|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: INA Postano: 24 kol 2020, 17:56 |
|
|
http://hr.n1info.com/Vijesti/a537934/Co ... ijeni.htmlNa pitanje je li otkup INA-e uistinu i dalje aktualan s obzirom na stanje u proračunu i kriznu godinu, ministar odgovara da je. VEZANA VIJEST Ćorić: Učinit ću sve da se u ovom mandatu Ina vrati u hrvatske ruke 24.07.2020. „INA kao vertikalno integrirana kompanija s rezultatima kakve ima proteklih godina, a u kontekstu što se planira, ovakva firma zaslužuje biti predmetom interesa za otkup dionica i vraćanje u hrvatske ruke“, poručio je i dodao da razumije kritike, ali da treba gledati perspektivu i da to nije stvar od 5 dana. "Ne možemo reći da to više nije aktualno pitanje i da INA više nije zanimljiva", dodao je. „Bit će novi sastanak s mađarskom stranom na temelju nove analize, mi ćemo pojasniti naše pozicije, a onda će krenuti sastanci oko cijene. Mađarska strana treba pristati na cijenu koju će hrvatska strana ponuditi, to će biti pregovaranje u mjesecima koji slijede“, rekao je dok je na pitanje što mi to točno možemo ponuditi, odgovorio da možemo ponuditi „cijenu za kompaniju, koja je proteklih godina imala dobit nakon oporezivanja veću od 3 milijarde kuna, da će ta kompanija prijeći u hrvatske ruke i da će taj novac ići u proračun RH“.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: INA Postano: 24 kol 2020, 20:34 |
|
|
|
Nista od toga... prodaju maglu po tko zna koji put.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: INA Postano: 24 kol 2020, 21:29 |
|
|
|
Ja sam optimističniji ovaj put. Vidit ćemo
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: INA Postano: 25 kol 2020, 14:03 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ja sam optimističniji ovaj put. Vidit ćemo Od mirovina i plaća pa do kupovine eskadrile za HRZ.... ne znam baš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: INA Postano: 25 kol 2020, 16:58 |
|
|
weasel je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Ja sam optimističniji ovaj put. Vidit ćemo Od mirovina i plaća pa do kupovine eskadrile za HRZ.... ne znam baš. Pa gledaj sad je jedinstvena prilika isposlovati na tržištu najbolju cijenu i za INU i za eskadrilu.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Burbon
|
Naslov: Re: INA Postano: 29 kol 2020, 18:30 |
|
|
|
Nema bizarnijeg poteza od nacionalizacije, to je tako apsurdna ideja na toliko razina. To je čisti ekonomski boljševizam koji bi hrvatske porezne obveznike skupo koštao a zauzvrat bi se na državne jasle uvalio novi gubitaš, jedva podnosimo i škverove. Šanse da bi INA pod paskom partijskih kadrova procvjetala i bila uspješna su nikakve, treba zaista bit jako baivan pa očekivat da bi stranački apartčici znali upravljati golemim sustavom po tržišnim načelima. Da ne spominjem uopće simboličnu razinu da je nacionalizacija tipični komunistički potez. Srića da je cila operacija tako suludo skupa da se za nju nikad neće skupit novaca, posebno u ovoj situaciji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: INA Postano: 14 lip 2025, 22:41 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: INA Postano: 15 lip 2025, 19:55 |
|
|
Bio sam nedavno u sjedištu zgradi INA-e u Zagrebu i totalno se razočarao... - zgrada je u raspadu - fale ploče po podu moraš pazit da ne slomiš nogu - ulaz jad i bijeda moraš gurat jedna vrata, pa druga - po podu tepisi u raspadu - porta ko iz vremena Juge - sad su im dali parking od Velesajma inače se zaposlenici nisu imali di parkirat To je kao najjača firma u RH koja zaradi 500 mil.€ svake godine, sramota! 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: INA Postano: 04 lis 2025, 13:51 |
|
|
https://www.vecernji.hr/vijesti/sirijsk ... je-1895952Na brodu budala... Predsjednik Asad dao je Hrvatima koncesiju za naftna polja u (tadašnjoj) vrijednosti od 20.000.000.000,00 $. Iako Asad Hrvatima nije učinio ništa nažao, bio je korektan prema tamošnjim kršćanima, nabili smo mu sankcije. te krenuli sa kampanjom vrijeđanja i mržnje ("hrvatska" politika i MSM). Legalna sirijska vlada spašavala je i HV "misionare" kada su se prethodno osramotili i predali oružje đihadistima. A "naši" vladajući "zahvalili" su im (indirektnim) naoružavanjem đihadista i promocijom nekakvih đihadi čudaka zvanih "prijatelji Sirije". I umjesto da smo napustili INA polja privremeno i na pristojan način, zbog sigurnosnih razloga, odrađeno je to drsko i uvredljivo. I evo naše "nagrade". Naši "prijatelji" i NATO "partneri" nude Hrvatskoj čak 100.000.000,00 $! Hrvatska (INA) za sada to odbija, no ponude li Britanci 110.000.000,00 $, e .....?! Zanimljiv je pokazatelj i koliko mi tamo nešto značimo, jer eto, pobijedili su "naši" đihadi favoriti - no svejedno se mi tamo ne smijemo pojaviti. Britanci bi pak ipak mogli. Posljedice idiotske i sluganske politike, a za štetočinstvo će odgovarati - nitko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: INA Postano: 04 lis 2025, 20:04 |
|
|
goran2hr je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/sirijsko-britanska-tvrtka-daje-100-milijuna-dolara-za-inina-polja-ne-razmatramo-mogucnost-prodaje-1895952
Na brodu budala...
Predsjednik Asad dao je Hrvatima koncesiju za naftna polja u (tadašnjoj) vrijednosti od 20.000.000.000,00 $. Iako Asad Hrvatima nije učinio ništa nažao, bio je korektan prema tamošnjim kršćanima, nabili smo mu sankcije. te krenuli sa kampanjom vrijeđanja i mržnje ("hrvatska" politika i MSM). Legalna sirijska vlada spašavala je i HV "misionare" kada su se prethodno osramotili i predali oružje đihadistima. A "naši" vladajući "zahvalili" su im (indirektnim) naoružavanjem đihadista i promocijom nekakvih đihadi čudaka zvanih "prijatelji Sirije". I umjesto da smo napustili INA polja privremeno i na pristojan način, zbog sigurnosnih razloga, odrađeno je to drsko i uvredljivo.
I evo naše "nagrade". Naši "prijatelji" i NATO "partneri" nude Hrvatskoj čak 100.000.000,00 $! Hrvatska (INA) za sada to odbija, no ponude li Britanci 110.000.000,00 $, e .....?! Zanimljiv je pokazatelj i koliko mi tamo nešto značimo, jer eto, pobijedili su "naši" đihadi favoriti - no svejedno se mi tamo ne smijemo pojaviti. Britanci bi pak ipak mogli. Posljedice idiotske i sluganske politike, a za štetočinstvo će odgovarati - nitko. Ta naftna/plinska polja u Siriji nekada su vrijedila 20 milijardi $ a današnja vrijednost je nepoznata. - 50% pripada Republici Hrvatskoj - 50% pripada državi Siriji. S obzirom da Hrvatska nema mogućnosti da vrati naftna/plinska polja pod svoju kontrolu, jer nema vojnu moć koju može projecirat na istočnom Mediteranu, onda mora naći nekog dovoljno moćnog da to napravi za Hrvatsku. Navodno (čuo sam priču na kavi) da je Francuska poslala ponudu za offset za tih 50% vlasništva RH Francuska nebi platila ništa u novcu, nego bi isporučila vojnu opremu u protuvrijednosti 10 milijardi € Hrvatskoj Vojsci Navodno postoji neka mala mogućnost da Končar dobije neke manje poslove kao podizvođač za Francuske firme u obnovi Sirije. Te se spominje da bi Francuska možda prepustila manji dio offseta Italiji i Njemačkoj kao dio solidarnosti zbog EU. P.S. Ovo su sve priče sa kave, nemojte ovo uzimat za ozbiljno!
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: INA Postano: 04 lis 2025, 20:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63860 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Nek im bude i nek nam isporuče oružja za 10 milijardi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: INA Postano: 06 lis 2025, 20:29 |
|
|
dudu je napisao/la: Nek im bude i nek nam isporuče oružja za 10 milijardi. Promakao Vam je problem. Oni određuju koliko to naše (u ovim okolnostima koje su nam oni zakuhali) vrijedi, kao i cijenu onoga što nam misle dati u zamjenu za naše. E sada, zamislite sebe kako se mijenjate sa nekim za nešto, a taj određuje cijenu Vaše i svoje robe?! Posao stoljeća...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: INA Postano: 06 lis 2025, 20:36 |
|
|
Brane je napisao/la: goran2hr je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/sirijsko-britanska-tvrtka-daje-100-milijuna-dolara-za-inina-polja-ne-razmatramo-mogucnost-prodaje-1895952
Na brodu budala...
Predsjednik Asad dao je Hrvatima koncesiju za naftna polja u (tadašnjoj) vrijednosti od 20.000.000.000,00 $. Iako Asad Hrvatima nije učinio ništa nažao, bio je korektan prema tamošnjim kršćanima, nabili smo mu sankcije. te krenuli sa kampanjom vrijeđanja i mržnje ("hrvatska" politika i MSM). Legalna sirijska vlada spašavala je i HV "misionare" kada su se prethodno osramotili i predali oružje đihadistima. A "naši" vladajući "zahvalili" su im (indirektnim) naoružavanjem đihadista i promocijom nekakvih đihadi čudaka zvanih "prijatelji Sirije". I umjesto da smo napustili INA polja privremeno i na pristojan način, zbog sigurnosnih razloga, odrađeno je to drsko i uvredljivo.
I evo naše "nagrade". Naši "prijatelji" i NATO "partneri" nude Hrvatskoj čak 100.000.000,00 $! Hrvatska (INA) za sada to odbija, no ponude li Britanci 110.000.000,00 $, e .....?! Zanimljiv je pokazatelj i koliko mi tamo nešto značimo, jer eto, pobijedili su "naši" đihadi favoriti - no svejedno se mi tamo ne smijemo pojaviti. Britanci bi pak ipak mogli. Posljedice idiotske i sluganske politike, a za štetočinstvo će odgovarati - nitko. Ta naftna/plinska polja u Siriji nekada su vrijedila 20 milijardi $ a današnja vrijednost je nepoznata. - 50% pripada Republici Hrvatskoj - 50% pripada državi Siriji. S obzirom da Hrvatska nema mogućnosti da vrati naftna/plinska polja pod svoju kontrolu, jer nema vojnu moć koju može projecirat na istočnom Mediteranu, onda mora naći nekog dovoljno moćnog da to napravi za Hrvatsku. Navodno (čuo sam priču na kavi) da je Francuska poslala ponudu za offset za tih 50% vlasništva RH Francuska nebi platila ništa u novcu, nego bi isporučila vojnu opremu u protuvrijednosti 10 milijardi € Hrvatskoj Vojsci Navodno postoji neka mala mogućnost da Končar dobije neke manje poslove kao podizvođač za Francuske firme u obnovi Sirije. Te se spominje da bi Francuska možda prepustila manji dio offseta Italiji i Njemačkoj kao dio solidarnosti zbog EU. P.S. Ovo su sve priče sa kave, nemojte ovo uzimat za ozbiljno! Vjerojatno će nekako tako i biti. Samo dokaz koliko je ta "naša" politika u Siriji bila idiotska i štetočinska, sa tako predvidljivim posljedicama. Od Vesne Pusić koja bahato nabija sankcije sirijskom "režimu" (iako još tada nismo bili članica EU), pa do danas. Biti će zanimljivo (tragikomično) kada dođe do službenog gubitka tih polja za RH, kako će to MSM i političari prezentirati kao "veliki uspjeh". Ono, prelazak na "zelene tehnologije", riješili se crnog zla koje smrdi i zagađuje, neka se sada drugi s tim pate...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: INA Postano: 10 pro 2025, 15:20 |
|
|
https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-i-tu ... e-3150773/Pa bilo bi lijepo kada bi taj plin nekako mogao stići do hrvatskih domaćinstava i industrije, bez posrednika, po minimalnoj cijeni. No mislim kako to neće ići. Trebamo strance, da Hrvatima preprodaju hrvatski plin po EUropskim cijenama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: INA Postano: 10 pro 2025, 18:57 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Brane je napisao/la: Ta naftna/plinska polja u Siriji nekada su vrijedila 20 milijardi $ a današnja vrijednost je nepoznata. - 50% pripada Republici Hrvatskoj - 50% pripada državi Siriji.
S obzirom da Hrvatska nema mogućnosti da vrati naftna/plinska polja pod svoju kontrolu, jer nema vojnu moć koju može projecirat na istočnom Mediteranu, onda mora naći nekog dovoljno moćnog da to napravi za Hrvatsku.
Navodno (čuo sam priču na kavi) da je Francuska poslala ponudu za offset za tih 50% vlasništva RH Francuska nebi platila ništa u novcu, nego bi isporučila vojnu opremu u protuvrijednosti 10 milijardi € Hrvatskoj Vojsci
Navodno postoji neka mala mogućnost da Končar dobije neke manje poslove kao podizvođač za Francuske firme u obnovi Sirije.
Te se spominje da bi Francuska možda prepustila manji dio offseta Italiji i Njemačkoj kao dio solidarnosti zbog EU.
P.S. Ovo su sve priče sa kave, nemojte ovo uzimat za ozbiljno! Vjerojatno će nekako tako i biti. Samo dokaz koliko je ta "naša" politika u Siriji bila idiotska i štetočinska, sa tako predvidljivim posljedicama. Od Vesne Pusić koja bahato nabija sankcije sirijskom "režimu" (iako još tada nismo bili članica EU), pa do danas. Biti će zanimljivo (tragikomično) kada dođe do službenog gubitka tih polja za RH, kako će to MSM i političari prezentirati kao "veliki uspjeh". Ono, prelazak na "zelene tehnologije", riješili se crnog zla koje smrdi i zagađuje, neka se sada drugi s tim pate... Istina, ne razumijem kako pravno stojimo s tim naftnim poljima, ali po logici, sada su tamo na vlasti muslimanski fanatici koje smo mi pomagali oružjem, a poraženim Asadu uveli sankcije. Možda nije moralno, ali da je Asad ostao na vlasti, popušili bi sigurno. Ovako ima šanse.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: INA Postano: 12 pro 2025, 17:00 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Vjerojatno će nekako tako i biti. Samo dokaz koliko je ta "naša" politika u Siriji bila idiotska i štetočinska, sa tako predvidljivim posljedicama. Od Vesne Pusić koja bahato nabija sankcije sirijskom "režimu" (iako još tada nismo bili članica EU), pa do danas. Biti će zanimljivo (tragikomično) kada dođe do službenog gubitka tih polja za RH, kako će to MSM i političari prezentirati kao "veliki uspjeh". Ono, prelazak na "zelene tehnologije", riješili se crnog zla koje smrdi i zagađuje, neka se sada drugi s tim pate...
Istina, ne razumijem kako pravno stojimo s tim naftnim poljima, ali po logici, sada su tamo na vlasti muslimanski fanatici koje smo mi pomagali oružjem, a poraženim Asadu uveli sankcije. Možda nije moralno, ali da je Asad ostao na vlasti, popušili bi sigurno. Ovako ima šanse. Nakon svih svinjarija odrađenih sa naše strane (vrijeđanje, laži, sankcije, "prijatelji Sirije", naoružavanje đihadista), u intervjuima je predsjednik Asad komentirajući Hrvatsku bio začudo blag. Možda nas je želio pridobiti, ali (nakon svega) rekao je kako bi nam ponovno dao posao (naftna polja). Želio bi da se pokaže kako nisam u pravu, ali od ovih đihadista i glavosjeka ne nadam se ničemu (po nas dobrom).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|