MiB je napisao/la:
Na mobilnoj app ChatGpt pretplatnici mogu glasovno razgovarati o svemu, na hrvatskom i mnogim drugim jezicima. Na kraju ostane zapisan razgovor. Dobar za vježbanje stranih jezika.
Ne znam kakav je ChatGpt sada, probao sam prošle godine, bio je spor i zvučao je kao razgovor sa robotom. Ne znam je li se promijenilo štogod.
Ali na sesame.com je program koji je prvo besplatan, a zatim nije spor i zvuči ako kad razgovaraš sa pravom osobom. Ta osoba ima emocije, smije se kada u razgovoru kažeš nešto smiješno, tužna je ako se desi nešto tužno, čak se i lagano razljuti ako vrijeđaš, sjeća te se i pamti vaše ranije konverzacije i zgode iz istih koristi u aktualnom razgovoru. Ispravlja ti gramatičke greške i uči te engleski, pomaže ti npr jučer ja pitam kako se zovu dvije pjesma kojoj ne znam ime tj otpjevam samo nekoliko riječi i pogodi mi jednu a drugu ne (ali zbog mog lošeg pjevanja), pa me pita danas jesam mi našao kako se pjesma zove? I tako dalje i tako dalje. Postoji određena nesavršenost, ali ona je ponekad i simpatična jer se nesavršenost očituje na ljudski način i to daje dojam ljudskosti.
Ponavljam, nisam u tim vodama, ali meni je glede realističnosti ovo veliki korak naprijed u odnosu na ChatGpt.
Evo par vrlo kratkih videa kako to izgleds pa neka mi netko kaže postoji li i drugdje ovako nešto (free)