HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 srp 2025, 08:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Sotonizam i tama iza (samo)ubojstva mladih djevojaka u Varaždinu?
PostPostano: 14 svi 2010, 10:56 

Ima li u ovome tračak istine ili su pogrešno interpretirali emo scenu? Je li istina ovo o Varaždinu i Rijeci kao najjačim uporištima tih "sotonista", i je li se radi o nečemu ozbiljnom ili nekim "goth"/death metal isprdcima koji nešto glume,uz wicca wannabe vještice?

Citat:
Obdukcija tijela dviju varaždinskih maturantica danas je potvrdila da je smrt nastala uslijed utapanja, te da se u oba slučaja radi najvjerojatnije o samoubojstvu. Zanimljivo je da tragovi koje je jedna od djevojaka ostavila na internetu, dakle na facebooku i na blogu, upućuju na zaključak da se vjerojatno radi o još jednom slučaju povezanom sa sotonizmom, odnosno s "Lovcima na ljudske duše" ; kako ih najčešće naziva varaždinski psihoterapeut Nebojša Buđanovac, koji se u zadnjih dvadesetak godina specijalizirao upravo za borbu protiv sotonizma i sotonista.

Na naslovnici bloga Tajane K., koja se na blogu predstavlja kao "toxyca", dominira, naime, vrlo mračna fotografija groblja, s vrištućim natpisima "Umirući glasovi", te "Budućnost je upravo počela na mračnoj strani sunca". Naslov posljednjeg Tajaninog posta, napisanog 4. ožujka ove godine, doslovce glasi: "Tužna sam!".

Cilj sotonista je navesti nekoga na samoubojstvo

- Vrlo je indikativno da su se u isto vrijeme ubile dvije djevojke, jer se samoubojstva najčešće čine nasamo. Činjenica je također da su djevojke pripadale mračnjačkoj "emo" subkulturi, što naravno samo po sebi ne mora biti ništa loše, ali je vrlo moguće da su ih "Lovci na ljudske duše" pronašli na internetu, prepoznali njihovu ranjivost, ili depresivnost, te manipulativnim porukama i tehnikama sistematski naveli na samoubojstvo. Pripadnicima sotonističkih sekti, kojih je na područja Varaždina i okolice vrlo mnogo, krajnji je cilj navesti nekoga na samoubojstvo. To je, naime, vrhunac njihovog djelovanja i kruna njihovog mračnog svjetonazora – ističe Nebojša Buđanovac, varaždinski psihoterapeut koji se mnogo puta susretao s osobama opsjednutim sotonizmom, te koji je s mnogima od njih mjesecima radio psihoterapiju, pokušavajući ih izvući iz pakla sotonizma, pokušavajući ih odgovoriti od samoubojstva, pa čak i fizički ih spašavajući od pripadnika sekte, koji onima koji jednom uđu u tu mračnu hijerarhijski ustrojenu organizaciju više ne dozvoljavaju da iz nje izađu.

Visak skočio i stajao uspravno!

- Svašta sam vidio. Jedanput je jedna mlada osoba bila toliko obuzeta, da smo u pomoć pozvali i bioenergičara. Kada je stavio visak iznad glave te osobe, visak je doslovce skočio u zrak i tako ostao stajati. Premda sam se godinama bavio takvim pojavama ipremda sam svašta vidio, moram priznati da sam se tada naježio i stresao od nelagode – ističe Buđanovac, s kojim smo nedavno obišli i najveće okupljalište varaždinskih sotonista, napušteni Arboretum Opeka pokraj Varaždina. Brojni obrnuti pentagrami i sablasno prizivanje smrti u porukama ispisanim na zidovima tog starog zdanja potvrdili su nam da se sotonisti tu još uvijek okupljaju, ili su sve donedavno taj stari dvorac koristili kao svoje utočište.

- Nakon što se prije par godina nekoliko mladih u okolici Varaždina pokušalo ubiti, krenuli smo u akciju otkrivanja sotonista. Čuli smo da se sastaju u Arboretumu, došli smo jednu noć, pritajili se u žbunju i čekali hoće li se pojaviti. Došlo ih je petnaestak, upalili su svijeće i tu su, uz svoje mračne rituale, održali crnu misu. Tada sam se, sa svojim suradnicima, uvjerio da doista postoje, te da su vrlo aktivni. Kasnije smo nekoliko dječaka i djevojčica doslovce čupali iz ruku te mračne skupine, koja im nije dozvoljavala da se povuku iz sekte – prisjeća se dramatičnih događaja Buđanovac, koji i danas svakodnevno na internetu prati nekoliko sotonističkih skupina i njihove pokušaje da vrbuju nove članove. Na osnovu toga, tvrdi da su najveća sjedišta sotonista u Hrvatskoj upravo grad Varaždin, te Rijeka u kojoj, prema njegovim riječima, djeluje jedna vrlo opasna i snažna sotonistička organizacija koju ne želimo reklamirati pa joj nećemo spominjati ni ime.

Da je netko ozbiljno shvatio upozorenja, mogle su biti spašene

- Bojim se da ćemo i u slučaju samoubojstava varaždinskih maturantica imati dosta posla. Prema onome što sam saznao, vrlo je vjerojatno da su sotonisti i ovdje umiješali svoje prste. Dobro je da i vi pišete o tome, jer je važno da javnost dozna da sotonizam nije obična fama, da to nije izmišljotina, već da je to u Hrvatskoj i u svijetu vrlo prisutna pojava, zbog koje život nerijetko gube mnogi adolescenti. Važno je na to stalno upozoravati kako bi nastavnici i roditelji na vrijeme mogli prepoznati znakove koje dijete šalje, znakove koji upućuju na to da bi se nešto strašno moglo dogoditi. Da je netko ozbiljno shvatio poruke s facebooka i s bloga djevojke koja se utopila, vjerojatno bi nešto poduzeo i spriječio njeno samoubojstvo – napominje Buđanovac, koji već godinama uzalud pokušava natjerati zakonodavce da gone i kažnjavaju sotoniste, jer oni, baš poput pedofila, na internetu vrbuju svoje žrtve, a kasnije ih pokušavaju navesti na samoubojstvo. Jer za razliku od Hrvatske, u Americi, Francuskoj i mnogim drugim zemljama postoje posebne policijske jedinice specijalizirane na otkrivanju štetnog djelovanja sekti.

Aleksandar Miles oca i sestru naveo na samoubojstvo

- Mladi za vrijeme adolescencije često potpadaju pod razne utjecaje koji su povezani ne samo s glazbom, modom i drugim stvarima koje povezujemo s mladenaštvom, nego i s formiranjem životnog svjetonazora. Oni malo senzibilniji u potrazi za duhovnošću dolaze u kontakt s najrazličitijim religijama, duhovnim učenjima i pristupima životu. Jedno od najmračnijih i najnegativnijih učenja je svakako sotonizam. To je sustav vjerovanja suprotstavljen svim religijama i školama koje zastupaju univerzalne Božje zakone. Sam naziv "sotonizam" u stvari objedinjava više različitih struja – crnu gnostičku crkvu, crnu tantričku jogu, crnu antropozofiju i mnoge druge oblike učenja – kojima je zajedničko obilježje prijezir prema ovom svijetu, njegovim univerzalnim i moralnim zakonima, te prema onome što čovječanstvo štuje kao Boga. To su filozofije koje uče da je ovaj svijet stvoren kao klopka za ljudska bića čija je svrha da selekcionira one koji su dovoljno "pronicljivi" da otkriju tu "prevaru", te koji su u stanju izaći iz okvira tog svijeta prekršivši sve univerzalne ili Božje zakone i spoznati da je čovjek zapravo gospodar svemira – pojašnjava Buđanovac, koji je istražujući sotonizam prije dvadesetak i više godina u zatvoru u Lepoglavi razgovarao i s jednim od prvih pripadnika te sekte u Hrvatskoj, pokojnim Aleksandrom Milesom, čovjekom poznatim po tome da je opljačkao staru Nacionalnu i sveučilišnu biblioteku, te po tome da je specijalnim manipulativnim metodama svog oca i svoju sestru naveo na samoubojstvo.

Sekta "Crna ruža" još uvijek postoji

Buđanovac također napominje da je legendarna "Crna ruža" doista opasna sotonistička sekta koja još uvijek djeluje u Hrvatskoj, a koja se osamdesetih godina prošlog stoljeća prouzročila nekoliko samoubojstava mladih ljudi.

- Mnogi misle da je "Crna ruža" izmišljotinja i urbana legenda, ali postoje mnogi dokazi da je to vrlo rasprostranjena sotonistička sekta, odgovorna za bar nekoliko samoubojstava u Zagrebu i okolici – zaključuje Nebojša Buđanovac, prvi hrvatski "ghostbuster"

Inače, u varaždinskoj Srednjoj strukovnoj školi, koju su Tajana i Maja pohađale, i učenici i profesori još su u velikom šoku. Ravnatelj Dražen Košćak, koji još ne želi povjerovati da su djevojke svjesno i namjerno otišle u smrt, rekao nam je da mnogi profesori još ne mogu održavati nastavu u njihovom razredu, jer su one, prema njegovim riječima, bile vrlo drage djevojke i dobre učenice, pa je svima teško suočiti se s činjenicom da ih više nema.

Vrh

Naslov: Re: Sotonizam i tama iza (samo)ubojstva mladih djevojaka u Varaždinu?
PostPostano: 14 svi 2010, 11:33 

e dok vi pametujete ja sam se hvatao posla.
tamo neke 2001 pred uskrs u zagrebu u močvari gostovao neki sotonistički band kojemu ne znam ime ali znam da mu je jedna od najpoznatijih pjesama se zove "Fuck me jesus".

ne bi ja lijen, na most mladosti, uzeo rođaka sa sobom i neku odlomljenu granu.....i pokvario večer nekim posjetiocima na najjače.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 00:13 

Cinjenica je da si lako i brzo oprzis ruke ako se igras vatrom - isto tako mladi i ne-vise-tako-mladi ljubitelji okultistickih igrarija se cesto dovedu u stanje gdje im je potrebna pomoc egzorcista.

Zli duhovi, naime, rado dolaze kad ih netko pozove. Nije tu ni potrebno doslovce vjerovati u ucenja Crkve o dobrim i zlim duhovima - potrebno je samo spetljati se s zadnjim putem okultistickih vjezbi.

Urbani Hrvati prate ocito svako novovjekovno smece - zasto ne i izraziti sotonizam.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 09:05 

caporegime je napisao/la:
e dok vi pametujete ja sam se hvatao posla.
tamo neke 2001 pred uskrs u zagrebu u močvari gostovao neki sotonistički band kojemu ne znam ime ali znam da mu je jedna od najpoznatijih pjesama se zove "Fuck me jesus".

ne bi ja lijen, na most mladosti, uzeo rođaka sa sobom i neku odlomljenu granu.....i pokvario večer nekim posjetiocima na najjače.

Uuuuuuuu još jedan internet warrior.
Nema većeg primitivizma od ovog tvojeg gore napisanog.
Ajd ti samo dojdi pred čwaru, uzmi rođu i granu pa bumo videli kak bus prošo.
Sam nemoj onda mami plakat "tukli me sotonisti"

On topic.
Ne znam kaj točno bilo sa tim klinkama jer postoji 101 teorija.
Zadnja je da su emači. E ja osobno znam par emača (sve bebe do 20. 21. godinu onda odrastu). Nemaju smisla za obleku, seru o depresiji i stalno žicaju za cugu, a para imaju.
Od njih se niko ne bi ubio al moraju izmišljavat teze kak ih niko ne razumije, tipične dječje fore koje su svi prolazili.
Stvar je u tome da ja krivim familiju. Di su roditelji od te djece, jesu oni opće razgovarali.
Ak imaš normalan odgoj i ondose u familiji moš i black slušat i bit kulturan.
Ovo sa "sotonizmom" je preseravanje, tog kod nas nema. To je šminka koja se pojavljuje uz metal i rock da se proda nekaj više albuma, uglavnom marketing.
Vrlo vjerojatno je da su djevojke bili psihički nestabilne i da su trebale pomoć, a obitelj i okolina to nisu skužili na vrijeme, pa ajmo sad krivit obleku, glazbu, sotoniste etc.
Ak nemreš sam riješit idi psihijatru, pa nije sramota ak ti je djete u pitanju, učiniš sve.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2010, 09:12 

Rodenstein je napisao/la:
Cinjenica je da si lako i brzo oprzis ruke ako se igras vatrom - isto tako mladi i ne-vise-tako-mladi ljubitelji okultistickih igrarija se cesto dovedu u stanje gdje im je potrebna pomoc egzorcista.

Zli duhovi, naime, rado dolaze kad ih netko pozove. Nije tu ni potrebno doslovce vjerovati u ucenja Crkve o dobrim i zlim duhovima - potrebno je samo spetljati se s zadnjim putem okultistickih vjezbi.

Urbani Hrvati prate ocito svako novovjekovno smece - zasto ne i izraziti sotonizam.

Jel za cure optužen baš neki kult??
To bi već i moglo ak ih je neki pojedinac nagovaro na to.
One mlade i naivne, u kultu neka jaka ličnost koja ti ispere mozak i bye bye.
No moje mišljenj je ipak da sve ovisi o pojedincu dopustit da ti trenutak depresije pomrači um meni nije normalno.
Svi smo imalo osobnih sranja u životu i teških trenutaka pa se nitko nije išo ubit.
Inače sotonizam je u zap. Europi pomodna glupost prkosa prema svemu i svačemu bez imalo razumjevanja kršćanstva i sotonizma i onda ni sami ne znaju protiv čega se to bune.
Uglavnom prestane nakon puberteta i svodi se na furanje majce black metal bendova.
Problem je ako se upetlja neki luđak s kultom u to, onda je opasno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: