|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 37 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 27 lip 2012, 23:57 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Zanima me koje proizvode vaših komšija cijenite i kupujete.
Na zapadnoj strani Mostara u malim privatnim prodavnicama ne možeš naći ni sarajevsku Drinu, ni sarajevsko pivo, ni sarajevski kiseljak, ni Auru, ni proizvode od Vispaka, a teško da ima i od Klasa, naše vode itd.. Isto tako u kafićima...uvijek Jana, Jamnica, Ronhil, Karlovačko, Ožujsko....
Hrvati iz Hercegovine smatrate li domaćim proizvodom npr Brajlović suhomesnate proizvode, Vispakove proizvode itd...ako kontate na šta mislim...firme u vlasništvu Bošnjaka. Voljela bih da budete ozbiljni na ovoj temi i da se okanite zaebancije...
Ja lično uvijek gledam da kupim domaće. Violeta, Dita, Milkos, Jami, FDS, Vispak, Brojler, Jukan, Lijanović, Klas, Brajlović, Akova (ovako), Vegafruit, Vitaminka itd.
Jedino ako je kod nas nešto slabog kvaliteta onda kupujem od drugih. Recimo, uvijek su mi bili bolji lijekovi od Plive, nego od Bosnalijeka. Zatim čokolade...u BiH nemaš kupiti finu čokoladu. Kupujem Dorinu. Inače vezano za slatkiše, Hrvati su bolji od BiH...možda i za par klasa. Koestlin, Kraš, Ledo mmmmmmm.... Zapravo svi proizvodi su im dobri.
Što se tiče Srpskih proizvoda hmmmmm nisam oduševljena. Nemojte se Srbi uvrijediti... možda uvozimo samo nekvalitetno-čitaj jeftino.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 27 lip 2012, 23:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62106 Lokacija: DAZP HQ
|
Sarajevski Kiseljak imaš u svakom Konzumu jer je Agrokor vlasnik i jednih i drugih, kao i Jamnice.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:00 |
|
|
Ima i u Konzumu i Tušu i Merkatoru itd.......al vidiš da sam napisala male privatne prodavnice. Da čujem tebe...hajde budi hrabar...jesi li ikad zapalio Drinu 
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:02 |
|
|
Nema Drine u trgovinama, najbolje cigarete na svijetu?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:04 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Ima i u Konzumu i Tušu i Merkatoru itd.......al vidiš da sam napisala male privatne prodavnice. Da čujem tebe...hajde budi hrabar...jesi li ikad zapalio Drinu  nemam pojma za domaće proizvode, jedino znam za čapljinske štrudle. ovo ostalo mi je sve no name. Srbi imaju dosta jaku prehrambenu industriju i odlične prozivode.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Pantagana
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:05 |
|
|
Ćevap je nabolji proizvod naših komšija ikad napravljen. Isto tako sarajevski Kiseljak je najbolja mineralna ikad napravljena, tako da ako pijem sok, kad god sam u prilici miješam ga sa kiseljakom.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:07 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nema Drine u trgovinama, najbolje cigarete na svijetu? Ono što se kaže neću griješiti duše ali u prodavnicama oko moje zgrade, kao i ostalim u kojima sam bila nema. Znam baš za Drinu jer je puši moj dragi. Kažu isto tako u kafićima da nema.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:12 |
|
|
Jedem sve hrvatske slatkiše, čokolade i keksove, neke srpske čokolade, imaju neke štrudle isto iz Srbije i još par proizvoda. Dukat proizvode izbjegavam jer je pao kvalitet. Podravkine paštete.
Hrvatske cigare sve manje uzimam- odvratni su mi Ronhil, York, Walter. Srpske sam uzimao West ali su i one zadnjih mjeseci postale odvratne.
Od piva i alkohola ne konzumiram skoro ništa iz susjednih zemalja, Ožujsko, Pan, Jelen, MB su loši proizvodi.
BiH je fakat najgora sa slatkišima, niko ne zna čokolade napraviti, isprobava li ko njihov ukus prije prodaje.
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:13 |
|
|
Zar ima neko da puši drinu? zna se šta se puši kod nas proizvode gledam isključivo po kvaliteti a ne gdje ih proizvode, ne mogu da se ssjetim šta bošnjačko konzumiram, de nabrojite par prozvoda? inače najbolji i najkvalitetniji su srpski proizvodi nadaleko, šteta što ih nema više pa sam prisiljen konzumirati hrvatsko.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Bernanke
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:15 |
|
|
Nisam izbirljiv, tako da ne pretjerano gledam zemlju podrijetla. Bitan je kvalitet.
No, nastojim da što više koristim Made in BiH. Ne volim britansku hranu. Neukusna je i podsjeća me na bolničku hranu.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:17 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bošnjačko ne kupujem. Nijedan Hrvat ne bi trebao financirati represiju prema sebi.
Srpsko ponekad, ako mi se sviđa. Hrvatsko sve što mi treba i što volim. Prestao sam kupovati Lijanovićeve proizvode, (kad sam već dolje, njegovih nema na zapadu) i nagovaram uspješno sve Hrvate da ih ne kupuju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:19 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Zar ima neko da puši drinu? zna se šta se puši kod nas potsjeti me ovo na scenu kod Mrkonjića kad je 4. gbr zarobila srpskog vojnika, vade mu Drinu iz džepa i pokazuju šta oni puše, Marlboro. 
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:19 |
|
|
Lebowski je napisao/la: BiH je fakat najgora sa slatkišima, niko ne zna čokolade napraviti, isprobava li ko njihov ukus prije prodaje.
Vjeruj mi da ja i ne znam da imamo čokoladu osim Vispakove. Tu pravu čokoladu od 100 grama moje oči nikad nisu vidjele. Jesam samo jela male Crem čokoladice i stvarno su super, samo i njih nema baš svugdje kupiti. Nego čula sam za neke čokolade Desert, crveni omot, ali kao samo ih ima u Sarajevu. Voljela bih probati.
|
|
Vrh |
|
 |
Pantagana
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:21 |
|
|
BBC je napisao/la: Bošnjačko ne kupujem. Nijedan Hrvat ne bi trebao financirati represiju prema sebi.
Srpsko ponekad, ako mi se sviđa. Hrvatsko sve što mi treba i što volim. Prestao sam kupovati Lijanovićeve proizvode, (kad sam već dolje, njegovih nema na zapadu) i nagovaram uspješno sve Hrvate da ih ne kupuju. Ali moraš prizanti da Lijanović ima vrlo dobrih proizvoda, pogotovo mi je dobra ona "pili" salama. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:23 |
|
|
Pantagana je napisao/la: BBC je napisao/la: Bošnjačko ne kupujem. Nijedan Hrvat ne bi trebao financirati represiju prema sebi.
Srpsko ponekad, ako mi se sviđa. Hrvatsko sve što mi treba i što volim. Prestao sam kupovati Lijanovićeve proizvode, (kad sam već dolje, njegovih nema na zapadu) i nagovaram uspješno sve Hrvate da ih ne kupuju. Ali moraš prizanti da Lijanović ima vrlo dobrih proizvoda, pogotovo mi je dobra ona "pili" salama.  Ne sjećam se više, davno bilo. Da se lako naći alternativa. Kupiš meso, sir i ostalo od manjih hrvatskih tvrtki iz srednje Bosne.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:24 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Lebowski je napisao/la: BiH je fakat najgora sa slatkišima, niko ne zna čokolade napraviti, isprobava li ko njihov ukus prije prodaje.
Vjeruj mi da ja i ne znam da imamo čokoladu osim Vispakove. Tu pravu čokoladu od 100 grama moje oči nikad nisu vidjele. Jesam samo jela male Crem čokoladice i stvarno su super, samo i njih nema baš svugdje kupiti. Nego čula sam za neke čokolade Desert, crveni omot, ali kao samo ih ima u Sarajevu. Voljela bih probati. Ma ima tih fabrika kod nas, ima i više vrsta čokolada i keksova ali svi su bezveze. Keksovi niti su hrskavi, niti ukusni, čokolade ili su sami šećer ili bez šećera. Rhatlokum je ..ne znam ni ja za koga. Imaju i neki žele proizvodi, isto preslatko, odmah zub zaboli. A za te Desert čokolade ne znam, ako su valjale sigurno sam mislio da su strane pa mi promakle.
|
|
Vrh |
|
 |
Pantagana
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:29 |
|
|
Uf zaboravio sam na dobri stari bosanski Lokum, meni je odvijek bio odličan, od malena sam ga zavolio., Mada ga u zadnje vrijeme vrlo rijetko kupim, ne sjetim ga se više kao prije. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:30 |
|
|
Jedina stvar koja vrijedi od Bošnjaka su montažne kuće Krivaja-Zavidovići. I to su uspjeli sjebati, a pola Europe na takvim kućama.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:30 |
|
|
Pantagana je napisao/la: BBC je napisao/la: Bošnjačko ne kupujem. Nijedan Hrvat ne bi trebao financirati represiju prema sebi.
Srpsko ponekad, ako mi se sviđa. Hrvatsko sve što mi treba i što volim. Prestao sam kupovati Lijanovićeve proizvode, (kad sam već dolje, njegovih nema na zapadu) i nagovaram uspješno sve Hrvate da ih ne kupuju. Ali moraš prizanti da Lijanović ima vrlo dobrih proizvoda, pogotovo mi je dobra ona "pili" salama.  Ma prava  A još dođe jedna gratis  Sutra pravim pizzu s ISTOM. Lebowski ovo je ta 
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:31 |
|
|
Ima neke pašteta iz Srbije, kad sam je u par navrata jeo neko je spomenuo da su takve iste dijelili u JNA. Totalno je bezukusna bila ali sam se navikao na nju, bila je cool, bolja od nekih domaćih sa pikantnim ukusima.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:33 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Pantagana je napisao/la: Ali moraš prizanti da Lijanović ima vrlo dobrih proizvoda, pogotovo mi je dobra ona "pili" salama.  Ma prava  A još dođe jedna gratis  Sutra pravim pizzu s ISTOM. Lebowski ovo je ta  Dobro izgledaju, nisam probao. Još. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:33 |
|
|
vrhunska ko i sve kod Bošnjaka. kad Bošnjak napravi auto i čokoladu nema dalje. 
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:34 |
|
|
Je li Marbo srpski? Pardon štapići su im mmmm.
A šta je s vinima i žestokim pićima? Ja ne pijem alkohol, pa ne mogu procijeniti čija su bolja.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:34 |
|
|
dudu je napisao/la: vrhunska ko i sve kod Bošnjaka. kad Bošnjak napravi auto i čokoladu nema dalje.  Šta ja rekoh? Bez zaebancije 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Najbolji proizvodi naših komšija Postano: 28 lip 2012, 00:37 |
|
|
Sayuri je napisao/la: dudu je napisao/la: vrhunska ko i sve kod Bošnjaka. kad Bošnjak napravi auto i čokoladu nema dalje.  Šta ja rekoh? Bez zaebancije  bez zajebancije mislim da ako pojedeš dvije kockice ove čokolade padaš u nesvijest od šećera.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|