|
|
Stranica: 7/7.
|
[ 173 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
joe enter
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 11 lis 2011, 16:16 |
|
|
snowflake je napisao/la: Budi dobar i prouči linkove. Imaš čak i gensku sliku egipatske populacije. Što je tvoja furka više nego moja. Egipatski identitet je, također, složen. Zato sam i priložila linkove.
Koji crni linkovi i kakva crna genetika?! Kad čujem da neko pomene genetiku odmah znam da je diletant prve vrste. Egipatska nacija nema veze sa prošlošću , to je novijeg datuma , i sama nacija se odnosi na državnost u tom slučaju koja je stečena u 20.veku.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
snowflake
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 11 lis 2011, 16:20 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: snowflake je napisao/la: U Egiptu krvavo između kršćana i muslimana... Ima i mrtvih. Moje slutnje o tome da u postmubarakovoj vlasti postoje radikalni islamistički elementi obistinjuju se. Destabilizacija Egipta u tom smislu svijetu najmanje treba. Žalosno,ali zaoštravanje odnosa i međureligijski sukob se nastavlja...ali me i ne iznenađuje. Kopti u Egiptu čine 10 posto ukupnog stanovništva i krive vojsku da je blagonaklona počiniteljima anti-kršćanskih napadaPovršno pratim situaciju. Ako je istina da su Muslimanska braća bila glavna opozicijska snaga još za Mubaraka, neće biti dobro. Na Zapadu oni imaju imidž ekstremista. Šteta jer sam smatrala Egipat za jednu od onih zemalja u kojima demokracija, uz neke preinake, može uspjeti. Što se mene tiče, mogu uvesti i serijat, no neka kršćansku manjinu izuzmu iz njega. Sve je još tužnije jer su i Kopti sudjelovali u Revoluciji. U svakom slučaju, nadam se da će se stanje smiriti. http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_BrotherhoodMuslimanskim demokratskim strankama prvi je test ponašanje prema lokalnim kršćanima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mario_cro
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 11 lis 2011, 16:25 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
divlja svinja je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Poenta mog posta je da i vi imate otpada u narodu,isto kao što je slučaj u Slavoniji.Čovjeće preziva se Toth ,Lajtman pa se izjašnjava kao Hrvat ![ucelo :ucelo](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a050.gif) .Meni osobno neshvatljivo . Najjednostavnije je bit ono što zapravo i jesi ,a ne glumit ono što nisi. ![ucelo :ucelo](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a050.gif) Pa šta sam krivo rekao? Forumaš zapovjednik je rekao da su Bošnjaci etnički čistiji od nas,ono je moj odgovor na to.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
snowflake
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 11 lis 2011, 16:30 |
|
|
joe enter je napisao/la: snowflake je napisao/la: Budi dobar i prouči linkove. Imaš čak i gensku sliku egipatske populacije. Što je tvoja furka više nego moja. Egipatski identitet je, također, složen. Zato sam i priložila linkove.
Koji crni linkovi i kakva crna genetika?! Kad čujem da neko pomene genetiku odmah znam da je diletant prve vrste. Egipatska nacija nema veze sa prošlošću , to je novijeg datuma , i sama nacija se odnosi na državnost u tom slučaju koja je stečena u 20.veku. Nemoj opet, molim te. Kopti se smatraju Egipćanima. Genetika može pomoći kao sekundarna znanstvena disciplina. Dakle, neodlučujuća, sekundarna u ovim pitanjima. To sam i rekla na topicima o genskom porijeklu Hrvata. Zanimljivo je jer govori u prilog autohtonosti populacije. Samo to. Ne postoji kopska nacija. Super, by the way, Srbi su isto prošli preporod u 19. stoljeću. Prema tome, budi koristan i nemoj nas više uvjeravati da smo Srbi. P.S. Govorila sam o egipatskom identitetu, a identiteti su složena stvar. Svijest o autohtonosti i izolacija na njega mogu, ali i ne moraju utjecati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divlja svinja
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 11 lis 2011, 16:31 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
mario_cro je napisao/la: Pa šta sam krivo rekao? Forumaš zapovjednik je rekao da su Bošnjaci etnički čistiji od nas,ono je moj odgovor na to. Zašto se netko tko ima nehrvatsko prezime ne bi trebao izjašnjavati kao Hrvat? Prvo, on se očito tako osjeća jer se inače ne bi tako izjasnio. Drugo, prezime govori jedino o njegovom porijeklu po muškoj liniji, većina njih su i po porijeklu najvećim dijelom Hrvati. Za ovo o "čistoći" Bošnjaka i Hrvata se slažem.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
snowflake
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 11 lis 2011, 16:42 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Pa šta sam krivo rekao? Forumaš zapovjednik je rekao da su Bošnjaci etnički čistiji od nas,ono je moj odgovor na to. Zašto se netko tko ima nehrvatsko prezime ne bi trebao izjašnjavati kao Hrvat? Prvo, on se očito tako osjeća jer se inače ne bi tako izjasnio. Drugo, prezime govori jedino o njegovom porijeklu po muškoj liniji, većina njih su i po porijeklu najvećim dijelom Hrvati. Za ovo o "čistoći" Bošnjaka i Hrvata se slažem. Naravno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mario_cro
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 11 lis 2011, 17:00 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
divlja svinja je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Pa šta sam krivo rekao? Forumaš zapovjednik je rekao da su Bošnjaci etnički čistiji od nas,ono je moj odgovor na to. Zašto se netko tko ima nehrvatsko prezime ne bi trebao izjašnjavati kao Hrvat? Prvo, on se očito tako osjeća jer se inače ne bi tako izjasnio. Drugo, prezime govori jedino o njegovom porijeklu po muškoj liniji, većina njih su i po porijeklu najvećim dijelom Hrvati. Za ovo o "čistoći" Bošnjaka i Hrvata se slažem. Naravno ,pa nitko mu ne osporava to pravo.Ako se netko tako osjeća ,ja nemam ništa protiv.Priznajem da sam malo glupo to sročio Ali to se dešava i sa Hrvatima u Sarajevu i Tuzli ,Karaševskim Hrvatima u Rumunjskoj,u Češkoj nema ni traga više... Za 20-30 god će taj proces i bit dovršen.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 11 lis 2011, 17:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Rekao sam ja da oni prosvjednici i ratnici previše tekbiraju i Alah uegber. Bojim se da su zapad i Europa odigrali na potpuno pogrešnu kartu. Tako su skidali Ruse u Afghanistanu pa sad USA doslovce prijeti bankrot koliko su tamo love sprdili.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 00:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24105 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Prognoze su su da je već 100 tisuća kršćana Kopta pobjeglo iz Egipta od događanja naroda i svrgavanja Mubaraka.
Ako su to te "demokratske" promjene, ako ćemo dobiti još jednu šerijatsku državu, ne znam zašto je Zapad podržavao Arapsko proljeće.
Libija će također ući u kaos.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 04:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77579 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
1% šanse da Libija bude normalnija nego u vrijeme Gadafija.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 08:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60329 Lokacija: DAZP HQ
|
jebeš pregovore. iskrcavanje na arapske obale.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 10:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Religion of peace.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 10:47 |
|
|
besmisleno je očekivati od Zapada da ovakvo što dozvoljava. šerijatu nema mjesta u današnjem svijetu i tko se ne želi prilagoditi, morat će se suočiti s posljedicama. jedna po jedna država, nijednu neće mimoići.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 10:50 |
|
|
Jedna od ludih teorija je da zapad diže muslimanski svijet i ujedinjuje za WWIII. Trenutno vojno ne mogu zapeti nikome.
Muslimani u BiH se drže kao okidač, katalizator za WWIII. Jest da bi ih po toj ludoj teoriji nestalo, ali eto.
Onako, teorije samo. Ne vidim drugi razlog da se zapad pravi da ne primjeti tekbiranje i alahanje u arpaskom svijetu, kod ovih prosvjednika i pobunjenika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 10:54 |
|
|
BBC je napisao/la: Jedna od ludih teorija je da zapad diže muslimanski svijet i ujedinjuje za WWIII. Trenutno vojno ne mogu zapeti nikome.
Muslimani u BiH se drže kao okidač, katalizator za WWIII. Jest da bi ih po toj ludoj teoriji nestalo, ali eto.
Onako, teorije samo. Ne vidim drugi razlog da se zapad pravi da ne primjeti tekbiranje i alahanje u arpaskom svijetu, kod ovih prosvjednika i pobunjenika. u čijoj službi bi bili i protiv koga? non stop se priča o velikom ratu, ali nikad ranije nije bilo tako nejasno tko je tu kome suprostavljen i za koje ciljeve bi se ratovalo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 10:57 |
|
|
Kažem "luda teorija". Ne vidim druge kad i zapad zna da će ovi islamisti zabraniti izbore, čim ih jednom dobiju. Ili će biti cirkus kao u Iranu. Gdje se oni između sebe biraju.
New World Order. Pametuju već godinama kako je previše ljudi na planeti. Kinezi i RUsi ipak imaju malo jače tajne službe da se uvuku u manipulacije. Ostaju muslimani i Indijci. Iako, Indijci jesu jadni i siromašni. ALi državni aparat i tajne službe im dobro funkcioniraju.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 10:59 |
|
|
dudu je napisao/la: ali nikad ranije nije bilo tako nejasno tko je tu kome suprostavljen i za koje ciljeve bi se ratovalo. Ne ide to baš tako, gledajući kroz povijest. Prvo se nagovore muslimanske države da organiziraju neki svoj "EU", sa ciljem širenja demokracije i ljudskih prava...blah...blah i ostale gluposti. Onda ih se nagovori na zajedničku "NATO" armiju. I hop, već imaš velikog kandidata za svjetski rat. A sve kroz prodavanje magle o demokraciji.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 11:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BBC je napisao/la: New World Order. ![slika](http://www.kaitaia.com/funny/g2/d/17947-1/tinfoil-hat.jpg)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 11:04 |
|
|
Nije "conspiracy". Ako oni sami od George Bush Senior ga spominju i otvoreno govore o krajnjim ciljevima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 11:05 |
|
|
BBC je napisao/la: dudu je napisao/la: ali nikad ranije nije bilo tako nejasno tko je tu kome suprostavljen i za koje ciljeve bi se ratovalo. Ne ide to baš tako, gledajući kroz povijest. Prvo se nagovore muslimanske države da organiziraju neki svoj "EU", sa ciljem širenja demokracije i ljudskih prava...blah...blah i ostale gluposti. Onda ih se nagovori na zajedničku "NATO" armiju. I hop, već imaš velikog kandidata za svjetski rat. A sve kroz prodavanje magle o demokraciji. to su ćorava posla, muslimane je nemoguće ujediniti, čak ni Arape, a kamoli muslimane.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 11:08 |
|
|
dudu je napisao/la: BBC je napisao/la: Ne ide to baš tako, gledajući kroz povijest.
Prvo se nagovore muslimanske države da organiziraju neki svoj "EU", sa ciljem širenja demokracije i ljudskih prava...blah...blah i ostale gluposti. Onda ih se nagovori na zajedničku "NATO" armiju. I hop, već imaš velikog kandidata za svjetski rat. A sve kroz prodavanje magle o demokraciji.
to su ćorava posla, muslimane je nemoguće ujediniti, čak ni Arape, a kamoli muslimane. Svakoga je moguće ujediniti. Samo im treba zajednički neprijatelj. Ostaje činjenica da ovi koji žele i kroje NWO kroz svoje memoare, radove, izjave za medije već desetljećima izliću kako se nešto mora uraditi na smanjivanju svjetske populacije. Zapad je pod kontrolom, Kina stavila svoje pod kontrolu. Ostaje ti muslimanski svijet i Indija. I još neke Afričke države. Ali ti umiru sami od sebe u Africi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 26 lis 2011, 11:30 |
|
|
to je istina, viđao sam i ja svakakve projekcije, uglavnom idu za time da je na svijetu dovoljno 2-5 milijardi ljudi. glavni populacijski problemi za budućnost su Indija, Pakistan, Afganistan, Jemen, Etiopija, Nigerija, Kongo, Bangladeš, Filipini, Tanzanija, Kenija i Uganda. većina ih je nebitnih zemalja, ali veliki je problem za budućnost Indije, Pakistana i Bangladeša, gdje će već 2050. godine živjeti preko 2,2 milijarde ljudi. to su ujedno klimatski najugroženija područja, te se potencijalni klimatski migranti mogu brojati u stotinama milijuna ljudi. gledano tako, izgleda da su daleko bitniji odnosi Indije i Pakistana na tu temu potencijalnih sukoba za budućnost, nego je to samo pitanje muslimana jer Arapi već u dosta zemalja imaju stopu fertiliteta ispod 2, u europskoj razini i nisu prevelika demografska bomba za budućnost.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zapovjednik
|
Naslov: Re: U Egiptu izbili vjerski sukobi kršćana i muslimana Postano: 30 lis 2011, 17:11 |
|
|
dudu je napisao/la: BBC je napisao/la: Ne ide to baš tako, gledajući kroz povijest.
Prvo se nagovore muslimanske države da organiziraju neki svoj "EU", sa ciljem širenja demokracije i ljudskih prava...blah...blah i ostale gluposti. Onda ih se nagovori na zajedničku "NATO" armiju. I hop, već imaš velikog kandidata za svjetski rat. A sve kroz prodavanje magle o demokraciji.
to su ćorava posla, muslimane je nemoguće ujediniti, čak ni Arape, a kamoli muslimane. Ujediniti sve Arape je isto ujediniti sve Slavene...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: kily i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|