HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 srp 2025, 04:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Cardinal tipped to be the next Pope warns of an 'Islamic conquest of Europe' and says 'many Muslims
PostPostano: 13 ruj 2016, 20:49 

Citat:
Cardinal tipped to be the next Pope warns of an 'Islamic conquest of Europe' and says 'many Muslims want that'

Christoph Schönborn is the Roman Catholic Cardinal of Vienna in Austria
The controversial remarks may damage his chances of becoming Pontiff
By CHRIS SUMMERS FOR MAILONLINE
PUBLISHED: 15:05 GMT, 13 September 2016 | UPDATED: 15:07 GMT, 13 September 2016

An Austrian cardinal who is one of the favourites to become the next Pope has warned that Europe faces its biggest threat from Islam since the 17th century.
In an astonishing speech the Roman Catholic Cardinal of Vienna, Christoph Schönborn, warned that many Muslims wanted to eradicate Christianity and conquer Europe.
He was speaking at the Holy Name of Mary festival on Sunday which dates back to 1683 when it was first held in gratitude for the victory of the Austrian Habsburg Empire over the Ottoman Turks.

The Local newspaper said the cardinal said: 'Will there be an Islamic conquest of Europe? Many Muslims want that and say: Europe is at the end.'
He asked God to have mercy on Europe and said the continent was 'in danger of forfeiting our Christian heritage'.
In a comment which is bound to be seen as an endorsement of the far-right Austrian Freedom Party Cardinal Schönborn said people were seeing their loss 'not only economically, but above all, in human and religious matters'.

The cardinal is seen as a future Pope who, at the relatively age of 60, has time on his side.
The Argentinian-born Pope Francis was only chosen in 2013 but he will be 80 later this year and may one day decide to follow his predecessor, Pope Benedict, who resigned the post due to ill health, aged 86.

Muslims still make up only 10 percent of the population in Vienna.
Europe has been threatened militarily by Islamic foes twice before.
In the eighth century the Muslim Moors invaded and conquered most of Spain and parts of southern Italy and were only stopped by defeat at the Battle of Tours in France. They were later turfed out of Iberia by the armies of El Cid.

But in September 1683 an army of 100,000 soldiers from the Ottoman Empire arrived at the gates of Vienna, having already conquered the Balkans and Hungary.
The Austrians, supported by the Polish-Lithuanian Commonwealth and the Holy Roman Empire, defeated the Ottomans and turned the tide of their advance.
The Austrian Freedom Party held its own event to mark the battle, which involved speeches by Vienna's Vice-Mayor Johann Gudenus and Freedom Party leader Heinz-Christian Strache, as well as historian Dr Lothar Hobelt.

Relations between Austria and Turkey have cooled recently with Austrian Foreign Minister Sebastian Kurz reacting to the coup and the mass purge which followed it by saying he wanted to stop any moves to bring Turkey closer to joining the European Union.
Turkey recalled its ambassador to Austria and accused the country of Islamophobia.

Vrh

Naslov: Re: Cardinal tipped to be the next Pope warns of an 'Islamic conquest of Europe' and says 'many Musl
PostPostano: 13 ruj 2016, 21:24 

Šenborn je bio Racingerov pitomac... Ako bude kao i on, i ako bude papa, bit će to dobro vrijeme.

Vrh

Naslov: Re: Cardinal tipped to be the next Pope warns of an 'Islamic conquest of Europe' and says 'many Musl
PostPostano: 13 ruj 2016, 21:46 

Nije me nikad ljutilo što su Pape diplomate pa odšute na neke probleme. Nije me čak ni ljutilo kad odšute veliku većinu problema. Ali ovaj Argentinac ide na neku stvar što se u vezi svega javlja, i svaki put pretjerano politički korektno.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2016, 22:02 

.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2016, 13:16 

Po ovome se čini kao ozbiljan i zreo kandidat...

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2016, 13:59 

Papa Franjo je Bogu hvala živ, dobrog je zdravlja, a to tko će biti njegov nasljednik, kada za to dođe vrijeme, odlučit će kardinalski zbor u konklavama.
Stoga, mislim da je neozbiljno špekulirati imenom ili imenima njegovog nasljednika, pa usudio bih se reći i neukusno, a još manje je ozbiljno razmišljati o tome koju bi politiku morao voditi naredni sveti otac. :kava

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2016, 14:09 

Schönborn je light verzija Franje, tako da mislim da nije pametno zazivati njegov izbor. Mlad je i pontifikat bi mu možda trajao i preko 20 godina, a vidimo što je Franjo napravio u samo tri.

Mislim, lik koji je u stanju hvaliti Conchitu Wurst kao primjer Božje raznolikosti ili koji je prije par godina oskvrnuo bečku katedralu disco misom ne zaslužuje biti seoski župnik, a kamoli papa. Osim toga, Austrija je kolijevka katoličkog liberalizma i disidentizma, a on se nije baš pretrgao da to riješi. Možda bi našim ljudima bio drag jer podržava Međugorje, do te mjere da je znao doći u službeni posjet zaobilazeći lokalnog biskupa i bez javljanja, ali meni osobno to nisu pozitivne stvari.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2016, 14:58 

ledolomac je napisao/la:
Schönborn je light verzija Franje, tako da mislim da nije pametno zazivati njegov izbor. Mlad je i pontifikat bi mu možda trajao i preko 20 godina, a vidimo što je Franjo napravio u samo tri.

Mislim, lik koji je u stanju hvaliti Conchitu Wurst kao primjer Božje raznolikosti ili koji je prije par godina oskvrnuo bečku katedralu disco misom ne zaslužuje biti seoski župnik, a kamoli papa. Osim toga, Austrija je kolijevka katoličkog liberalizma i disidentizma, a on se nije baš pretrgao da to riješi. Možda bi našim ljudima bio drag jer podržava Međugorje, do te mjere da je znao doći u službeni posjet zaobilazeći lokalnog biskupa i bez javljanja, ali meni osobno to nisu pozitivne stvari.

Jako smislen post s kojim se u potpunosti slažem, doduše, utoliko koliko je uopće smisleno razgovarati za živa (i zdrava) Pape o novom svetom ocu i njegovom nekakvom budućem pontifikatu... :kava

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2016, 17:44 

ledolomac je napisao/la:

Mislim, lik koji je u stanju hvaliti Conchitu Wurst kao primjer Božje raznolikosti ili koji je prije par godina oskvrnuo bečku katedralu disco misom ne zaslužuje biti seoski župnik, a kamoli papa.

Ovi detalji mi nisu bili poznati pa stoga povlačim prethodnu izjavu.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2016, 17:45 

Kardinal histericar-pretjerivac. Relax dude.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2016, 15:34 

Pessimus dux je napisao/la:
ledolomac je napisao/la:

Mislim, lik koji je u stanju hvaliti Conchitu Wurst kao primjer Božje raznolikosti ili koji je prije par godina oskvrnuo bečku katedralu disco misom ne zaslužuje biti seoski župnik, a kamoli papa.

Ovi detalji mi nisu bili poznati pa stoga povlačim prethodnu izjavu.

Ma da, aktualni Papa je učinio ogromne stvari za KC otvorivši je svijetu, kako i dolikuje jednoj svjetskoj religiji, da cirkulira svijetom a ne samo u šturim zidinama i vjernicima nekad tajanstvenog Vatikana.
U ovom trenutku svjetskih raskrižja po svim pitanjima od globalnih katastrofa do svjetskih migracionih intencija Papa Franjo se pokazao kao najpogodnija osoba koja spaja staro sa novim, koja pomaže evoluiranju Crkve u modernim vremenima i apokaliptičnim prijetnjama koje su se nadvile nad čovječanstvom.
Stoga za svoje tri godine pontifikata u ovom smislu obogatio je Crkvu dajući joj još jednu širu dimenziju dubokog razumijevanja sve ljudske patnje u novim uvjetima vremena i globalnih događaja.

Unatoč tome što je morbidno za živa čojeka razmatrati njegove nasljednike, Papap Franjo jeu ovom trenutku definitivno najbolji izbor KC-a kojeg se je moglo napraviti.
Bog mu podario dug i zdrav život i pamet da Crkvu vodi kroz ova teška i turbulentna vremena.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2016, 15:41 

ledolomac je napisao/la:

Nije problem liberalizam per se, nego gleda li na katoličku crkvu kao uistinu univerzalnu globalističku instituciju ili je pak svjestan njene isprepletenosti s identitom Europe te da ima želju očuvanja istoga. Također, za Hrvate je činjenica da podržava Međugorje dovoljna.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2016, 15:44 

Tuta je napisao/la:
Šenborn je bio Racingerov pitomac... Ako bude kao i on, i ako bude papa, bit će to dobro vrijeme.

Ratzijev fan klub sve veći :zubati
Kad sam ja krenuo s tim bio sam promatran kao parija, danas se sve više ljudi slaže, Hercegovci pogotovo.
U Americi isto Franjo sve nepopularniji, Poljska, Mađarska...

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2016, 14:04 

volvoks je napisao/la:
Tuta je napisao/la:

Ratzijev fan klub sve veći :zubati
Kad sam ja krenuo s tim bio sam promatran kao parija, danas se sve više ljudi slaže, Hercegovci pogotovo.
U Americi isto Franjo sve nepopularniji, Poljska, Mađarska...

Pa ispadne tako ako se čita žuti tisak.
No posjeta Pape Franje Poljskoj najzornije demantira nekakvu navodno papamrzačku priću o poljacima ili Hrvatima iz BiH gdje je Papa ne tako davno nazočio Sarajevo.
Papa Franjo trenutno je jedna od planetarno najpopularnijih osoba, jer karakteristično je da jako malo ljudi zna ime češkog premijera ili poljskog predsjednika, da ne govorim o taljanskom premijeru ili švicarskom..., ali Papu Franju znaju svi i europljani i afrikanci i arapi i indijci i amerikanci i oni sa krajnjeg sjevera do juga obiju amerika.
I što je interesantno svi ga vole i štuju, barem večina čovječanstva , a na poseban način mi rimokatolici uvažavamo i volimo svog Papu. :pepam

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2016, 15:54 

De malo oladi.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2016, 14:43 

BBC je napisao/la:
De malo oladi.

Treba netko da mi puše u jaja da oladim, znaš li koga? :kava

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2016, 20:27 

Muslimani moraju osvojiti Evropu jer su im kršćani zajedno sa Arapima razvalili onakav Hilafet.
To bi bilo pravedno. Uspjeli su kolonizirati Islamski svijet i nacrtati im granice lenjirom, šta onda da očekuje jdna Francuska od Alžira?
Najsvetiji rat je bio u Galipoliu kad je razvaljena kršćanska invatija i zaštićen Islam u Europi ako bi opet bilo šta sa BIH zna se gdje su Bošnjaci išli za vrijeme prvog svjetskog rata i gdje se Islam branio a u nekim predajama gdje je Pejgamber a.s iz Medine bio u bitci na Galipoliju.
Ono što je za kršćane bitka kod Beča to je za muslimane Galipoli.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2016, 21:17 

Anadolija majka. Tko će vas liječiti, skupo.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2016, 13:16 

korrisnik je napisao/la:
Muslimani moraju osvojiti Evropu jer su im kršćani zajedno sa Arapima razvalili onakav Hilafet.
To bi bilo pravedno. Uspjeli su kolonizirati Islamski svijet i nacrtati im granice lenjirom, šta onda da očekuje jdna Francuska od Alžira?
Najsvetiji rat je bio u Galipoliu kad je razvaljena kršćanska invatija i zaštićen Islam u Europi ako bi opet bilo šta sa BIH zna se gdje su Bošnjaci išli za vrijeme prvog svjetskog rata i gdje se Islam branio a u nekim predajama gdje je Pejgamber a.s iz Medine bio u bitci na Galipoliju.

To jeste plan radikalnog i agresivnog islama da demografski i drugim sredstvima pokuša pokoriti Europu, ali taj plan je poodavno pročitana knjiga i upravo radi toga od toga nema ništa.
Doduše ne može se osporiti da islamski fundamentalistički terorizam nije načinio stanovite gubitke u nevinim civilima i to u nekoliko navrata, u i nekim gradovima i zemljama Europe, ali upravo to je bio pritisak dugmeta za alarm, koji je počeo buditi desnicu diljem Europe, počev od Britanije koja je radi pitanja sa arapima čak napustila EU, u sjevernim srednjeeuropskim državama su se granice potpuno zatvorile (zemlje "višegrada"), a u Francuskoj Belgiji, Holandiji i Švedskoj te ostalim nordijskim zemljama desnica je toliko ojačala da svi planovi tadikalnih islamista i njihovih simpatizera više nego očigledno padaju u vodu. :kava

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2016, 22:31 

NEma naprezka kršćanstvu i islamu ako se ne vrate "Srednjem vijeku" tj Carstvu državicama koje su spojene religijom, ateizam će ih gristi.
Moje mišljenje stoji, šta je Francuz bolji od Alžirca, ili što je život nekog Amerikanca vrijedniji od Iračanina.
Zar mislite da muslimani nisu ogorčeni time, Bošnjaci su nebitni u ovoj priči govorim o Azijskim muslimanima.
Naravno da se osvećuju da li ih krivim pa ne.

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2016, 22:35 

vezista je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

To jeste plan radikalnog i agresivnog islama da demografski i drugim sredstvima pokuša pokoriti Europu, ali taj plan je poodavno pročitana knjiga i upravo radi toga od toga nema ništa.
Doduše ne može se osporiti da islamski fundamentalistički terorizam nije načinio stanovite gubitke u nevinim civilima i to u nekoliko navrata, u i nekim gradovima i zemljama Europe, ali upravo to je bio pritisak dugmeta za alarm, koji je počeo buditi desnicu diljem Europe, počev od Britanije koja je radi pitanja sa arapima čak napustila EU, u sjevernim srednjeeuropskim državama su se granice potpuno zatvorile (zemlje "višegrada"), a u Francuskoj Belgiji, Holandiji i Švedskoj te ostalim nordijskim zemljama desnica je toliko ojačala da svi planovi tadikalnih islamista i njihovih simpatizera više nego očigledno padaju u vodu. :kava

U kojem god poblegedu ISlam pobjeđuje, ako bi kršćanski radikali i šta pokušali odmah bi se proglasilo "Deus vult" Ili križarski rat, misliš da muslimani se boje nekog sukob pa naravno da ne to i iščekuju, jer im je misionarenje sa nekakvim humanitarnim popovima po Africi i dosadilo.
Igraju se karte koje nisu otvorene.
Za 50 godina bi mogao biti ogroman rat između kršćanskog i islamskog svijeta ko tu gubi pa ako se gleda po eshatologiji ni jedna religija ne gubi jer "Smak svijeta dolazi kad se poveća broj nevjernika", nešto mora Boga naljutiti, ili ako muslimani pobijede nekim čudom, kršćani će pozivati "Isusa" da sravna zemlju i dati razlog eto zato što je antikrist zavladao, ako kršćani pobijede muslimani će to pravdati svojim knjigama i reći da je to razlog Smak svijeta.
TO ti je no true scotsman jer se radi o religiji.

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2016, 15:08 

korrisnik je napisao/la:
vezista je napisao/la:

U kojem god poblegedu ISlam pobjeđuje, ako bi kršćanski radikali i šta pokušali odmah bi se proglasilo "Deus vult" Ili križarski rat, misliš da muslimani se boje nekog sukob pa naravno da ne to i iščekuju, jer im je misionarenje sa nekakvim humanitarnim popovima po Africi i dosadilo.
Igraju se karte koje nisu otvorene.
Za 50 godina bi mogao biti ogroman rat između kršćanskog i islamskog svijeta ko tu gubi pa ako se gleda po eshatologiji ni jedna religija ne gubi jer "Smak svijeta dolazi kad se poveća broj nevjernika", nešto mora Boga naljutiti, ili ako muslimani pobijede nekim čudom, kršćani će pozivati "Isusa" da sravna zemlju i dati razlog eto zato što je antikrist zavladao, ako kršćani pobijede muslimani će to pravdati svojim knjigama i reći da je to razlog Smak svijeta.
TO ti je no true scotsman jer se radi o religiji.

Naravno,jer tvoja te religija te uči pobjedama i osvajanjima, a mene moja ljubavi i toleranciji.
Pročitaj što o izbjeglicama piše sveti otac Papa, dakle, mi rimokatolici nismo protiv islama, dapače, prihvatamo muslimane koji su u potrebi koji bježe od ratnog stradanja i koji traže utočište.
Onim muslimanima koji misle širiti svoj radikalizam, terorizirati "nevjernike" i činiti ubojstva, neće presuditi katolici, nego sami sebe će deplasirati, sami će sebi nepravdu nanijeti i bit će protjerani i progonjeni kao zvijeri.
Rat neće voditi Isus niti vojske koje će ubijati ljude, njegove vojske će doći s neba, to nisu ovozemaljske vojske, a to će doći u Zadnje vrijeme.
Nema rata religija, to Bog ne prihvata, jer svi smo mi Abrahamova djeca i muslimani i kršćani, rat se vodi protiv terorizma, ma čiji on bio i to ne treba brkati jedno s drugim. :kava

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2016, 17:30 

Prihvatate vi muslimane izbjeglice, kao što i muslimani daju kršćnaima nekad sadake.
A zašto pa zbog misionarstva, moraš priznati da ima i toga.
Ja ću se prema tebi lijepo ponašati prati ti noge u leđenu a ti ćeš kasniej preći na kršćanstvo.
To papa radi.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2016, 14:37 

korrisnik je napisao/la:
Prihvatate vi muslimane izbjeglice, kao što i muslimani daju kršćnaima nekad sadake.
A zašto pa zbog misionarstva, moraš priznati da ima i toga.
Ja ću se prema tebi lijepo ponašati prati ti noge u leđenu a ti ćeš kasniej preći na kršćanstvo.
To papa radi.

Muslimani ubijaju kršćane na bliskom istoku, uporedi koliko je crkvi izgrađeno u islamskom svijetu, a koliko je đamija izgrađeno u zapadnom svijetu.
Kao što neki kršćani prelaze na islam, tako i neki muslimani prelaze na kršćanstvo, to je tako i tučinjenicu valja prihvatiti.
Osobno podržavam Papin stav da ljude u potrebi koji su u bijegu od pogibelji rata u svojim zemljama, ali samo njih, sa imenom i prezimenom treba zbrinuti i ukazati im naše kršćansko milosrđe, a po okončanju ratnih sukoba vratiti ih u njihove voljene domovine za kojim pate i tuguju. :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: