|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: Prijatelj me zamolio za popis knjiga za obogaćenje kulture i širu vizuru Postano: 06 ruj 2024, 21:43 |
|
|
Za svoju kćer, koja je odrasla i ima već obitelj, no želi više znanja. Ja sam dao popis knjiga na hrvatskom, a rekoh da imam na engleskom u pdf-u više desetaka puta toga, no da to ne bi imalo smila, i ovo je previše pa neka u fazama probere.
1. Bertrand Russell: Mudrost zapada 2. Hawking-Penrose: Svemir u orahovoj ljusci (slikovnica) 3. Stefan Zweig: Graditelji svijeta 4. Stanislaw Lem: Summa technologiae (srpski) 5. Francis Wheen: Kako su prodavači magle zavladali svijetom 6. Courtois et al: Crna knjiga komunizma 7. Kissinger: Svjetski poredak 8. Eliade: Mistična rođenja 9. Kolakowski: Glavni tokovi marksizma, 3. dio 10.Egon Friedel: Kultura novoga vremena 11. John Horgan: Kraj znanosti 12. Richard Overy: Diktatori 13. Barzun: Od osvita do dekadencije 14. Miro Kačić: Hrvatski i srpski- krivotvorine i zablude 15. Ivica Radoš:Tuđman izbliza 16. Mate Kuvačić Ižepa: Genij i psiha 17. Brian Greene: Tkivo svemira (teže, samo dijelovi; isto Roger Penrose: Carev novi um) 18. Thomas Woods: Kako je katolička crkva izgradila zapadnu civilizaciju 20. Janson: Povijest umjetnosti zapadnog kruga 21. Milovan Baletić: Povratak Židova u zemlju Izraelovu 22. C.G. Jung: Čovjek i njegovi simboli 23. The Times: Atlas svjetske povijesti, 1986. 24. Slaven Letica: Mala povijest velike Srbije 25. Campbell: Moć mita 26. Paul Johnson: Moderna vremena 27. Hans Eysenck: Upotreba i zloupotreba psihologije 28. Riccardo Luccio: Od duše do uma: Kratka povijest psihologije 29. Dawkins: Sebični gen 30. Mate Kuvačić Ižepa: Thanatos- anđeo heroja 31. William James: Raznolikosti religioznog iskustva 32. Hans Kung: Kršćanstvo i svjetske religije 33. Bill Bryson: Kratka povijest gotovo svega 34. Edgar Morin: Čovjek i smrt 35. Mary Cruse: Ilustrirana povijest znanosti 36. Zdenko Radelić: Hrvatska u Jugoslaviji 1945.-1991. 37. Thatcher: Državničko umijeće
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Prijatelj me zamolio za popis knjiga za obogaćenje kulture i širu vizuru Postano: 07 ruj 2024, 21:08 |
|
|
Hillaire Belloc: Kako je nastala reformacija Hillaire Belloc: Velike hereze Hillaire Belloc: Stari i novi neprijatelji Katoličke crkve
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Prijatelj me zamolio za popis knjiga za obogaćenje kulture i širu vizuru Postano: 07 ruj 2024, 23:13 |
|
|
Preporučujem za početak Bibliju, a posebno iz nje Evanđelje koje bi trebalo pročitati i nekoliko puta. Nakon Biblije, mogu se sve druge knjige čitati s dovoljnim razumievanjem da se iz njih razluči što ima smisla a što nema.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|