|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90195 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Primjetio sam da su u Međugorju otvorene već dvije zubarske privatne klinike za Talijane koji dolaze u Međugorje Dosjetljivo! Jedna od njih  Rijeka i Istra imaju zubarski turizam s Talijanima, a sada vidim da je i Međugorje nadopunilo ponudu time. Naravno, dosta zubarskih klinika u BiH zarađuje na dijaspori općenito, ali ovo je baš primjer gdje dolaze stranci. Ovima s juga Italije je bliže doć u Hercegovinu ili Crnu Goru nego u Rijeku, a cijene u Hrvatskoj se polako izjednačavaju onima u Italiji tako da je manje atraktivna.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:03 |
|
|
|
Čudi me da nitko nije ozbiljno investiro u to, to je jedan od TOP businessa u Zagrebu.
Navodno se nordijcima isplati doć u RH na 2 tjedna i složit zube, jer im je cijena gore kod njih slična samo za složit zube.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:05 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1257 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Green park je napravio Green dental u Žitomisliću (cesta Mostar-Čapljina).
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90195 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Brane je napisao/la: Čudi me da nitko nije ozbiljno investiro u to Pa evo ovi u Međugorju su prvi. Jedna od klinika ima čak i vlastite apartmane, odmah ugovore i smještaj i zubarsku uslugu, Talijani ne moraju tražit ni smještaj, sve se riješi i olakša s jednim kontaktom. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:09 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Green park je napravio Green dental u Žitomisliću (cesta Mostar-Čapljina). 6 km od Međugorja, tako da se i to može računati pod međugorski zubarski turizam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:10 |
|
|
|
Mislim da to nisu oni koji idu u Međugorje, pa usput poprave zube, nego zbog vjerskog turizma u Međugorju postoje low cost letovi iz talijanskih gradova, pa pacijenti mogu jednostavno doletjeti i popraviti zube.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:11 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:12 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Mislim da to nisu oni koji idu u Međugorje, pa usput poprave zube, nego zbog vjerskog turizma u Međugorju postoje low cost letovi iz talijanskih gradova, pa pacijenti mogu jednostavno doletjeti i popraviti zube. Pa eto. Fantastična sinergija. Mene ustvari čudi da ima modernih Talijana koje interesiraju neka navodna viđenja u Međugorju, u toj mjeri da mostarski aerodrom ima čak 5-6 veza s Italijom a linija s Minhenom se ukida jer je nerentabilna. Doduše to je velika nacija od 60 milijuna, skoro kao Njemačka preko puta Jadrana. Nek dolaze ljudi iz različitih razloga, ustvari ovo je diverzifikacija ekonomije Međugorja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:16 |
|
|
|
Osim zubarskog turizma i hodočasničkog, svakako je klopa odnosno gastronomija interesantna. Kvalitetna i jeftina hrana.
Sad kad je Hrvatska poskupila zubarski turizam za Talijane se komotno može selit u Hercegovinu i Sarajevo, gdje postoje letovi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:17 |
|
|
|
Kakve su uopće cijene po Mostaru za usluge zubara ??
Stomatolog - Zubar meni to uvijek zvuči isto, al sjećam se da mi je netko rekao da to nije isto!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:17 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4738 Lokacija: Dridska Župa
|
Robbie MO je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Mislim da to nisu oni koji idu u Međugorje, pa usput poprave zube, nego zbog vjerskog turizma u Međugorju postoje low cost letovi iz talijanskih gradova, pa pacijenti mogu jednostavno doletjeti i popraviti zube. Pa eto. Fantastična sinergija. Mene ustvari čudi da ima modernih Talijana koje interesiraju neka navodna viđenja u Međugorju, u toj mjeri da mostarski aerodrom ima čak 5-6 veza s Italijom a linija s Minhenom se ukida jer je nerentabilna. Doduše to je velika nacija od 60 milijuna, skoro kao Njemačka preko puta Jadrana. Nek dolaze ljudi iz različitih razloga, ustvari ovo je diverzifikacija ekonomije Međugorja. Ima puno talijana, neka ih je 5% zainteresirano to je već ozbiljna brojka.
_________________ Hrvatski Džihad je dielo visokog intelektulnog i moralnog dosega
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Mislim da to nisu oni koji idu u Međugorje, pa usput poprave zube, nego zbog vjerskog turizma u Međugorju postoje low cost letovi iz talijanskih gradova, pa pacijenti mogu jednostavno doletjeti i popraviti zube. Pa eto. Fantastična sinergija. Mene ustvari čudi da ima modernih Talijana koje interesiraju neka navodna viđenja u Međugorju, u toj mjeri da mostarski aerodrom ima čak 5-6 veza s Italijom a linija s Minhenom se ukida jer je nerentabilna. Doduše to je velika nacija od 60 milijuna, skoro kao Njemačka preko puta Jadrana. Nek dolaze ljudi iz različitih razloga, ustvari ovo je diverzifikacija ekonomije Međugorja. Letovi za Bari, Palermo, Rim i Milano. Prva dva grada su pasivni krajevi, tamo cvjeta svako praznovjerje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Osim zubarskog turizma i hodočasničkog, svakako je klopa odnosno gastronomija interesantna. Kvalitetna i jeftina hrana.
Sad kad je Hrvatska poskupila zubarski turizam za Talijane se komotno može selit u Hercegovinu i Sarajevo, gdje postoje letovi. Hrana je slabija nego u Italiji, neće nitko letjeti preko Jadrana zbog hrane. Jedini izuzetak bi mogao biti neki dobar riblji restoran, ne znam koliko ih ima u Hercegovini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 16 sij 2026, 14:37 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Osim zubarskog turizma i hodočasničkog, svakako je klopa odnosno gastronomija interesantna. Kvalitetna i jeftina hrana.
Sad kad je Hrvatska poskupila zubarski turizam za Talijane se komotno može selit u Hercegovinu i Sarajevo, gdje postoje letovi. Hrana je slabija nego u Italiji, neće nitko letjeti preko Jadrana zbog hrane. Jedini izuzetak bi mogao biti neki dobar riblji restoran, ne znam koliko ih ima u Hercegovini. Za hranu je najbitnije da je drugačija. Ljudi putuju za experience.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 23 sij 2026, 09:49 |
|
|
|
Većinu nekih većih zahvata se ne može obaviti za jedan dan , nego se mora ići 5-6 puta u toku godine ili dvije godine. Zbog toga radi jako puno klinika u Rijeci i Istri jer oni mogu doći poslije posla i vratiti se. Neće nijedan čovjek ispucati cijeli godišnji radi zuba i da bi vidio Međugorje. A i trošak prijevoza je značajan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 23 sij 2026, 10:03 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Većinu nekih većih zahvata se ne može obaviti za jedan dan , nego se mora ići 5-6 puta u toku godine ili dvije godine. Zbog toga radi jako puno klinika u Rijeci i Istri jer oni mogu doći poslije posla i vratiti se. Neće nijedan čovjek ispucati cijeli godišnji radi zuba i da bi vidio Međugorje. A i trošak prijevoza je značajan. Nije Italija Trst. Od ovih polazišta iz kojih imaju izravni letovi za Mostar, najbliži je Milano, 5 sati vožnje do Rijeke u idealnim uvjetima. Iz Rima, Barija, Palerma i tih polazišta međugorskih fanova Rijeka je daleko kao što je nama daleko zapad Ukrajine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 23 sij 2026, 10:09 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Većinu nekih većih zahvata se ne može obaviti za jedan dan , nego se mora ići 5-6 puta u toku godine ili dvije godine. Zbog toga radi jako puno klinika u Rijeci i Istri jer oni mogu doći poslije posla i vratiti se. Neće nijedan čovjek ispucati cijeli godišnji radi zuba i da bi vidio Međugorje. A i trošak prijevoza je značajan. Nije Italija Trst. Od ovih polazišta iz kojih imaju izravni letovi za Mostar, najbliži je Milano, 5 sati vožnje do Rijeke u idealnim uvjetima. Iz Rima, Barija, Palerma i tih polazišta međugorskih fanova Rijeka je daleko kao što je nama daleko zapad Ukrajine. Pa Veneto i FVG, dvije regije iz kojih se može doći i vratiti se isti dan do Istre/Rijeke imaju zajedno 6 milijuna stanovnika. Kažem ako ideš čistiti kamenac i stavljati plombu iz Milana u Mostar avionom mora biti jako velika razlika u cijeni. Ili da ideš zbog još nečega. Ali ako ideš ugrađivati implantate onda trebaš ići 6-7 puta. Inače bi i mi iz Rijeke išli svi u BiH da je to tako jednostavno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 23 sij 2026, 10:23 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nije Italija Trst. Od ovih polazišta iz kojih imaju izravni letovi za Mostar, najbliži je Milano, 5 sati vožnje do Rijeke u idealnim uvjetima. Iz Rima, Barija, Palerma i tih polazišta međugorskih fanova Rijeka je daleko kao što je nama daleko zapad Ukrajine. Pa Veneto i FVG, dvije regije iz kojih se može doći i vratiti se isti dan do Istre/Rijeke imaju zajedno 6 milijuna stanovnika. Kažem ako ideš čistiti kamenac i stavljati plombu iz Milana u Mostar avionom mora biti jako velika razlika u cijeni. Ili da ideš zbog još nečega. Ali ako ideš ugrađivati implantate onda trebaš ići 6-7 puta. Inače bi i mi iz Rijeke išli svi u BiH da je to tako jednostavno. Iz Rijeke nema low cost avionskih linija za BiH. Zar ne idu iz Hrvatske raditi zube, presađivati kosu, povećavati sise i što sve ne u Tursku?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 23 sij 2026, 10:40 |
|
|
|
Pa to i kažem , ako ne možeš doći autom za 2-3 sata, nema tu nekog masovnog zubarskog turizma.
Za ovo u Turskoj nemam pojma, možda idu , ja nisam čuo za nikoga. Znam samo da su ljudi išli liječiti bolesti za koje su im ovdje rekli da nema lijeka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 23 sij 2026, 10:58 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Ali ako ideš ugrađivati implantate onda trebaš ići 6-7 puta. Inače bi i mi iz Rijeke išli svi u BiH da je to tako jednostavno.
Nisam zubar, međutim zašto bi išao 5-6 puta za jedan novi zub!? Najsporiji dio je snimanje i protetika (izrada zuba) ukoliko to imaju riješeno to ide vrlo brzo. 1. dan - stigneš na odredište 2. dan - izvade ti ostatke zuba - snime sve 10 dana odmoriš da zaraste sve (možeš otić u Dubrovnik, Split itd.) - naprave novi zub do tada 12.dan - ugrade ti novi zub - ispoliraju zube 14. dan - stigo si kući u Italiju, Švedsku ili di več.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zubarski turizam za Talijane u Hercegovini Postano: 23 sij 2026, 11:18 |
|
|
|
Možeš i tako naravno, ako ćeš cijeli godišnji odmor planirati prema zubu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|