HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2025, 08:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5358 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 215  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: 19 tra 2017, 17:25 

Tuta je napisao/la:
Pada mi napamet, ako ovi marksistički kozojebci doseljavaju u velike gradove u tako velikom broju, jesu li oni prevagnuli protiv uvođenja predsjedničke republike pa dali lažnu sliku da su veliki gradovi protiv sultana?!

Mali je njihov udio u gradovima ako misliš na Kurde, čak su i Kurdi dijelom podijeljeni oko ovog pitanja.
Tursko društvo je duboko podijeljeno oko svih hapšenja, otpuštanja i sekularnosti, sva ova situacija oko
referenduma je samo zato jer je AKP (Erdo) na parlamentarnim izborima stekao većinu i osjetio da može
da se obračuna sa neistomišljenicima i naravno Kurdima jer Armenaca više nema.

Ova mapa rezultata referenduma upravo se poklapa sa rezultatima izbora, Kemalisti drže zapad i obalu,
Kurdi JI a ovaj ostatak je uz Erdogana recimo najvećim dijelom. Ankara je iznenadila sa PROTIV.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 17:32 

i_jopet je napisao/la:
Tuta je napisao/la:
Pada mi napamet, ako ovi marksistički kozojebci doseljavaju u velike gradove u tako velikom broju, jesu li oni prevagnuli protiv uvođenja predsjedničke republike pa dali lažnu sliku da su veliki gradovi protiv sultana?!

Mali je njihov udio u gradovima ako misliš na Kurde, čak su i Kurdi dijelom podijeljeni oko ovog pitanja.
Tursko društvo je duboko podijeljeno nakon svih hapšenja, otpuštanja i sekularnosti, sva ova situacija oko
referenduma je samo zato jer je AKP (Erdo) na parlamentarnim izborima stekao većinu i osjetio da može
da se obračuna sa neistomišljenicima i naravno Kurdima jer Armenaca više nema.

Ova mapa rezultata referenduma upravo se poklapa sa rezultatima izbora, Kemalisti drže zapad i obalu,
Kurdi JI a ovaj ostatak je uz Erdogana recimo najvećim dijelom. Ankara je iznenadila sa PROTIV.

Ma podudaranja samo toliko što su krajevi uz Egej nešto liberalniji, mada je i u nekim egejskim dijelovima AKP dobila relativnu većinu. Kemalista nema. Pogledaj koliko zastupnika imaju. Tursko društvo je uz Erdoana, rekao bi da je 60-65% etničkih Turaka dalo podršku referendumu. Kurdi su uvijek protiv Turske i sasvim je nebitno šta oni misle. Sumnjam da su podijeljeni, jer su njihovi krajevi bili protiv političke reforme.

Wikipedija kaže da Kurda u Istanbulu ima između 2 i 4 milijuna (https://en.wikipedia.org/wiki/Kurds_in_Istanbul), i ova najkonzervativnija brojka čini 13% udjela čitavog stanovništva. Ako je rezultat u Istanbulu bio 51% protiv i 48% za, a ako od 51 oduzmemo bar 10% glasova ostrašćenih marksističkih kozojebaca i mrzitelja svega turskog, onda je jasno da su Turci nedvosmisleno podržali Erdoana.

Kurdi glasuju tribalistički, i opet ću reć, ništa nemam protiv toga. Tako su muslimani tribalistički izabrali Sadiqa Khana za londonskog gradonačelnika.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 17:47 

Tuta je napisao/la:
Ma podudaranja samo toliko što su krajevi uz Egej nešto liberalniji, mada je i u nekim egejskim dijelovima AKP dobila relativnu većinu. Kemalista nema. Pogledaj koliko zastupnika imaju. Tursko društvo je uz Erdoana, rekao bi da je 60-65% etničkih Turaka dalo podršku referendumu. Kurdi su uvijek protiv Turske i sasvim je nebitno šta oni misle. Sumnjam da su podijeljeni, jer su njihovi krajevi bili protiv političke reforme.

Wikipedija kaže da Kurda u Istanbulu ima između 2 i 4 milijuna (https://en.wikipedia.org/wiki/Kurds_in_Istanbul), i ova najkonzervativnija brojka čini 13% udjela čitavog stanovništva. Ako je rezultat u Istanbulu bio 51% protiv i 48% za, a ako od 51 oduzmemo bar 10% glasova ostrašćenih marksističkih kozojebaca i mrzitelja svega turskog, onda je jasno da su Turci nedvosmisleno podržali Erdoana.

Kurdi glasuju tribalistički, i opet ću reć, ništa nemam protiv toga. Tako su muslimani tribalistički izabrali Sadiqa Khana za londonskog gradonačelnika.

Ne znam zbog čega si tako negativno raspoložen prema Kurdima, meni su oni jedna novina na BI, imaju velika prava žena,
ne raznose se u ovim samoubilačkim napadima a da mrze Tursku to mi je također razumljivo, traje to negiranje Kurda i kurdskog
jezika već dulje vrijeme.
E sad o referendumu imam mišljenje da su Turci imali pravo na njega i treba priznati rezultate oni su takvi kakvi jesu,
hoće li im to donijeti dobro ili ne briga me to je njihova stvar.

Vidiš ja mislim da je ovaj negativan pristup prema Erdoganu iz EU i USA iz dva razloga:
1. Neuspjeli puč na koji je erdogan odgovorio proganjanjem i hapšenjima a navodno je puč bio u režiji SAD.
2. Pitanje izbjeglica i para koje Turska prima od EU da ih zadrži.

Po tim pitanjima im Erdogan ne odgovara oni bi nekog poslušnijeg. Naravno to je samo moje mišljenje.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 17:49 

Kad su došle Osmanlije, čovjek da bi se provukao u koliko-toliko viši sloj društva morao je da nauči turski. I turcifikacijom anatolijskog stanovništva i doseljavanjem kasnije trucificiranog stanovništva s Balkana i drugih područja Carstva nastala je turska nacija. Dakle, ti ljudi koliko-toliko morali su se uzdignut iz nižeg stupnja u kojem su se nalazili. I onda je došao Ataturk, sa svojim zapadno-europskim idejama. Turci, koji su po prvi puta dobili nacionalnu državu, šablonski su prihvatili sve što je Ataturk govorio, pa i njegov liberalizam (klasični).

Ataturkova država je vršial masovnu turcifikaciju svega neturskog, pa i Kurda. Međutim, to nije bilo dovoljno da ih se kulturno transformira iz nižeg stupnja u kojem su se nalazili u viši turski stupanj. Jedina podloga koju su Kurdi imali bio je islam. A islam je po sebi takav da generira kulturu koju Kurdi danas ispoljavaju (časna ubojstva). Međutim, u modernističkom zamahu, Kurdi su islam u značajnoj mjeri zamijenili marksizmom. Ali je ostrašćenost, i brutalnost u provođenju ostala kao i kod islama. Kurdi i danas imaju arapsko-islamski mentalitet - https://youtu.be/02GRsURciLU?t=1m12s

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 17:50 

Tuta najveci turkofil na forumu. :D Tuta Turkoglu

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 18:00 

Kurdi su iranski narod.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 18:00 

i_jopet je napisao/la:
Tuta je napisao/la:

Ne znam zbog čega si tako negativno raspoložen prema Kurdima, meni su oni jedna novina na BI, imaju velika prava žena.

=)) To će bit jedan od razloga.

No, šalu na stranu. Koliko su im velika prava žena, ukazao je Robbie. Vidiš kako ih prečasno ubijaju?

i_jopet je napisao/la:
Ne raznose se u ovim samoubilačkim napadima a da mrze Tursku to mi je također razumljivo, traje to negiranje Kurda i kurdskog jezika već dulje vrijeme.

Jesi siguran? :)

slika

Citat:
THIS IS THE KURDISH SUICIDE BOMBER WHO KILLED DOZENS IN ANKARA

http://www.jpost.com/Middle-East/This-i ... ara-448415

https://en.wikipedia.org/wiki/March_2016_Ankara_bombing

Kurdski terorizam

Kurdi su izveli mnoštvo terorističkih napada. To što ti nisi čuo za njih je drugi par opanaka.

i_jopet je napisao/la:
E sad o referendumu imam mišljenje da su Turci imali pravo na njega i treba priznati rezultate oni su takvi kakvi jesu,
hoće li im to donijeti dobro ili ne briga me to je njihova stvar.

Vidiš ja mislim da je ovaj negativan pristup prema Erdoganu iz EU i USA iz dva razloga:
1. Neuspjeli puč na koji je erdogan odgovorio proganjanjem i hapšenjima a navodno je puč bio u režiji SAD.
2. Pitanje izbjeglica i para koje Turska prima od EU da ih zadrži.

Po tim pitanjima im Erdogan ne odgovara oni bi nekog poslušnijeg. Naravno to je samo moje mišljenje.

Mislim da će članice EU ostat mirne jer im Turci mogu pustit imigrante, a i EU (čitaj Njemačka) nema volje da se bezveze sukobljava.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 18:13 

Amiđa je napisao/la:
Kurdi su iranski narod.

Jesu, gospodine Amidža.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 18:19 

slika

Svjedočili smo povijesnom trenutku. Ataturk i Erdoan su najvažnije osobe u povijesti Turske. Prvi je tvorac nacionalne države, drugi ju je definirao. Patres patriae.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 19:36 

Živio Erdogan, Turska i turski narod.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2017, 12:35 

Naravno da će živjeti, ali izvan EU zone.
Napokon maske padaju i stvari izgledaju jasnije bez taqqye. Inšallah...

Citat:
Izvjestiteljica Europskog parlamenta: Turska s novim ustavom ne može u EU

Turska će zatvoriti vrata Europskoj uniji ako usvoji ustavne promjene podržane na referendumu prošlog tjedna, izjavila je u srijedu vodeća članica Europskog parlamenta zadužena za odnose s Ankarom.

Izjava Kati Piri uslijedila je dan nakon što je predsjednik Tayyip Erdogan izjavio Reutersu da Turska neće vječno čekati pred europskim vratima i da bi mogla odustati od pregovora o pristupanju EU ukoliko budu prisutni rastuća islamofobija i neprijateljstvo nekih država članica prema Turskoj.

Nizozemska zastupnica lijevog centra, koja je izvjestiteljica Europskog parlamenta za Tursku, izjavila je novinarima uoči plenarne rasprave o odnosima s Turskom da, ukoliko Erdogan provede ustavne promjene koje jačaju njegove ovlasti, onda bi EU i službeno trebala suspendirati dugo vremena blokirane pregovore o članstvu.

- Budući da Turska s takvim ustavom ne može postati članica EU, onda nema nikakvog smisla nastaviti rasprave o njenom pristupanju - izjavila je Piri, ponavljajući stavove nekoliko vodećih zastupnika u parlamentu, koji je u prošloj godini usvojio neobavezujuću rezoluciju o suspenziji pregovora s Turskom.

U ponedjeljak je europski komesar za proširenje Johannes Hahn pozvao ministre vanjskih poslova EU da razmotre okončanje procesa pristupnih pregovora s Turskom kada se sastanu u Malti u petak.

Poput Hahna, Piri je sugerirala da bi Bruxelles mogao intenzivirati pregovore o jačanju već postojeće carinske unije s Turskom u naredne dvije ili tri godine. Kazala je da bi taj proces također mogao dati Europljanima sredstvo da uvjere Tursku da odustane od politike za koju članice EU tvrde da podriva demokraciju u toj zemlji.

Dnevnik.ba

Vrh

PostPostano: 26 tra 2017, 13:26 

Kako im se da zijevati bezveze. Normalno da će Turci usvojiti ono sa referenduma.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 14:31 

bumbar92 je napisao/la:

Sve je to lepo, ali, jebe se turcima za eu, jer oni u svakom trenutku mogu da podignu rampu i pošalju desetine hiljada "izbeglica" u evropu :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 14:39 

Mogu i Grci početi pucati u čamce.
Sve ono što smi mislili da je do samo prije par godina nemoguće u Europi danas se događa.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 14:47 

Pucati u jadan puk je zločin. EU je samilosna i primit će još mnogo milijuna unesrecenika da bi ih explatizirala niskim stanicama. Koji će oboriti cenu rada ili socijalu tebi i sličnim.

Zato i pizdis i pjenis jer si egzistencijalno pred velikom ugrozom. Kvalitete življenja.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 14:49 

Čini mi se da je Srbija na putu.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 14:56 

Promatraj to domoljubno sa aspekta nacionalne sigurnosti RH.
Male nadnice Hrv se u milijunima vraćaju doma.

I ti iz Salcburga u Ljubuski. Otvoriš obrt i pošteno živiš. Bez proracunskog novca.
Koji se topi svakim novim priljevom pridošlica.

Srbija je vjecna. Ne se sekiraj. Ima zemlje plodne vode puka.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 14:59 

Nekoć ste i Kosovo imali. Ništa nije vječno.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 15:06 

BBC je napisao/la:
Mogu i Grci početi pucati u čamce.
Sve ono što smi mislili da je do samo prije par godina nemoguće u Europi danas se događa.

Pa ono, neka pucaju, samo napred, baš me zanima kako će dežurni moraliti i dušebrižnici reagovati :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 15:07 

KiM je napisao/la:
Promatraj to domoljubno sa aspekta nacionalne sigurnosti RH.
Male nadnice Hrv se u milijunima vraćaju doma.

I ti iz Salcburga u Ljubuski. Otvoriš obrt i pošteno živiš. Bez proracunskog novca.
Koji se topi svakim novim priljevom pridošlica.

Srbija je vjecna. Ne se sekiraj. Ima zemlje plodne vode puka.

I ti promatraj da ces brzo na rodnu grudu, jer je sistem socijalne skrbi na izdisaju.

To nije lose, dapace, radices nesto posteno, i neces imati neograniceno vremena za "ceto(Niko)vanje".
Bese nekoc i Drina san, a danas tv kanal.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 15:18 

KiM ti si glup. Kako ćeš takav skloniti Vučića sa vlasti. On je za tebe čovjek genijalac.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 15:19 

BBC je napisao/la:
Nekoć ste i Kosovo imali. Ništa nije vječno.

Jebiga, nekad su i francuzi bili većina u marseju, nekad je englez bio gradonačelnik londona, nekad je moskva bila poljska, nekad je itditditiditditd. Okreće se kolo sreće ko bi gore, biće dole i tako u krug :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 15:21 

Isti ste muslimani iz Bosne. Isti geni, nema tu prevelike razlike.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 15:23 

BBC je napisao/la:
KiM ti si glup. Kako ćeš takav skloniti Vučića sa vlasti. On je za tebe čovjek genijalac.

Kad se nema argumentirano raspravljat i polemirat, ajde se pocnemo ad hominem vrijedjati.

Nisi takav bio do skoro, ali te je virtualno druzenje sa "migrantima" SW toliko promjenilo.
Ja sam zabrinut za tebe, jer je krscanski brinuti za mentalno zdravlje svog "brata".

AV mogu srusiti jedino ino mentori, i zatvorena pipa MMF, posto je on heroinski ovisnik od istih lihvara.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 15:24 

bumbar92 je napisao/la:

Citat:
Izvjestiteljica Europskog parlamenta: Turska s novim ustavom ne može u EU

Turska će zatvoriti vrata Europskoj uniji ako usvoji ustavne promjene podržane na referendumu prošlog tjedna, izjavila je u srijedu vodeća članica Europskog parlamenta zadužena za odnose s Ankarom.

Izjava Kati Piri uslijedila je dan nakon što je predsjednik Tayyip Erdogan izjavio Reutersu da Turska neće vječno čekati pred europskim vratima i da bi mogla odustati od pregovora o pristupanju EU ukoliko budu prisutni rastuća islamofobija i neprijateljstvo nekih država članica prema Turskoj.

Nizozemska zastupnica lijevog centra, koja je izvjestiteljica Europskog parlamenta za Tursku, izjavila je novinarima uoči plenarne rasprave o odnosima s Turskom da, ukoliko Erdogan provede ustavne promjene koje jačaju njegove ovlasti, onda bi EU i službeno trebala suspendirati dugo vremena blokirane pregovore o članstvu.

- Budući da Turska s takvim ustavom ne može postati članica EU, onda nema nikakvog smisla nastaviti rasprave o njenom pristupanju - izjavila je Piri, ponavljajući stavove nekoliko vodećih zastupnika u parlamentu, koji je u prošloj godini usvojio neobavezujuću rezoluciju o suspenziji pregovora s Turskom.

U ponedjeljak je europski komesar za proširenje Johannes Hahn pozvao ministre vanjskih poslova EU da razmotre okončanje procesa pristupnih pregovora s Turskom kada se sastanu u Malti u petak.

Poput Hahna, Piri je sugerirala da bi Bruxelles mogao intenzivirati pregovore o jačanju već postojeće carinske unije s Turskom u naredne dvije ili tri godine. Kazala je da bi taj proces također mogao dati Europljanima sredstvo da uvjere Tursku da odustane od politike za koju članice EU tvrde da podriva demokraciju u toj zemlji.

Dnevnik.ba

Tema Turska.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5358 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 215  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Teuton i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: