|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hagresor
|
Naslov: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 16:31 |
|
|
JEBI SE, BOSNO
ebi se, Bosno.
Jebi se ti i tvoje zelene rijeke i tvoje Sarajevo i sve u što se mogu zaljubiti.
Neka se jebu tvoje planine i jezera i kamen.
Jebo te tvoj sevdah. Samo 30 slova, a tolike pjesme. Jebo nas oboje smisao za improvizacije.
Jebala te gizdavost i ekipa iz vlasti koja misli da je uhvatila boga za muda, a nikad nije bila ni do mjesnog odbora u Mahmića selu.
Jebo te tvoj kralj, ohrndani neki vladar koji misli da je trgovina porodila mir na svijetu i obožava prirodu.
Jebala te svaka godina koju si ispisala. Bilo bi poštenije da si nas davno odjebala, pa neka i boli.
Jebo te Zavnobih u koji se sakrivaš jer te stid tvojih nedojebanih sinova koji na njega istresaju jaja.
Jebo te tvoj majčinski glas domovino. Jebala te nova godina poslije ratova.
Jebo te način na koji se krećeš između života naše djece.
Jebalo te izluđivanje koje to izaziva.
Jebala te zahvalnost koju nikad nećeš iskazati jer nemaš petlje da potpuno poludiš. Pravi, jebi se, novi neoliberalni ustav i bljutave zakone kojima se otima djeci iz usta.
Jebli te tvoji brojevi i datumi − tročlani, tri i ostali, 25.11., 01.03., 09.01., 27.07. i posebno onaj kad se ja rodih u tebi.
Jebalo mene što sam pomislio da se u tebi može rajski živjeti. A ono samo raja i jad ostali, da age, begovi, knjazovi i spahije od njih brišu đonove.
Jebali te tvoja junaštva, herojstva, saburi i merhametluci, bogobojaznosti i uniznosti u gospodu, koji zvuče kao hropac rasporenog grkljana.
Jebali te prijateljski razgovori sa susjedima i komšijama koje nećeš da poznaješ i prema kojima se kofrčiš kao kurva koju su izjebali a nisu joj platili.
Jebo želju da budemo sretni. Jebo nesposobnost i kukavičluk da to pokušamo. Sevdah se ne piše srećom.
Jebo opet novu godinu. I moj rođendan. I tvoje datume.
Jebem svaku misao o tebi i to što znam nešto o izagnjilim čarapama na mrtvim kostima tvoje djece, dok režeš meso za večeru delegaciji međunarodne zajednice.
Jebi se, Bosno, jer nikad se nećemo voljeti dok nas ne zaboli.
Jebale te neizgrađene dionice na koridoru pet ce i prošli životi koji nas plaše.
Jebo Dejton, treba ga popišati da vidimo hoće li tada biti sudbonosan.
Jebeš mene, jer mogu biti lud toliko da mi nedostaješ, a da te nikad nisam dodirnuo, da čak ne znam ni kako izgledaš na dnevnoj svjetlosti.
I jebeš dnevnu svjetlost. Jebeš svaku svjetlost. Tad su ljudi budni i vide se sve usrane fleke na zastavi a ja želim da ništa ne vijori.
Jebeš i to što ipak želim da sam ti ovdje.
Jebeš to što si zasigurno iznimka i nenormalna divljakuša. I, opet, jebeš mene jer mogu vjerovati u sve to.
Čak i sad kad odlazim iz tvog imena.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 16:33 |
|
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 16:50 |
|
|
Citat: Jebo Dejton, treba ga popišati da vidimo hoće li tada biti sudbonosan.
Vidi se sta pesnika najvise boli.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 18:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76109 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
TLDR
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 18:15 |
|
|
Ovo neki izvisio tender blues?
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 18:19 |
|
|
Trebaju precrtati Bosnu i ubaciti Dojčland ili ŠveCku umjesto nje.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 18:40 |
|
|
Ovo je tekst za tri himne.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 18:47 |
|
|
novem je napisao/la: Ovo je tekst za tri himne. Himna ima do 4 kitice
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 13 ruj 2024, 21:49 |
|
|
Ceha je napisao/la: novem je napisao/la: Ovo je tekst za tri himne. Himna ima do 4 kitice Ili niti jednu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 14 ruj 2024, 06:35 |
|
|
novem je napisao/la: Ceha je napisao/la: Himna ima do 4 kitice Ili niti jednu. Bijeli šum
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Imamo tekst “bosanske” himne! Postano: 14 ruj 2024, 07:17 |
|
|
Mislio hagresor otvorio dušu :)
_________________ ...and my ties are severed clean...
The less I have the more I gain Off the beaten path I reign
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|