HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 vel 2025, 09:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5037 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 202  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 25 kol 2013, 19:09 

Gledao sam prije par godina neki film, Amerikanac se udruži za zarobljenim nacistom da bi pobjegli od zlih Rusa koji usput strijeljaju Poljake... ono, Ameri ljudine, Nijemci jebiga, može se s njima, a Rusi monstrumi... no, kačio sam već o tome neki tekst pa se puntar nije složio :)

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:13 

Citat:
naredba 227 je brutalno provođen

Ta naredba je postojala, ali jedinice koje su bile određene da ga sprovode su bile toliko malobrojne i razvučene po frontu da nisu imali apsolutno nikakav učinak ni na šta.

Sve ukupno su te jedinice ubile otprilike trocifren broj ljudi.

Znači, to je postojalo, ali je preuveličano od strane raznih seratora do te mere da je istinitije da tvrdiš kako toga uopšte nije ni bilo nego da prihvatiš njihovo tumačenje o stotinama hiljada jadnih vojnika koje su ubili njihovi...

Of topik, jel si kupio CoH 2 ili si uzeo "narodnu verziju". Ako je ovo drugo, pošalji mi link na pp, ako te ne mrzi. :D

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:16 

Ajde da i Nijemce jednom normalno prikažu.

Više su mi smješne ekranizacije najbolje vojske u DSR u stilu 500 blesavih Švaba juriša u liniji dok Jim Belushi i 8 svjetskih junaka ih obaraju ko glinene golubove.

I tako iznova i iznova dok se Švabe ne predaju. :smijeh

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:17 

Metemma je napisao/la:
Gledao sam prije par godina neki film, Amerikanac se udruži za zarobljenim nacistom da bi pobjegli od zlih Rusa koji usput strijeljaju Poljake... ono, Ameri ljudine, Nijemci jebiga, može se s njima, a Rusi monstrumi... no, kačio sam već o tome neki tekst pa se puntar nije složio :)

Koji je to film? Ne sican se, a ako je tekst na cirilici, ne razumin, postavi na latinici. :zubati

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:18 

Jedinice NKVDa koje su to trebali provoditi su zamijenili pojedini komesari kojih je bilo na sve strane. Dakako sad dolazimo do pitanja koliko ih je to provodilo a koliko nije.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:18 

Onaj o nekakvoj njemačkoj seriji...

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:25 

A jebajiga, da nisan pogleda tu seriju mozda bi se i slozija da je jednostrana ili neobjektivna, ali doista nije. Mogli bi i malo zaceti temu sto je crvena armija radila u ''prijateljskoj'' Sugoslaviji, silovanja itd. sto mislis kakvi su bili spram Svabama. Ili kad smo kod filmova

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:29 

Zadar1993 je napisao/la:
Jedinice NKVDa koje su to trebali provoditi su zamijenili pojedini komesari kojih je bilo na sve strane. Dakako sad dolazimo do pitanja koliko ih je to provodilo a koliko nije.

Da, to je pravo pitanje, a i koliko je tih jedinica uopšte i bilo. Ovo što sam ja čitao i gledao, kaže da je taj broj simboličan i da je to napravljeno da bi vojska znala da te jedinice postoje i da će im to pomoći da "održe moral", inače u praksi je toga jedva i bilo (uzimajući u obzir broj ukupne vojske, ako se nađe neki serator da mi skrene pažnju da je i jedan oduzet nevin život previše...)

Nego, odgovori na ono oftopik pitanje iz mog prethodnog posta. :D

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:32 

Gledao sam Katin, mislim da mi se ne sviđa kako je urađen, nekako haotično, preslično nedovršenim srpskim filmovima.

Inače, nemam problem sa pričom o svinjarijama Crvene armije i Staljina, ne volim kad se to koristi kao argument ili propaganda protiv današnje Rusije.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:35 

Pa ne znam tko više radi takve usporedbe.

Nego jel netko čitao one ratne romane što su ih reklamirali u Vojnoj povijesti?

Jel valja to šta?

http://www.superknjizara.hr/index.php?p ... jiga=33074
http://www.superknjizara.hr/index.php?p ... jiga=48459

Sad vidim većina je o Švabama zapravo.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 19:37 

Sad već sumnjam da namjerno zatvaraš oči pred nepočinstvima Lenglija...

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 20:12 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Citat:
naredba 227 je brutalno provođen

Ta naredba je postojala, ali jedinice koje su bile određene da ga sprovode su bile toliko malobrojne i razvučene po frontu da nisu imali apsolutno nikakav učinak ni na šta.

Sve ukupno su te jedinice ubile otprilike trocifren broj ljudi.

Znači, to je postojalo, ali je preuveličano od strane raznih seratora do te mere da je istinitije da tvrdiš kako toga uopšte nije ni bilo nego da prihvatiš njihovo tumačenje o stotinama hiljada jadnih vojnika koje su ubili njihovi...

Of topik, jel si kupio CoH 2 ili si uzeo "narodnu verziju". Ako je ovo drugo, pošalji mi link na pp, ako te ne mrzi. :D

Kupio preko Steama, šta ću ja Europljanin mi postanemo otuđeni od naroda :sega .
Nu šalu na stranu isplati se. Dakako "narodna verzija" još više. :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 20:28 

Zadar1993 je napisao/la:
Kupio preko Steama, šta ću ja Europljanin mi postanemo otuđeni od naroda :sega .

Ma goni ih u pm. Skinuo sam dve ripovane verzije preko torrenta i nijednu ne mogu da instaliram da mi radi.

Moraću izgleda i ja da kupim, iako imam životni princip da software plaćaju samo budale. :zubati

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 21:23 

Citat:
Kako će Rusi modernizovati vojsku?
Izvor: Novosti

Moskva -- U narednih desetak godina ruska armija bi trebalo da dobije robote koji će moći da zamene vojnike u realnim ratnim uslovima.

slika

Osim bespilotnim letelicama, imaće i oklopna vozilima kojima će upravljati kompjuteri. Ministarstvo odbrane je već odobrilo koncepciju programa razvoja vojnih robota do 2025. godine, pišu Novosti.

U Rusiji ne skrivaju da su u tehnološkom smislu, kad je reč o robotizaciji, u velikom zaostatku za razvijenim zemljama Zapada, ali smatraju da boljom organizacijom vlastite pameti i daleko većem finansijskom ulaganju mogu da naprave značajan skok.

Da će Rusi s razlogom investirati veliki novac u kompjuterizaciju i robotizaciju oružanih snaga, brojkama je dokazao general-pukovnik Oleg Ostapenko, zamenik ministra odbrane.

Vodeće zapadne armije intenzivno rade na robotizaciji. Sada se u svetu primenjuje više od 27.000 robotizovanih kompleksa i njih koriste u ratnim operacijama - rekao je general Ostapenko. On je objasnio da zapadne armije imaju specijalizovane jedinice koje koriste robote. Tako Amerikanci planiraju da do 2020. čak 30 odsto "bojevih mašina" imaju umesto posada robote.

Po oceni generala Ostapenka, glavni problem Rusije nije znanje, nego slaba koordinacija onih koji se bave robotizacijom tehničkih kompleksa.

"Nije tajna da je do sada glavni problem bio slabo finansiranje te delatnosti", kaže Aleksej Maksimov, direktor Naučnog centra robototehnike pri čuvenom insitutu Bauman. On objašnjava da je dosadašnja aktivnost više ličila na hobi, nego na ozbiljan rad, jer su ljudi koji se bave robotima imali male plate.

Mnogi obučeni stručnjaci već su otišli iz zemlje.

"Da bi Rusija brže počela da razvija svoje robote, moraju se uložiti velike pare, jer se do sada uvozilo čak 90 odsto elemenata od kojih se sklapala robotizovana tehnika. Kad se zna da su u SAD, Francuskoj, Izraelu, ali i na Tajvanu brojne zabrane izvoza vojne tehnologije, jedino realno rešenje je da Rusija samo počne da proizvodi kritične delove", kaže Maksimov.

Sada se sve nade ulažu u Sergeja Šojgua, ministra odbrane s velikim ugledom i autoritetom na svim nivoima vlasti. On bi trebao da bude taj na čiju će reč država za robotizaciju armije dati podosta novca. U Ministarstvu odbrane su svesni da se mora više sarađivati sa civilnim fakultetima i institutima na kojima uvek ima mladih ljudi koji misle "nestandarno" - odnosno, imaju ideje da stvore nešto novo, a takve nadarene studente i inženjere treba i materijalno stimulisati.

Ruski vojni vrh je na poligonu u blizini Sankt Peterburga video na delu novu robotizovanu tehniku pomoću koje se mogu dobiti informacije o nuklearnoj ili hemijskoj zagađenosti terena. Pokazani su roboti koji mogu da uđu u visoku zgradu ili otkriju tajne neprijateljske objekte. Poseban utisak su na pristune ostavili oklopnjaci bez posade koji besprekorno pogađaju ciljeve. Viđeni su i novi modeli robota za razminiravanje, ali i onih koji su sposobni da iznesu povređene vojnike sa bojnog polja.

Kada je o mornarici reč, ona bi trebalo da dobije robote za pronalaženje i uništavanje mina u zalivima, zatim one koji će "bolje videti" od ostalih i informaciju predavati komandnim mestima. Pokazani su roboti koji mogu da se spuste na kilometar dubine i tamo pretražuju dno.

Najbolji utisak je ostavio oklopnjak koji je svojim teškim mitraljezom izrešetao metu. On ima laserski daljinomer, pa bez problema pogađa zadati cilj. To vozilo može da se kreće i po vodi. Amfibija "Argo" je sa obale ušla u vodu, zatim je pronašla cilj na drugoj obali i otvorila laserski vođenu paljbu.

Kad se zna koliko Rusi kasne u tom delu modernog naoružanja, jasno je zašto ministar Šojgu insistira da se ubrza rad na pravljenju novih robota.

Projekat robotizacije armije i flote Ministarstva odbrane trebalo bi da razmotri državni vrh, a zatim će se on finansirati iz novca predviđenog za modernizaciju armije. Kad ta tehnika bude napravljena, krenuće obuka ljudstva. To nije lak zadatak, jer se i komandiri moraju "prešaltovati" da na bojnom polju dobijaju bitke, ne uz pomoć vojnika, već - robota.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 21:56 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Ma goni ih u pm. Skinuo sam dve ripovane verzije preko torrenta i nijednu ne mogu da instaliram da mi radi.

Moraću izgleda i ja da kupim, iako imam životni princip da software plaćaju samo budale. :zubati

Kratki offtopic:
Lol hvala što si mi približio svoj životni princip =))

Zajebantski rade nove igrice, najžešća fora mi je od pokojnog THQa (Relic, sada preuzela SEGA, što je dobro, tim ostaje isti, ali sad imaju više para, mada mi je još enigma kako je THQ koji je imao sve hit igrice zadnjih 5 godina propao) o kombinaciji DVD-download . Ukratko kupiš DVD na kojem je tek pola igrice i koji se instalira tako da ti skidaš pola sa DVDa pola sa Interneta. A onda ti zaključaju određene fileove i prenesu na tvoj Steam internet account bez kojih igrica ne će raditi.
Ukratko majstorski zajebu ove što im žele pržiti DVDove.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 22:41 

POL_GASOL je napisao/la:
Izbrisat će ovaj video nacitube čim dobije više pregleda a i piše ko je počinitelj - muslim,
autor je objavio danas još videa na ovom kanalu http://www.youtube.com/channel/UCbrXH6S ... F_g/videos

Kao što sam i napisao kanal ukinut, zapisi izbrisani.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 26 kol 2013, 00:06 

Prva godina Rusije u WTO-U:

http://www.dw.de/prva-godina-s-rusijom- ... a-17036260

Vrh

PostPostano: 26 kol 2013, 09:14 

Uskoro se sve seli na internet pa ćemo i Office morati plaćati.

Vrh

PostPostano: 31 kol 2013, 18:33 

http://srbin.info/2013/08/brat-rus-mma- ... ovo-video/

Занимљив видео из Санкт Петербургa – Руски ММА борац Михаил Кузнецов улази у ринг уз песму “Ој Косово, Косово”, а на једном од рукава његове мајице налази се грб Србије.

2:40 ... sa Kosova zora sviće... ludi Rusi :zubati

Vrh

PostPostano: 31 kol 2013, 21:40 

Kakvu ono majicu nosi, sto pise? Kossack?

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 14:46 

Možda su im dali sve a ovi nanjušili pa odustaju jedan po jedan.
Da sam gospodin Vladimir, Siriji bih dao i više od traženog a onda u američkom stilu, posmatrao učinak novih oružja, ne na pokretne mete već na američke avione i brodove.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 14:48 

Izgleda da sam profulao tematiku. Mislio sam da je riječ o tematici o Siriji :D

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 15:45 

gdine Agat, sve u redu. Evo prenosim članak gdina Vladimira, ne Putina već Žirinovskog :)

http://www.advance.hr/vijesti/mccain-li ... o-ukljuci/

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013, 13:33 

Prvi javni nastup T-50

U sklopu programa salona zrakoplovne i svemirske tehnologije MAKS 2013 tri ruska lovca pete generacije T-50 (projekt PAK FA) zajedno su demonstrirala svoje letne karakteristike na nebu iznad grada Žukovskog u Moskovskoj oblasti. Ovaj let je za T-50 bio prvi javni grupni nastup. Na prošlom salonu zrakoplovstva 2011. predstavljen je samo jedan primjerak ovog lovačkog aviona.

slika

http://ruskivjesnik.com/multimedia/vide ... 21907.html

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2013, 10:19 

Obama nakon sastanka pozdravio homoseksualce u Rusiji

Američki predsjednik Barack Obama u petak je, nakon sastanka G20 u Sankt Peterburgu, pozdravio rad civilnog društva u Rusiji, posebice homoseksualaca, izvješćuje Reuters.

- Aktivnosti koje su ovdje predstavljene ključne su za razvoj Rusije i ostavile su na mene veliki dojam. -izjavio je američki predsjednik na susretu s aktivistima za zaštitu ljudskih prava, prava homoseksualaca te za zaštitu okoliša i slobode medija.

- U Rusiji, SAD-u, svagdje u svijetu, uloga svake dobre vlade je da ostavi prostora za civilno društvo. - dodao je Obama. Susretu s Obamom su se izrazito veselili zagovornici prava homoseksualaca koji su osudili ruski zakon protiv homoseksualne 'propagande' pred maloljetnicima, donesen u lipnju.

SAD također brine još jedan zakon koji je Rusija nedavno usvojila, a koji je neprijateljski prema nevladinim udrugama, posebno onima koje financiraju stranci.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/953 ... usiji.html

Tko bi uopće mogao biti važniji u ovom trenutku...

I treba ih brinuti...ti nepristojni Rusi...ccc...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5037 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 202  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: