|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: Interliber Postano: 12 stu 2023, 18:59 |
|
|
Jučer sam bio na Interliberu i kupio nešto knjiga, za sebe i prijatelje (da im dam za rođendane i sl.).
Opći dojam je posjećenosti, ali i loše organizacije i pretrpanosti. Po mom sudu, trebao bi biti dvostruko veći prostor jer se ljudi gužvaju, nepotrebno, i probijaju jedva jedan kraj drugoga. U tri je bio hale, no ja sam "pazario" u jednoj, u drugu nisam ni išao, a u trećoj nije ni bilo knjiga, nego neke video igrice- čuo sam od prijatelja. Također, WC u 3. je bio premiještan tako da se jadan jedva snašao kad ga je zašarafilo jer strjelice pokazuju na neko mjesto, a tamo nema više WC nego neke igrice i sl.
Balkanski javašluk, a uspred tipično- prodaja pečenja, brze hrane, klinci se okupljaju oko klope i ostalo.
Koliko je novih naslova ne znam, no i pitanje je kojih jer preteže beletristika- koja me ne znima- a napose neki mekoukoričeni nepoznati autori. Sigurno ima i "klasika", no nisam ih vidio.
Kupio sam dosta, no najviše od LZ koji imaj usmiješno niske cijene za svoje enciklopedije i leksikone, iznimno vrijedne, No prokleto su teški, pa sam trebao doći s nekim kolicima (mea culpa). Inače cijene variraju vrlo nesuvislo, i po kvaliteti i vrijdnosti djela, pa logike nema.
Šteta što nisam kupio- naravno, imao sam love, no ne bih to dao za zabavu- iznimno vrijedno djelo a to je prijevod Biblije Bartola Kašića iz 1633., a otisnuto je u Njemačkoj 2000. Ima karakteristične korice pa sam odmah prepoznao. Baš sam se bio nameračio, jer to je kompletan prvi prijevod na hrvatski, i to dubrovačkog tipa. No cijena je bila i uz popust oko 2200 kuna, a to je 290 eura.
To je ipak previše za pojedinca, pa im je bolje da rasprodaju knjižnicama i ustanovama.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 19:07 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Šteta što nisam kupio- naravno, imao sam love, no ne bih to dao za zabavu- iznimno vrijedno djelo a to je prijevod Biblije Bartola Kašića iz 1633., a otisnuto je u Njemačkoj 2000. Ima karakteristične korice pa sam odmah prepoznao. Baš sam se bio nameračio, jer to je kompletan prvi prijevod na hrvatski, i to dubrovačkog tipa. No cijena je bila i uz popust oko 2200 kuna, a to je 290 eura.
To je ipak previše za pojedinca, pa im je bolje da rasprodaju knjižnicama i ustanovama. Cijena skoro 400 eura! https://www.knjizara-dominovic.hr/hrvat ... oizvod-80/Btw, zadnji Interliber koji sam posjetio bio je 1987. mislim
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 19:14 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Šteta što nisam kupio- naravno, imao sam love, no ne bih to dao za zabavu- iznimno vrijedno djelo a to je prijevod Biblije Bartola Kašića iz 1633., a otisnuto je u Njemačkoj 2000. Ima karakteristične korice pa sam odmah prepoznao. Baš sam se bio nameračio, jer to je kompletan prvi prijevod na hrvatski, i to dubrovačkog tipa. No cijena je bila i uz popust oko 2200 kuna, a to je 290 eura.
To je ipak previše za pojedinca, pa im je bolje da rasprodaju knjižnicama i ustanovama. Cijena skoro 400 eura! https://www.knjizara-dominovic.hr/hrvat ... oizvod-80/Neki Talijan iz Trsta prodaje knjigu za 162€ sa dostavom do HR na abebooks, stanje rabljeno- vrlo dobro
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 19:30 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Šteta što nisam kupio- naravno, imao sam love, no ne bih to dao za zabavu- iznimno vrijedno djelo a to je prijevod Biblije Bartola Kašića iz 1633., a otisnuto je u Njemačkoj 2000. Ima karakteristične korice pa sam odmah prepoznao. Baš sam se bio nameračio, jer to je kompletan prvi prijevod na hrvatski, i to dubrovačkog tipa. No cijena je bila i uz popust oko 2200 kuna, a to je 290 eura.
To je ipak previše za pojedinca, pa im je bolje da rasprodaju knjižnicama i ustanovama. Cijena skoro 400 eura! https://www.knjizara-dominovic.hr/hrvat ... oizvod-80/Ovo su mi rekli za jednu knjigu, iako znam da su dvije. Odmah sam skužio po koricama, pa pitam žensku i nekog lika koja je knjiga- iako znam- oni vele, a ja- a cijena? Oni kažu da je kao što rekoh, a moguće je da je sve i 4000 kuna, no po sjećanju koliko znam, 2. knjiga nije prijevod nego bibliografija, iako bi kad se kupuje bio red da se kupe obje knjige. Točno, to je Dominović, i od njih sam kupio za manje od 30 eura "Rjječnik hrvatskoga jezika" u dvije debele knjige, to je pretisak vukovačkog rječnika Broza i Ivekovića iz 1901., da se malo smijem blesavim riječima koje su prepisali od Vuka. Inače sam kupio, za komičnih 13 eura, golemi sjajni Leksikon Marina Držića od LZ- 13 eura za ove knjižurine: https://www.lzmk.hr/knjizara/product/view/10/51Imaju odlična "Moderna vremena" Paula Johnsona za 18 eura, pa sam to kupio za poklon drugima: https://www.superknjizara.hr/hr/moderna ... ul-johnsonBilo je dosta drugih naslova od 20-25 eura od prije, no nisam kupio jer su mi ipak preskupa iako bih ih volio imati više za poklon (uglavnom sam pročitao). Neka fenomenalna povijest civilizacije bogato ilustrirana- kupio bih, jedva je 16 eura, no golema je, a nisam ju mogao tegliti. Inače naklada Pavičić prodaje i dalje, imaju dobre stvari, no ipak su ima cijene prevelike, npr. "Fukaru" od Aralice i dalje daju za skoro 30 eura, što je ipak nenormalno. Na početku, na ulazu me dočekalo majmunsko cerenje Mesića iz njegovih memoara. Nisam zapamtio cijenu, nije mi se dalo ni prelistavati, no uhvatio me smijeh na njegovu iscerenu njonju. Od pravih stvari, tu je Kašparova knjiga o Tuđmanu, no tko bi to kupio, to je za čitanje i posuđivanje iz knjižnice... https://www.vecernji.hr/vijesti/knjiga- ... bi-1721470
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 19:32 |
|
|
horus je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Neki Talijan iz Trsta prodaje knjigu za 162€ sa dostavom do HR na abebooks, stanje rabljeno- vrlo dobro Moguće, no svejedno je puno. Da je do 60-80 eura, ajde de ...
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 19:46 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 19:54 |
|
|
Usput, Bg sajam knjiga ima valjda duplo veći prostor i bolje izgleda, upravo civilizirano i gospodski:
Na stranu agitprop, dobro je uređeno i nema teške gužve. Ovdje na Zg velesajmu, to je sve guranje i probijanje kroz gomilu i djeluje- na stranu vrijednost knjiga- nekako bogečki i skučeno, a što bi se dalo itekako preurediti uz mozak i želju- novca ima.
No uzmemo li u obzir gradonačelnika debila, ovaj je sajam u usporedbi s beogradskim kao srbijanske auto ceste u usporedbi s hrvatskim...
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 20:42 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7337 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Jesu li si Plenković i Božinović kupili koji primjerak Kapitala ?
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 21:42 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10916 Lokacija: No Country for White Men
|
Bio sam i ja danas, posjetio obe dvorane, gužva je ogromna, nisam ništa kupio kad ih većinom imam u eformatu. Najbliže sam bio kupnji Kanta, Webera i Mladen Schwarza.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 22:13 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Bio sam i ja danas, posjetio obe dvorane, gužva je ogromna, nisam ništa kupio kad ih većinom imam u eformatu. Najbliže sam bio kupnji Kanta, Webera i Mladen Schwarza. Schwarz je bio kuler, s njim sam se dopisivao.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 22:38 |
|
|
Monkey business
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 12 stu 2023, 23:35 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Monkey business Koliko su debele ove knjige? Vrijede li za potpale?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 13 stu 2023, 01:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75248 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
kiler je napisao/la: Jesu li si Plenković i Božinović kupili koji primjerak Kapitala ? Edukativno gledano, nije loše imati knjigu koja je toliko utjecala na modernu politiku i ekonomiju. Pa taman i da su sustavi koji su ju primjenjivali, propali. Zar te bar ne interesira što je unutra.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 13 stu 2023, 01:42 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Monkey business Koliko su debele ove knjige? Vrijede li za potpale? https://www.vecernji.hr/vijesti/reakcij ... fu-1722065Prema najavama prvi dio memoara pod nazivom „Progon i nacionalno buđenje - borba za demokratsku Hrvatsku" na više od tisuću strana govori o njegovom političkom djelovanju od mladosti pa sve do kraja 1990. godine dok će u drugom dijelu, koji se najavljuje da će izaći početkom iduće godine, biti obrađeno razdoblje od 1991. godine do danas.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 13 stu 2023, 01:43 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: kiler je napisao/la: Jesu li si Plenković i Božinović kupili koji primjerak Kapitala ? Edukativno gledano, nije loše imati knjigu koja je toliko utjecala na modernu politiku i ekonomiju. Pa taman i da su sustavi koji su ju primjenjivali, propali. Zar te bar ne interesira što je unutra. Marxov "Kapital" nije preveden na hrvatski.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 13 stu 2023, 01:47 |
|
|
Usput, glede usporedbe Interlibera i Bg sajma knjiga:
* rekoh da je oavj drugi prostraniji i bolje organiziran, te da bi to trebalo napraviti i ovdje * srpsko izdavaštvo ima njuha, kao i u SFRJ, da prevede čitke i intrigantne vrijedne strane naslove * kod njih se puno čita njihova domaća beletristika, za što ovdje ne postoji interes za domaća piskarala- a što je ispravno * knjige u Srbiji su enormno jedtinije, na tom Bg sajmu pojeftinjenja su i 50-70%, a na Interliber ili ništa ili možda 20% * i bez pojeftinjenja, srpske knjige su, u paraleli s hrvatskima, bagatela i jeftinije 2-3 puta
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Interliber Postano: 13 stu 2023, 20:53 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10916 Lokacija: No Country for White Men
|
Bilo je i par srpskih izdavača.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|