|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 115 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
lider30
|
Naslov: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 17:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24887 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Kojih 5 bh brandova vam prvo padne na pamet? Koji su onako objektivno najpoznatiji bh brandovi? Inače, taj pool brandova u BiH nije tako velik.
Sarajevski Kiseljak, Violeta, Livanjski i Vlašićki sir, Juicy u novije vrijeme Lasta keksovi, Pađeni mliječni prozvodi...
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 18:25 |
|
|
|
Žilavka
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 19:27 |
|
|
|
Srebrenica - najpoznatiji brand.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 19:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88173 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Kod Hrvata Sarajevski Kiseljak, Violeta, Livanjski sir, Juicy, kod Srba Vitaminka, Pađeni sir, kod muslimana Srebrenica, rahat lokum, Zlatna Džezva.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 20:09 |
|
|
|
Sarajevski kiseljak je parazitiranje na brendu Sarajeva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 20:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88173 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Karabaja je napisao/la: Sarajevski kiseljak je parazitiranje na brendu Sarajeva. Pa, može se zvati i samo Kiseljak. Što je super ime, jer se radi o kiseloj vodi. Ali eto. Ako ima srpsko Sarajevo, neka ima i hrvatsko Sarajevo.  Također naziv je dan kada je Sarajevo bilo pretežito srpski grad. Danas mu nitko ne bi dao taj naziv, jer su Bošnjaci manje ugledan narod od Srba i postoji veći sram ka toj asocijaciji.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 20:24 |
|
|
|
Scejedno, klasicno ustasko parazitiranje. Klasika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 20:27 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Sarajevski kiseljak je parazitiranje na brendu Sarajeva. Ja sam iz Zg-a i nisam ni znao iskreno da se to zove 'Sarajevski Kiseljak'. Svi to zovu samo Kiseljak i na boci ovo 'Sarajevski' piše nekim malim slovima. Tako da nikakvog parazitiranja nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 20:46 |
|
|
Ne znam... Jel se Vučko računa ??  Krem štangica, il je to iz Makedonije. Tops nekad, danas Jaffa keks, al mislim da je to isto iz Makedonije.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 21:00 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28274 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ima još nešto u BiH 100% naše. Banjalučki Trapist. Najpoznatiji tvrdi sir ex Yu.  Samo jedan čovjek zna tajnu proizvodnje tog sira, redovnik Tomislav Topić
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 21:05 |
|
|
Brane je napisao/la: Krem štangica, il je to iz Makedonije. Sorry! Krem blok je iz Takova, Srbija.  Brane je napisao/la: Tops nekad, danas Jaffa keks, al mislim da je to isto iz Makedonije. Za Tops sam pogodio, Velika Kladuša iz babinog Agro-komerca  
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 21:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kod Hrvata Sarajevski Kiseljak, Violeta, Livanjski sir, Juicy, kod Srba Vitaminka, Pađeni sir, kod muslimana Srebrenica, rahat lokum, Zlatna Džezva. Jedino od toga za što sam čuo i što vidim po supermarketima u Rijeci su sarajevski kiseljak, Juicy i Violeta. Čuo i jesam za livanjski sir al nit sam ga probao nit vidio.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 21:35 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44737 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Sumnjam da Livanjski sir nema u Konzumu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 21:50 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4309 Lokacija: Dridska Župa
|
Rika sv Vida je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kod Hrvata Sarajevski Kiseljak, Violeta, Livanjski sir, Juicy, kod Srba Vitaminka, Pađeni sir, kod muslimana Srebrenica, rahat lokum, Zlatna Džezva. Jedino od toga za što sam čuo i što vidim po supermarketima u Rijeci su sarajevski kiseljak, Juicy i Violeta. Čuo i jesam za livanjski sir al nit sam ga probao nit vidio. Ozbiljno nisi nimad proba livanjski sir? Ima ga u svim ducanima, i stalno bude na akciji pa na televiziji trešti livanjski sir delicato....
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 21:52 |
|
|
|
Nisam nikad. Ja jedem proleterski sir Gaudu. Nekad Ementaler. A u rijetkim situacijama se počastim paškim sirom. Obratit ću pozornost sljedeći put i kupit.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 21:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44737 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Dodao bi i Travnički sir kao neki recimo brend što se tiče sira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:02 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Jedino od toga za što sam čuo i što vidim po supermarketima u Rijeci su sarajevski kiseljak, Juicy i Violeta. Čuo i jesam za livanjski sir al nit sam ga probao nit vidio.
Ozbiljno nisi nimad proba livanjski sir? Ima ga u svim ducanima, i stalno bude na akciji pa na televiziji trešti livanjski sir delicato.... Najbolja kombinacija za marendu: drniški pršut, livanjski sir i domaće maslinovo ulje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:08 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ima još nešto u BiH 100% naše. Banjalučki Trapist. Najpoznatiji tvrdi sir ex Yu.  Samo jedan čovjek zna tajnu proizvodnje tog sira, redovnik Tomislav Topić Imaš recept na internetu. To je francuski sir, donešen kod katolika u Banja Luku prije 100 godina, preko tog francuskog reda koji je djelovao u Banja Luci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:09 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kod Hrvata Sarajevski Kiseljak, Violeta, Livanjski sir, Juicy, kod Srba Vitaminka, Pađeni sir, kod muslimana Srebrenica, rahat lokum, Zlatna Džezva. Jedino od toga za što sam čuo i što vidim po supermarketima u Rijeci su sarajevski kiseljak, Juicy i Violeta. Čuo i jesam za livanjski sir al nit sam ga probao nit vidio. Livanjskog sira ima u Dalmaciji u trgovinama i restoranima. Manje nego paški, ali nekad zna biti uz paški.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Jedino od toga za što sam čuo i što vidim po supermarketima u Rijeci su sarajevski kiseljak, Juicy i Violeta. Čuo i jesam za livanjski sir al nit sam ga probao nit vidio.
Livanjskog sira ima u Dalmaciji u trgovinama i restoranima. Manje nego paški, ali nekad zna biti uz paški. Imaš Livanjski svuda i po Zagrebu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:14 |
|
|
|
Vjerojatno je red tada recept držao u tajnost. Imaš sada i livanjski trapist.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:18 |
|
|
Na svome vrhuncu, trapistički red je imao 219 redovnika (većinom stranaca koji su naučili hrvatski) u samostanu u Banja Luci i bio je najveći na svijetu. Citat: At the beginning of the 20th century, with 219 monks, the Abbey was the largest Trappist abbey in the world; today it is the smallest, with only two monks Tada su pokrenuli sir, banjalučku pivovaru, osvijetlili grad itd. Sada ovo zvuči nadrealno kao podatak da su grčki Solun i poljski Vilnijus prije 100 godina imali židovsku većinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:24 |
|
|
|
Morao je biti neki razlog tolikog broja redovnika, vjerojatno ekonomski, možda su trebali toliko ljudi za proizvodnju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:25 |
|
|
daramo je napisao/la: Morao je biti neki razlog tolikog broja redovnika, vjerojatno ekonomski, možda su trebali toliko ljudi za proizvodnju. Ah, kao da ti za samostan trebaju tržišni ili ekonomski razlozi. To je njima bila zabava, kao podizanje kolonija i misije po Africi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Najbolji i najpoznatiji BH brandovi Postano: 30 srp 2025, 22:27 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4309 Lokacija: Dridska Župa
|
Robbie MO je napisao/la: daramo je napisao/la: Morao je biti neki razlog tolikog broja redovnika, vjerojatno ekonomski, možda su trebali toliko ljudi za proizvodnju. Ah, kao da ti za samostan trebaju tržišni ili ekonomski razlozi. To je njima bila zabava, kao kolonijalizam i misije po Africi. Nije samo zabava, oni su najvecim dijelom od tih svojih zanata se i financirali. To im je cijeli štih bio radničkim redovima. Atos je nešto drugo to su ,,pustinjaci''.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|