HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 12:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 683 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 14 svi 2012, 16:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Promijeniti će mnogo toga, pokazati će se da je Tuzla tolerantna i multikulturna sredina..

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 svi 2012, 17:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
Lebowski je napisao/la:

Tuzla treba pokazati multietnički karakter tamo gdje treba, kao što nije u npr. slučaju tebe i tvoje porodice. Simbolična gradnja križeva neće puno promijeniti.


Naravno da simbolična gradnja križeva neće puno pomoć ,no eto malo "prkosimo" .
Da ,nažalost nije pokazala tu multietničnost u slučaju moje uže familije. Mene nije sramota priznat da jedan dio moje obitelji mrzi Hrvate i RH,nit se smatraju Hrvatima. Oni su za vrijeme rata dobro prošli , danas rade u javnim firmama i slično... Hrvat u Tuzli može dobro proć ako se tako ne smatra i ako razmišlja u SDP stilu ,mjesta za ljude drugačijeg mišljenja nema nit će bit.
Primjer moji su se iznenadili kad su došli glasat i čovjek ih pitao "Zar vi niste mrtvi " ... Proglasili su ih mrtvima jer su moji bili žestoki HDZ-ovci,i suosnivači HDZ-a u jednom selu..

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 16 svi 2012, 00:00 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2012, 17:47
Postovi: 4042
Ajde, mogu shvatiti da netko ne želi biti Hrvat i da se tako ne izjašnjava, ali da mrzi Hrvate i Hrvatsku... Taj mora imati žestokih problema sa samim sobom, a ne Hrvatima. Nemoj ovo shvatiti kao uvredu obitelji.

_________________
(*_*)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 16 svi 2012, 19:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Da li će HNK Zrinski Tuzla dočekati 100-ti rođendan?

slika


HNK Zrinski Tuzla od početka takmičarske sezone 2011/2012 III NL TK Istok neprestalno zapljuskuju bure i oluje. Podsjećanja radi, Klub je prošle godine reorganiziran zahvaljujući prvenstveno nekolicini mladih entuzijasta koji su okupili popriličan broj svojih vršnjaka, zaljubljenika u nogomet, ispravno razmišljajući da je zdravije baviti se športom, nego slobodno vrijeme provoditi na ulici, kafićima i drugim nezdravim mjestima. Međutim, oni koji su trebali podržati njihovu ideju, dati im podršku u materijalnom i organizacionom smislu, ne razmišljaju tako, (NS općine Tuzla, kao i ostale kantonalne i općinske organizacije zadužene za unapređenje športa i društveno političke organizacije). Mlade i neiskusne, ali zdravog razuma i športskog karaktera su prepustili na milost i nemilost da se sami nose s problemima likujući njihovim mukama.
slika
Glavni inicijator i predsjednik Hrvatskog Nogometnog Kluba „Zrinski“ Tuzla, Goran Dragičević i pored svih nedaća sa kojima se klub susreće tijekom dosadašnjeg takmičenja naglašava: Ovo je žalosno, sramno i tragično, naglašavam, žalosno, sramno i tragično, šport i kulturu u Tuzli su pokopali „moćni“ političari općine i grada. I to svjesno rade. Umjesto da budu zahvalni što smo okupili sedamdesetak omladinaca i sklonili ih s ulice, kafića ili drugih nezdravih okupljanja, pruže nam stručnu i svaku drugu pomoć kako bi se uključili u normalno takmičenje, nitko, ama baš nitko u NS općine Tuzla i drugih općinskih struktura (nevladinih i političkih) nam nije dao nikakvu potporu. Takav je slučaj i sa ostalim športskim kolektivima u gradu, svi smo svjedoci toga. Jesenji dio takmičenja smo igrali bez trenera, da bi nas u zimskoj pauzi preuzeo trenirati dugogodišnji igrač postratnog HNK Zrinski Tuzla, Jasminko Tufekčić, što se odmah odrazilo na igru i rezultat. Nažalost, napustio nas nakon četiri kola nezadovoljan stanjem u kojemu se klub nalazi, što je nenadoknadiv gubitak za nas. Ali, šta je, tu je, moramo dalje, moramo ovu sezonu dostojno privesti kraju, a u ljetnoj pauzi pokušati iznaći adekvatno rješenje, prije svega obezbijediti izvor financiranja takmičenja, vjerujte da mi članovi i igrači kluba našim džeparcem financiramo takmičenje, a većina nas su školarci srednjih škola i studenti. Športski duh i karakter je neuništiv, konstatira na kraju našeg razgovora predsjednik HNK Zrinski Tuzla Goran Dragičević.

Razlog podnošenja ostavke užarene klupe trenera HNK Zrinski Tuzla, Jasminko Tufekčić obrazlaže: Ostavku sam podnio zbog ličnih razloga, naglašavam, nije bilo nikakvih sukoba ni sa upravom ni sa igračima, prijateljski smo se razišli. Naprotiv, žao mi je što sam bio prinuđen donijeti takvu odluku ponajviše zbog igrača, među kojima vlada rijetko viđena harmonija, drugarstvo i suradnja, jednom dušom dišu, prava su družina i biće nenadoknadiva šteta ako budu primorani napustiti takmičenje. Moraju relevantne organizacije kantona i općine dati priliku ovim momcima, a ja garantiram da će im se oni adekvatno odužiti viteškim nadmetanjem i dobrim rezultatima na travnjaku, zaključuje Tufekčić.

S obzirom da smo svjedoci hvale političara TK, općine i grada Tuzle o vođenju brige za dobrobit svih građana, da ih onda vidimo na djelu i dokažu svoju dušebrižnost i pomognu HNK Zrinski Tuzla, klubu sa svijetlom i najstarijom tradicijom ovih prostora, koji su iznjedrili bezbroj športskih velikana u svom stogodišnjem bitisanju i ne dozvole njegovo gašenje, nego dokažu multietičnost i multikulturalnost ovog grada, pruže mu šansu za ravnopravno takmičenje na razini ONS Tuzla i šire, kako bi dostojanstveno iduće godine proslavio svoj 100-ti rođendan, poručuju iz HNK Zrinski Tuzla.

Živi bili pa vidjeli!

Tekst i foto:
Anto Šimić Čiko

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 17 svi 2012, 16:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Ako vam je težak stijeg čestitosti utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti mi ćemo ga držati."

U organizaciji udruga proisteklih iz rata Hrvatskog vijeća obrane na Husinu je svečano obilježena 20. obljetnica osnutka 115. HVO brigade „Zrinski". Uz udruge proistekle iz rata, obilježavanju su nazočili predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga BiH te brojni predstavnici društvenog i političkog života grada Tuzle i Tuzlanske županije.

Program obilježavanja je započeo svetom misom za pale branitelje u Župnoj crkvi na Husinu koju je predvodio župnik vlč. Marinko Mrkonjić. Nakon mise uslijedilo je polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju na Husinu.

Centralni dio manifestacije bila je svečana akademija na kojoj su o ratnome putu Brigade govorili predsjednik HVO Tuzla g. Ivo Andrić Lužanski i njezin zapovjednik Zvonko Jurić. Tom su prigodom obojica podsjetili na dane ponosa i slave kada se domoljublje žrtvom dokazivalo, a sloboda krvlju plaćala.

5-12-1-25-12-1-3Nazočne su također pozdravili, a obiteljima stradalih izrazili sućut i Faruk Šahović predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TK, predsjednik ŽO HDZBiH Soli i izabrani predstavnik u Skupštini TŽ Mijo Krešić, generalni konzul RH u Tuzli Josip Juras, zapovjednik 108 HVO brigade general Martin Frančešević te izaslanik zamjenice ministra obrane Marine Pendeš brigadir Ilija Petrović.

Obilježavanju 20. obljetnice formiranja 115. HVO brigade „Zrinski" nazočilo je brojno izaslanstvo ŽO HDZBiH Soli predvođeno predsjednikom Krešićem i predsjednicima općinskih organizacija Tuzla, Lukavac, Živinice, Srebrenik i Banovići.

Treba napomenuti da je i ovaj je put obilježavanje obljetnice 115. HVO brigade „Zrinski" ignorirano kako od predstavnika Općine Tuzla, tako i od strane Vlade TK i nadležnog ministarstva što je još jedan jasan pokazatelj koji govori u prilog lažno proklamiranoj multietničnoj i demokratskoj slici ove sredine.

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 24 svi 2012, 02:46 
Offline

Pridružen/a: 10 ožu 2012, 21:10
Postovi: 8
ManInBlack

Jebo te ti pises o nekoj naznocnosti a mi tugujemo sto nam je Sloboda u drustvu Bokavica!

:pepam :pepam

Pa znas li ko je, prije nego je "zaradio" par stotina hiljada maraka ,(pogledati karton doticnog) bio "BOG I BATINA" u "FK Sloboda".. a do tada nije imao ni jedan jedini pfening....a sada..
A rodjo iz "JET SETA"...Banovic Jozo zvani "MafiJozo" u svom motelu prezentira svu realnost BiH. Prostitucija ...Droga..i da budem iskren "Lanac Ciganske Mafije! Reci mi da grijesim!
Nogometasi <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<Goska iz Gabele spavaju sa xxx "lakih dama" pijuckaju! Osobno sam bio tu i imam i video zapis a i tel. broj jednog od standardnih!

A Ivo Andric "Luzanski".....Ko nas predstavljao?

OTVORI SE ZEMLJO!

Koliko smo jadni, dokaz ti je sudinica Milic Dijana i mrsko mi vise pisati...Najveci prijatelj doticnog je onaj sa Par Sela - Divkovic Ivica (MUP TUZLA).


Jad i bijeda! Ako nemas..nisi ni naucio da imas!

Lijep pozdrav!


:biceovodobro


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 24 svi 2012, 09:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
O čemu ti? Hajde pokušaj to lijepo i razumljivo sastaviti.

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 25 svi 2012, 18:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 vel 2012, 14:37
Postovi: 954
Lokacija: AID Headquarters
I? Jel' danas harachlija dosao po svoje? Kako je biti kmet u Tuzlanskom kantonu? O(ne)svijesti nas!

_________________
Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 25 svi 2012, 21:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
???

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 25 svi 2012, 23:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Nova anketa: Može li Hrvat biti načelnik Tuzle?
objavljeno: 25. 05. 2012 | stalni link ove stranice
Tuzla je multikulturna i multinacionalna sredina, barem se tako javno deklariše. U njon ljudi svih vjera i nacija imaju jednaka prava i slobode, pa i da se kandiduju na izborima.
Međutim, frapantan je podatak da od 1945. godine do danas nijedan Tuzlak hrvatske nacionalnosti nije bio predsjednik opštine, odnosno, načelnik općine. Mnogi taj podatak koriste u zle namjere, da bi dokazali da je Tuzla muslimanski, a ne grad svih građana različitih nacija.
Evo, idu izbori i, jasno je kao dan, da ni ovoga puta nema nikakvih izgleda da Hrvat bude načelnik, s obzirom da poznajemo barem petoricu budućih kandidata za načelnika, i svi su bošnjačke nacionalnosti.
No, šta bi bilo kada bi multinacionalni SDP na listu stavio svog člana, Hrvata. Ko su Hrvati koje bi, da ih kojim slučajem razne stranke klandiduju za načelnika, dobili podršku građana.
Pokušavamo to uraditi kroz našu anketu, bez velikih pretenzija, ali ipak, zanimljivu kroz buduće odgovore. Imaju li uopće Hrvati šansi da budu na čelu liste (osim HDZ-a) bilo koje stranke, i ko bi od njih dobio podršku biračkog tijela. Mi smo ponudili neke kandidate, a vi, poštovani, čitaoci, možete u komentarima dati i druge prijedloge. Evo ankete, prijedloga, pa molimo odgovore.
KOGA BISTE OD HRVATA PODRŽALI NA MJESTU NAČELNIKA TUZLE?
Tomo Vidović -Istaknuti SDP član, parlamentarac, bivši potpredsjednik Skupštine TK, nekadašnji golman FK Mramora
Ilija Jurišić – Ne treba ga predstavljati, beogradski sužanj, branitelj Tuzle
Marica Petrović – Profesorica hrvatskog jezika i književnosti, predsjednica Matice hrvatske u Tuzli)
Mijo Franković – bivši direktor Zavoda za zaštitu kulturno-isitorijih spomenika TK, smijenjen pod čudnim okolnostima
Mijo Krešić – predsjednik Kantonalnog odbora HDZ Tuzla, bivši potpredsjednik ministra sigurnosti, član u ratu komande Armije BIH
Ivica Kovačević – predsjednik Općinskog odbora HDZ Soli, profesor povijesti u KŠC “Sveti Franjo” u Tuzli, predstavnik mlade generacije
Jozo Nišandžić – član SDP-a, potpredsjednik Općinskog vijeća Tuzla

Citat:
Braco kaže:
25. 05. 2012 u 6:32 pm
Ne samo da može, već je krajnje vrijeme da to i bude. Iliju Jurišića za načelnika Tuzle. Jasmina Imamovića vratiti u Islamovac kod rođaka Nusreta Imamovića, vođe vhabija u jasminovom rodnom selu.


Citat:
tri vjere jedna nacija kaže:
25. 05. 2012 u 7:06 pm
Ne moze! Moze da bude Bosanski katolik ili pravoslavac nebitno ali ne Hrvat ili Srbin. I sve dok ovako djelimo ljude u Bosni nikad dobra nece biti!!!


Citat:
Damir kaže:
25. 05. 2012 u 7:43 pm
Mišljenja sam da Ilija Jurišić treba biti načelnik Tuzle, a dosadašnji Jasmin Imamović da konačno ode na smetljište historije gdje mu je bilo i mjesto ili čak u katastar odakle je došao za prvog čovjeka grada. Tuzlo probudi se nama više ne trebaju čobani i diktatori…


Citat:
Bosanski katolik kaže:
25. 05. 2012 u 7:55 pm
tri vjere jedna nacija@. odmah dizem obje ruke za tvoj prijedlog, al zašto sad biramo Bošnjaka, a ne Bosanca za nacelnika? Dok se ne uspostavi tvoj i moj prijedlog, moramo govoriti Bosnjak, Hrvat i Srbin…U prijeratnoj Tuzli smjenjivali su se na mjestu gradonačelnika Muslimani i Srbi, nikada Hrvat! Objasni zašto, ako smo svi isti!


Citat:
kralj kaže:
25. 05. 2012 u 8:28 pm
pricati o tome moral biti hrvat ili musliman to je strasno treba biti neko sposoban neka i je cigan


Citat:
Xampp kaže:
25. 05. 2012 u 10:09 pm
U Tuzli gradonačelnik i ako bude Hrvat to neće biti zbog toga što je sposoban već da bi Tuzlaci mogli liječiti komplekse pričom o multikulturalnoj sredini i Hrvatu načelniku grada u kom Bošnjaci čine većinu. Dakle, iz pogrešnih razloga.

Tuzla nije ništa više multinacionalna od Sarajeva ili Mostara na primjer (Mostar je čak i više multinacionalan grad od Tuzle, ako ćemo gledati aršine prosječnog Tuzlaka).

Prema tome nema potrebe za preseravanjem. Što @kralj reče dovoljno je da bude sposoban i da radi za dobrobit SVIH građana (a ne onih priklonjenih njegovoj stranci).


Citat:
Vjeko Vikić kaže:
25. 05. 2012 u 11:43 pm
komentarišem pitanje može li hrvat biti načelnik (gradonačelnik, tuzla je uvjek bila grad i biti će)e pa
ne može
to je svakako svima pametnima jasno
ne radi se o tome je li hrvat, srbin ili musliman (pustimo izraz bošnjak – bosanac)
stvar je političke prirode
načelnik – gradonačelnik vodi opčinu i odlučuje o projektima (financije)što je jako bitan momenat (to nema nikakve veze sa nacionalnim statusom (ne mislim direktno na gospodina bešlagića i gospodina imamovića)
bio načelnik kinez, albanac eskim itd nije bitno bitno je da radi za TUZLU

za TUZLU se može boriti samo TUZLAK

Vjeko Vikić rođen u KREKI

prije rata (bio sam u uniformi slabe četiri godine – svakako za odbranu bosne)smo uvjek govorili da u bosni postoje četri naroda to su muslimani, srbi, hrvati i TUZLACI (niko nas nije volio – a mislim da nas i sad ne vole)

lijep pozdrav iz slovenije – koper – volim sve tuzlanke i tuzlake


Citat:
Dino kaže:
26. 05. 2012 u 12:18 am
Nek bude aboridžanin samo nek se nose vise i Jasmin Imamovic i SDP i SDA u MP3.
Prije je fol bio ne može tuzla postati grad jer neda SDA koji je na vlasti u kantonu a SDP u opštini a onda šta se desi? SDP na vlasti i u jednom u drugom a Tuzla još uvijek opština, ko sad neda?????
Ili se kolji SDA-SDP ko će dobiti vlast, a onda ga metnu svima i naprave koaliciju.
Sve u MP3!

Onaj ko ce pomoći Tuzli nek bude načelnik, bio on bosanski hrvat,bosanski srbin, bosanski bošnjak ili ti ga katolik,jevrej,rom,musliman,pravoslavac….NE BITNO!


Citat:
Mosnik kaže:
26. 05. 2012 u 12:31 am
Nek bude nacelnik ko god zeli, samo nek nije iz islamovca kod Maoce, kao ovaj nas nadripjesnik i nadri-prdi pravnik

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 26 svi 2012, 11:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 lip 2010, 20:16
Postovi: 98
Lokacija: Soli
"Može li Hrvat biti načelnik Tuzle?"

Kako stvari stoje, može al u panjevima...

_________________
Još smo tu, još nas ima u inat svima...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 26 svi 2012, 12:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Jučer u 16 sati istekao je rok za prijavu političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa za Lokalne izbore 2012. godine koji će se održati u nedjelju 7. oktobra.

Sve poznate i manje poznate stranke prijavile su učešće ali njihovi kandidati za sada još nisu poznati. Zbog toga je u ovom trenutku zanimljiv jedino spisak prijavljenih nezavisnih kandidata.

Mimo očekivanja, za načelnika Tuzle prijavljen je samo jedan kandidat, Zlatko Babić. Pokušali smo na internetu da pronađemo podatke o ovom kandidatu ali bez velikog uspjeha. Nije isključeno ni da je ime pogrešno napisano s obzirom da se posljednjih dana u gradu uveliko pričalo o kandidaturi Zlatka Berbića, a njegovog imena na spisku nema.

Što se tiče prijava za izbor u Općinsko vijeće Tuzle, spisak je dosta duži. Ima tu poznatih i manje poznatih imena, uostalom, pogledajte ga i sami:

1. Alić Mensur
2. Sunčica Erceg
3. Zlata Smajić
4. Halid Ramić
5. Fadil Musliman
6. Velida Mehić
7. Elvin Ovčina
8. Ekrem Topić
9. Suad Žilić
10. Admir Mahmutović
11. Fikret Ibričić
12. Senad Karišik
13. Miralem Mujanović
14. Halid Žigić
15. Samir Mačković
16. Abdurahman Kuldija
17. Indira Bajramović
18. Vidosav Sekulić
19. Izudin Ferizović
20. Sead Mujezinović

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 29 svi 2012, 11:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Citat:
Da se nogomet zna igrati i u poznim godinama, dokazali su veterani ovog sporta prvog dana vikenda na sportskom terenu na Husinu, gdje se održao turnir Župa.

slika

slika





Učesnici turnira bilu su: Husino (sa dvije ekipe), Ljubače, Par Selo i Živinice.
Turnir je prije svega obilovao druženjem starih znalaca nogometa, koji su na momente podsjetili vrhusnko poznavanje malog nogometa. U današnje napeto, stresno vrijeme za živjeti ovakvi skupovi i druženja trebaju biti za primjer svima, barem na momente da se izađe iz svakodnevnice.

slika

slika




Iako je rezultat bio u drugom planu, pomenuti ćemo da je ekipa Husina II u finalnoj utakmici pobijedila ekipu Husino I, nakon boljeg izvođenja penala i slavila rezultatom 5:4.


slika




Prije finalne utakmice turnira, na teren su istrčali najmanji ljubitelji ovog sporta, pjetlići škole nogometa "Colibri", koji su mamili osmijehe svih prisutnih svojim vragolijama. Najbolji strijelac na preliminarnoj utakmici je bio vrlo talentirani Edis Osmanović, a epitet najboljeg igrača ponjeo Adrijan Tomić. Vrlo discipliniranu i ozbiljnu školu nogometa za najmanje nogometaše vodi Dalibor Vidović.



Najbolji igrač veterana je Branko Šimić, dok je najviše golova postigao stari znalac Predrag Golubović.

slika

slika

Nakon završenog turnira, slavlje svih učesnika se nastavilo u Domu mladih HUSINO, gdje se uz muziku i pjesme držilo do kasnih večerjih sati. U Domu su proglašeni najbolji, kao i zahvalnice organizatorima koji su pomogli da se ovako jedan skup i održi. Pehare i nagade su obezbijedili organizatori i Radio Kameleon.

slika


Pokrovitelji: Radio Kameleon, Sarajevski Kiseljak, Pekara Husino, HDZ Soli, Radom za boljitak i Udruga veterana domovinskog rata.

Dario Matić

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 30 svi 2012, 20:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Citat:
Dosje: Sve obmane Jasmina Imamovića Merkatora (1)
objavljeno: 29. 05. 2012 | stalni link ove stranice
UZMI AGO KOLIKO TI DRAGO
o Općina Tuzla je svoje građane zadužila za novih 5 do 7 miliona maraka s kojim će, kao prilog produžetku mandata za javašluk Jasmina Imamovića biti u funkciji predizborne kampanje, čime sve priče SDP o budžetu, štednji i privredi padaju u vodu o Spomenik Tvrtku, ipak, košta 750.000 maraka i to kad mu vrijeme nije o Šta radi Sarajka, a ko je opet dobio poslove oko treće bare?
U vrijeme kad redovi pred narodnim kuhinjama bivaju sve veći, kad se recesija i opšta ekonomska kriza legitimišu na najgrublji način – drastičnim padom zaposlenosti i životnog standarda, tuzlanska vlast, na čelu sa talentovanim prodavačem magle Jasminom Imamovićem Merkatorom ponaša se kao da su skupina pijanih i rastrošnih milionera. Ali, kako su skroz trijezni, riječ je o bahatosti, samovlašću, gluposti, neodgovornosti burazerskih komunista koji nemilice arče narodni novac u kampanji za jesenje lokalne izbore, za opstanak na vlasti i u svim njenim blagodetima.

Dakle, kad ce-ka «Crvenih Kmera» na čelu sa dipl.ing. elektrotehnike Zlatkom Lagumdžijom kokodače o štednji, smanjenju budžeta, smanjenju plaća policajcima, kad kokodače da je pred nama vrijeme štednje i stabilizacijskih budžeta, njegov član Glavnog odbora i šef tima za lokalne izbore, Jasmin Imamović Merkator, radi sve kontra svog šefa.
Saga o Jasminu vlastodršcu kaže da je u Razvojnoj banci njegov tim, uz pomoć svog člana Upravnog odbora, podigao kredit od pet ili sedam miliona maraka, vrag bi ga znao, da bi ih spiskao u svoju predizbornu kampanju, upakovanu u izgradnju još jedne slane barice i sanaciju postojećih! Pardon, bazena kako kaže jedan od Merkatorovih pobočnika. A o drugim šminkanjima i švinglerajima u nastavku dosjea o najvećem prevarantu u istoriji Tuzle!
Dakle, dignut je kredit za potrošnju a još treba svake godine i tu baricu dotirati budžetskim sredstvima. Tender je za gradnju barice-bazenčića raspisan i sudjelovalo je 18 firmi od kojih se devet žalilo. Sasvim slučajno, posao su dobili isti izvođači koji su gradili i predhodna dva jezera umjesto kojih se mogao izgraditi kompleks zatvorenih bazena kojima sezona umjesto 60 traje 365 dana! Sasvim slučajno, zamislite, posao trošenja tog novca, uključujući i tender, vodio je Merkatorov uposlenik i član Upravnog odbora Razvojne banke. Sukob interesa na kvadrat!
Sarajčice hajdemo…
U funkciji kampanje za novi produžetak mandata javašluka, bruke, narcisoidnosti, hvalospijeva Jasmina Imamovića Merkatora je i spomenik Kotromaniću. Cijeli posao je tako smućkan da ga dobiju, opet, ljudi iz Zagreba. Spomenik, kad mu vrijeme nije, biće postavljen u gradskom parku gdje je nekad bio stari hotel «Bristol». Radovi će, kažu upućeni, koštati rekordnih 750.000 maraka.
To je još jedan prilog štednji i stabilizaciji, još jedna briga za narod, kakvu je imaju ing. Lagumdžija i puzigaće mu. Zanimljivo je da se pedeset metara od gradilišta spomenika, dakle, u samom parku, nalazi i radna jedinica «Parkovi» iz sastava Komunalnog preduzeća. Hoću reći, da ljudi iz «Parkova» znaju raditi poslove u parkovima. Međutim, te poslove obavlja famozni i tradicionalni općinski partner, izvjesna firma «Sarajka», a iz Živinica! »Sarajčice hajdemo, bona hajdemo…» lahko do para!
Kad smo kod kralja Tvrtka Kotromanića, on sa Tuzlom ima veze onoliko koliko «Bog sa šeširdžijom», odnosno koliko Jasmin Imamović Merkator sa istorijom! Dakle, nikakve! Ali, ima sa istorijskim likom Kaligulom. Dakle, živopisni i samovoljni «Kaligula od Tuzle» je dvadeset dana nakon što je konkurs za izradu spomenika kralju Tvrtku završen, organizovao okrugli sto na temu kako da se izgradi spomenik! Nastavi li tako, nakon izgradnje spomenika za izbornu kampanju načelnika, očekivati je da organizuje i drugi okrugli sto na temu: kako izgraditi spomenik!? To bi bio još jedan dokaz kako je ljudska pamet ograničena, a glupost beskrajna!
Mašina za smeće, ništa neće!
Sasvim tiho, šumovlakom, što bi rekli, bez fanfara, medijske halabuke, malograđanskog glamoura i svečane kanafe, postavljena je mašina za preradu kontejnerskog smeća. Tuzlansko je Komunalno poduzeće diglo 8,5 miliona maraka kredita i kupilo je. Međutim, ispostavilo se da je mašina predimenzionirana i neiskorištena, da je pogrešna. Uz to, kontejneri koje Komunalno ima nisu dimenzionirani za tu mašinu. Na to treba dodati i da su kontejneri sve prazniji, jer metal, papir i plastiku kupe oni od čijih para Merkator vodi kampanju. Tako je Merkatorovo šminkanje grada ostalo malo uskraćeno, ali ima on još para za bacanje na svoj lažni sjaj.
Podsjetimo, Merkator ima goleme zasluge za uništenje tuzlanskog brenda i potvrde pismenosti, «Fronta slobode». Sjetite se samo «krvoločne» polemike Sinana Alića, urednika i Merkatora. Na kraju, «Front slobode» je nestao, ali je na spisku korisnika budžeta Opštine Tuzla osvanuo Sinan Alić!
Ko se sjeća još jednog brenda, Radio-Tuzle!? Samo rijetki. I on je po patentu Jasmina Imamovića nestao. U bankrotu je. Ali je osvanuo registrirani RTV 7 koji bi program mogao započinjati sa :»Dobro jutro načelniče!».
Obmana do obmane! Šta je slijedeća? O njoj u nastavku dosjea. (Istraživački tim Tuzlalive.ba portala)


Konačno jedan tuzlanski portal da mi se sviđa :)

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 30 svi 2012, 20:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2012, 16:01
Postovi: 12319
Čujem da izlazi nova menadzer igra za računare u kojoj se stavljate u ulogu Jasmina Imamovića i između ostalog gradite fontane i bazene.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 05 lip 2012, 13:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Citat:
Udruga Mladih Par Selo-Dubrave
Poštovani,

Do sada smo vas redovno informirali o situaciji s našom OŠ "Pasci" u Par Selu i mogućnosti njenog zatvaranja.
Naime, od strane ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona donesena je odluka o umrežavanju škola, čime bi naša škola mogla biti zatvorena. Na čelu ovog ministarstva stoji Nađa Avdibašić Vukadinović iz SDP-a BIH.
Ponavljamo prije nekog vremena smo zajednički sa školom i ostalim faktorima u našim mjesnim zajednicama potpisali pismo protesta i protivljenje ovakvoj odluci i mogućnosti da se naša škola zatvori.
Sada su se strasti ponovno uzburkale, jer našoj školi uistinu prijeti zatvaranje. Danas cemo ponovo zajednički sa školom poslati oštar prosvjed ovakvoj odluci. Pomoći ćemo i u pisanju peticije ukoliko škola tako odluči.
Želimo također istaći da je Udruga Mladih u potpunosti uz svoju školu, jer gotovo svi su đaci i naši članovi i naša potpora opstanku škole je neupitna. Međutim, također treba promisliti i o našoj snazi da bilo što promjenimo jer je očigledno da netko drugi odlučuje o ovim pitanjima. Mi ćemo se naravno boriti do kraja svim pravnim sredstvima da nasa škola i dalje radi.
Ne treba dodatno spominjati koliko je bitna skola za nase mjesto...

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 08 lip 2012, 13:04 
Offline

Pridružen/a: 20 stu 2010, 23:59
Postovi: 119
Lokacija: Tuzla
Citat:
IZMJENE NASTAVNOG PLANA I PROGRAMA – ZASTUPNIČKA INICIJATIVA
04 Lipanj 2012 07:56h ŽO HDZBiH Soli

Sukladno članku 201. Poslovnika o radu Skupštine Tuzlanskog kantona, zastupnik Mijo Krešić je podnio inicijativu:

Ovim iniciram da se žurno donesu izmjene i dopune dokumenta Izmjene i dopune Nastavnog plana i programa za I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII. i IX. razred devetogodišnje osnovne škole u dijelu profila i stručne spreme nastavnika („Službene novine Tuzlanskog kantona", broj 16/10) u točki I., u dijelu koji se odnosi na bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost od V. do IX. razreda, te da se uz postojeću mogućnost da ovako nazvani nastavni predmet predaju osobe koje su diplomirale na „odsjeku za bosanski jezik i književnost ili odsjek za južnoslavenske jezike i književnost", to isto omogući osobama koje su diplomirale na odsjecima za hrvatski jezik i knjižvenost ili srpski jezik i književnost.

Osim što je nelogično da netko tko je diplomirao hrvatski jezik ili srpski jezik ne može predavati predmet koji se zove „bosanski, hrvatski, srpski jezik", već se to omogućuje samo osobama koje su diplomirale bosanski jezik, ovakva odredba diskriminira građane ove države koji su obrazovanje stekli u ovoj državi onemogućivši im pravo na rad u okviru svoje profesije.

Ovo predlažem kao početak kraja asimilacije koju nad građanima, posebno nad djecom, hrvatske i srpske nacionalnosti, već skoro dva desetljeća provodi ova županija i nadležno Ministarstvo kroz obrazovni sustav kojim ne samo da se manje brojnim etničkim skupinama nameće tuđi jezik kao svoj, već se na jedan vrlo licemjeran način ignoriraju službeni jezici utvrđeni Ustavom ove županije.


baš me zanima kakve će reakcije ova inicijativa polučiti u najmultuetničnijoj i najdemokratičnijoj sredini u svemiru.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 08 lip 2012, 13:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2012, 16:01
Postovi: 12319
bik u podznaku je napisao/la:
Citat:
IZMJENE NASTAVNOG PLANA I PROGRAMA – ZASTUPNIČKA INICIJATIVA
04 Lipanj 2012 07:56h ŽO HDZBiH Soli

Sukladno članku 201. Poslovnika o radu Skupštine Tuzlanskog kantona, zastupnik Mijo Krešić je podnio inicijativu:

Ovim iniciram da se žurno donesu izmjene i dopune dokumenta Izmjene i dopune Nastavnog plana i programa za I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII. i IX. razred devetogodišnje osnovne škole u dijelu profila i stručne spreme nastavnika („Službene novine Tuzlanskog kantona", broj 16/10) u točki I., u dijelu koji se odnosi na bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost od V. do IX. razreda, te da se uz postojeću mogućnost da ovako nazvani nastavni predmet predaju osobe koje su diplomirale na „odsjeku za bosanski jezik i književnost ili odsjek za južnoslavenske jezike i književnost", to isto omogući osobama koje su diplomirale na odsjecima za hrvatski jezik i knjižvenost ili srpski jezik i književnost.

Osim što je nelogično da netko tko je diplomirao hrvatski jezik ili srpski jezik ne može predavati predmet koji se zove „bosanski, hrvatski, srpski jezik", već se to omogućuje samo osobama koje su diplomirale bosanski jezik, ovakva odredba diskriminira građane ove države koji su obrazovanje stekli u ovoj državi onemogućivši im pravo na rad u okviru svoje profesije.

Ovo predlažem kao početak kraja asimilacije koju nad građanima, posebno nad djecom, hrvatske i srpske nacionalnosti, već skoro dva desetljeća provodi ova županija i nadležno Ministarstvo kroz obrazovni sustav kojim ne samo da se manje brojnim etničkim skupinama nameće tuđi jezik kao svoj, već se na jedan vrlo licemjeran način ignoriraju službeni jezici utvrđeni Ustavom ove županije.


baš me zanima kakve će reakcije ova inicijativa polučiti u najmultuetničnijoj i najdemokratičnijoj sredini u svemiru.


Normalno, kao što treba omogućiti i profesorima bosanskog da predaju hrvatski ili srpski.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 09 lip 2012, 09:43 
Offline

Pridružen/a: 16 ožu 2010, 21:38
Postovi: 4367
Lebowski je napisao/la:
bik u podznaku je napisao/la:

baš me zanima kakve će reakcije ova inicijativa polučiti u najmultuetničnijoj i najdemokratičnijoj sredini u svemiru.


Normalno, kao što treba omogućiti i profesorima bosanskog da predaju hrvatski ili srpski.


Ti si glup???
Pa pise ljepo da neko ko predaje "Bosanski jezik" jer je diplomiro iz "Bosanskog jezika" moze predavat i Hrvatski ili Sprski ALI neko ko je diplmoiro Hrvatski jezik nemoze da predaje "Bosanski jezik" !!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 09 lip 2012, 09:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Otvoreno pismo općinskog vijećnika, koje je izazvalo salve smijeha među građanima Tuzle.

Citat:
Tuzla danas i sutra
Piše: Fehret Hrustić, vijećnik u OV Tuzla

Već danas može se reći da je Tuzla preporođen grad, da je radikalno promijenila kurs svoje razvojne filozofije, da je dostigla visok stepen opće razvijenosti (privrede, obrazovanja, kulture, sporta, komunalne infrastrukture, socijalne zaštite i drugog).

Tuzla je danas grad slanih jezera i vodopada, što je jedinstven fenomen u Evropi, grad vrlo razvijene trgovine i uslužnih djelatnosti, visokih tehnologija, energetske efikasnosti i učinkovitosti, grad vrlo razvijene putne i saobraćajne infrastrukture.

Danas je Tuzla grad uređenih parkova i zelenih površina, uređenih trgova, grad sa najuređenijim sistemom grijanja, te upravljanja komunalnim otpadom.

To je grad vrlo razvijenih ljudskih resursa i potencijala u svim oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta, zdravstvene i socijalne zaštite, lične i imovinske sigurnosti građana, razvijenog civilnog društva i razvijene lokalne samouprave. Grad danas ima Geološki muzej Panonskog mora, Arheološki park - neolitsko sojeničko naselje kao jedini arheološki park na području Balkana, Muzej solarstva, Muzej Istočne Bosne, Međunarodnu galeriju portreta, Dom književnosti, Dom mladih, Kuću Plamena mira, Narodnu i univerzitetsku biblioteku, Narodno pozorište, Bosanski kulturni centar i mnoge druge kulturne institucije. Očuvanju tradicije i kulture ovih prostora mnogo doprinose Književni susreti "Cum grano salis", likovni susreti i izložbe, kulturno - nacionalno društvo i mnogi drugi kulturni događaji.

Posebnu vrijednost grada čini njegova mladost (u predškolskom odgoju i obrazovanju 1284 djeteta, u osnovnom obrazovanju 10.571, u srednjem obrazovanju 8.701 i u visokom obrazovanju 13.427 omladinaca i omladinki.) Tuzla pruža izuzetnu podršku amaterskom i profesionalnom sportu koji trenutno čine preko 260 sportskih organizacija i klubova, sportskih društava, sportskih saveza i asocijacija. Putem ove mreže u proces organizovanog i aktivnog treniranja i takmičenja uključeno je oko 4.000 sportista seniora, oko 6.000 djece i mladih u okviru škola sporta i omladinskih selekcija, te preko 5.000 djece kroz druge vidove organizovanog takmičenja. Posebna se pažnja poklanja osjetljivim skupinama građana.

U Tuzli se ostvaruju sve pretpostavke za što bolji i kvalitetniji život građana. Mnogo se radi na očuvanju i razvoju tuzlanskih vrijednosti kao što su: ravnopravnost, suživot i tolerancija građana, antifašistička tradicija, promocija humanizma, brige o čovjeku, zaštita javnih dobara, otvorenost, integracija, zaštita prirodnog u kulturno-istorijskog naslijeđa i sličnog. Sve je to garancija za još ubrzaniji budući razvoj.

Uvjereni smo da će Tuzla u kratkom vremenu postati jedan od najljepših i za život najugodnijih gradova u Bosni i Hercegovini i šire. Provest će se nova filozofija razvoja zasnovana na dosadašnjim iskustvima i novim principima kao što su: rast utemeljen na znanju i inovacijama, na razvoju čiste i konkurentne privrede i na postizanju visoke zaposlenosti, rastu produktivnosti i socijalne kohezije. Ovo će omogućiti da Tuzla i dalje ostane grad kontinuiteta kulture, kreativne inovativnosti, zdravog i ugodnog života; grad koji cijeni i omogućava učešće svojih građana u svim aspektima života; grad koji osigurava ekonomsku i društvenu atraktivnost, razvoj i kvalitet života za građane i sve ljude koji u njoj borave, investiraju i stvaraju. Strateški ciljevi za budućnost su: ubrzanje ekonomskog razvoja i unapređenja konkurentnosti privrede, ugodan život građana, uravnotežen i održiv razvoj i dostizanje svih evropskih vrijednosti. Od 2016 do 2026 godine očekuje se prosječan godišnji rast zaposlenosti po stopi od 3,6%, što bi u 2026 godini donijelo 49.500 zaposlenih radnika (stanje u 2010. godini 32.971 radnik). Očekuje se rast GDP po godišnjoj stopi od 1,07 % i rast investicija. Zatim se očekuje da Tuzla u dogledno vrijeme postane grad sa ostvarenim najvišim nivoom sigurnosti i kvalitete komunalnih usluga. Ciljevi su: izgradnja autocesta (gradske i prigradske putne mreže, izgradnja autoputeva), izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u svim naseljima gdje do sada nije izgrađena, proširenje mreže centralnog grijanja, izgradnje Gradskog groblja, izgradnja elektrodistributivne mreže i održivog javnog saobraćaja. Uložiće se napori za dalje unapređivanje ljudskih resursa i kvalitete života građana, sa kvalitetnijim sistemom zdravstva i obrazovanja, sporta, socijalne zaštite i socijalne uključenosti. Težiće se da grad još više bude moderan i kreativan, zasnovan na obrazovnoj i obučenoj radnoj snazi sa visokim stepenom uposlenosti, lokalnom energijom i motivacijom za uspjeh. Jedna od vizija je i ostvarenje višeg nivoa društvenog blagostanja stanovništva, unapređenje kvalitete života, socijalne jednakosti i socijalne inkluzije socijalno isključenih i marginaliziranih grupa građana. Grad će se i dalje afirmisati kao kulturni centar regije, gdje će se dalje razvijati kulturni sadržaji za mlade i očuvane kulturne tradicije (afirmacije poznatih književnika, slikara, muzičara, pozorišnih radnika i drugih umjetnika). Istovremeno će se unapređivati rad javnih ustanova kulture i afirmisati kulturno - istorijsko naslijeđe. Vršit će se dalja popularizacija masovnog sporta i unapređenje i afirmacija visokog sporta i sportista, uz široku podršku općine Tuzla.

Lokalni ekonomski razvoj Tuzle i u buduće će se zasnivati na razvoju prerađivačke industrije, energetike, turizma, trgovine, građevinarstva, saobraćaja i poljoprivrede. Uz to će se voditi još više računa na zaštiti i unapređenju životne sredine. Tuzla će postati grad sa razvijenim kvalitetom životne sredine (čist zrak, voda i zemljište).

Sve ovo se ostvaruje i dalje će se ostvarivati zbog toga što općina Tuzla pristupa strateški svome razvoju, baziranom na metodologiji integrisanog planiranja lokalnog razvoja. Uz to općina Tuzla ima administraciju predvođenu Načelnikom, koja kontinuirano radi na promjeni i podizanju imidža grada. Oni svojim proaktivnim pristupom i punim angažmanom doprinose da Tuzla jeste i da dalje bude lider među gradovima Bosne i Hercegovine.


Fehret Hrustić, vijećnik u OV Tuzla


_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 29 lip 2012, 19:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
slika

Citat:
Znaš ti onaj osjećaj ,kad dođeš u grad gdje su Hrvati većina pa te u restoranu (ili kafiću) prvo pitaju za "ime i prezime" a kad saznaju da nisi Hrvat ,onda ti kažu "vi ste ovdje nepoželjni ,ovo je Hrvatski objekat za Hrvate i izađite iz objekta".

Znaš ono kad Bošnjačka djeca u "dvije škole pod jednim krovom" dođu poslijepodne (da slučajno ne bi ujutro zasmetala Hrvatskoj djeci) pa ,ajde što im ostave prljave učionice već im zimi i ugase grijanje...

Ma ne bi ja vama pravio rezervate ,ja bi vama pravio samo malo rezervate sa ljubavlju po uzoru na one vaše škutorske. Sve u duhu "dobrosusjedskih odnosa" ,na šta se uvijek pozivate...


Citat:
Kada nam pripadnik fašističkog naroda (na čiji se fašizam i sam Adolf Hitler zgrožavao) kaže da imamo "fašističke snove" ,e to je onda već kraj svijeta.
Vi ste svoje "antifašističko" opredjeljenje pokazali evo sad na Evropskom prvenstvu u fudbalu/nogometu ,kada ste po Poljskoj i Ukrajini nosali slike Ante Pavelića i Ante Gotovine i uzvikivali "za dom spremni".

Od mitinga ustaštva pa do golotinje ,na kraju ste sve "zabiberili" tučama koje su prouzrokovali vaši huligani.
Od Ukraine ,Poljske preko Švicarske pa sve do Bosne ,vaši huligani su divljali i uništavali sve što im se na putu našlo ,jel Hrvatska reprezentacija NE SMIJE ni od koga da izgubi fudbalski/nogometni meč!

I samo da se razumijemo da ovo ne pišem radi nekih "tamo" Hrvatskih navijača ,već zato što u tim navijačima je bio i značajan broj Hrvata sa područja TK !!!

Dakle ,ko o čemu - kurva o poštenju.


Itd, sve na članku o tome kako su HŽ zabranile prometovanje putničkih vlakova za ploče..

Neki naš lik pokušava diskutovati sa njima, ali su ga žestoko napali fašisti..
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=47883

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 29 lip 2012, 19:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2012, 16:01
Postovi: 12319
Većina komentara uopšte nije strašna, što praviš frku? Od anonimnih komentara.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 29 lip 2012, 19:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
jebem ti hrvatsko kukanje i kmečanje, u brlog se ide đonom, sačekaj samo dok se ja tamo registriram.

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 29 lip 2012, 20:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Lebowski je napisao/la:
Većina komentara uopšte nije strašna, što praviš frku? Od anonimnih komentara.

Citat:
Kada nam pripadnik fašističkog naroda


Ovo nije strašno? Ma ovo je bolesno, a ne strašno i to se tolerira. E bome ćete sada imati u Tuzli Hrvatski fašizam, zakukaće majke nečije.

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 29 lip 2012, 20:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2012, 16:01
Postovi: 12319
ManInBlack je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Većina komentara uopšte nije strašna, što praviš frku? Od anonimnih komentara.

Citat:
Kada nam pripadnik fašističkog naroda


Ovo nije strašno? Ma ovo je bolesno, a ne strašno i to se tolerira. E bome ćete sada imati u Tuzli Hrvatski fašizam, zakukaće majke nečije.


Strašno je jedino što se ti toliko hvataš toga. Ponavljam, u pitanju je anonimni komentar na portalu koji može doći iz milion razloga od bilo koje osobe od 7-77 godina.

Znači, zbog komentara prijetiš osvetom. U Tuzli. Bošnjacima.

Molim te, razmisli malo o tome. Evo na forumu, gdje ipak nismo toliko anonimni, svašta se može pročitati, od nazivanja nekog četnikom, ******, priča o fašizmu kod ovog ili onog naroda, izrugivanja svemi i svačemu. Šta sad?


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 683 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO