HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 ruj 2025, 19:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5392 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 216  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: 19 srp 2016, 11:42 

Kaftan samo si zaboravio da se Katar, Bahrein i ostali režimi ne miješaju u prilike u BiH i na Balkanu kao Turska.
Niti je Turska ikada prežalila gubitak utjecaja na Balkanu.

Koga briga šta će biti Turska, nek odmah sutra proglase kalifat, problem je samo što će ovi sutra naložiti svoje balkanske fanove da i oni stvaraju svoje u višenacionalnim državama na Balkanu.

Da baš je ugodno imati goreću buktinju pored bureta baruta.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 11:43 

zagrebonline je napisao/la:
EU uopće nema kriterija za članstvo nego funkcionira selektivno. Pravi primjer je ovo od neki dan kada je EU prekršila vlastite zakone jer se nije htjela zamjerati SAD-u zbog male Hrvatske. Serem se na takvu organizaciju i takve "kriterije".

EU je nastavak EZ, što je nastavak EEZ , a sve je nastalo iz zajednice za ugljen i čelik koju je osnovalo 6 država.

Ti ako misliš da je EU nastala 1993. u Maastrihtu onda si stvarno nepismen po pitanju ove teme. Al nije ni čudno, jer vidim po pisanju da si trofazni.

Ma nikako nema kriterija, zato se pregovara. Ali je valjda jasno da ce zemlje pobjednice WW2 ucestvovati u kreiranju pravila, a da ce kandidat gubitnik iz WW1 imat da prihvati ta pravila, a ne da namece svoja.

A nemoj zezat da je nastavak ? A zajednica za ugljen i čelik je nastavak WW2 itd. itd.

Kao sto rekoh, besmisleno je s tobom raspravljati.

Non bene pro toto libertas venditur auro!

Srbi RAUS!

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 11:54 

cvv35 je napisao/la:
EU uopće nema kriterija za članstvo nego funkcionira selektivno. Pravi primjer je ovo od neki dan kada je EU prekršila vlastite zakone jer se nije htjela zamjerati SAD-u zbog male Hrvatske. Serem se na takvu organizaciju i takve "kriterije".

EU je nastavak EZ, što je nastavak EEZ , a sve je nastalo iz zajednice za ugljen i čelik koju je osnovalo 6 država.

Ti ako misliš da je EU nastala 1993. u Maastrihtu onda si stvarno nepismen po pitanju ove teme. Al nije ni čudno, jer vidim po pisanju da si trofazni.

Ma nikako nema kriterija, zato se pregovara. Ali je valjda jasno da ce zemlje pobjednice WW2 ucestvovati u kreiranju pravila, a da ce kandidat gubitnik iz WW1 imat da prihvati ta pravila, a ne da namece svoja.

A nemoj zezat da je nastavak ? A zajednica za ugljen i čelik je nastavak WW2 itd. itd.

Kao sto rekoh, besmisleno je s tobom raspravljati.

Uguglaj povijest EU pa ćeš vidjeti da ona ima kontinuitet od zajednice za ugljen i čelik. to su osnove osnova, pa polagao sam to. jedino da su me krivo učili

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 11:58 

Uguglaj povijest EU pa ćeš vidjeti da ona ima kontinuitet od zajednice za ugljen i čelik. to su osnove osnova, pa polagao sam to. jedino da su me krivo učili

Cilj tog ugovora je bio sprijeciti mogucnosti rata izmedju FRA i GER u buducnosti, nakon sto su vidjeli stravicne posljedice WW2 i sva razaranja i stradanja, zato ti kazem da je to nastavak WW2. Zbog toga EU i jeste garant mira u Europi i ako neko hoce da se pridruzi mora postovati njene kriterije i pravila, ako ne, ta nacija i nije bas za mir.

Srbi RAUS!

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 12:35 

cvv35 je napisao/la:

Cilj tog ugovora je bio sprijeciti mogucnosti rata izmedju FRA i GER u buducnosti, nakon sto su vidjeli stravicne posljedice WW2 i sva razaranja i stradanja, zato ti kazem da je to nastavak WW2. Zbog toga EU i jeste garant mira u Europi i ako neko hoce da se pridruzi mora postovati njene kriterije i pravila, ako ne, ta nacija i nije bas za mir.

Pričaš gluposti dok se EU polako ali sigurno raspada.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 12:40 

Pričaš gluposti dok se EU polako ali sigurno raspada.

Jedini koji ovdje prica gluposti si ti. Barem si procitaj sta navodis.

Citat:
Thus the idea of pooling Franco-German coal and steel production came about and the European Coal and Steel Community (ECSC) was formed. This choice was not only economic but also political, as these two raw materials were the basis of the industry and power of the two countries. The underlying political objective was to strengthen Franco-German solidarity, banish the spectre of war and open the way to European integration.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... ERV:xy0022

Srbi RAUS!

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 12:51 

Sultan želi pogubiti 9000 ljudi?
Erdogan o smrtnoj kazni za vojnike: 'Zašto bi ih držao u zatvoru i godinama hranio?'

Erdogan je odbio odbaciti mogućnost smrtne kazne za tisuće osoba koje su uhićene odmah nakon propalog državnog udara.
Kazao je kako se ovdje radi o "jasnom zločinu veleizdaje".

Uhićeno gotovo 9 tisuća ljudi
- Zašto bi ih držao u zatvoru i godinama hranio? To mi ljudi govore - objašnjava Erdogan i dodaje da narod želi brzo rješenje jer su ljudi "izgubili rodbinu, susjede djecu..."

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 12:56 

Turska se približava Rusiji?

Uhapšeni piloti koji su oborili ruski avion iznad Sirije!
Ministar pravde Turske potvrdio je da su uhapšeni piloti koji oborili ruski Su-24 iznad Sirije.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 12:58 

smisljen puc njegovih sluzbi koje su se ubacile u one koji ga ne simpatisu i poveli ih ka pobuni ali spremajuci im odgovor...

covek koji recituje stihove da su dzaije njihove kasarne, vernici vojnici nije nista drugo nego RADIKALNI ISLAMISTA, koji ce preko puca ucvrstiti klimavu vlast i zavesti opstu diktaturu... osmanlijama kakav je on nije nista strana smrtna kaza jer je autokrata... sekularne osnove drustva i demokratiju ovaj fanatik ne zeli...

oni su jednostavno danas glavni uzrok isila i svega loseg... vrlo lukav manipulator i svercer nafte, koji je ocito citao sve memorae diktatora...

tursku treba ograditi od sveta ne samo evrope... pa nek agbara i pravi kasarne u dzamijama... ali medju svet ni prici...

vreme je za reciprocitet prema islamu, pa kako se zabranjuju ostale crkve u arapskim zemljama isto tako dzaije u evropi eliminisati... tek onda ce se smiriti inace dok je svet tolerantan muslimani ubijaju taj svet na svirep nacin i budalama nema mira...

kako oni sa drugim religijama tako i ostali...

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 14:01 

daramo je napisao/la:
Turska se približava Rusiji?

Uhapšeni piloti koji su oborili ruski avion iznad Sirije!
Ministar pravde Turske potvrdio je da su uhapšeni piloti koji oborili ruski Su-24 iznad Sirije.

Ruska tajna služba nije vesla sisala. Neće im dozvoliti da se tako jeftino izvuku zbog njihovih internih prepucavanja. Ti piloti su sve radili po željama i zapovijedi Erdogana.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 14:17 

Turska se danas sastoji od 81 vilajeta, koji imaju od 70 000 stanovnika do 2 milijuna. S izuzetkom tri velika grada (Istanbul, Ankara, Izmir).

Na celu provincija je guverner, koji se uopce ne bira na izborima nego ga postavlja drzavna vlada (Erdogan ako uvede predsjednicki sustav on ce ih osobno postavljati).

Ekstremno centralizirana zemlja. Cak i u Hrvatskoj se zupan bira na izborima i mora se sviditi lokalnom stanovnistvu, ne instalira se iz Zagreba.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 14:20 

Sve je to manji problem. Veći je što je sad Erdogan postavio svoje ljude kao vrhovne, ustavne i ostale suce. Više mu ne treba Parlament za mijenjanje Ustava.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 14:23 

Erdoan malo po malo sve ludji. Jako me raduje to gledati priznajem, u tolikoj mjeri da sam poceo pomalo cak i pratiti glavne vijesti.

Da je odjednom postao ovakav, a ne malo pomalo kroz 10 godina, Europa bi uvela sankcije Turskoj i pocela graditi zid, a ne jos uvijek formalno pregovarala za ulazak u EU. Ovako politicka korektnost (u oba smjera) jos uvijek igra ulogu, iako se dvije strane preziru sve vise.

Turska ce se od Europe politicki udaljiti vise nego je to Rusija. Mislim da Erdoan vidi uzor u Iranu. Znaci drzava koja pokusava biti gospodarski i vojno napredna a socijalno konzervativna i religiozna. Za zapadu je ideal "sloboda", kod ovih je ideal jednostavno - "islam".

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 14:34 

Shia mogu biti nacionalisti i njihovi imami sve raditi za jednu državu. Sunni to ne mogu zbog svoje verzije islama.
Nikad oni neće biti zadovoljni onim što im Erdogan može ponuditi i vječito će se baviti nasiljem i terorističkim napadima.

U Iranu jednostavno ne postoji nijedna shia osoba koja će auto bombom raznijeti civile na ulici jer iranska vlada ne radi dovoljno na spajanju Iran-Iraq shia kalifata.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 15:24 

Ovo je bilo prije par tjedana.

Citat:
'Women should not laugh in public,' says Turkey's Deputy Prime Minister in morality speech

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 15:25 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Može li mi netko reći o službenom ruskom komentaru na događanja od prije 3-4 dana u Turskoj? Ja još nigdje, ne pročitah službeni stav Moskve.

Ako ima tko link, bio bih zahvalan.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 15:28 

BBC je napisao/la:
Shia mogu biti nacionalisti i njihovi imami sve raditi za jednu državu. Sunni to ne mogu zbog svoje verzije islama.
Nikad oni neće biti zadovoljni onim što im Erdogan može ponuditi i vječito će se baviti nasiljem i terorističkim napadima.

U Iranu jednostavno ne postoji nijedna shia osoba koja će auto bombom raznijeti civile na ulici jer iranska vlada ne radi dovoljno na spajanju Iran-Iraq shia kalifata.

Šije se ne raznose ni zbog jednog razloga, jednostavno ne rade to, barem koliko ja znam

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 15:30 

Carmello Šešelj je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Šije se ne raznose ni zbog jednog razloga, jednostavno ne rade to, barem koliko ja znam

Oni financiraju a sunni se raznose. Bar nekad davno, više to ne rade jer su ljuti na Palestince.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 15:31 

lider30 je napisao/la:
Može li mi netko reći o službenom ruskom komentaru na događanja od prije 3-4 dana u Turskoj? Ja još nigdje, ne pročitah službeni stav Moskve.

Odprilike da prate događaje i da su osigurali južnu rusku granicu. Nisam nešto drugo vidio.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 15:31 

lider30 je napisao/la:

Putin se čuo sa Tajibom preko telefona, poručio mu da što pre zavede red i zemlji i da se pobrine da ruski turisti budu bezbedni. Mrzi me da tražim link, ali mislim da sam to pročitao na RT.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 15:32 

Robbie MO je napisao/la:
Erdoan malo po malo sve ludji. Jako me raduje to gledati priznajem, u tolikoj mjeri da sam poceo pomalo cak i pratiti glavne vijesti.

Da je odjednom postao ovakav, a ne malo pomalo kroz 10 godina, Europa bi uvela sankcije Turskoj i pocela graditi zid, a ne jos uvijek formalno pregovarala za ulazak u EU. Ovako politicka korektnost (u oba smjera) jos uvijek igra ulogu, iako se dvije strane preziru sve vise.

Turska ce se od Europe politicki udaljiti vise nego je to Rusija. Mislim da Erdoan vidi uzor u Iranu. Znaci drzava koja pokusava biti gospodarski i vojno napredna a socijalno konzervativna i religiozna. Za zapadu je ideal "sloboda", kod ovih je ideal jednostavno - "islam".

Rusija se ne udaljava od Evrope , nego Evropa od Rusije .
U kom pravcu i gdje goni , bojim se da ni sama ne zna .
Mislim da to USA bolje zna .
PS
Uzgred , Rusija je najveca evropska drzava .

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 15:44 

daramo je napisao/la:
Kaftan samo si zaboravio da se Katar, Bahrein i ostali režimi ne miješaju u prilike u BiH i na Balkanu kao Turska.
Niti je Turska ikada prežalila gubitak utjecaja na Balkanu.

Koga briga šta će biti Turska, nek odmah sutra proglase kalifat, problem je samo što će ovi sutra naložiti svoje balkanske fanove da i oni stvaraju svoje u višenacionalnim državama na Balkanu.

Da baš je ugodno imati goreću buktinju pored bureta baruta.

Pa u pravu si , ali siguran sam da će Turska i njen utjecaj slabiti ako se nastavi ovako. Oni ne leže na nafti i plinu pa da se mogu igrati kalifata, nego su se digli radom turskih poduzetnika i industrijalaca. A poduzetništvo i islamizam ne idu baš zajedno pa ako oni propadnu onda će i Turska ponovno postati zaostala kasaba.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 16:37 

On ne staje nikako. Koja će diktatura nastati, to Turci zadnjih sto godina nisu upamtili.

Kristallnacht =))
Citat:
Visoko vijeće za obrazovanje traži ostavke 1.577 dekana...

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 17:05 

Počele ogromne čistke među učiteljima, nastavnicima, profesorima...

Citat:
Turkey's education ministry reportedly fires 15,200 for ties to failed coup.

Citat:
Separately, Turkey's Board of Higher Education asked 1,577 university deans to resign, effectively dismissing them, the state-run Anadolu news agency reported.

The National Education Ministry said Tuesday the fired staffers were in both urban and rural establishments, and that an investigation was launched against them. Of the deans dismissed, 1,176 worked in public universities and 401 in private institutions.

Čistke i u sportu. NBA zvijezda nije pozvana u reprezentaciju, zbog poltičkih stajališta. =))

Citat:
I don’t know about you guys, but when I think of Turkish basketball players, I think of Enes Kanter. The Oklahoma City big man is one of three active Turkish players in the NBA, but, curiously, was left off the 20-man Turkish National Team roster that will compete in the European Championships.

Why? The team claims that Kanter wasn’t included because he has not apologized for “past incidents” — whatever that may mean — but Kanter claims he was left off because of his political views. On Twitter, Enes has been a vocal supporter of U.S.-based Islamic scholar Fethullah Gülen, whom Turkish president Recep Tayyip Erdogan blamed for the failed military coup that went down last week.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2016, 18:22 

Mar-kan je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Sve su izvjesnije sumnje da je Erdogan odobrio puč

Možda je puč i smišljen da ne uspije,da krugovi koji su i pokrenuli vojni puč izazovu Erdogana da krene u akciju,a onda protuakcija...tko će ga znati,vidjećemo..

Btw:
Citat:
CNN Turk izvještava da su najmanje 42 vojna helikoptera nestala nakon propalog vojnog puča u Turskoj. Na popisu vojne opreme koja je nestala, ti helikopteri su najzabrinjavajući podatak, jer navedena televizija strahuje da bi moglo doći do novog pokušaja svrgavanja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Auu,pa to tamo žmurke naveliko igraju...tko se nije skrio-pučista je bio :zubati
Citat:
Što se sprema u Turskoj: Nestalo 14 vojnih brodova, zapovjednik mornarice se ne javlja

NAJMANJE 14 turskih ratnih brodova nalazi se na moru, a vlasti s njima ne mogu uspostavi kontakt, piše Times. Vlada strahuje kako bi zapovjednici tih brodova mogli biti pobunjenici koji su odlučili pobjeći u drugu zemlju nakon neuspješnog vojnog udara.

Navodi se i kako turske vlasti ne mogu stupiti u kontakt s admiralom Veyseleom Köseleom, koji je zapovjednik turske mornarice.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5392 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 216  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Old Fridolin i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: