HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 stu 2024, 08:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8849 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 354  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 09 tra 2021, 18:27 

Nema potrebe nagadjati sto i kako ce Rusi ako Ukrajina krene u neku svoju Oluju naprosto zato sto su oni sami u vise navrata rekli sto ce, a nakon identicne situacije sa Krimom nemamo razloga sumnjati u iskrenost.

A rekli su da ce u tom slucaju uzeti sve do rijeke Dnjepar, cijelom njenom duljinom. Obzirom ta rijeka prolazi i kroz Kijev to bi vise-manje znacilo i kraj ukrajinske drzavnosti.

Dobro kaze Reconquista, jos im je najpametnije pomirit se sa dosadasnjim gubicima i nastavit dalje sa zivotom. Ionak su izgubili nesto sto realno i nije bilo njihovo.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:48 

Ukrajini najbolje da sada potpisu mir i zadovolje se onim sto imaju.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:54 

Kijevu je bitnije da 3 ruska tajkuna dobiju sankcije nego kad oni izgube milijarde €.
To je teški radikalizam. Mržnja im je potpuno um zamutila.

Najveći cirkus je bio kad su ih Amerikanci nagovorili da pošalju naoružan brod na most za Krim (nenajavljen čak). Srećom Rusi ih samo uhitili i zatvorili u zatvor. Amerikanci su se nadali da će ih Rusi pobiti kao zečeve. Glupi su Ukrajinci, ne mogu to drugačije objasniti.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:05 

Reconquista je napisao/la:
Nisu Ukrajinci nikakvi luzeri. Niti su im Rusi koji su nemjerljivo vojnički jači uzeli ništa više od onog što je bilo većinski etnički rusko. Ni više ni manje.

Rekao sam ti već, da Ruse drugo ne zanima dok protječe plin i nisu u NATO, a za koju godinu samo ovo drugo.

Ukrajinci su trenutno totlani luzeri jer se biolopki smaouništavaju i predstavljaju Afrik uu Europi u isto vrijeme. Afriku bez nataliteta.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:05 

Studirao je sa mnom jedan ukrajinski grkokatolik Orest, i jos onda mi je govorio da su samo ovi sa zapada zemlje, cesto bas grkokatolici, pravi Ukrajinci. U sredini zemlje po njegovom grubom opisu su ukrajinski pravoslavci koji nemaju razvijenu nacionalnu svijest i skloni su Rusima. Jako je bio ogorcen na njih. Na istoku zemlje su Rusi.

Mislim da ona plavo-crvena karta gore objavljena nije bas najtocnija, ali ne da mi se sad kopat. Po rezultatima izbora i po osobnom izjasnjavanju kojim jezikom govore, crvene boje bi trebalo biti puno vise, sa crvenim enklavama skoro skroz do Kijeva.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:09 

Dutch01 je napisao/la:

To i ja kažem.
Ukrajinci se za razliku od Rusa ne trpaju sa muslimanskim imigrantima, u Kijevu nema milijun i pol muslimana kao u Moskvi.
Kod Rusa ima više ovisnika o drogama, alkoholu, oboljelih od AIDS i umrlih od covida 19. Ukrajinci su veći nacionalisti i spremniji za borbu. Bolje su opremljeni i naoružani nego 2014, no problem je što je Donbas naslonjen direktno na Rusiju.
Ni mi nismo vojno oslobodili Istočnu Slavoniju, Baranju i zap. Srijem.
Vrijeme će pokazati hoće li direktno krenuti na okupirane dijelove u Donbasu i na Krim.

Ako krenu završit će u Poljskoj, to je smiješno uopće komentirati, to su im Rusi jasno rekli, jedini razlog što su rusi stali je što su time osigurali sjeverni tok 2.

Jedini razlog zašto se oni ne trpaju imigrantima je što tamo nitko živ ne želi živjeti. Ukrajina je po BDP/c IZA: Surinama Albanije, BIH, Bocvane, Kine, Tajlanda, Dominikanse republike, Gvajane, u razin s MIranom ,Egiptom i Južnom Afrikom.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:11 

Hara je napisao/la:
Studirao je sa mnom jedan ukrajinski grkokatolik Orest, i jos onda mi je govorio da su samo ovi sa zapada zemlje, cesto bas grkokatolici, pravi Ukrajinci. U sredini zemlje po njegovom grubom opisu su ukrajinski pravoslavci koji nemaju razvijenu nacionalnu svijest i skloni su Rusima. Jako je bio ogorcen na njih. Na istoku zemlje su Rusi.

Mislim da ona plavo-crvena karta gore objavljena nije bas najtocnija, ali ne da mi se sad kopat. Po rezultatima izbora i po osobnom izjasnjavanju kojim jezikom govore, crvene boje bi trebalo biti puno vise, sa crvenim enklavama skoro skroz do Kijeva.

Ukrajinski pravoslavci su tu dubiozni, pola ih govori ruski i dobrim djelom pripadaju ruskoj crkvi. iako se smatraju Ukrajincima.

Kod njih nije toliko nacionalizam izražen koliko europejstvo, drkaju na Zapad, u koji se uostalom svi i žele iseliti.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:13 

Old Fridolin je napisao/la:

Jedini mir na koji bi Rusi pristali je onaj po uzoru na državni ugovor s Austrijm 1955., koji zabranjuje Ukrajni ulazak u bilo kakve vojne saveze.

Bez toga mira biti neće, mogu se oni sami za sebe odreći donbasa i proglasiti da to nije njihov teritorij više, Rusi će otvoriti nove frontove.

Cijena mira je da su van NATOa.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:25 

divizija je napisao/la:
Hara je napisao/la:

Ukrajinski pravoslavci su tu dubiozni, pola ih govori ruski i dobrim djelom pripadaju ruskoj crkvi. iako se smatraju Ukrajincima.

Kod njih nije toliko nacionalizam izražen koliko europejstvo, drkaju na Zapad, u koji se uostalom svi i žele iseliti.

A i nije da postoji neka bitna razlika izmedju ukrajinskog i ruskog, mislim da je puno manja nego razlika izmedju hrvatskog i srpskog. Sad, u kojoj mjeri su se ti pravoslavci u medjuvremenu ukrajinizirali tesko je reci.

Inace, Ukrajinci su jako drag narod, ali jednostavno ne stoji usporedba sa Hrvatima. Puno je bliza usporedba sa Bosnjacima, bili su isti narod, ali onda su se Ukrajinci malo odnarodili pod utjecajem neke strane sile. Ta strana sila kroz povijest uglavnom je bila Poljska ili slozene drzave kojih je Poljska bila dio, npr. poljsko-litavska unija. Davno sam citao o tome, moguce da sam neki detalj i falio, ali u nacelu je to to.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:33 

Hara je napisao/la:

A i nije da postoji neka bitna razlika izmedju ukrajinskog i ruskog, mislim da je puno manja nego razlika izmedju hrvatskog i srpskog. Sad, u kojoj mjeri su se ti pravoslavci u medjuvremenu ukrajinizirali tesko je reci.

Inace, Ukrajinci su jako drag narod, ali jednostavno ne stoji usporedba sa Hrvatima. Puno je bliza usporedba sa Bosnjacima, bili su isti narod, ali onda su se Ukrajinci malo odnarodili pod utjecajem neke strane sile. Ta strana sila kroz povijest uglavnom je bila Poljska ili slozene drzave kojih je Poljska bila dio, npr. poljsko-litavska unija. Davno sam citao o tome, moguce da sam neki detalj i falio, ali u nacelu je to to.

U Ukrajini imaš te slojeve, imaš ljude ruskog porijekla, doseljeni iz same Rusije u vrijeme SSSRa, imaš djelove koji su se sami pripojili Rusiji još u 16. stoljeću da se oslobde Poljaka (ti su pravoslavni i rusofoni), onda djelove koje su Rusi dobili diobama Poljske u 18. stoljeću (isto pravoslavni, ali pričaju ukrajinski i imaju svoju Crkvu) i djelove koj je pripojio SSSR, koji su grkokatolički i nacionalistički.

Mislim da je najbolja usproedba Bugari/Makedonci, iako ni to nije identično.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:38 

slika

Mislim da bi nakon ukrajinskog slepačkog napada na Donbas i eventualno Krim, ova podela tog bivšeg boljševičkog eksperimenta bila najpoštenija. Istorijska Malorusija Rusima, bolshevik Ukraine onom ko je god hoće.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:17 

Agathonikos je napisao/la:
slika

Mislim da bi nakon ukrajinskog slepačkog napada na Donbas i eventualno Krim, ova podela tog bivšeg boljševičkog eksperimenta bila najpoštenija. Istorijska Malorusija Rusima, bolshevik Ukraine onom ko je god hoće.

Meni se čini da se sve odvija u tom pravcu .
Rusija bi se graničila sa Rumunijom .
Nama bi to pasalo , Rusija bi nam se približila na tristotinjak kilometara vazdušne linije .
Ukrajinci imaju još neko vrjeme da se ''dozovu pameti '' i vrate tamo gdje im je mjesto - u ruski svijet .

Današnja Ukrajina vodi politiku sličnu Milovom ''Monte Negru'', samo je veća i agresivnija .
Jedni se Zapadu šlihtaju i ''dokazuju'' antiruskim a drugi antisrpskim djelovanjem , iako su i sami Rusi i Srbi.
Obe te politike su u kontri i sa tradicijom i sa zdravim razumom i kao takve osuđena propast .

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:19 

Ništa od tog dežurni velikosrbi, za uzet pola Ukrajine bi Rusi trebali dobro orkvavit gaće.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:26 

Ili pak ova podela, ako se već Ukrajinčeki pale na to isfabrikovano rusofobno 'kozaštvo' čije su pristalice najgrlatije na zapadu Ukrajine koja s ruskocarskim kozaštvom veze blage nema, ni mentalne ni fizičke. Missim, Kozak iz Lvova ko Srbin s Madagaskara

slika

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:30 

Ukrajinci imaju 2 izbora:
- Sjest s Rusima za stol i potpisati predaju Krima i dijela Donbasa (ukupno 7% teritorija Ukrajine), te raskrstiti s njima za vijeke vijekova i otvoriti se skroz prema NATO i EU.
- Sjest s Rusima za stol i ispregovarati reintegraciju Donbasa natrag uz jaku autonomiju te potpisati Rusima Krim. U toj situaciji mogu zaboraviti na NATO i EU jer će dijelom ostati ruski igrač sa značajnim ruskim uplivom u politici i javnom životu.

Ja bi im sugerirao prvu opciju. Ratovanje s Rusima nije realan izbor u ovom trenutku a ni u bližoj budućnosti, na to su trebali misliti kad se SSSR raspadao i kad je Rusija realno bila na koljenima. Tih 7% koje bi otpisali ionako nije neka nebulozno velika žrtva - Krim koji ionako povijesno nije bio njihov apriori, te jaki ruski stronghold u dijelu Donbasa - naslonjen na Rusiju. Bolje se zauvijek riješiti problema, te okrenuti ka Zapadu.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:32 

weasel je napisao/la:
Ništa od tog dežurni velikosrbi, za uzet pola Ukrajine bi Rusi trebali dobro orkvavit gaće.

'Kozak' Mageljan na braniku bolshevik Ukraine :D

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:41 

@ weasel
Ne mora da znači .
Imaj na umu da je na toj polovini Ukrajine gotovo 40 posto stanovništva ,nema dilemu da su etnički Rusi .
Rusija si ne može dozvoliti postojanje antiruske Ukrajine.
A s druge strane svjesni su da su u toj zemlji svi oni , priznali to ili ne , Rusi .
Rat među njima je bratoubičaki , nema goreg .

Srećom dovoljno su jaki pa ne moraju žuriti , daju vremena da narod skonta u šta je uvučen.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:43 

weasel je napisao/la:

Daj ne budi smiješan, trebaju stisnut tri gumba.

Ukrajince bole džon za sve to, nisu imali ljudstva da idu na taj Donbas, gledaju samo kako da kidnu iz zemlje, jedva čekaju rat da mogu dobiti azil kao izbjeglice na zapadu.

Rat je stao samo zbog Merkel koja je sačuvala određene odnose s Rusijom da spriječi kolaps Ukrajine.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:45 

PCM je napisao/la:
- Sjest s Rusima za stol i potpisati predaju Krima i dijela Donbasa (ukupno 7% teritorija Ukrajine), te raskrstiti s njima za vijeke vijekova i otvoriti se skroz prema NATO i EU.
- Sjest s Rusima za stol i ispregovarati reintegraciju Donbasa natrag uz jaku autonomiju te potpisati Rusima Krim. U toj situaciji mogu zaboraviti na NATO i EU jer će dijelom ostati ruski igrač sa značajnim ruskim uplivom u politici i javnom životu.

Ja bi im sugerirao prvu opciju. Ratovanje s Rusima nije realan izbor u ovom trenutku a ni u bližoj budućnosti, na to su trebali misliti kad se SSSR raspadao i kad je Rusija realno bila na koljenima. Tih 7% koje bi otpisali ionako nije neka nebulozno velika žrtva - Krim koji ionako povijesno nije bio njihov apriori, te jaki ruski stronghold u dijelu Donbasa - naslonjen na Rusiju. Bolje se zauvijek riješiti problema, te okrenuti ka Zapadu.

Pazi, nema mira ako žele u NATO,

Neće Rusi pristat ni na 7 ni na 70%, bez toga da se odrkenu NATO.

To je srž svega.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:47 

PCM je napisao/la:

Mislim da je povratak u ''ruski svijet'' jedini izbor koji Ukrajina ima .
Država Ukrajina nema alternativu tome .
Bliskiji međusobni odnos nego što npr imaju Kanada i USA .

PS.
Rusija je imala vremena da napravi dovoljno kvalitetan plan za svaku situaciju .
Uzela Krim , morala je to uraditi odmah , a Dombasom ih uhvatila za jaja i polako..nek se koprcaju . U jednom trenutku će skontati u kakva sranya ih je uvela šaka unijata.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:49 

Svarog je napisao/la:

Ma mogu i u EU, ali ne mogu u NATO, to je sve.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:52 

divizija je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Pazi, nema mira ako žele u NATO,

Neće Rusi pristat ni na 7 ni na 70%, bez toga da se odrkenu NATO.

To je srž svega.

Ma ok, nije NATO ni apsolutni prioritet bar meni nebi bio u toj situaciji.
I opcija 2 koju sam naveo djeluje pristojno - samo moraš progutat *** koje ti je ionako Zapad skuhao (Krim), te biti svjestan da si jednim manjim dijelom ruski satelit ipak. Prva opcija je puno bolja ukoliko bi Rusi pristali na to.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 20:56 

PCM je napisao/la:

Ma ok, nije NATO ni apsolutni prioritet bar meni nebi bio u toj situaciji.
I opcija 2 koju sam naveo djeluje pristojno - samo moraš progutat *** koje ti je ionako Zapad skuhao (Krim), te biti svjestan da si jednim manjim dijelom ruski satelit ipak. Prva opcija je puno bolja ukoliko bi Rusi pristali na to.

NATO ti je suština svega, i cijela postmajdanska ekipa političara su pudlice zapada dovedene da uvedu državu u NATO.

Sve ostalo su priče za malu djecu, nacionalizam, borba protiv korupcije i sl....to su prodali narodu. Suština je NATO, ruska baza na Krimu, ali to su Rusi rješili.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 21:00 

divizija je napisao/la:
Old Fridolin je napisao/la:

Jedini mir na koji bi Rusi pristali je onaj po uzoru na državni ugovor s Austrijm 1955., koji zabranjuje Ukrajni ulazak u bilo kakve vojne saveze.

Bez toga mira biti neće, mogu se oni sami za sebe odreći donbasa i proglasiti da to nije njihov teritorij više, Rusi će otvoriti nove frontove.

Cijena mira je da su van NATOa.

Takav ugovor je na snazi.
Budimpeštanski memorandum, kojim je dogovoreno i sprovedeno izmeštanje nuklearnog oružja iz Ukrajina, koje je ostalo iz doba SSSR-a. U tom memorandum je jasno definisan VANBLOKOVSKI STATUS UKRAJINE. Ende.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 21:05 

divizija je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Ma mogu i u EU, ali ne mogu u NATO, to je sve.

Heh , EU..
Al hajd , možda bi ih tu i pustili , ali kao dio ''ruskog svijeta'' .Nekakav most.
Ali to bi za germansko - latinsku EU bilo malo previše Slovena :zubati
Ove što imaju sad , nekako drže pod kontrolom.

To je jedan od razloga zašto je i ulazak Srbije u EU upitan .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8849 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 354  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: