|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chichonina
|
|
Naslov: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 11 lip 2009, 06:23 |
|
|
Kod nas je domaca kuhinja pa i recepti nebudi vam potuzno,jucer je bila rastika
|
|
Vrh |
|
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 11 lip 2009, 12:00 |
|
|
Vegete imate?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 11 lip 2009, 14:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23887 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
chichonina je napisao/la: Kod nas je domaca kuhinja pa i recepti nebudi vam potuzno, jucer je bila rastika Raštika seže do Kanade i kanadskih obiteljskih domova. Moramo širiti svoju kulturu i identitet.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 12 lip 2009, 14:08 |
|
|
lider30 je napisao/la: chichonina je napisao/la: Kod nas je domaca kuhinja pa i recepti nebudi vam potuzno, jucer je bila rastika Raštika seže do Kanade i kanadskih obiteljskih domova. Moramo širiti svoju kulturu i identitet. Danas grah sa rebarca suha konacno znam zasto se obicno petkom kuha grah nije u pitanju post
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 12 lip 2009, 14:10 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
chichonina je napisao/la: Kod nas je domaca kuhinja pa i recepti nebudi vam potuzno,jucer je bila rastika Raštika
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 15 lip 2009, 10:06 |
|
|
chichonina je napisao/la: lider30 je napisao/la: Raštika seže do Kanade i kanadskih obiteljskih domova. Moramo širiti svoju kulturu i identitet. Danas grah sa rebarca suha konacno znam zasto se obicno petkom kuha grah nije u pitanju post Kod vas nije obicaj postit? Mislim svetac i to?
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 15 lip 2009, 10:24 |
|
|
mara je napisao/la: chichonina je napisao/la: Danas grah sa rebarca suha konacno znam zasto se obicno petkom kuha grah nije u pitanju post Kod vas nije obicaj postit? Mislim svetac i to? Nije post maznut par porcija graha, ili se ubiti punjenom lignjom i ribom, ono kao za petak... Žrtva ili post preko jela je mali apsurd,...zato marišem šta i kad stignem, a dobra djela i to na stranu.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 15 lip 2009, 10:35 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: mara je napisao/la: Kod vas nije obicaj postit? Mislim svetac i to? Nije post maznut par porcija graha, ili se ubiti punjenom lignjom i ribom, ono kao za petak... Žrtva ili post preko jela je mali apsurd,...zato marišem šta i kad stignem, a dobra djela i to na stranu. Grah sa suhim mesom naravno nije posna hrana, a ni ubijanje ribom ili drugim morskim delicijama po meni nije post i odricanje. Dal treba positi ili ne, svatko mora za sebe znati al o tome necemo ovdje. Btw uveci svetog Ante se uvijek postilo, zato sam pitala.
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Zrinski
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 16 lip 2009, 23:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 20:55 Postovi: 160 Lokacija: Herceg Bosna
|
Domaća hrana naravno. To i nije posebno teško pošto Kanada i nema neko jelo ili kuhinju specifičnu samo za Kanadu. Ja ne mogu da shvatim obitelji gdje nitko ne kuha. Kako li oni preživljavaju????
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 17 lip 2009, 20:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23887 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
chichonina je napisao/la: Danas grah sa rebarca suha konacno znam zasto se obicno petkom kuha grah nije u pitanju post Još mi reci da redoviti pravite lučenicu, izlivaču/izlivak, lijevak? Ili japrak i prasu/poriluk. A raštika je najbolja pod ulje.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 19 lip 2009, 03:56 |
|
|
Zrinski je napisao/la: Domaća hrana naravno. To i nije posebno teško pošto Kanada i nema neko jelo ili kuhinju specifičnu samo za Kanadu. Ja ne mogu da shvatim obitelji gdje nitko ne kuha. Kako li oni preživljavaju???? Ma kod nas se sve domace kuha i proizvodi kiselimo kupus,repu,susimo i dimimo meso,spremanje zimnice je zakon ..sad je sezona za branje jagoda i spremanje djemova
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Kuha li se Domaca hrana ili ste presli na stranu kuhinju??????? Postano: 19 lip 2009, 04:17 |
|
|
lider30 je napisao/la: chichonina je napisao/la: Danas grah sa rebarca suha konacno znam zasto se obicno petkom kuha grah nije u pitanju post Još mi reci da redoviti pravite lučenicu, izlivaču/izlivak, lijevak? Ili japrak i prasu/poriluk. A raštika je najbolja pod ulje. Sirnica,zeljanica i krumpirasica su umjetnicka djela mama razvuce tjesto preko dva stola "livaca" je kako mi zovemo tako je baka zove a mi nasljedili Rastika je postala dio naseg jelovnika preko dugogodisnjeg prijateljstva s Hercegovcima iz Sirokog Briga kad se skuha lonac s rastikom,porilukom,jecmom a moze se krumpir i blitva pridruziti pa komad dimljenog (kracica,rebra ili bilo sta drugo) to je gurmanska hrana
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|