima, nestašici namirnica, gledanje samo državnih programa, zabrane pristupa internetu, redukciji struje, zabranom kretanja, zabranom kupovanja automobila i mobitela je tebi super?

Ne vozim auto, ne gledam tv, a mobitel koristim minimalno. Nema nikakve nestašice hrane. To je zdrav život. Treba svima nama jaki vođa.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:08 

TG-B.B.B je napisao/la:
Čovjek još može razumjet kad netko(među njima sam i ja) podupire Assada ili je podupirao Chaveza i Gadafija, ali samo budala može staviti znak jednakosti izmđeu njih i ovih luđaka iz Sjeverne Koreje, život u Sjevernoj Koreji me podsjeća na Trumanov show, naravno tu prvenstveno mislim na partijsko vodstvo, vojsku i policiju dok i stanovnike večih gradova dok su ovi jadnici iz provincije doslovce osuđeni na životarenje, po meni je totalno glupo, neukusno i na kraju krajeva nečovječno podupirati takav totalitarni režim iz čistog razloga što prkose amerikancima, stanovnici sjeverne koreje su največe žrtve hladnog rata, ljudi kojima je doslovce ukraden život, ljudsko dostojanstvo, sloboda....ni sam ne volim nit podnosim amerikanci ali jos manje podnosim ove bolesnike iz Sjeverne Koreje

Ti si bio u Južnoj kako razumijeh. Pretpostavljam i kakvim si transferom i u čijoj organizaciji išao.Naravno to su lične stvari i ja ne želim dati sebi za pravo špekulisanja. Ali iz Južne Koreje ne možeš znati kakvo je stanje u Sjevernoj,jer tamo nikad nisi bio. A to što ti je neko napunio glavu kako robovlasništvo još traje i genocid to je druga stvar. Međutim, kao akademac moraš nekad u svemu uzeti dozu opreza. Ne radi foruma, već radi naroda koji živi u toj i takvoj SK.

A Ameri u Teksasu imaju slobodu???
Nažalost proamerikan sindrom svreprisutan u tvom slučaju. Bolja je i sjevernokorejski totalitarizam nego američki imperijalistički fašizam. Tu je bitna razlika. Od humanitarki Amerike stradali su milioni ljudi,raseljene desetine miliona ljudi,od SK totalitarizma nije stradao niti jedan stranac.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:16 

Da život u SK valja, već bi se neki Srbin odavno tamo odselio.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:17 

Bio sam u Južnoj Koreji, nemam blage veze kako izgleda život u Sjevernoj, ali svi mogući dokumentarci koje sam gledao(ruske, američke, i jedan hrvatski), razgovori sa južnokorejancima, slike i videosnimci koje puštaju sam sjevernokorejanci, slike i videosnimci koje su uslikali turisti koji su tamo bili su stvorili moje mišljenje o toj Zemlji, ponavljam po meni je glupo podržavati Sjevernu Koreju iz čistog razloga što prkose amerima, ni sam ne volim američku vanjsku politiku ali da moram birat između života u nekoj pripizdini na Aljasci i Pyongyanga prije bi izabrao pripizdinu na Aljasci, ps. daj mi neki razlog zasto ti podupires Sj. Koreju sem toga što prkose Amerikancima

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:18 

Metemma je napisao/la:

Btw, zanimljivo da prosečan Srbin često podržava zemlje u kojima nikada ne bi živeo. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:20 

TG-B.B.B je napisao/la:

Ne vozim auto, ne gledam tv, a mobitel koristim minimalno. Nema nikakve nestašice hrane. To je zdrav život. Treba svima nama jaki vođa.

Nacodno imaju dulji životni vijek od južnih susjeda...
Mladi vođa brine i za prohodnost arterija :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:21 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Btw, zanimljivo da prosečan Srbin često podržava zemlje u kojima nikada ne bi živeo. :zubati

Nema to veze, te zemlje i jesu siromašne jer svoje resurse moraju da troše na borbu sa Velikim Satanom, ali brat StoraB čini mi se malo pretjera kad upoređuje život u Teksasu i neslobode Amerikanaca sa životom u SK.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:23 

O tome ti ja pričam!
Sve dok ne odeš u S.K. možeš samo pretpostavljati,i ti i ja naravno. Ti možeš na osnovu manipulativnih video sadržaja stvoriti sliku o nekakvim pogubljenjima,sirotinji,čemu sve ne. Ja opet mogu pričati kako je taj sistem dobar za S.K... ITD.

A uvijek je bilo opozicije,pa je tako ima i u S.K.,nije mizeran broj,ali upravo takvi "plaćenički kenovi" i plasiraju video materijale u kojima se pljuje uređenje S.K.,isto ne branim,ali da je zaista 99% ljudi loše vjerujem da bi oni napravili bum. I Francuska revolucija se nije dogodila zato što je 99% ljudi bilo dobro. I mnoge druge bune,revolucije....
Dakle,ima nezadovoljnih uređenjem S.K.,ali istovremeno veći broj je zadovoljnih. Nebi smjeli zalaziti u mentalitet samih azijata,puno su drugačiji od polupasivnog evropskog tla,ali puno više privrženi svojim političkim predstavnicima.

Dakle, ne kažem da u S.K. ima nezadovoljnih,gladnih,ljudi sa uskraćenim pravima,ali toga imaš i u USA. Teksas ti je najbolji primjer,da se poštuje osnovno pravilo Povelje UN o samoopredjeljenju,Teksas odavno nebi bio dio USA.Čim bi neko pokušao pomenuti to pitanje, Teksas bi bio sravljen sa zemljom...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:25 

storaB je napisao/la:
O tome ti ja pričam!
Sve dok ne odeš u S.K. možeš samo pretpostavljati,i ti i ja naravno. Ti možeš na osnovu manipulativnih video sadržaja stvoriti sliku o nekakvim pogubljenjima,sirotinji,čemu sve ne. Ja opet mogu pričati kako je taj sistem dobar za S.K... ITD.

A uvijek je bilo opozicije,pa je tako ima i u S.K.,nije mizeran broj,ali upravo takvi "plaćenički kenovi" i plasiraju video materijale u kojima se pljuje uređenje S.K.,isto ne branim,ali da je zaista 99% ljudi loše vjerujem da bi oni napravili bum. I Francuska revolucija se nije dogodila zato što je 99% ljudi bilo dobro. I mnoge druge bune,revolucije....
Dakle,ima nezadovoljnih uređenjem S.K.,ali istovremeno veći broj je zadovoljnih. Nebi smjeli zalaziti u mentalitet samih azijata,puno su drugačiji od polupasivnog evropskog tla,ali puno više privrženi svojim političkim predstavnicima.

Dakle, ne kažem da u S.K. ima nezadovoljnih,gladnih,ljudi sa uskraćenim pravima,ali toga imaš i u USA. Teksas ti je najbolji primjer,da se poštuje osnovno pravilo Povelje UN o samoopredjeljenju,Teksas odavno nebi bio dio USA.Čim bi neko pokušao pomenuti to pitanje, Teksas bi bio sravljen sa zemljom...

Ok, priznaj da se drogiraš. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:27 

http://www.24sata.rs/vesti/svet/vest/de ... 3004.phtml

Met, SK ili Sarajevo?

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:28 

Nemoj tako jagnje, otkud mi znamo, to su kulturološke razlike. Možda prosječan Azijat voli da gladuje, maršira ap end daun d skver, ide na parade, da pucaju na njega, šalju ga u logor i tako... ne smijemo sve gledati kroz svoja istočnoevropskosirotinjska shvatanja.

Siguran sam da nam doc i Hroboatos mogu naći i neke studije koje bi ovo potvrdile :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:29 

StoraB mislio sam da je hinterland najneozbiljniji forumaš ovdje ali ti si na dobrom putu da ga prešišaš, pa nikada nisam bio ni u Kanadi, Australiji, Siriji, S.Arabiji, USA-i pa mogu pretpostaviti kakav je život tamo, a ovo uspoređivanje života u USA-i i Sj. koreji je smješno i žalosno

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:32 

Djeluju modernije od bilo kojeg dijela ex-yu.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2013, 22:34 

jagnjeca

Ne drogiram se,ne pušim i ne mrzim. Sve ostalo praktično radim.
Inače ne vidim čemu uopšte nekakva sigurnost u priču kako većina naroda S.K. živi loše?

Uostalom krenemo li američkom propagandom,steći ćemo dojam kako je u Libiji danas puno bolje nego za vrijeme pokojnog Muamara! A svi znamo da nije.
Al dobro,apropo droga, ne sumnjam ja da ima zaljubljenika u koku,a Pakistan kao novoosvojena teritorija služi Americi za proizvodnju i promet iste,al valjda je koka lijek,a u okviru humanitarnih akcija će valjati hiljadama i hiljadama ljudi čija su prava ugrožena. :smajl034

slika

TGBBB

Nigdje nisam upoređivao standard,nego isključivo ljudska prava propisana deklaracijom UN.
A to je ogromna razlika.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 975 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: