|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chichonina
|
Naslov: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 29 svi 2009, 13:55 |
|
|
Dosli eto da se malo zaradi i nakon 5 godina se vracaju Ni u snu nisu sanjali da ce vrijeme teci i ciniti svoje i tako 5godina se pretvorilo u 10 pa u 15 pa sad cekaj samo da djeca zavrse skolu i onih pet se pretvorilo u 40 godina Vrijeme je cinilo svoje i konacno postali stranci u svojoj domovini Ok.ovi posljeratni tvrde da su dosli kao "AVANTURISTI" ja kad idem negdje kao turista uzimam odmah i povratnu kartu oni svi (turisti) dosli s jednosmjernom kartom ali uglavnom nisu dosli kao oni prije njih Da cujem ostale dijasporase na koliko godina ste vi dosli?:-bicedobro
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 29 svi 2009, 15:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76111 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
A odakle si ti, chiconina?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 02 lip 2009, 12:39 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 17:52 Postovi: 1859 Lokacija: forum HB
|
Ne znam nikoga da je otisao na 5 godina..da nesto zaradi... Studenti se vezuju za taj petak.. Vecih bedaceka od naroda sa prostora ex-yu u dijaspori ..ja nisam videla.. Prekooceanci su tek posebna prica...sve sami domoljubi..a il godinama ne privire u domovinu..il im je puno 800dolarica dati za kartu.. Al bitno je da travelja..
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 03 lip 2009, 09:21 |
|
|
Urbana je napisao/la: Vecih bedaceka od naroda sa prostora ex-yu u dijaspori ..ja nisam videla.. Prekooceanci su tek posebna prica...sve sami domoljubi..a il godinama ne privire u domovinu..il im je puno 800dolarica dati za kartu.. Al bitno je da travelja.. Banaliziras odnos "dijasporasa" prema zemlji iz koje potjecu i zivotnim ritmom i navikama koje su stekli.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 03 lip 2009, 09:45 |
|
|
Masovnjak sudbina, barem kod mene u rodbini, radi po formuli "ostavi ženu da 'rani i odgaja dicu, ja donosim božićnicu"...nekad se dođe i za Uskrs, i to je to. Djeca se prave i viđaju u tome ciklusu. Šalju se paketi i koverte u jednom, a meso, sir i cigare u drugom smjeru da se zaliječi nostalgija i to traje godinama.
Slučaj kada žena i djeca odu sa čovjekom (da se zaradi, da ima ko kuvat,...) se u 90% slučajeva pretvara u dijasporu
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 03 lip 2009, 11:49 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Masovnjak sudbina, barem kod mene u rodbini, radi po formuli "ostavi ženu da 'rani i odgaja dicu, ja donosim božićnicu"...nekad se dođe i za Uskrs, i to je to. Djeca se prave i viđaju u tome ciklusu. Šalju se paketi i koverte u jednom, a meso, sir i cigare u drugom smjeru da se zaliječi nostalgija i to traje godinama.
Slučaj kada žena i djeca odu sa čovjekom (da se zaradi, da ima ko kuvat,...) se u 90% slučajeva pretvara u dijasporu To je tuzna istina citavog kraja. Ljudi nisu imali buducnosti a danas su dijaspora!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
DaNi
|
Naslov: Re: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 07 lip 2009, 20:39 |
|
|
Ja sam dosao iz cisto ekonomski razloga na neodredjeni period, ali u svakom slucaju mislim da svakomu vise odgovara tamo gdje je rodjen/odrastao. Dakle svaka cast dijaspori, ali se nadam povratku
|
|
Vrh |
|
|
DaNi
|
Naslov: Re: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 07 lip 2009, 20:43 |
|
|
pjosip je napisao/la: Urbana je napisao/la: Vecih bedaceka od naroda sa prostora ex-yu u dijaspori ..ja nisam videla.. Prekooceanci su tek posebna prica...sve sami domoljubi..a il godinama ne privire u domovinu..il im je puno 800dolarica dati za kartu.. Al bitno je da travelja.. Banaliziras odnos "dijasporasa" prema zemlji iz koje potjecu i zivotnim ritmom i navikama koje su stekli. Pjosip je u pravu, Urbana koliko tih "prekooceanaca" poznas da dodjes na takav zakljucak?
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Sve dijasporase koje znam,dosli su na 5 godina......... Postano: 08 lip 2009, 12:08 |
|
|
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|