|
|
Stranica: 19/20.
|
[ 487 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 14:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59943 Lokacija: DAZP HQ
|
jel ima koji Zrinski da je jurišao na Dar al Jihad?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 14:59 |
|
|
dudu je napisao/la: jel ima koji Zrinski da je jurišao na Dar al Jihad? Hrvati i Mađari su prvi branili Beograd dok je bio palanka
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 14:59 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Stadion u Kovilovu vs vojska Zrinjski nacionalni heroj u Mađarskoj, čak su snimali i film o Gotovini ili Praljku. Bolje dokumentarce nego što smo mi ikada imali, pomiri se s tim da smo braća a da vas niko ne voli. Vole vas kao fol ti Rusi jer ste loši s Amerikancima, da Amerikanci kažu da *** ne valja ovi bi ga pojeli kao i obrnuto. podsjetio si me, na dan kad je Praljak umro bio sam na nekom sastanku u Pragu, dodje do mene Madjar i kaže mi jesi pročitao koja nepravda prema vašim generalima. malo mi je na trenutak pozlilo jer sam tek onda se hvatao za mobitel da vidim šta je bilo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 15:01 |
|
|
dudu je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Stadion u Kovilovu vs vojska Zrinjski nacionalni heroj u Mađarskoj, čak su snimali i film o Gotovini ili Praljku. Bolje dokumentarce nego što smo mi ikada imali, pomiri se s tim da smo braća a da vas niko ne voli. Vole vas kao fol ti Rusi jer ste loši s Amerikancima, da Amerikanci kažu da *** ne valja ovi bi ga pojeli kao i obrnuto. podsjetio si me, na dan kad je Praljak umro bio sam na nekom sastanku u Pragu, dodje do mene Madjar i kaže mi jesi pročitao koja nepravda prema vašim generalima. malo mi je na trenutak pozlilo jer sam tek onda se hvatao za mobitel da vidim šta je bilo. O tome ti pričam Gotovina i Praljak su kod njih heroji kao i Zrinjski. Šta si mu odgovorio ?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 15:03 |
|
|
bobanovski je napisao/la: dudu je napisao/la: podsjetio si me, na dan kad je Praljak umro bio sam na nekom sastanku u Pragu, dodje do mene Madjar i kaže mi jesi pročitao koja nepravda prema vašim generalima. malo mi je na trenutak pozlilo jer sam tek onda se hvatao za mobitel da vidim šta je bilo. O tome ti pričam Gotovina i Praljak su kod njih heroji kao i Zrinjski. Šta si mu odgovorio ? nije mi bilo ni do čeg, mislim da je bio sastanak s H&M-om, neki gadni pregovori, cijeli dan u tome i dođe pauza, nisam se digao od stola i ovaj me poklopi. smračilo mi se.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 15:06 |
|
|
dudu je napisao/la: bobanovski je napisao/la: O tome ti pričam Gotovina i Praljak su kod njih heroji kao i Zrinjski. Šta si mu odgovorio ? nije mi bilo ni do čeg, mislim da je bio sastanak s H&M-om, neki gadni pregovori, cijeli dan u tome i dođe pauza, nisam se digao od stola i ovaj me poklopi. smračilo mi se. Mađari su mi dragi za razliku od Čeha i Slovaka kao naroda koji nas vjerojatno najbolje i poznaju, ne postoji Čeh ili Slovak koji 10 puta najmanje nije bio u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 15:09 |
|
|
dudu je napisao/la: jel ima koji Zrinski da je jurišao na Dar al Jihad? Naravno da ima, sin veličanstvenog Nikole 7 Zrinskog ( istog onog koji je spjevao Mađarsko-Hrvatski nacionalni ep Sirena Jadranskog mora) Adam Zrinski, koji je časno na poljima Srijema kod Slankamena podlegao nakon bitke s Turcima.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 15:39 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Uobičajeno Hrvatsko pompezno busanje ne bi li se STRAH potisnuo... a STRAH neće biti potisnut već će se samo pojačavati:
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 15:42 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Uobičajeno Hrvatsko pompezno busanje ne bi li se STRAH potisnuo... a STRAH neće biti potisnut već će se samo pojačavati: Strah se osjeća jedino kod tebe nakon što smo te upoznali sa Somborskom skupinom ili Weasel sa ovim JNA pilotima kojima je Mađarska uvela zabranu leta. Mađari demografski i ekonomski cvatu, bratski su nam narod i želim da im vojska bude jača nego ikada. Dar al Jihad treba vratiti u okvir majke
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 15:53 |
|
|
ima jedan yt snimak mađarske vojske s kraja 90-tih kako izvode pozicioniranje i jurišanje na granicu, samo parsto metara od granice prema Srbima, ne sjećam se samo je li prema tada još okupiranoj Baranji ili Vojvodini, ali zanimljivo svakako.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 16:07 |
|
|
Bravo mene, našao sam video. Tko zna, možda Madjari upravo sad ovako leže s puškama uz granicu sa Srbijom.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 16:23 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Ma, šta ja pričam - nemate šta da se plašite... bilo bi to ekspresno vraćanje u "stara, dobra vremena"... wen we wa kengz! tisućanera ste pod njima bili - šta je još koji vek, gore, dole? P.S.: samo da još jednom pohvalim racionalnost i objektivnost onih hrvatskih Forumaša koji se složili da je, AKO BUDE IČEG - Kiflatska prva na tapetu... "najviše bi dobili", lepo reče taj jedan forumaš... Ne razmotrismo onu Teoriju nekog vašeg Forumaša da će "Muslimani u slučaju upada Mađara pokušati da se i oni okoriste te će udariti HV s leđa"... na kojoj Strani Teme to beše pomenuto, seća li se ko?
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 16:54 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Ma, šta ja pričam - nemate šta da se plašite... bilo bi to ekspresno vraćanje u "stara, dobra vremena"... wen we wa kengz! tisućanera ste pod njima bili - šta je još koji vek, gore, dole? P.S.: samo da još jednom pohvalim racionalnost i objektivnost onih hrvatskih Forumaša koji se složili da je, AKO BUDE IČEG - Kiflatska prva na tapetu... "najviše bi dobili", lepo reče taj jedan forumaš... Ne razmotrismo onu Teoriju nekog vašeg Forumaša da će "Muslimani u slučaju upada Mađara pokušati da se i oni okoriste te će udariti HV s leđa"... na kojoj Strani Teme to beše pomenuto, seća li se ko? Mađari su zadnji put primali naše diverzante za vrijeme vaše agresije koji su na teritorije SR Srbije vršili diverzantski udar tj miniranje mosta na vašem teritoriju. Koja bi to država na svijetu napravila?? Još su vam JNA uveli no fly zone o čemu je pričao Weasel što nisam znao iako znam da smo artijerijom iz Mađarske granatirali vaše položaje. Znam jedino za njihove kalaše a što se tiče vojske ona može jedino biti zajednička kao uvijek kao na Sigetu. Nazovemo i mi HV Zrinjski
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 16:57 |
|
|
dudu je napisao/la: Bravo mene, našao sam video. Tko zna, možda Madjari upravo sad ovako leže s puškama uz granicu sa Srbijom. Zrinjski čeka ukopan Do Bugarske i Grčke se priča hrvatski i mađarski
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 17:03 |
|
|
bobanovski je napisao/la: ikmandvaradtist je napisao/la: Ma, šta ja pričam - nemate šta da se plašite... bilo bi to ekspresno vraćanje u "stara, dobra vremena"... wen we wa kengz! tisućanera ste pod njima bili - šta je još koji vek, gore, dole? P.S.: samo da još jednom pohvalim racionalnost i objektivnost onih hrvatskih Forumaša koji se složili da je, AKO BUDE IČEG - Kiflatska prva na tapetu... "najviše bi dobili", lepo reče taj jedan forumaš... Ne razmotrismo onu Teoriju nekog vašeg Forumaša da će "Muslimani u slučaju upada Mađara pokušati da se i oni okoriste te će udariti HV s leđa"... na kojoj Strani Teme to beše pomenuto, seća li se ko? Mađari su zadnji put primali naše diverzante za vrijeme vaše agresije koji su na teritorije SR Srbije vršili diverzantski udar tj miniranje mosta na vašem teritoriju. Koja bi to država na svijetu napravila?? Još su vam JNA uveli no fly zone o čemu je pričao Weasel što nisam znao iako znam da smo artijerijom iz Mađarske granatirali vaše položaje. Znam jedino za njihove kalaše a što se tiče vojske ona može jedino biti zajednička kao uvijek kao na Sigetu. Nazove i mi HV Zrinjski već se zvala Bojna Zrinski. Junaci, prvi put u povijesti imamo svoju vojsku, a vi ste njen prvi odred. Za vaša junačka djela zna se samo dijelom u javnosti, ali znat će se, pisat će o njima povijest- dr. Franjo Tuđman.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 17:10 |
|
|
dudu je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Mađari su zadnji put primali naše diverzante za vrijeme vaše agresije koji su na teritorije SR Srbije vršili diverzantski udar tj miniranje mosta na vašem teritoriju. Koja bi to država na svijetu napravila?? Još su vam JNA uveli no fly zone o čemu je pričao Weasel što nisam znao iako znam da smo artijerijom iz Mađarske granatirali vaše položaje. Znam jedino za njihove kalaše a što se tiče vojske ona može jedino biti zajednička kao uvijek kao na Sigetu. Nazove i mi HV Zrinjski već se zvala Bojna Zrinski. Junaci, prvi put u povijesti imamo svoju vojsku, a vi ste njen prvi odred. Za vaša junačka djela zna se samo dijelom u javnosti, ali znat će se, pisat će o njima povijest- dr. Franjo Tuđman. Veličanstveni vrhovnik, pogledaj taj gard i to utemeljenje. 1995 smo imali jaču vojsku od Grčke. Pozvati Mađarsku braću na obljetnicu, jedina draga nacija uz Poljake ili Ukrajince u Europi.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 17:18 |
|
|
Prva slika i citat su iz 1991. u Kumrovcu.
Druga slika je 1995. u Rakitju, tad su već bili Zdrug.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 17:19 |
|
|
S Mađarima gotovo nikada nismo ratovali do Hedervarija nakon što je pao turski stisak s tim da je Jelačić u tom trenutku kontrolirao vojsku i mogao je stvoriti nezavisnu Hrvatsku, spaliti Beč i Peštu da nije odrastao na dvoru.
To su stoljeća zajedničke borbe, da nas Mađari nisu financirali i ratovali s nama vjerojatno bi i nestali kao i svi katolici s prostora kojeg su Turci okupirali.
Ne postoji Unija sličnija našoj tj u kojoj Mađari nisu ugnjetavali Hrvate, 2 različita jezika a tako slična i gotovo identična povijest.
Kako smo se borili zajedno protiv Turaka, tako su nam pomagali i devedesetih kao i uvijek. Naše junake doživljavaju kao svoje
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 18:35 |
|
|
to su pojedinci, ovi koji su danas etnički Mađari u Vojvodini na jedan mig Zrinskog kreću. nisu Mađari zaboravili etnička ćišćenja iz Baranje, Laslova (Mađari kalvinisti kao i Orban) i drugih sela. Citat: Laslovo je najpoznatije po herojskoj obrani i stradanju u Domovinskom ratu, kada su mještani uz pomoć dragovoljaca iz drugih dijelova Hrvatske (iz Dalmacije, Kvarnera i Zagorja), ali i svijeta (iz Bolivije, Mađarske, SAD-a, Slovenije i Španjolske), 152 dana branili selo i time držali prvu crtu obrane Osijeka s juga. Stanje se pogoršalo nakon pada Vukovara 18. studenog 1991. kada su srpska paravojska i JNA preusmjerile svoje snage iz Vukovara na područje južno od Osijeka s namjerom okruživanja i osvajanja najvećeg slavonskog grada. Dana 20. studenog okupirano je Ernestinovo čime je Laslovo ostalo u potpunom okruženju srpskih snaga, pa je donesena odluka da će svih 257 branitelja i civila, od čega 27 ranjenika, krenuti u proboj prema slobodnom Ivanovcu. Dana 23. studenog oko 16.30 prva skupina od oko 120 ljudi predvođena Ištvanom Mihalikom krenula je kroz kukuruzišta osigurati prolaz drugoj skupini, predvođenoj Ladislavom Kočišem, u kojoj su bili ranjenici. Prva skupina u Ivanovac je stigla 24. studenog oko 4 ujutro, a druga sat vremena kasnije. Gotovo istodobno u Laslovo su ušle srpske horde predvođene Željkom Ražnatovićem Arkanom koje su odmah po dolasku zaklale 3 starice koje nisu htjele napustiti svoje domove, a koje je Ražnatović kasnije predstavio televiziji kao „žrtve ustaša”. Uslijedila je pljačka i rušenje sela. Ukupno je u obrani Laslova poginulo 48 ljudi, a još 10 ih se i danas smatra nestalima. pamtimo i mi, ali pamte i Mađari, spominju rušenje crkve. Citat: Szentlászlót 1991-ben sújtotta a délszláv háború borzalma. A horvát hadsereg mellé álló falu tanúsította a legnagyobb ellenállást a környéken. 1991. október 1-jén a Jugoszláv Néphadsereg aknavetőkkel és ágyúlövedékekkel lerombolta a szentlászlói templomot és a házak 96%-át. A falu civil lakossága Magyarországra és Horvátország biztonságos területeire menekült. E települést védelmezték a háborúban Rózsa-Flores Eduardo és harcostársai.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 18:46 |
|
|
kad krenemo gorit će nebo i zemlja. Mađari u školama u Mađarskoj uče o ovom kulturocidu. srušena Orbanova kalvinistička crkva.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 18:49 |
|
|
Zrinyi samo reci, letit ćemo kao meci Kao meci kao strijele, oj Srbijanci kukulele
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 19:09 |
|
|
vidi, vidi, kažu Mađari da su Hrvati s njima branili Beograd, njih 7000 protiv 100 tisuća Turaka dok nije došao Janoš Hunjadi i posjekao Turke. zanimljivo za pogledati, u svakom ratu smo skupa.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 19:18 |
|
|
dudu je napisao/la: Prva slika i citat su iz 1991. u Kumrovcu.
Druga slika je 1995. u Rakitju, tad su već bili Zdrug.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 19:39 |
|
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: Prva slika i citat su iz 1991. u Kumrovcu.
Druga slika je 1995. u Rakitju, tad su već bili Zdrug. rekviziti iz rata, kod mene je to familijarno, prenosi se s generacije na generaciju. stric mi se volio naslikavati. Obrovac 1995. Bljesak 1995. stvarno ne znam je li ima hrvatskog vojnika koji se našao na toliko slika s rekvizitima, a ovo nisu sve.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii Postano: 08 tra 2021, 19:46 |
|
|
ova je moćna, general Filipović zapovjednik Zdruga i general Mijo Jelić zapovjednik specijalne policije HRHB tik pred napadnu akciju negdje u zapadnoj Bosni, tko će znati je li Grahovo, Glamoč, Drvar, Mrkonjić, Šipovo, sve su potaracali.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|