|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
saraj_bosna
|
Naslov: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 06:22 |
|
|
Jel imate iskustva s njima? odmah nakon rata ih bilo dosta u BIH sad vec ne,uglavnom vidim bave se studentima,,preko besplatnih casova engleskog pokusavaju siriti "rijec Isusovu"  gledam im sajt,navodno najvise uspjeha imaju medju Hrvatima...0,10% hrvata preslo na protestansku vjeru(jes im i brojka impresivna  )
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 09:48 |
|
|
Čudan soj, ako ne pretpostaviš da iza njih stoji CIA. Postoje oni odavno, kojekakvi episkopalci, adventisti, JS... a svima kao da je cilj da pojedince izdvoje iz većinskog naroda... Srbi recimo imaju istoriju Nazarena čini mi se koji su se masovno iseljavali u Ameriku... neka nova vrsta danka u krvi majku mu... Evo i neki tekst, mrzi me da čitam :) http://www.socioloskipregled.org.rs/Tek ... orovic.pdf
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 11:08 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27108 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
saraj_bosna je napisao/la: Jel imate iskustva s njima? odmah nakon rata ih bilo dosta u BIH sad vec ne,uglavnom vidim bave se studentima,,preko besplatnih casova engleskog pokusavaju siriti "rijec Isusovu"  Pa imam iskustva, prije desetak godina sam opalio svećenicu lokalne evanđelističke crkve. Citat: gledam im sajt,
Koji im je to site? Citat: 0,10% hrvata preslo na protestansku vjeru(jes im i brojka impresivna Da, impresivna brojka od 400 ljudi. Od kojih 399 ide kod njih jedino kad se dijeli hrana. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
budimo realni
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 16:02 |
|
Pridružen/a: 03 lis 2012, 11:19 Postovi: 475 Lokacija: između krajnosti
|
Metemma je napisao/la: a svima kao da je cilj da pojedince izdvoje iz većinskog naroda Kakvog naroda, Hrvat može biti budista, hindus ili šintoist, no on je i dalje Hrvat, nije postao Kinez, Indijac ili Japanac. Svako ima slobodnu volju da odluči što je ispravno i u što će vjerovati, tome nas uči Biblija.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 18:22 |
|
|
budimo realni je napisao/la: Metemma je napisao/la: a svima kao da je cilj da pojedince izdvoje iz većinskog naroda Kakvog naroda, Hrvat može biti budista, hindus ili šintoist, no on je i dalje Hrvat, nije postao Kinez, Indijac ili Japanac. Svako ima slobodnu volju da odluči što je ispravno i u što će vjerovati, tome nas uči Biblija. Iz mog iskustva, protestantske sekte u pravoslavnim zemljama prvo odvoje manjinu od većine, onda joj izgrade neki stav o diskriminaciji, kako se eto favorizuje Crkva koja ima 85% sledbenika i oni sa svojih 0,2% nisu ravnopravni, pa stvore antagonizam prema većini, a onda ih odvedu na školovanja u Engleske odakle se nikad ne vrate.
|
|
Vrh |
|
 |
budimo realni
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 19:23 |
|
Pridružen/a: 03 lis 2012, 11:19 Postovi: 475 Lokacija: između krajnosti
|
Metemma je napisao/la: , a onda ih odvedu na školovanja u Engleske odakle se nikad ne vrate. Super, daj mogu li ja kako upasti u tu ekipu, pa da me neko odvede u Englesku i da se nikad ne vratim u ovu usranu vukojebinu? Da takvih ima, pred njima bi bio veći red nego pred švedskom ambasadom devedesetih...
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 20:13 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Jesi li ti svjedok?
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 20:28 |
|
|
budimo realni je napisao/la: Metemma je napisao/la: , a onda ih odvedu na školovanja u Engleske odakle se nikad ne vrate. Super, daj mogu li ja kako upasti u tu ekipu, pa da me neko odvede u Englesku i da se nikad ne vratim u ovu usranu vukojebinu? Da takvih ima, pred njima bi bio veći red nego pred švedskom ambasadom devedesetih... Naravno da možeš, preporučujem ti adventiste jer su najbrojniji i najorganizovaniji. Naravno, i tu je gužva, ne možeš odmah upast pa otići, najbolje prolaziš ako si dijete uticajnog sveštenika, najgore ako si frišak konvertit. Naravno da ih ima, ne vidim šta ti je tu čudno.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 20:44 |
|
|
Metemma, slažem se da se odustajanjem od većinske religije izgubi dobar dio kolektivnog identiteta, ali uglavnom možeš ostati Srbin ili Hrvat, no većini njih je država na drugom mjestu...
U Rusiji je problem što su protestanti često agenti zapada, nešto kao Soroševci kod nas, mnogi od njih bi rado vidjeli Rusiju kao američku koloniju gdje bi oni bili glavni i riješili se zlih pravoslavaca koji ih "ugnjetavaju "
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 02 ožu 2013, 20:54 |
|
|
volvoks je napisao/la: Metemma, slažem se da se odustajanjem od većinske religije izgubi dobar dio kolektivnog identiteta, ali uglavnom možeš ostati Srbin ili Hrvat, no većini njih je država na drugom mjestu... Nije to stvar neke moje pravoslavne isključivosti, nemam ja ništa protiv da "dobar Srbin" može da bude i neko ko nije pravoslavac, bio on katolik, jevrejin, musliman, bilo šta... ali koliko sam ja imao iskustva s njima, posledica njihove konverzije ili same pripadnosti tim sektama (u nekim mjestima recimo imaš nekoliko generacija subotara unazad) jeste antagoniziranje s većinskom Crkvom i ostatkom svog naroda. Citat: U Rusiji je problem što su protestanti često agenti zapada, nešto kao Soroševci kod nas, mnogi od njih bi rado vidjeli Rusiju kao američku koloniju gdje bi oni bili glavni i riješili se zlih pravoslavaca koji ih "ugnjetavaju " Da li samo u Rusiji... imaš država u svijetu, ne baš uglednih naravno, koje dozvoljavaju jedino tradicionalne vjerske zajednice, Eritreja recimo :) Pametnije države bi to trebale riješiti na pametniji način, a ove naše izbušene su na milost i nemilost rovarenju... meni u SS subotari dolaze na vrata, doduše ne prečesto, a po Srbiji imaš Amerikance Mormone ili nešto slično koji hodaju okolo sa tablicama s imenima pisanim ćirilicom fonetski, uče srpski i iritantno ti se smješkaju i pozdravljaju te :)
|
|
Vrh |
|
 |
saraj_bosna
|
Naslov: Re: Protestantski misionari Postano: 03 ožu 2013, 04:31 |
|
|
Citat: Da li samo u Rusiji... imaš država u svijetu, ne baš uglednih naravno, koje dozvoljavaju jedino tradicionalne vjerske zajednice, Eritreja recimo :) Pametnije države bi to trebale riješiti na pametniji način, a ove naše izbušene su na milost i nemilost rovarenju... meni u SS subotari dolaze na vrata, doduše ne prečesto, a po Srbiji imaš Amerikance Mormone ili nešto slično koji hodaju okolo sa tablicama s imenima pisanim ćirilicom fonetski, uče srpski i iritantno ti se smješkaju i pozdravljaju te :)
Oni mogu uspjeti samo u africkim zemljama sto se tice clanstva,inace poznato je da kupuju ljude,bilo ih je koliko hoces u 90im po Sarajevu,vodili omladinu na more i sve to,ali nisu uspjeli nista. Katolicku crkvu posebno mrze,ako zelis da ih nerviras reci im da si religiozan katolik koji voli "sve katolicke svece " 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|