Bobovac je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
Moze li mi neko reci kolika je stopa, i ukratko nacin kako se obracunava... Konkretno me zanima jer mi na racun od el. energije koji iznosi 68 KM u roku od 30 dana kasnjenja (odnosno, to je rok u kojem je uracunato i vrijeme dospijeca) dodje 3 KM zatezne kamate. Meni to izgleda previse...
Najviša stopa zatezne kamate u BiH je 12% godišnje. Ja sam kao i svi pravnici loš matematičar ali ako su ti tvoji parametri točni, a) 68 km glavnice i b) 30 dana kašnjenja, meni je to previše. Jedino ako nisu uračunavali još i neke druge troškove, obračuna duga i tomu slično.
Imao sam 1 racun duga, i na ovom sad racunu samo se taj racun spominje... I nije ni 30 dana, jer ne smiju zaracunati svih trideset dana... Mogu tek racunati od isteka dospijeca, sto je ako se ne varam 15 dana... Uostalom, ne znam smiju li uopce zaracunavati kamatu na kamatu ili samo na glavnicu... Mislim da smiju zaracunati samo zateznu kamatu na zakasnjeli racun i nista vise... Ne bi bilo prvi put da se sluze lopovlucima... Da je fening ne dam im... Da znam sam podnijeti tuzbu i da imam malo vise vremena isao bi ih i tuziti, al bit ce i za to vremena kad cu...
Ako ima kakav zakon FBiH sto se odnosi na zatezne kamate, pa nek ga neko ovdje nabaci...