|
|
Stranica: 13/14.
|
[ 340 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 14:08 |
|
|
Machak je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: od cega da ozdravim? Uglavnom, od BiH vam nema nista.
Dobro, rekao si već. Nema potrebe da ponavljaš. Teško, beznadežan si slučaj. Nekad su takve liječili strujom. Ne vidim sta je ludo u mirnoj disoluciji, primer moze biti Cehoslovacka. Meni to deluje racionalno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 14:17 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: Machak je napisao/la: Dobro, rekao si već. Nema potrebe da ponavljaš. Teško, beznadežan si slučaj. Nekad su takve liječili strujom. Ne vidim sta je ludo u mirnoj disoluciji, primer moze biti Cehoslovacka. Meni to deluje racionalno. Primjer Čehoslovačke je dobar u kontekstu disolucije. Nije dobar u kontekstu disolucije BiH. Da se Katalonija odvojila od Španije, imao bi recimo približno dobar primjer.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 14:23 |
|
|
Machak je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: Ne vidim sta je ludo u mirnoj disoluciji, primer moze biti Cehoslovacka. Meni to deluje racionalno.
Primjer Čehoslovačke je dobar u kontekstu disolucije. Nije dobar u kontekstu disolucije BiH. Da se Katalonija odvojila od Španije, imao bi recimo približno dobar primjer. Bosnjaci nisu drzavotvoran narod, niti regija Bosne ima ikakav kontinutiet drzavnosti. RS moze da se poziva i na teritorijalni princip i na princip prava naroda na samoopredeljenje. Problem je sto deo MZ nije trenutno spreman na disoluciju, a pomoglo bi kada bi vi bili spremni, da se lepo dogovorimo. Dodik ce vam dati 2 milijarde za dusevnu bol. Ovako ce se to dogoditi u svakom slucaju i vi cete ostati bez 2 milijarde.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 14:27 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: Machak je napisao/la: Primjer Čehoslovačke je dobar u kontekstu disolucije. Nije dobar u kontekstu disolucije BiH. Da se Katalonija odvojila od Španije, imao bi recimo približno dobar primjer.
Bosnjaci nisu drzavotvoran narod, niti regija Bosne ima ikakav kontinutiet drzavnosti. RS moze da se poziva i na teritorijalni princip i na princip prava naroda na samoopredeljenje. Problem je sto deo MZ nije trenutno spreman na disoluciju, a pomoglo bi kada bi vi bili spremni, da se lepo dogovorimo. Dodik ce vam dati 2 milijarde za dusevnu bol. Ovako ce se to dogoditi u svakom slucaju i vi cete ostati bez 2 milijarde. Slabo poznaješ našu historiju. Uz standardno dezavujisanje, nije ni čudno kakve zaključke izvlačim. Ja sam vjerovatno luđi od tebe kad svjesno raspravljam sa tipom koji je za psihijatrije. Nemamo šta da se 'lepo dogovorimo'. Hoćete da otimate, već ste jednom pokušali, probajte opet. Dodik nema šta da daje, nije na prodaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 14:32 |
|
|
Machak je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: Bosnjaci nisu drzavotvoran narod, niti regija Bosne ima ikakav kontinutiet drzavnosti. RS moze da se poziva i na teritorijalni princip i na princip prava naroda na samoopredeljenje. Problem je sto deo MZ nije trenutno spreman na disoluciju, a pomoglo bi kada bi vi bili spremni, da se lepo dogovorimo. Dodik ce vam dati 2 milijarde za dusevnu bol. Ovako ce se to dogoditi u svakom slucaju i vi cete ostati bez 2 milijarde.
Slabo poznaješ našu historiju. Uz standardno dezavujisanje, nije ni čudno kakve zaključke izvlačim. Ja sam vjerovatno luđi od tebe kad svjesno raspravljam sa tipom koji je za psihijatrije. Nemamo šta da se 'lepo dogovorimo'. Hoćete da otimate, već ste jednom pokušali, probajte opet. Dodik nema šta da daje, nije na prodaju. Kakva vasa istorija? Bolje je lepo se dogovoriti, nego nikako, a na kraju rezultat ce biti isti. Uostalom, izgubili ste rat, vama je vasa mitomanija bila duda varalica da ste nekakvi ,,pobednici''... Raspad BiH je hladan tus za usijane muslimanske glave.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 14:42 |
|
|
|
hajd ne trolaj, pročitaj naslov teme. Nije tema trtljanje o mokrim snovima velike smrdije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 14:51 |
|
|
|
Izdajes se za ateistu, a podrzavas islamizam, govoris da si za dogovor, a zapravo si za hunitarnu dzamahiriju. Zaobici cemo vas kao za Gradiskom, kao za granicnim prelazom, eto koliko se pitate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 15:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39461 Lokacija: Gl. grad regije
|
Čuj bošnjačka historija. Vidim na cesti auta starijih od bošnjačke historije. Svaki Golf II 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 17:22 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9838 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Čuj bošnjačka historija. Vidim na cesti auta starijih od bošnjačke historije. Svaki Golf II  Servisna knjiga svakog golfa cvaje stariji je povijesni zapis od prvog kodificiranog dokumenta u kojemu se spominje nacija bošnjaka.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 21 svi 2026, 21:55 |
|
|
|
Mogli su Bos. Gradišku (bila je većinin muslimynska) i susidna sela Hrvata lipo iskat u Daytonu, pa bi oti granični prilaz bia njihov. Ali jbg, važne su bile pripiz*ine u istočnoj Bosni i srpske kuće u Sarajevu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 07:19 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Čuj bošnjačka historija. Vidim na cesti auta starijih od bošnjačke historije. Svaki Golf II  Černobilac, miran Mora da si keca imao iz historije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 07:21 |
|
|
potocnj je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Čuj bošnjačka historija. Vidim na cesti auta starijih od bošnjačke historije. Svaki Golf II  Servisna knjiga svakog golfa cvaje stariji je povijesni zapis od prvog kodificiranog dokumenta u kojemu se spominje nacija bošnjaka. Samo osporavajte, onda poslije serite kako ste vi za saradnju, al mi svaki put izdamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 07:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la: Servisna knjiga svakog golfa cvaje stariji je povijesni zapis od prvog kodificiranog dokumenta u kojemu se spominje nacija bošnjaka.
Samo osporavajte, onda poslije serite kako ste vi za saradnju, al mi svaki put izdamo. Pa eto i sam kažeš zašto Hrvati ne vole s vama surađivati. Izdate uvijek jbg...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 07:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Machak je napisao/la: Samo osporavajte, onda poslije serite kako ste vi za saradnju, al mi svaki put izdamo.
Pa eto i sam kažeš zašto Hrvati ne vole s vama surađivati. Izdate uvijek jbg... Jest, jest, uvijek mi nešto zajebemo, pa vi poslije vraćate. Nije da vi to uradite prije. Gdje bi vi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 07:48 |
|
|
Machak je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Čuj bošnjačka historija. Vidim na cesti auta starijih od bošnjačke historije. Svaki Golf II  Černobilac, miran Mora da si keca imao iz historije  
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 08:06 |
|
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la: Servisna knjiga svakog golfa cvaje stariji je povijesni zapis od prvog kodificiranog dokumenta u kojemu se spominje nacija bošnjaka.
Samo osporavajte, onda poslije serite kako ste vi za saradnju, al mi svaki put izdamo. Tko osporava? Nitko brže nije dopustio da vjerski odmetnici od njihovog naroda tako brzo sebi osmisle naciju, i da mi to prihvatimo kao realnost, kao što su to uradili hrvati, pa i srbi. Ako se izuzme Dodikova zajedljivost srbi vas uglavnom isto prihvaćaju kao naciju. A ovo je činjenica. Pronađi mi neki ustavni, ili kraljevski dekret iz prošlosti, od nekoga tko je vladao ovim prostorom, gdje se bošnjak spominje kao ime nacije. I da je starije od servisne knjige Golfa dvojke. Ako te to ljuti što nemožeš nać nemaš problem samnom nego s činjenicama. Kad je tako, i ako je to osjećaj većine bošnjaka, teško je surađivati, jer ste u zavadi sa samom realnošću, pa onda i sa nama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 08:14 |
|
|
|
Barem 99% Bošnjaka nije ni čulo za naziv Bošnjaci do 1993. Koliko se ono građana izjasnilo Bošnjacima na popisu 1991, nekoliko stotina?
To je spominjao Muhamed Filipović i još par intelektualaca. Narod je bio muslimanski i to je to.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1609 of 2558 - 62.9%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 08:15 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Barem 99% Bošnjaka nije ni čulo za naziv Bošnjaci do 1993. Koliko se ono građana izjasnilo Bošnjacima na popisu 1991, nekoliko stotina?
To je spominjao Muhamed Filipović i još par intelektualaca. Narod je bio muslimanski i to je to. Nismo mi krivi za to što su njemci tako rano počeli praviti Golfove da su već bili na dvojki prije nego su ovi nadrasli vjersku skupinu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 09:12 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 3076 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Naša Kvačica je napisao/la: Barem 99% Bošnjaka nije ni čulo za naziv Bošnjaci do 1993. Koliko se ono građana izjasnilo Bošnjacima na popisu 1991, nekoliko stotina?
To je spominjao Muhamed Filipović i još par intelektualaca. Narod je bio muslimanski i to je to. I dan danas je, i kod njih, a posebno kod Srba i Hrvata je i dalje prisutno Musliman. Bošnjak dođ nešto kao riječ zrakoplov, a musliman kao avion
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 10:14 |
|
|
saskia je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Barem 99% Bošnjaka nije ni čulo za naziv Bošnjaci do 1993. Koliko se ono građana izjasnilo Bošnjacima na popisu 1991, nekoliko stotina?
To je spominjao Muhamed Filipović i još par intelektualaca. Narod je bio muslimanski i to je to. I dan danas je, i kod njih, a posebno kod Srba i Hrvata je i dalje prisutno Musliman. Bošnjak dođ nešto kao riječ zrakoplov, a musliman kao avion Ne lupaj, gdje? Kod kojih njih?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 10:17 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Samo osporavajte, onda poslije serite kako ste vi za saradnju, al mi svaki put izdamo.
Tko osporava? Nitko brže nije dopustio da vjerski odmetnici od njihovog naroda tako brzo sebi osmisle naciju, i da mi to prihvatimo kao realnost, kao što su to uradili hrvati, pa i srbi. Ako se izuzme Dodikova zajedljivost srbi vas uglavnom isto prihvaćaju kao naciju. A ovo je činjenica. Pronađi mi neki ustavni, ili kraljevski dekret iz prošlosti, od nekoga tko je vladao ovim prostorom, gdje se bošnjak spominje kao ime nacije. I da je starije od servisne knjige Golfa dvojke. Ako te to ljuti što nemožeš nać nemaš problem samnom nego s činjenicama. Kad je tako, i ako je to osjećaj većine bošnjaka, teško je surađivati, jer ste u zavadi sa samom realnošću, pa onda i sa nama. Vi sebi umišljate da nam to kao vi trebate dopustiti. Zamisli samo kako to zvuči. Sami ne date da vam se dira u to, al eto nama ko vi trebali dopustiti. Vidi, sve ti je dostupno kao i meni. Ako te baš zanima, možeš i sam naći. Ja te neću ništa ubjeđivati. Uostalom, ti već imaš stereotip ugrađen u moždane vijuge, to je gubljenje vremena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 10:40 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 3076 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Machak je napisao/la: saskia je napisao/la: I dan danas je, i kod njih, a posebno kod Srba i Hrvata je i dalje prisutno Musliman. Bošnjak dođ nešto kao riječ zrakoplov, a musliman kao avion
Ne lupaj, gdje? Kod kojih njih? Kod svih u narodu. Čak i u političkim emisijima, discipliniraniji su Hrvati u korištenju termina Bošnjak od samih Bošnjaka. Kad se malo izgubi fokus svatko kaže Muslimani 
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 10:50 |
|
|
|
Bošnjaci su daytonska kategorija, nema Daytona nema Bošnjaka. Mi smo naziv Bošnjak priznali u Vašingtonu 1994. i kada govorimo o događajima prije toga govorimo o Muslimanima.
Najjači je spomenik poginulim Bošnjacima u Zagrebu u DR-u, nijedan nije znao u trenutku smrti da je Bošnjak. To je vrijeđanje ljudi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 10:51 |
|
|
saskia je napisao/la: Machak je napisao/la: Ne lupaj, gdje? Kod kojih njih?
Kod svih u narodu. Čak i u političkim emisijima, discipliniraniji su Hrvati u korištenju termina Bošnjak od samih Bošnjaka. Kad se malo izgubi fokus svatko kaže Muslimani  Nešto nisam primjetio. Čović je s te strane uredan, nije govedo ko Milorad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Bosanska Gradiška Postano: 22 svi 2026, 10:52 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bošnjaci su daytonska kategorija, nema Daytona nema Bošnjaka. Mi smo naziv Bošnjak priznali u Vašingtonu 1994. i kada govorimo o događajima prije toga govorimo o Muslimanima.
Najjači je spomenik poginulim Bošnjacima u Zagrebu u DR-u, nijedan nije znao u trenutku smrti da je Bošnjak. To je vrijeđanje ljudi. Historija ne počinje i ne završava kad tebi odgovara. Poštovanje tuđeg izbora je osnova bontona.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|