|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 78 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:17 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Istine radi, i juzna Njemacka je onda crkavala od gladi, a danas je motor Njemacke, i moze se slobodno reci, bogata regija.
Ti bolje znaš, pa možeš da mi potvrdiš. Jel istina da su Bavarci korumpirana bagra, ali baš ono do srži korumpirani? I da ih ostatak Nemačke mrzi i da im nije jasno kako oni mogu da budu, uz Baden Vitemberg, najbogatija pokrajina, a korumpirani su i još su pijandure? To sam čuo, pa me zanima da li je istina. A ko ti je to reka. Pa CSU je tamo na vlasti x godina, mozda se to podrazumijeva pod korumpiranost, a da puno toga ide priko veza, sigurno je i to istina, ali nisu oni jedini. Prije bi reka da njih zaboli kuki sto ih neko u ostatku Njemacke mrzi, bas san bija rije par tjedna poslovno u Bavarskoj, oni su jedini koji imaju taj neki bas regionalni naboj, svukud plavo-bila boja, minorna stranka "Bayernpartei", minorna,ali postoji. Cudno gledaju kad ne pozdravljas sa Servus ili Pfiartiii, odma si zigovan kao ne-Bayer. Ja iz inata fura badenksi "Sali". Ali, cijene direktnost, ako si korektan, i oni su, i da vole pit, vole. Meni su simpaticni i odbojni istodobno.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:19 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Dosta su sporiji od Njemaca, i vraga rade od jutra do sutra. Kvaliteta njihovog zivota bas lezi u tome da si mogu priustiti ogromne place, uz jako, jako humane radne uvjete. U stvari oni meni djeluju kao talijanski Zidovi. Ne vidin nekakve germanske crte. Ne znam baš da ne rade.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:22 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Carmello Šešelj je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Istine radi, i juzna Njemacka je onda crkavala od gladi, a danas je motor Njemacke, i moze se slobodno reci, bogata regija.
Ti bolje znaš, pa možeš da mi potvrdiš. Jel istina da su Bavarci korumpirana bagra, ali baš ono do srži korumpirani? I da ih ostatak Nemačke mrzi i da im nije jasno kako oni mogu da budu, uz Baden Vitemberg, najbogatija pokrajina, a korumpirani su i još su pijandure? To sam čuo, pa me zanima da li je istina. Istina je da su najbogatija regija odnosno da se cijelo zadnje stoljeće događao power shift (u ekonomskom i političkom smislu) sa protestantskog sjevernog dijela na katolički južni (i zapadni), čemu je kumovalo mnoštvo faktora no tri najznačajnija su svakako : 1. Porazi Njemačke u WWI i eliminacija djelomična eliminacija pruske vojne elite (već tad recimo se događaju političke promjene pa recimo dvije katoličke stranke (Zentrum i BVP) uspijevaju postati značajniji faktor u Weimarskom Reichstagu) 2. Poraz u WW2 (potpuna eliminacija pruske stare garde i podjela Njemačke na dva dijela pri čemu u Saveznoj Republici Njemačkoj imaš po prvi put veći broj katolika od protestanata što kombinirano sa Konradom Adenauerom daje itekako jak utjecaj južnog i zapadnog dijela Njemačke koji je u punini ostao u BRDu dok je u DDRu ostao najveći protestantski dio Njemačke) 3. Promjene u katoličkom socijalnom nauku i odnosu prema poduzetništvu krećući sa enciklikom Rerum Novarum , kao i promoviranje ideje supsidijarnosti u istoj enciklici dogodila se promjena u poduzetničkom duhu među katolicima (kroz period od čitavog stoljeća dakako, no krećući s ovom enciklikom) čineći ga tako boljim i pogodnijim za nove uvjete poslovanja od protestantskog duha kojeg je opisivao Weber. Uz ovo dodaj i tradicionalno industrijski jak Saar, američke kredite koji su obnovili Bavarsku, Baden, Rhineland i Rhineland-Westfaliju dobiješ to da je katolički dio Njemačke, a osobito Bavarska kao najveća njemačka savezna država motor današnje Njemačke, kao i kulturni centar iste. Glede korumpiranosti ne znam podatke, no smatram da CSU tamo ne bi mogao tako lako vladati 40 godina da nema bar neku dozu otklona od korupcije jer ti kad tad sve izađe na vidjelo pa imaš situaciju kao u RH 2011.g.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:23 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Cudno gledaju kad ne pozdravljas sa Servus ili Pfiartiii, odma si zigovan kao ne-Bayer. Ja iz inata fura badenksi "Sali". Oni pozdravljaju sa Servus? "Pfiartii"?
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:28 |
|
|
doc je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Cudno gledaju kad ne pozdravljas sa Servus ili Pfiartiii, odma si zigovan kao ne-Bayer. Ja iz inata fura badenksi "Sali". Oni pozdravljaju sa Servus? "Pfiartii"? Pfiartiiii ti je kao cao, dovidjenja, tako nesto. Da, pozdravljaju sa Servus, obavezno, i nemoj misliti da ce te dugo oslovljavati sa "Vi", to mozda par recenica, a onda ide "a da mi pridjemo na Ti" A ovaj badenski Sali ti je od francuskog Salue.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:30 |
|
|
Koje komplikacije kod vas s tim pozdravima, što ne kažu jednostavno tri put zdravo i gotovo.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:33 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: A ko ti je to reka. Gastarbajter odavde koji živi u Duisburgu. Citat: Pa CSU je tamo na vlasti x godina, mozda se to podrazumijeva pod korumpiranost, a da puno toga ide priko veza, sigurno je i to istina, ali nisu oni jedini. Prije bi reka da njih zaboli kuki sto ih neko u ostatku Njemacke mrzi, bas san bija rije par tjedna poslovno u Bavarskoj, oni su jedini koji imaju taj neki bas regionalni naboj, svukud plavo-bila boja, minorna stranka "Bayernpartei", minorna,ali postoji. Cudno gledaju kad ne pozdravljas sa Servus ili Pfiartiii, odma si zigovan kao ne-Bayer. Ja iz inata fura badenksi "Sali". Ali, cijene direktnost, ako si korektan, i oni su, i da vole pit, vole. Meni su simpaticni i odbojni istodobno. Pre sto godina su čuvali krave, danas prave BMW i Audi.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:36 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ti bolje znaš, pa možeš da mi potvrdiš.
Jel istina da su Bavarci korumpirana bagra, ali baš ono do srži korumpirani? I da ih ostatak Nemačke mrzi i da im nije jasno kako oni mogu da budu, uz Baden Vitemberg, najbogatija pokrajina, a korumpirani su i još su pijandure?
To sam čuo, pa me zanima da li je istina. Istina je da su najbogatija regija odnosno da se cijelo zadnje stoljeće događao power shift (u ekonomskom i političkom smislu) sa protestantskog sjevernog dijela na katolički južni (i zapadni), čemu je kumovalo mnoštvo faktora no tri najznačajnija su svakako : 1. Porazi Njemačke u WWI i eliminacija djelomična eliminacija pruske vojne elite (već tad recimo se događaju političke promjene pa recimo dvije katoličke stranke (Zentrum i BVP) uspijevaju postati značajniji faktor u Weimarskom Reichstagu) 2. Poraz u WW2 (potpuna eliminacija pruske stare garde i podjela Njemačke na dva dijela pri čemu u Saveznoj Republici Njemačkoj imaš po prvi put veći broj katolika od protestanata što kombinirano sa Konradom Adenauerom daje itekako jak utjecaj južnog i zapadnog dijela Njemačke koji je u punini ostao u BRDu dok je u DDRu ostao najveći protestantski dio Njemačke) 3. Promjene u katoličkom socijalnom nauku i odnosu prema poduzetništvu krećući sa enciklikom Rerum Novarum , kao i promoviranje ideje supsidijarnosti u istoj enciklici dogodila se promjena u poduzetničkom duhu među katolicima (kroz period od čitavog stoljeća dakako, no krećući s ovom enciklikom) čineći ga tako boljim i pogodnijim za nove uvjete poslovanja od protestantskog duha kojeg je opisivao Weber. Uz ovo dodaj i tradicionalno industrijski jak Saar, američke kredite koji su obnovili Bavarsku, Baden, Rhineland i Rhineland-Westfaliju dobiješ to da je katolički dio Njemačke, a osobito Bavarska kao najveća njemačka savezna država motor današnje Njemačke, kao i kulturni centar iste. Glede korumpiranosti ne znam podatke, no smatram da CSU tamo ne bi mogao tako lako vladati 40 godina da nema bar neku dozu otklona od korupcije jer ti kad tad sve izađe na vidjelo pa imaš situaciju kao u RH 2011.g. Bavarska je najviše profitirala, ako tako može da se kaže (a mislim da može), porazom Nemačke u drugom svetskom ratu. Dosta industrije je prebačeno tamo iz drugih delova Nemačke posle 1945., kao na primer Siemens.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:41 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: A ko ti je to reka. Gastarbajter odavde koji živi u Duisburgu. Citat: Pa CSU je tamo na vlasti x godina, mozda se to podrazumijeva pod korumpiranost, a da puno toga ide priko veza, sigurno je i to istina, ali nisu oni jedini. Prije bi reka da njih zaboli kuki sto ih neko u ostatku Njemacke mrzi, bas san bija rije par tjedna poslovno u Bavarskoj, oni su jedini koji imaju taj neki bas regionalni naboj, svukud plavo-bila boja, minorna stranka "Bayernpartei", minorna,ali postoji. Cudno gledaju kad ne pozdravljas sa Servus ili Pfiartiii, odma si zigovan kao ne-Bayer. Ja iz inata fura badenksi "Sali". Ali, cijene direktnost, ako si korektan, i oni su, i da vole pit, vole. Meni su simpaticni i odbojni istodobno. Pre sto godina su čuvali krave, danas prave BMW i Audi. A Duisburg, to je onaj grad kod Essena....pitaj covika smi li jos iz kuce izaci bez da mu neki Arap ili Turcin okrepi jednu po glavi. Pa normalno da ce on tako govoriti, pa ti iz Ruhrpotta su bili sila, ugalj itd, a sada propadaju, stranci kontroliraju. Ja tamo nebi zivija da mi placas tisucu Eura misecno, samo zbog toga.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:49 |
|
|
Pa napiši koju o tome, znaš da mi Balkanci uživamo u dobrim pričama o međunacionalnim konfliktima, netrpeljivosti i suživotu.
Draže nam je to nego janjca izjest.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 20 lip 2014, 21:55 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Istina je da su najbogatija regija odnosno da se cijelo zadnje stoljeće događao power shift (u ekonomskom i političkom smislu) sa protestantskog sjevernog dijela na katolički južni (i zapadni), čemu je kumovalo mnoštvo faktora no tri najznačajnija su svakako : 1. Porazi Njemačke u WWI i eliminacija djelomična eliminacija pruske vojne elite (već tad recimo se događaju političke promjene pa recimo dvije katoličke stranke (Zentrum i BVP) uspijevaju postati značajniji faktor u Weimarskom Reichstagu) 2. Poraz u WW2 (potpuna eliminacija pruske stare garde i podjela Njemačke na dva dijela pri čemu u Saveznoj Republici Njemačkoj imaš po prvi put veći broj katolika od protestanata što kombinirano sa Konradom Adenauerom daje itekako jak utjecaj južnog i zapadnog dijela Njemačke koji je u punini ostao u BRDu dok je u DDRu ostao najveći protestantski dio Njemačke) 3. Promjene u katoličkom socijalnom nauku i odnosu prema poduzetništvu krećući sa enciklikom Rerum Novarum , kao i promoviranje ideje supsidijarnosti u istoj enciklici dogodila se promjena u poduzetničkom duhu među katolicima (kroz period od čitavog stoljeća dakako, no krećući s ovom enciklikom) čineći ga tako boljim i pogodnijim za nove uvjete poslovanja od protestantskog duha kojeg je opisivao Weber.
Uz ovo dodaj i tradicionalno industrijski jak Saar, američke kredite koji su obnovili Bavarsku, Baden, Rhineland i Rhineland-Westfaliju dobiješ to da je katolički dio Njemačke, a osobito Bavarska kao najveća njemačka savezna država motor današnje Njemačke, kao i kulturni centar iste.
Glede korumpiranosti ne znam podatke, no smatram da CSU tamo ne bi mogao tako lako vladati 40 godina da nema bar neku dozu otklona od korupcije jer ti kad tad sve izađe na vidjelo pa imaš situaciju kao u RH 2011.g.
Bavarska je najviše profitirala, ako tako može da se kaže (a mislim da može), porazom Nemačke u drugom svetskom ratu. Dosta industrije je prebačeno tamo iz drugih delova Nemačke posle 1945., kao na primer Siemens. Točno.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 22 lip 2014, 21:40 |
|
|
doc je napisao/la: Pa napiši koju o tome, znaš da mi Balkanci uživamo u dobrim pričama o međunacionalnim konfliktima, netrpeljivosti i suživotu.
Draže nam je to nego janjca izjest. Ma karikirano je to. I ne tice se vise sridnje klase, i one bas dobro stojece. To je njemacko. Ali sridnja i donja klasa, pa zna se ko tamo u Ruhrpottu drma. A drmat ce jos i vise. Ovi iz Libanona su tamo recimo na malo losijen glasu. Sto je u biti zajeb, kao kad se spominju kriminalni Rumunji u Njemackoj a ono 95% Romi koji imaju rumunjsko drzavljanstvo. Tako i sa ovima, to su Kurdi ili Palestinci, koji imaju drzavljanstvo Libanona, ili su odotam odbjegli, ali se vode kao iz Libanona. Abo chaker clan u Berlinu Pazi ovo, snima ih se, murja stoji, a oni polivaju reportere, izpitavaju reportera jeli ima dice, di izlazi. Murja pickasta se boji. Ovo su Kurdi iz sto ja znan di, a vode se kao Arapi. Tesko je naci vise sudca koji je voljan suditi ove likove. I sad, sto priostaje. Prosudi sam.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 22 lip 2014, 21:52 |
|
|
Pretpostavljam da će malo manje obrazovane njemačke dečke nižeg praga tolerancije koji žive u tom okružju, a ne žele to trpit njemački guzonje iz više klase koji ne žive niti približno blizu tome nazvat šovinistima, ksenofobima i neonacistima...
Nije dobro.
Ali jao svima kad se to okrene na drugu stranu...
Ljudska glupost je konstanta.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 23 lip 2014, 18:56 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: A Duisburg, to je onaj grad kod Essena....pitaj covika smi li jos iz kuce izaci bez da mu neki Arap ili Turcin okrepi jednu po glavi. Pa normalno da ce on tako govoriti, pa ti iz Ruhrpotta su bili sila, ugalj itd, a sada propadaju, stranci kontroliraju. Ja tamo nebi zivija da mi placas tisucu Eura misecno, samo zbog toga. Užas, čuj ti da živiš među strancima u Njemačkoj...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 02 stu 2014, 23:05 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Opasna inicijativa o imigrantima IZVOR: TANJUG Cirih -- Švajcarski ministar odbrane Ulrih Mauer upozorio da je inicijativa o ograničavanju priliva imigranata, o kojoj će se glasati na referendumu, veoma opasna. Pokret "Ekopop" podneo je inicijativu po kojoj broj imigranata godišnje ne sme biti veći od 0,2 odsto broja stanovnika Švajcarske, odnosno 16.000 ljudi, kao i da deset odsto švajcarske pomoći za razvoj treba usmeriti na planiranje porodice. "Inicijativa je veoma nefleksibilna. Preduzeća imaju problema da pronađu dovoljno radnika i prihvatanje te inicijative bi poslao loš signal privredi", kaže Mauer, koji je i lider nacionalističke Švajcarske narodne partije za švajcarski list "Blik". Referendum se održava 30. novembra nakon što je pre nekoliko meseci Švajcarska prihvatila planove o kvotama za imigrante svih zemalja, mada detalji nisu finalizovani, navodi AP. Evropska komisija je tada poručila da će preispitati bilateralne veze sa Švajcarskom, svojim najvećim trgovinskim partnerom, jer su odlukom o ograničavanju imigranata, pogođeni stanovnici EU koji su dosad mogli ravnopravno da učestvuju na švajcarskom tržištu rada. http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=919026Nije opasna, nego pametna ideja !!!
|
|
Vrh |
|
|
ahmo88
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 02 stu 2014, 23:32 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: No nota bene slušao sam rezultate i ispada da su francuski i njemački kantoni bili protiv, ne znam kakva je situacija u ostalim kantonima. U svim kantonima i polukantonima pobijedila je opcija PROTIV prijedloga 1:12. Postotci po kantonima: http://www.admin.ch/ch/d/pore/va/20131124/det575.htmlOpcija ZA bila je najbliže pobjedi u italofonom kantonu Ticino, u kojem su dobili 49.0% Opcija ZA najslabije je prošla u germanofonom kantonu Zug, u kojem su dobili 23.0%. Razlika - protestanti i katolici. Cudni su ti protestanti..samo da im je sljake.
|
|
Vrh |
|
|
ahmo88
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 02 stu 2014, 23:36 |
|
|
doc je napisao/la: Ali s tom Švicarskom i mentalitetom. Oni stvarno nisu normalni. Rade od jutra do sutra.
Imaju puno, malo od toga koriste i rade još više da imaju još više...
Strašan narod. A nista od toga ne mogu ponijeti sa sobom dok i oni imaju tih sedamdesetak godina zivota. Zivjeti je cilj a ne zivjeti samo da bi mnozio kapital i posjed. Totalno su bezveze i dosadni.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 03 stu 2014, 00:52 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
ahmo88 je napisao/la: doc je napisao/la: Ali s tom Švicarskom i mentalitetom. Oni stvarno nisu normalni. Rade od jutra do sutra.
Imaju puno, malo od toga koriste i rade još više da imaju još više...
Strašan narod. A nista od toga ne mogu ponijeti sa sobom dok i oni imaju tih sedamdesetak godina zivota. Zivjeti je cilj a ne zivjeti samo da bi mnozio kapital i posjed. Totalno su bezveze i dosadni. Dosadni ili ne, u svakom evropskom narodu ima takvih ljudi, ali to ne znači da treba islamisti sa sabljama da menjaju njihovu kulturu i nameću svoj ciganluk.
|
|
Vrh |
|
|
ahmo88
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 03 stu 2014, 01:00 |
|
|
Whiteone je napisao/la: ahmo88 je napisao/la:
A nista od toga ne mogu ponijeti sa sobom dok i oni imaju tih sedamdesetak godina zivota. Zivjeti je cilj a ne zivjeti samo da bi mnozio kapital i posjed.
Totalno su bezveze i dosadni.
Dosadni ili ne, u svakom evropskom narodu ima takvih ljudi, ali to ne znači da treba islamisti sa sabljama da menjaju njihovu kulturu i nameću svoj ciganluk. Najvise Cigana se asimiliralo kod Srba. Njih u muslimanskim zemljama slabo da i ima. A obicno su to Srbi koji danas najglasnije propagiraju rasnu higijenu, mrze gejeve i ljude druge boje koze, i slicno.
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 06 stu 2014, 20:12 |
|
|
1. Ako usred noći u Švajcarskoj padne mnogo snega, obično ulice postaju potpuno zatrpane. Međutim, možete biti sigurni da će biti očišćene do osam ujutro. 2. U slučaju nuklearnog rata, Švajcarci imaju bunkere u koje može stati 100 % stanovnika te države. 3. U slučaju rata, autoputevi se mogu pretvoriti u piste za uzletanje i sletanje aviona brzim uklanjanjem ograda koje dele trake za suprotne smerove. 4. Švajcarska je toliko mala, da njeni vojni piloti do nedavno nisu probijali zvučni zid. Ipak, dogovorili su se sa Francuzima da za te potrebe mogu koristiti francuski vazdušni prostor. 5. U Lozani, kako bi optimizovali porez na odvoženje đubreta, napravljene su standardizovane kante za otpatke. Ako bacate više smeća, više ćete i platiti, a ako ne koristite svoje kante za bacanje svog smeća, onda plaćate kaznu. 6. Švajcarska ima četiri zvanična jezika: nemački, francuski, italijanski i retoromanski. Da bi razumeli jedni druge, govore engleski. 7. Švajcarski čokolatijeri razvili su tehnike kako bi proizveli čokolade sa jestivim zlatom. 8. Kada bi Švajcarci želeli da zatvore svoju državu, to bi mogli da učine sa samo nekoliko vojnika jer tuneli i brojne autoputevi imaju čelične cevi koje mogu biti podignute pritiskom na dugme. U slučaju invazije, kao barikade bi se koristila davno posađena stabla. Ona bi u tom slučaju bila presečena i postavljena na puteve. 9. Svi Švajcarci voze automobile koji izgledaju kao novi. Policija, naime, može kazniti vozača koji vozi automobil s oštećenjem, makar to bila samo ogrebotina. 10. Mnoge kompanije zapošljavaju ljude na poslovima koji mogu biti automatizovani mašinama, jer su kao društvo, odlučili da ukinu nezaposlenost. Poslodavac koji zaposli čoveka umesto da kupi mašinu koja obavlja isti posao, dobija državne beneficije. 11. S jednom kartom možete da se vozite u svim vozilima javnog saobraćaja u celoj državi. 12. Švajcarci nezaposlenima isplaćuju mesečnu naknadu tokom dve godine nezaposlenosti, a u "platu" je uključen i plaćeni godišnji odmor, putni trošak za odmor i smeštaj.
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 07 stu 2014, 12:03 |
|
|
Blitz je napisao/la: 8. Kada bi Švajcarci želeli da zatvore svoju državu, to bi mogli da učine sa samo nekoliko vojnika jer tuneli i brojne autoputevi imaju čelične cevi koje mogu biti podignute pritiskom na dugme. Jel ovo točno?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 18 lis 2015, 22:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Izgleda krajnje desna stranka dobila parlamentarne izbore u Švicarskoj. Nije sve prebrojano ali bit će utjecajni svakako. Glavna predizborna tema, migranti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 21 lis 2015, 14:13 |
|
|
Stravične statistike i cifre ovog specijalnog džihada protiv "kafira" i kršćanskih zemalja. Naravno po njihovom vjerovanju to nije ništa nemoralno i zlo, "allah će ih obilato nagraditi za to". Citat: Švicarska dobila nacionalističku antiimigrantsku vladu, iduća je Švedska? Autor: Marcel Holjevac Srijeda, 21. Listopad 2015. u 08:40
Nakon što su na referendumu zabranili minarete, Švicarci su izabrali novu vladu - nju vodi stranka čiji je osnovni program antiimigracijski, a stranka SVP se često nalazila na udaru medija kao rasistička. Ipak, svi su vjerojatno vidjeli neki od njihovih upečatljivih postera, koji su sjajan primjer izravne i jasne komunikacije.
Švicarska nije među prvim zemljama po izboru imigranata, jer tamo nisu baš darežljivi oko socijalne pomoći, i ne može se dobro živjeti ako se nema novca a ne radi se. Usto, nisu članica EU. Ipak, razvoj događaja je upućivao da će se ovo dogoditi – predizborne ankete i rezultati izbora već godinama ukazuju na rast SVP-a, a “seoba naroda” udarila je pečat pobjedi stranke koju nazivaju sramotnom, crnokošuljaškom, fašističkom.
No, Švicarska je, kako god je etiketirali, jedna vrlo uređena zemlja u kojoj nitko ne baca papiriće ni opuške po cesti, u kojoj ni krave već odavno ne smrde (tehnologija!) iako to nije promijenilo ništa na idiličnom izgledu tamošnjih sela, i iako je svaka travka uvijek uredno pošišana na odgovarajuću veličinu. Uostalom, je li Švicarcima za zamjeriti? Nekoć je simbol Švicarske bila Heidi, a danas je to sve više burka i marama. Švicarci su posebno osjetljivi na red, rad, i disciplinu, a useljenici se ne uklapaju uvijek najbolje u bogato, ali strogo švicarsko društvo, niti uviđaju da je bogatstvo tog društva proizašlo upravo iz strogo postavljenih društvenih pravila i hijerarhije.
Tu i takvu Švicarsku je 2011. i 2012. zahvatio val kriminala, naročito provala i krađa, počinjenih od strane tražitelja azila i onih koji u zemlji borave bez dozvole. “Otišli smo na vikend u Valais kad su dvije djevojke odvijačima provalile u naš stan na trećem katu, ali iznenadio ih je stariji susjed koji živi dva kata ispod nas. Nisu uspjele ništa ukrasti, no kad ih je zaustavio i krenuo zvati policiju jedna od njih ga je ubola odvijačem u trbuh”, ispričala je za swissinfo portal žena iz Berna koja je htjela ostati anonimna. Prema studiji iz 2012. od početka “arapskog proljeća” – čiji su začetnici ovih dana dobili Nobela za mir – broj slučajeva na sudovima protiv useljenika iz Sjeverne Afrike porastao je spektakularno: provale u automobile su među tom populacijom povećane za 1,500% – ne sto pedeset, tisuću petsto, dobro ste pročitali, krađe iz dućana su porasle 390%, provale 150% i otimanja torbica 130%. Prema statistikama savezne policije za 2012., tri četvrtine svih krivičnih djela u Švicarskoj počine državljani Švicarske, a čak 25% tražitelji azila i ilegalni useljenici, ljudi bez dozvole boravka, koji se u Švicarskoj ne broje u milijunima, već u tisućama. U Švicarskoj živi manje od 50.000 tražitelja azila, pa ipak, oni su, zajedno s onima kojima je azil odbijen, odgovorni za četvrtinu svih krivičnih djela u zemlji od osam milijuna ljudi! U navedenim godinama zabilježen je znatan porast imovinskih delikata za 11, odnosno 10%, a porast kriminala je vezan za porast broja ilegalnih useljenika. “Ilegalni useljenici” su pritom uglavnom ljudi kojima je azil odbijen – ali njima, naravno, ne pada na kraj pameti napustiti Švicarsku.
Prošle je godine 1.150 ljudi iz Tunisa, Alžira, Maroka i Libije, pretežno mladih tražitelja azila, optuženo za razne zločine od kantonalne policije u Cirihu. Od 2009. do 2012, ukupni broj zločina koji se istražuju a u koje su upleteni ljudi iz sjeverne Afrike se utrostručio. “To je postao velik problem za nas i naše stanovništvo, i ne pomaže osobnom osjećaju sigurnosti”, kaže Christiane Lentjes, koja vodi kriminalne istrage u kantonalnoj policiji Cirih. U kantonu Vaud, prema riječima policije, operira banda od 200 okorjelih kriminalaca iz sjeverne Afrike koja se bavi provalama, dilanjem droge, seksualnim robljem, i svim ostalim oblicima kriminala. Sjevernoafrikanci stvaraju probleme i u relativno mirnom ruralnom kantonu Jura na sjeverozapadu. Tamošnje bande djeluju individualno i nisu povezane s mrežama sjevernoafrikanaca izvan Švicarske, za razliku od onih u Cirihu i Bernu.
“Imali smo slučaj dvojice ljudi koji su provalili u 100 auta u samo mjesec dana prije nego smo ih zaustavili, i zatvorili na mjesec dana,” kaže šef policije kantona Jura Olivier Guéniat. “Ali oni izađu van na slobodu kao tražitelji azila kojima je on odbijen. Ako ih ponovo sretnemo na ulici zabilježimo da su ilegalno u zemlji, ali ne možemo ih protjerati. Njih za to nije briga i oni nastavljaju s krađama”. U Juri je mali broj ljudi – njih manje od 20, i svi naravno imigranti – odgovoran za porast pljački i provala od preko 60%, kaže Guéniat.
Dosta pažnje izazvala je i reklama za stranku koja se sastojala od gornje dvije slike – prvo je u medijima objavljena gornja, s četiri djevojke, a na idućoj stranici donja, vjerojatno snimljena negdje na bliskom istoku.
Sve je to presudilo izbore u Švicarskoj. No SVP se protivi i potpisivanju ugovora između Švicarske i EU koji bi, kako je rekao glasnogovornik SVP-a, “temelje izravne demokracije u Švicarskoj doveo u pitanje”. SVP je predizbornu kampanju usredotočio isključivo na useljavanje, obećavajući pooštavanje imigracijskih zakona i sprječavanje zloupotrebe prava na politički azil. SVP je osvojio 28 posto glasova, a drugoplasirani socijaldemokrati 18,6 posto. U sljedećem sazivu Nacionalnog vijeća SVP će imati 65 zastupnika u 200-članom tijelu, a socijaldemokrati 44 zastupnika. Liberalno-demokratska stranka (FDP) će biti zastupljena s 33 zastupnika.
SVP je inače često kritiziran zbog plakata koje možete vidjeti, s crnom ovcom, ali i referenduma o minaretima koji su potakli. No, izgleda da će i tradicionalno “lijeva” Švedska krenuti stopama Švicarske. Anti-imigrantska stranka “Švedski demokrati” sada je najveća stranka, prema anketama i ispitivanjima javnog mnijenja u Švedskoj. U kolovozu su izbili na prvo mjesto po popularnosti, i iako su dvije do sad najveće stranke mijenjale i zakone kako bi Demokrate spriječili u dolasku na vlast, izgleda da ih neće uspjeti spriječiti. Švedski demokrati sada imaju podršku 25,2 posto birača, što ih stavlja ispred vladajućih socijaldemokrata s 23,4 posto i umjerenjaka desnog centra s 21 posto. Tommy Nilsson, šef te stranke za jug Švedske, rekao je za britanski Telegraph: “Bilo je previše imigracije i previše prosjaka iz istočne Europe. Ljudi počinju shvaćati da je to ozbiljan problem za Švedsku “. Švedska je lani primila 85.000 imigranata, a ove godine će i više. U švedskim gradovima caruje kriminal i seksualno nasilje, naročito Malöu i nekim četvrtima Stockholma u koje je bijelcima postalo nemoguće ući bez velikog rizika da budu ubijeni. Romske bande su također problem, jer prisiljavaju djecu i djevojke s malom djecom na prošnju. Poruka Demokrata u podzemnoj željeznici u Stockholmu, koja je uvijek puna prosjaka, kaže: “Ispričavamo se zbog nereda ovdje u Švedskoj. Imamo ozbiljan problem s prisilnim prosjačenjem. Međunarodne bande zarađuju na očajnicima! Naša vlada ne radi ono što bi trebala. Ali mi ćemo to uraditi. Rastemo rekordnom brzinom. Mi smo oporba i obećavamo stvarnu promjenu! Mi smo švedski demokrati!”
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 24 stu 2015, 22:55 |
|
|
Citat: Women wearing a burqa will be fined £6,500 in Switzerland after local referendum to bring in the rule
By JENNIFER NEWTON FOR MAILONLINE PUBLISHED: 15:29 GMT, 24 November 2015 | UPDATED: 15:48 GMT, 24 November 2015
Women who wear full face veils in public in a Swiss state could be fined up to £6,500 under new rules imposed by the local government. Females muslims will be banned from wearing the burqa in shops, restaurants or public buildings in the Italian-speaking canton of Ticino. The local government in the southern Swiss state approved the ban after a referendum in September 2013 saw two in three voters backing the move. According to the Local, the Ticino government had wanted to ban burqas and niqabs as well as masks worn by demonstrators and balaclavas. However, MPs voted for a law that only applies to veils worn by some Muslim women and makes no exceptions for tourists visiting the area. The minimum fine is 100 francs (£65) and women can be given a penalty of up to 10,000 francs (£6,500). The Swiss Parliament says the ban does not violate federal law but it is not yet known when the new rules will come into force.
Visitors coming into Ticino will be informed at airports and by customs officers at the Italian border it is illegal for people to hide their face under a burqa or niqab, while in the state.
The ban on the burqa echoes similar legislation put in place in France, where women can be fined an initial penalty of £35 for wearing the garment, which can be increased to £150.
France's parliament passed the burka ban in 2010, leading to protests from Islamic groups who said it was discriminatory. France has the biggest Muslim population in western Europe, and many believe that society has an agenda against them.
However, an attempt by a British legal team to reverse France's burka ban was rejected by the European Court of Human Rights last year.
In a test case which will have widespread implications in other countries, judges said that the measure aimed at stopping women covering their faces in public was entirely justified. They said that the right of ordinary people to 'live together' was a 'legitimate objective', and that Muslim women wearing face coverings threatened it.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Švicarska-svakome građaninu zajamčenih 2500 franaka?? Postano: 04 pro 2015, 21:06 |
|
|
Merkel će ostati upamćena kao najveći rušitelj EU ideje. Citat: Switzerland ‘ready’ to void EU trade and travel treaties with new law capping migration Published time: 4 Dec, 2015 18:44
Switzerland says it will risk the legal collapse of its trade, security and free travel agreements with the EU, if Brussels cannot stop uncontrolled migration into the country. The government is preparing a law that will impose quotas for incomers, starting from 2017.
"If there is really no solution, we would be ready for a suspension of a part or all of the bilateral agreements," said Foreign Minister Didier Burkhalter, referring to the EU’s struggle to control the inflow of unregistered migrants, which will exceed 1 million by the end of 2015.
The new legislation will be prepared by March 2016, on the basis of a referendum dating back to February 2014, in which the Swiss narrowly upheld a right-wing proposal to restrict immigration within three years.
“A specific threshold will be set for the immigration of citizens of EU and European Free Trade Agreement states, which, if exceeded, would lead to quantitative limits and quotas being introduced the following year,” said a statement from the government, released on Friday.
“This would safeguard the bilateral path and re-establish the legal certainty that is so important to Switzerland's economy.”
About a quarter of the country’s 8.2 million population are non-citizens, with 300,000 people traveling into Switzerland daily to take advantage of some of Europe’s highest wages. Government-endorsed economists say stopping migrants will make the average Swiss citizen up to 3.9 percent worse off in terms of GDP over the next two decades, than if the current laws stay in place.
The migrant influx has largely been the result of a series of agreements signed in 1999, which include free travel, a removal of trade restrictions, closer co-operation in air and road traffic, and joint security work.
In recent years, the travel part of the agreement has engendered resentment among the Swiss, who have seen property prices climb even higher, and public facilities stretched. But the bundle of treaties with the EU were signed under a “guillotine clause” – if either party abandons one of them, the rest are automatically renounced.
"It wouldn't be clear what measures the European Union would take," admitted Swiss President Simonetta Sommaruga, after questions about whether the unilateral border controls would lead to a backlash. "We want to continue discussions with the goal of reaching an agreement on a protection clause. That's the best way.”
Meanwhile, EU interior ministers are meeting throughout Friday in Brussels to modify the Schengen free travel agreement, which has been breaking up as countries have erected border fences and instituted controls in response to the flood of migrants.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|