HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: pon lis 26, 2020 4:17 pm.

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 4166 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 167  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 11:43 am 
Offline

Pridružen/a: čet stu 08, 2012 12:05 am
Postovi: 18443
Odakle tebi vremena da tako detaljno pratiš dešavanja!? Inače, hvala za ovaj post, jako zanimljivo.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 1:16 pm 
Online
Avatar

Pridružen/a: čet pro 30, 2010 3:32 pm
Postovi: 4025
Lokacija: Izvan sebe
Zadar1993 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Istina, no pogledaj koliko im je vremena trebalo za to, prva tri tjedna nisu mogli probiti niti jednu liniju. A sam Afrin nije toliko velik, trećina područja koju je HV oslobodio u Oluji za samo 4 dana.

Ipak, sada je samo pitanje pitanje dana kada će Afrin pasti, Zadar je ranije opisao moguću taktiku i Turci su se baš za to odlučili. Sada treba vidjeti što će biti s područjem sjeverno od Afrina, hoće li se borci povući ili nastaviti partizansku borbu.


Upravo tako.

Turci su pokazali značajnu nekompetentnost i manjkavost unutar vojne strukture. Za tri dana će biti 2 mjeseca od pokretanja kopnene operacije kontra Kurda u Afrinu. Već smo naveli sve nedostatke Kurda u navedenom kantonu, oni su po pitanju borbene spremnosti na razini većine ostalih paravojnih skupina u Siriji, daleko ispod SAA ili Kurda iz istočne Rojave koje podržavaju opskrbljuju i treniraju Ameri.

Malo o zaraćenim stranama:

1. Kurdi
Kurdski nedostatci su se značajno očitovali u zadnjih mjesec dana kad je otprilike palo sve što je bitno - sva sjedišta distrikta osim Afrina i Ma'betle i određeni planinski masivi. Kao prvo očiti je nedostatak strateškog promišljanja što upućuje na vjerojatni nedostatak unificiranog zapovjedništva pod glavnim stožerom ili na nekompetentnost samog glavnog stožera. Turci su u više navrata uspjeli ostvariti proboje bojišnice u posljednjih mjesec dana isključivo iz razloga što su prerastegnuli kurdsku obranu, a Kurdi su inzistirali na obrani svakog sela. Kada se boriš protiv nadmoćnog protivnika strategija obrane svakog sela je siguran put u propast.

Npr. Kada je pala čitava granica prema Turskoj osim onog sjeverozapadnog špica oko Maydan Ikbisa svaki zapadni zapovjednik bi poučen literaturom poput von Mansteina povukao sve trupe iz navedenog područja jer je njima prijetilo da budu odsječeni. Što se dogodilo? Kurdi su ostavili tamo trupe koje su u roku tjedan dana bile odsječene i prisiljene na predaju.

Kurdi bi danas vjerojatno držali Jindires i Saharanli da su kombinirali metode koncentracije snaga na pojedinim frontovima i strateškog povlačenja u dubinu, stvarajući tako koncentrične krugove uokolo Afrina i eliminirajući jedinu prednost koja presuđuje u korist Turaka - njihovu brojnost. Naime pri smanjenju bojišnice, kada svaki sljedeći koncentrični krug obrane ima manji opseg stvaraš dva efekta:
-koncentriraš svoje trupe
-eliminiraš neprijateljevu brojčanu prednost kao faktor - Leonida i Termopilski klanac je najbolji primjer ovakvog pristupa

Ukratko glavni kurdski problem je očiti nedostatak ili nekompetentnost efikasnog glavnog stožera koji bi ovako postavio obranu.

Što se tiče borbene moći po van Creveldu rekao bih da Kurdi pokazuju od 30-40% veću borbenu moć po jedinici od Turaka i proxya.

2. Turci i proxy:

Turci s druge strane se pokazuju sve većim razočaranjem. Operacija je krenula prije 2 mjeseca, a najgori dio tek dolazi. O konkretnim nedostatcima sam pisao prije. Ništa se od tad nije promijenilo na bolje, jedino što su imali sreće da su Kurdi primjenili strategiju čuvanja svakog sela pa su ih uspjeli razvuć do puknuća. Stoga ćemo samo sada usporediti njihovu operaciju sa operacijom SAA u istočnoj Ghouti.

Dakle Turci - 2 mjeseca kontra 20 000 boraca, još uvijek traju intenzivne borbe.
Sirijci - 2 tjedna kontra 35000 boraca na manjem i bolje utvrđenom prostoru punom podzemnih tunela i klanaca. Sirijska vojska je u 2 tjedna uspjela osvojiti jednu za drugom neprijateljsku utvrdu, područje koje je punih 5 godina bilo utvrđivano, a kilometri tunela iskopani kako bi se umanjila prednost zrakoplovstva. SAA je uspjela koncentrirati elitne snage na 3-4 pravca te su tu postigli najveće proboje što je dovelo do presijecanja nekad jedinstvene i opasne enklave u Ghouti na 3 manje nepovezane enklave od kojih je svaka osuđena na propast (čak i Jaish al Islam pregovara o povlačenju iz Doume i transportu u Idlib u ovim trenutcima).

Nevjerojatno, ali Sirijci koje obučavaju Rusi su uspjeli provesti napadnu operaciju koja je sličnija NATOvom udžbeničkom primjeru nego Turci koji su dio NATO saveza. Ovo pokazuje kako su i sami Rusi naučili iz svojih grešaka i loših strategija iz doba SSSRa. Uzmimo dodatno u obzir : SAA se 2012-2013.g. praktično dezintegrirala na paravojne postrojbe, od "stare" SAA tu je još jedino 4. republikanska mehanizirana brigada koja je i prije rata bila najelitnija i punjena isključivo provjerenim kadrovima (čitaj : alavitima, kršćanima, druzima) .
Dan danas ta SAA nije unificirala :
- zapovjedništvo na taktičkoj razini (GS postoji i očito dobro funkcionira), tek se sad ponovno osnivaju korpusi SAA
- opremu (čak su i odore i uzorci drastično različiti od vojnika do vojnika čak i u elitnim postrojbama poput Tigrova)
- paravojne skupine (Tigrovi su recimo paravojna skupina koja je prerasla u elitnu postrojbu, no tu su još šiitske milicije, druzi, kršćani ect...)

Dakle kad bi čovjek promatrao turska vojska je trebala iskazati veću brzinu i uspjeh od SAA, a nije. Očito je rasulo u Turskoj vojsci daleko veće nego i u sadašnjoj SAA. Kada bi se dogodila destabilizacija Turske putem organiziranog ustanka kontra Erdogana ili organiziranog ustanka Kurda, Turska vojska bi se raspala.

Ja bi platio pet volova i kamion piva da se u bosni pojede i popije u tom slucaju. :aleale

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 1:31 pm 
Offline

Pridružen/a: pon tra 11, 2016 4:17 pm
Postovi: 5274
Lokacija: Сарај Чадор
Turcima se ne žuri i Afrin će biti oslobođen uskoro od kurdskih terorista.

_________________
#Factofthemonth: Hrvati u BiH ne drže nijedan veći grad (u cijelini) u BiH.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 2:13 pm 
Online
Avatar

Pridružen/a: čet pro 30, 2010 3:32 pm
Postovi: 4025
Lokacija: Izvan sebe
Ne postoje kurdski terosristi, samo borci za slobodu i neovisnost.

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 2:54 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned kol 21, 2011 3:34 pm
Postovi: 15314
Lokacija: Misao svijeta
Carmello Šešelj je napisao/la:
Odakle tebi vremena da tako detaljno pratiš dešavanja!? Inače, hvala za ovaj post, jako zanimljivo.


Nije baš da mi treba puno vremena - sat vremena dnevno maks. Ujutro i navečer pročitam članke i izvještaje iz rata, pogledam kako to izgleda na kartama i to je to. Teorijsko znanje dolazi od čitanja von Mansteina, van Crevelda, von Clausewitza.... dakle ove kontinentalne škole strategije (dobro van Creveld je spoj anglosaksonske i kontinentalne). Bitno je da si u toku.

Old Fridolin je napisao/la:
Ne postoje kurdski terosristi, samo borci za slobodu i neovisnost.

One man's terrorist....

Amiđi će svaki kurdski borac pa bio on i veći musliman od svih na zemlji biti terorist jer predstavlja prijetnju Turskoj koju vidi kao uzor.

Problem je što ja ne vidim osobito pokriće za tursku moć nakon fijaska u Siriji. Ipak su Rusi i Iranci odigrali pametnije, nisu slali svoje vojske i izlagali svoj ugled hirovima sirijske močvare, već su pružali vrlo opipljivu vojnu podršku cijelo vrijeme. Turska se prvo ludom politikom prisilila na intervenciju nakon što su skužili da bi ih Iranci mogli skroz izbaciti iz priče o Siriji, a onda su se i slabo iskazali na terenu. Erdoganov vrhunac na svjetskoj političkoj sceni je gotov, rekao bih da je od 2014.g. u silaznoj putanji. On je bio puno ozbiljniji kad je samo prijetio opcijama, a ne ih direktno pokušao provesti.

Uostalom ako sam ja sa svojim praćenjem i temeljem teorijske podloge kontinentalne škole strategije došao do ove spoznaje što mislite što Pentagon misli o vojnoj sposobnosti Turaka i kakvim ih saveznikom smatra?

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 3:10 pm 
Offline

Pridružen/a: čet stu 08, 2012 12:05 am
Postovi: 18443
Kakvim ih saveznikom Amerika smatra su Turci saznali pre desetak godina, kada su otkrili da ne mogu da ispale rakete, niti čak da radarski osvetle izraelske avione, jer im je Ujka Sem tako napisao u source code-u u kompjuteru F-16, koji sami sklapaju u Turskoj. To je bilo kad su se nadjebavali oko onog turskog broda koji je plovio za Gazu, pa su izraelski komandosi upali na brod i pobili sve. Brod je navodno nosio humanitarnu pomoć, Izraelci tvrde da je nosio oružje.

Od tada se oni polako distanciraju od Amera, jer vide da im ovi ne veruju, nakon što su im x puta tražili source code I transfer ostale tehnologije i x puta bivali odjebani. Pa onda pokušaj puča. I sad je na kraju došlo do toga da kupuju S-400.


Inače, zanimljivo je i da Saudija kupuje S-400, iako već imaju Patriote, a naručili su i THAAD. Kako je lepo biti krcat parama, sad ni Amerima ni Rusima nije svejedno da ih bombarduju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 3:18 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned kol 21, 2011 3:34 pm
Postovi: 15314
Lokacija: Misao svijeta
Carmello Šešelj je napisao/la:
Kakvim ih saveznikom Amerika smatra su Turci saznali pre desetak godina, kada su otkrili da ne mogu da ispale rakete, niti čak da radarski osvetle izraelske avione, jer im je Ujka Sem tako napisao u source code-u u kompjuteru F-16, koji sami sklapaju u Turskoj. To je bilo kad su se nadjebavali oko onog turskog broda koji je plovio za Gazu, pa su izraelski komandosi upali na brod i pobili sve. Brod je navodno nosio humanitarnu pomoć, Izraelci tvrde da je nosio oružje.

Od tada se oni polako distanciraju od Amera, jer vide da im ovi ne veruju, nakon što su im x puta tražili source code I transfer ostale tehnologije i x puta bivali odjebani. Pa onda pokušaj puča. I sad je na kraju došlo do toga da kupuju S-400.


Inače, zanimljivo je i da Saudija kupuje S-400, iako već imaju Patriote, a naručili su i THAAD. Kako je lepo biti krcat parama, sad ni Amerima ni Rusima nije svejedno da ih bombarduju.


Turci od kad je Erdogan na vlasti se udaljavaju od zapada no nema to tolike veze sa zapadom koliko sa činjenicom da je ovaj dugi niz godina uvijek kao rezervne opcije pod svojim skutama držao likove koji su do prije koju godinu bili šefovi u Raqqi.

Saudijcima je problem nać ljude a ne opremu. Radi se o čistom bacanju novca jer nisam siguran da su uspjeli kadrovski popuniti i sadašnji PZO ali bi oni zato još najmodernije opreme.
S ruske strane bi ujedno pripazio s njima. Da ne bi tih 5-6 S-400 sustava koliko ih uzimaju završili na američkim testnim postrojenjima u Arizoni i Nevadi.

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 3:35 pm 
Offline

Pridružen/a: čet stu 08, 2012 12:05 am
Postovi: 18443
Kod Rusa je uvek izvozna varijanta daleko slabija nego ona za rusku vojsku, jedino ako kupuješ nešto polovno što je Rusima prevaziđeno, možeš da dobiješ pravu rusku opremu, a ne monkey model za izvoz.

Što se tiče testiranja u Arizoni, ja bih bio pažljiv i sa Turcima, a kamoli Saudijom. Inače, što se tiče saudijskog ljudstva, kada je Saudija nešto pretila da će napasti ISIL, u arapskom svetu je kružio vic da bi se pola saudijske vojske priključilo neprijatelju, a druga polovina ne bi razumela komande (saudijska vojska je u velikoj meri sastavljena od stranih plaćenika).


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 3:39 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned kol 21, 2011 3:34 pm
Postovi: 15314
Lokacija: Misao svijeta
Carmello Šešelj je napisao/la:
Kod Rusa je uvek izvozna varijanta daleko slabija nego ona za rusku vojsku, jedino ako kupuješ nešto polovno što je Rusima prevaziđeno, možeš da dobiješ pravu rusku opremu, a ne monkey model za izvoz.

Što se tiče testiranja u Arizoni, ja bih bio pažljiv i sa Turcima, a kamoli Saudijom. Inače, što se tiče saudijskog ljudstva, kada je Saudija nešto pretila da će napasti ISIL, u arapskom svetu je kružio vic da bi se pola saudijske vojske priključilo neprijatelju, a druga polovina ne bi razumela komande (saudijska vojska je u velikoj meri sastavljena od stranih plaćenika).


Da to mi je jasno, jedino što s Turcima i Arapima nikad ne znaš.

Saudijska vojska je zaglibila u Jemenu gore od Rusa u Afganistanu, doduše baš zadnjih par mjeseci im ide sve bolje i bolje. Vjerojatno su dobili američku pomoć u obliku savjetovanja glede planiranja operacija i instruktora. Ovaj mladi prijestolonasljednik se čini kao puno veći pouzdanik SADa. Navodno je ona pucnjava u Las Vegasu iz 8.mjeseca bio pokušaj atentata na njega dok je tamo odmarao.

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 4:14 pm 
Offline

Pridružen/a: pon tra 11, 2016 4:17 pm
Postovi: 5274
Lokacija: Сарај Чадор
Old Fridolin je napisao/la:
Ne postoje kurdski terosristi, samo borci za slobodu i neovisnost.PKK je od strane tvog EU-gospodara klasificirana kao teroristička organizacija. Erdogan se toga pridržava tako što ih praši po sirijskim gudurama. Erdogan veći Europljanin od vas samprozvanih Europljana.


Merhaba asker, kao što rekel čović! :aleale

_________________
#Factofthemonth: Hrvati u BiH ne drže nijedan veći grad (u cijelini) u BiH.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: sub ožu 17, 2018 4:54 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Carmello Šešelj je napisao/la:
Kakvim ih saveznikom Amerika smatra su Turci saznali pre desetak godina, kada su otkrili da ne mogu da ispale rakete, niti čak da radarski osvetle izraelske avione, jer im je Ujka Sem tako napisao u source code-u u kompjuteru F-16, koji sami sklapaju u Turskoj. To je bilo kad su se nadjebavali oko onog turskog broda koji je plovio za Gazu, pa su izraelski komandosi upali na brod i pobili sve. Brod je navodno nosio humanitarnu pomoć, Izraelci tvrde da je nosio oružje.

Od tada se oni polako distanciraju od Amera, jer vide da im ovi ne veruju, nakon što su im x puta tražili source code I transfer ostale tehnologije i x puta bivali odjebani. Pa onda pokušaj puča. I sad je na kraju došlo do toga da kupuju S-400.


Inače, zanimljivo je i da Saudija kupuje S-400, iako već imaju Patriote, a naručili su i THAAD. Kako je lepo biti krcat parama, sad ni Amerima ni Rusima nije svejedno da ih bombarduju.


Zanimljivo. Nove informacije za mene sa kriptiranim kodom za naoružanje.

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned ožu 18, 2018 12:09 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Turski džihadisti uzeli Afrin, navodno.

Opet Amerikanci izdali svoje "saveznike", po tko zna koji put. Uključit će se kasnije kad će sve biti puno kompliciranije za riješiti. Njma i jest cilj da se muslimani kolju na dugo godina. Simpatičan oblik kontrole muslimanske populacije.

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned ožu 18, 2018 12:23 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Tisuće Turaka na Türk Telekom mreži dobili industrijski spyware za špijuniranje korisnika. Türk Telekom im to namjestio. Izabrali popularne destinacije i kad ovi skidaju update za taj legitimni software Türk Telekom im napravio redirect na kopirane web stranice i skinu njihov spyware.

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned ožu 18, 2018 1:38 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Potpuno uništena država.
Izgleda se Egipat više usrećio sa svojim generalom na čelu. Čak su i naftu i plin pronašli u svojim vodama, pa će im biti lakše.
_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned ožu 18, 2018 5:17 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pet svi 08, 2009 12:12 pm
Postovi: 11617
Što se tiče koncentriranja obrane, mali je bed ako te bombaju iz zraka, a ti nemaš zrakoplovstva.
Turci su prvo sve poravnali avionima, tek su onda uspjeli proći.
Za ostatak se slažem, Kurdi nisu trebali braniti svako selo, no jbg. očito tu fali strategije.
Uostalom, Afrin je bio veličine 3-4 Lašve, malo područje, a napala ga je jedna Turska...
https://www.google.hr/imgres?imgurl=htt ... w..i&w=700
Omjer je ogroman.
Ljudi su se još dosta dobro držali.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned ožu 25, 2018 10:30 am 
Offline

Pridružen/a: sub vel 10, 2018 3:56 pm
Postovi: 2628
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
Turska srusila bombarderima do temelja crkvu Julianos iz 5. stoljeca i krscanski mauzolej svetog Marona, danasnji Vecernji list, posljednja stranica

Strasno, sve mi se vise cini da je Islam ideoloski masonstvo - unistavat krscanstvo.

A Isus je u Kuranu spomenut 24 puta, to valjda da privuce tadasnje stanovnistvo.

Krascanstvo je doktrinalno A B C D E, a oni uzmu A C D, a E pretvore u F. Tako nastaju hereze.

_________________
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata,
Bihac i Tudjman, https://bit.ly/2BpWYRI, https://bit.ly/2vSBkA6


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: pon tra 02, 2018 4:48 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Kod Rusa mogu samo prezir izazvati. Jer misle da ih mogu slagati i da su ovi vesla sisali. Sve više vidim otkud muslimanima iz Bosne anti-talent za takiju i laganje, geni su to.

Citat:
Ankara naredila hapšenje Fetulaha Gulena i još sedam osoba

Turska je naredila hapšenje muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena i još sedam osoba zbog ubistva ruskog ambasadora u Turskoj 2016. godine, piše list "Haberturk".
Ruskog ambasadora Andreja Karlova ubio je policajac koji nije bio na dužnosti dok je ambasador govorio na otvaranju izložbe u Ankari u decembru 2016. godine. Napadač je uzvikivao "Alahu akbar" i "Ne zaboravite Alepo". Policija je ubila napadača na licu mjesta.

Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan tvrdi da je pokret Gulena, koji živi u SAD, odgovoran za ubistvo ruskog ambasadora. Erdogan, takođe, krivi Gulenovu mrežu da pokušaj vojnog udara u julu 2016. godine.

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned tra 22, 2018 2:48 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Dva lažljiva šampiona jedni drugima rovare iza leđa. Hajde ovaj put ću biti fer pa ne navijati ni za jednog od njih. Eto im tamo i nek sami rješavaju sranje koje su napravili.
S tim da moram primjetiti da je Turska ovdje poštenija. Ludi su ali ne kriju namjere. Amerikanci nikako da se izjasne kako i gdje stoje.

Citat:
Threat to Turkey comes from ‘strategic partners’ – Erdogan

Published time: 22 Apr, 2018 01:47
Edited time: 22 Apr, 2018 08:19

Turkish President Recep Erdogan has sharply criticized the US and other NATO allies for their support of and reliance on Kurdish militias to keep a foothold in Syria, reiterating that Ankara views them as a threat to its security.
“We cannot buy weapons from the US with our money, but unfortunately, the US and coalition forces give these weapons, this ammunition, to terrorist organizations for free,” President Recep Tayyip Erdogan said, in an interview on Turkish channel NTV.

“So where does the threat come from? It comes primarily from strategic partners,” he stated, emphasizing that Washington continues to funnel truck- and planeloads of weapons into Northern Syria.

“The US sent 5,000 trucks loaded with weapons to northern Syria,” the Turkish leader said, reiterating concerns he repeatedly voiced before, especially following the launch of military operations in northern Syria.

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned tra 22, 2018 3:29 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Turci pojma nemaju kako će tek najebati sa Erodganom. Nevine ljude zatvara zbog ucjene druge države.

Citat:
Extradite Gulen First: Erdogan's Response to Trump Call to Free US Pastor

00:52 22.04.2018Get short URL10245

Turkish President Recep Tayyip Erdogan said on Saturday that the US must follow details of the extradition treaty with Turkey, anand honor the president’s demand to extradite cleric Fethullah Gulen if Washington wants Ankara to release US pastor Andrew Brunson, in jail in Turkey since October, 2016.

On Wednesday, US President Donald Trump voiced support for Brunson's release. The pastor, who ran a Protestant church in southwestern Turkey, was arrested on charges of allegedly helping a group accused of allegedly orchestrating the thwarted July 15, 2016, coup in Turkey. Trump, in his customary fashion, tweeted that Brunson is "being persecuted in Turkey for no reason."

Erdogan said on Turkish television news channel NTV that if Washington wants Ankara to release Brunson, it must extradite Gulen to Turkey.

"The US is behind [Gulen]," asserted Erdogan, declaring that "if you want Brunson, look at the steps you have taken in the past. Why don't you deport this man in accordance with the extradition treaty?"

​The Brunson trial began on Monday in Izmir. Brunson, who faces up to 35 years in prison if convicted, denies all charges.

On Friday, a bipartisan group of 66 US Senators, led by Thom Tillis (R-NC) and Jeanne Shaheen (D-NH), sent a letter to Erdogan, demanding the release of the "wrongfully imprisoned" American pastor.

Brunson is one of hundreds of thousands arrested or fired after the failed 2016 coup against the autocratic regime of Erdogan. Ankara blamed the coup on an elderly exiled cleric Fetullah Gulen — once a close ally to Erdogan prior to a falling out following the Turkish leader's heavy-handed treatment of the country's Kurdish population. Gulen currently lives in the US state of Pennsylvania.
After the coup attempt, which saw over 240 people killed and an estimated 2,000 wounded, Ankara sent documents to Washington to support its demands for Gulen's extradition.

Media reported, citing US officials in August 2016, that the Turkish evidence regarding the actions of Gulen was not related to the coup and that Washington would refuse Erdogan's demands.

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned tra 22, 2018 4:13 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Nekad se mislim da je Erdogan senilan pa misli da ima bogata nalazišta nafte i plina. To vam je islam. Demon uzme čovjeka i nosa ga na sve strane. I neće ga ostaviti na miru dok ga ne ozlijedi.

Citat:
US politicians demand sanctions against Turkey over detained pastor Andrew Brunson

Fri 20 Apr 2018
By Alex Williams

The United States ought to impose economic sanctions on Turkey if a detained American pastor is not released, two senators have claimed.

James Lankford, a Republican, and Democrat Jeanna Shaheen said the measure should be included in next year's budget unless Andrew Brunson is freed.

In a joint statement, they said: "Turkish officials who participate in the detainment of any innocent American citizen should face international consequences, and the actions against Pastor Brunson, in particular, qualify as hostage-taking."

Lankford and Shaheen sit on a sub-committee within the House Committee on Appropriations - a body responsible for laws allocating federal funds prior to expenditure from the US Treasury.
They went on to say: "We desire cooperation and strengthening ties between our countries, but the US Government has a responsibility to ensure the safety and welfare of its people."
Numerous senior political figures have spoken out in defence of Mr Brunson in recent weeks and months, including US President Donald Trump.

Donald Trump tweeted earlier this week: "Pastor Andrew Brunson, a fine gentleman and Christian leader in the United States, is on trial and being persecuted in Turkey for no reason.
"They call him a spy, but I am more a spy than he is.
"Hopefully he will be allowed to come home to his beautiful family where he belongs!"


The 50-year-old is on trial in the Mediterranean city of Izmir, accused of links to two organisations which Ankara blames for a failed coup in Turkey almost two years ago.
Supporters of Andrew Brunson - who denies the charges against him - say the missionary has been targeted with false allegations specifically because of his Christian faith.

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: ned tra 22, 2018 4:15 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Erdogan je prijatelj nas Hrvata. Kao da mu mi crtamo manual za politiku, da zauvijek odjebemo njegov utjecaj iz BiH. Jel ga to blesavi Haris Silajdžić savjetuje ?

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: pon tra 23, 2018 5:27 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Zakuhalo se pošteno zbog ovog svećenika.

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: pon tra 23, 2018 6:16 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 87905
Lokacija: Black Holes Matter
Hrkljuš teški. Islamski hrkljuš.

- Prilaze grčkim otocima i skidaju im zastave sa otoka po noći. Turska armija to snima. Ministar obrane govori da je on to zapovijedio.
- Nude kineskim muslimanima da ih podučavaju islamu pa ih onda vrate nazad da prave probleme Kinezima.
- Hoće Erdogan da napravi svoju tursku credit rating agenciju. Kao da će im to vratiti nazad povoljne strane kredite i investitore. Koji moroni.
- Planiraju nove linije podzemne željeznice, ali kroz ona naselja koja su glasovala najviše za Erdogana i njegovu stranku.
- Inflacija i pad Lire. Kaže Erdogan vanjski neprijatelji im pakuju protiv gospodarstva.
- Zaprijetio privatnicima i korporacijama da ne iznose zaradu van Turske. Tko će više uopće ulagati u Tursku, od stranaca.
- Kaže Erdoganov zet da je Turska službeno u ratu protiv USA.
- 70.000 studenata u zatvoru zbog političkih mišljenja. Neki osuđeni, neki tek čekaju presudu. Još oko 100.000 studenata koji su na slobodi će na sud. Nemaju toliko resursa i vremena u sudnicama za sve njih. Minimalna kazna koju im daju 5 godina zatvora.

- Njemački veleposlanik im rekao da Njemačka ne tretira Gülen-ov pokret kao terorističku organizaciju. Turske vlasti im nisu baš nikakve dokaze za to dali.

- Na kritike da Erdogan nema univerzitetsku diplomu ovi oko njega odgovaraju, "Nije ni profet Muhamed imao diplomu".
- Kurdski parlamentarci sa 59 pali na 48. Oduzmu im imunitet i pošalju na sud ili zatvor.
- Samo u zadnja 3 mjeseca su zatvorili 8,188 "Gulenovaca". To ludilo ne smanjuje intenzitet. Na kraju će ostati van zatvora samo Erdogan i žena mu.
- Erdogan kaže Gulen će biti otet i prebačen u Tursku (kao i 88 drugih koje su već oteli po svijetu i hvale se javno time). Lako to već idioti nešto fantaziraju da će im ruska tajna služba pomoći sa otmicom.
- Kurdska stranka nije bila na većini režimskih TV kanala već dvije godine. Od jedne do dvije godine. Niti ih zovu kao goste, niti ih uopće spominju.

Jel vam sad jasnije što bi u BiH bilo da se muslimanima ******** pusti na volju ?

_________________
Slavim obljetnicu oslobođenja Srebrenice, 11.07.1995.
Lijep je ovaj OHR Protektorat. Gdje god kreneš Hrvati i Srbi. Ima i nešto Turaka u malim rezervatima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: pon tra 23, 2018 6:38 pm 
Offline

Pridružen/a: ned vel 25, 2018 9:09 pm
Postovi: 235
Turska je velika sila ovi pepsiji su ku.ac od ovce. Pa 4x manje Hrv ih šamara.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Turska
PostPostano: pon tra 23, 2018 7:02 pm 
Offline

Pridružen/a: sub vel 10, 2018 3:56 pm
Postovi: 2628
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
BBC hvala na informacija, ali mogu li Vas zamoliti da napisete odakle Vam to? S koje internet stranice naprimjer.

_________________
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata,
Bihac i Tudjman, https://bit.ly/2BpWYRI, https://bit.ly/2vSBkA6


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4166 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 167  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO