|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 12:40 |
|
|
Ja sam u sprdnji slao svoja stihoklepanja mailom prijtljima kad sam se šegačio, odmah mi palo na pamet, da sam hajao pola posto to bi bila neka umetnost...
Razvod Johnnya Deppa
Depe Džoni
koj’ đava te goni?
Žena ti posta Amber flundra
I pošteno te oplundra.
Odsiječe ti onu stvar
I pretvori ti život u košmar.
Postade ti bezmudica
I na sudu te isprca.
No pokaza se ka’ avetinja
Pa puku ti ispade svetinja.
Presudi ti hrpu novca
Od droplje s koca i konopca
I ode ti pjevajući po svijetu svuda
No jošter tražiš svoja muda.
PESMA POSTRADALOG KRAJIŠNIKA
Savijam se u bolu i muci Svud se čuju moji jauci.
Krajina je pala zbog Slobine izdaje Narod se još pita: pa šta je?
Ustaška artilerija kreše a srpski narod kuka: šta beše?
Ljudi beže, pred ustaškom kamom se kupe Na traktorčetu posrasmo celo dupe.
Slobo crni, zatrlo ti se ime Pljunem ti se i na prezime
Saranili te u bašti ko kučence Ne isprati te ni tvoje detence
Nad nas se nadvilo genocidisanje Pa mi- begaj, ili urnisanje.
Oće ujke na ražanj da nas peku Al' mi pobegosmo srboseku.
Tuđmanu, vampiru zemlje ustaške Srbe trebiš ko usmrdele vaške
Proklet da je tvoj smešak ajkule Crko ti, ko Alija i njega bule
Hag je teo da ustašama sudi No opet naebasmo mi ko ludi
Naravoučenija za nas Srbe:
Ko se mača laća, Ostade i bez gaća Svet za nas ni uvce da bole Mi ostadosmo guzice gole
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 12:40 |
|
|
Samo se ti zajebaji Hrobi, ti si slijedeci.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 12:41 |
|
|
A Dzoni Dep je jedini covjek u historiji covjecanstva koji je pobijedio u svadji sa zenom.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 15:54 |
|
|
Što da se patim, evo vam Muse Ćazima Ćatića:
Herceg Bosni
Autor: Musa Ćazim Ćatić
Herceg-Bosno, majko moja mila, Sliko raja, slavo srca moga! Ponizno se moja klanja vila Pred podnožjem veličanstva Tvoga.
I u žaru beskrajne ljubavi Pjesmom svaki cjelivam Ti kraj; Tvome polju, kršu i dubravi Nuđajući topli zagrljaj.
O, Tvoje je ponosito stijenje: U njemu se živi krije plam. Ono naše sveto je znamenje, Ono naše ljubavi je hram!
Na njemu nam slavna prošlost sniva: Cilik puške i handžara zvek; Al' vilinsko još se kolo vije Uz narodne naše pjesme jek.
S Tvoje grude svaka mila travka Priča Tvoga veličanstva sjaj; Krvlju svojih junačkih sinova Ti si svaki natopila kraj.
Sveta mi je povjesnica Tvoja, K'o i Tvoga plavog neba krug; O, ljubim Te, domovino moja, Ljubim Tvoju livadu i lug!
Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
Više je "nacionalna" BosnI:
BOSNI
Ponosna je Bosna moj zavičaj mili, Tu je sunce žića granulo menika, Djedovi su moji za nju krvcu lili, Njojzi bit ću i ja čelenka i dika.
Povrh nje su vijenci prohujali burni, Mnogo nas je ljutih sapinjalo jada, Oblaci se i sad nad njom kupe tmurni, Ali Hrvat jošte bori se i nada.
O predrago ime! Hiljadu je ljeta, Što kraljevskim sjajem ponad Duvna sinu, Ali makar sudba zadesi nas kleta, Ti nam spase ponos, prava i starinu.
Dok svetinje ove Hrvat čuva svoje Nikada ga sila uništiti ne će — Čisto i presjajno — kao sunce što je — I njemu će sinut sunce stare sreće.
Moje mlado srce taj već časak sluti. Bez muke i znoja — znadem ne će doći. Zato treba radit i ne počinuti I kroz oštro trnje makar bilo proći.
Oj, premili rode! Tebe teško boli Što nevjeru s bijede ti pretrpje mnogu, Al ja baš te volim, što si bijedan toli I jer žićem cijelim tebi pomoć mogu.
Raditi ću za te i slobodu tvoju, U sreći ću tvojoj plaću tražit trudu, Uklanjat se ne ću ni muci ni znoju, Ma okupo njime tvoju svetu grudu.
Postojbino draga Mladena i Tvrtka! Hrvatstvo mi tvoje baštinstvo je sveto. Ah, neka je samrt i teška i gorka, Za spas tvoj i sreću — mog života eto!
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 15:59 |
|
|
Ovo je bilo više epsko ruglo na forum krstaricu i njihovo putinovanje:
Putin care ljuti, glumeć' isklesana mačo bildera, jašuć konja vrana, gol do pasa, mišić gradi nebil' zrenju puka skrio duše teškijeh rana, Štono zemlja mu silom bješe, nu spadne na qrve, rakete, hapsane- mješte gradiv' mir i slogu Dočim desni euro kukavelji zalud izdignuše kaveznika snatreć' o njem k'o o bogu Pa ostade mu jadnom divane davat Tucker begu hoteć' sv'jeta prepast' da se ratom hrusti Nu od toga malo ćejfa budne, izim njekijeh budalah skotu sličnih koj' svršavaju na krsti.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 17:51 |
|
|
Hrobi, za Lasicu i dudua mi nije iznenadjenje, ali da li je moguće da ti nemaš nikakav osećaj za metriku stiha? Vi Hrvati i nemate neke poete. Ovako to majstori rade! aleksije radicevic je napisao/la: ....... Evo zore, evo dana, evo Hrvata i muslimana. "Alahu egber" musliman vice, Hrvat: "Za dom spremni, Pogavnice"! Oni sto slobodu od naroda kradu, kazu "Smrt fasizmu, sloboda narodu"! Ali rasterace lako tu smesnu druzinu, Junaci sto su "Za Kralja i Otadzbinu"! Aleksije RadicevicSpavate li mirno, lasico i dudu. Ni vi ne mozete bolje.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Blacklist
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 19:09 |
|
|
Meni je žao što je umro Bora, drag mi je bio za razliku od Budimira Lončara ili Freda. Nemam negativnu energiju prema njemu, Budimir Lončar je odgovoran za smrt tisuća hrvatskih civila. Krv je doslovno na njegovim rukama dok se ovdje napada umjetnik.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 19:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59860 Lokacija: DAZP HQ
|
aleksije radicevic je napisao/la: Hrobi, za Lasicu i dudua mi nije iznenadjenje, ali da li je moguće da ti nemaš nikakav osećaj za metriku stiha? Vi Hrvati i nemate neke poete. Ovako to majstori rade! aleksije radicevic je napisao/la: ....... Evo zore, evo dana, evo Hrvata i muslimana. "Alahu egber" musliman vice, Hrvat: "Za dom spremni, Pogavnice"! Oni sto slobodu od naroda kradu, kazu "Smrt fasizmu, sloboda narodu"! Ali rasterace lako tu smesnu druzinu, Junaci sto su "Za Kralja i Otadzbinu"! Aleksije RadicevicSpavate li mirno, lasico i dudu. Ni vi ne mozete bolje. Ne valja, probaj pjevati na neku poznatu melodiju i shvatit ćeš da broj slogova ne odgovara. Kod mene je svaka pjevna, za feštu i za pucanje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Blacklist
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 19:48 |
|
|
Ustaške su sve ritmične, to gori kad krene. Pogotovo "klekni lezi tuku mitraljezi"
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 04 ruj 2024, 23:02 |
|
|
Blacklist je napisao/la: Meni je žao što je umro Bora, drag mi je bio za razliku od Budimira Lončara ili Freda. Nemam negativnu energiju prema njemu, Budimir Lončar je odgovoran za smrt tisuća hrvatskih civila. Krv je doslovno na njegovim rukama dok se ovdje napada umjetnik. Ma Bora je bio kao dete, malo nestašan, ali uvek se na njemu moglo videti kako se raduje ljudima, razgovorima, pa i sa hrvatskim novinarima. Nije imao nikad namršten stav prema bilo kojem sagovorniku.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 05 ruj 2024, 00:10 |
|
|
Bilo je to godine dvije i dvajspete, muslimani širom podbrusili pete. O pokvareni svijete Di baš u dojčland da slete?
Egzodus, naqba, svađalica ovih Za cijeli svijet je novi štih. Tako ide novi stih, Nesta zeleno-gustih.
Pjevali su o svačemu, Nisu znali o ničemu, Ne poklonili se jačemu, Ne bijahu nečemu.
Dojčland sad sve ih zove Da prestanu muke ove Ali prije nove zore Muslimani će da sazore.
Gotska krv je, nije šala, Oj Mujo, ne budi budala. Kada euro zazove, Svaka guza se opere.
Posao to je čisti, muslimani su finalisti, Postali su klarinisti, naši vrli islamisti.
U BiH ih nikad bilo nije, Nitko nemre to da skrije. Dolazili su ko došljaci. Iako prekrstili se ko bošnjaci.
Od Triglava, pa do Jadrana, Ona juga abortirana, Dok kopito tursko kopa Dosta rekla je europa.
Dosta tih došljaka, Tih prljavih sokaka, Što sa vjerom novom dođu, Pokrajine stare da pozođu.
Na dvajst tri posto stali, Malo se preračunali. Htjedoše sve do Beča, Put je sada pun kmeča.
U BiH su prvo nagrnuli, Sa svih strana su grunuli, Ali njihovo vrijeme prođe, Kršćansko opet dođe.
Beč, Berlin i Brisel, Tu je bio taj apel, Kao novi akvarel, Politički bordel.
Reče tada Dojčland silni, Dođi Mujo polukrilni. Ako za te kući mjesta nema, Znaš gdje se stavlja krema.
Švabama će guze prati, Nećemo ih coprati, Već fino naučiti, I u dojčland adresirati.
Ponosan to je poso, Znat će Mujo gdje je došo. Kad u Dojčlandu guze pere, Poslije će jesti zelje.
A taj Mujo, Metar cvajncih, Malo je prostrujo, Dočepo se i bilancih.
Računi to su stari, Ajde Mujo, ne budali, Švabo sada ne škrtari, Dosta ste vrludali.
BiH je sada pola-pola, Istina to je gola, Jedna strana sva je srpska, A druga naša, europska.
Federalna Hercegbosna, Nova zona sigurnosna, Dio bit će sada RH, Svaki Mujo to dobro zna.
Podjela je tu budućnost, Za Muje beskućnost, Zna se komu ide, Ono čeg se i svi stide.
Ono što je prazna šuma, Nema ceste, nema druma. Bošnjakistan je nekoć bio, Mujo ga je izgubio.
Hrvatska i Srbija sad su samo, Susjedi naovamo. Granice tu su jasne, Za Muju ne baš krasne.
Dojčland pjeva, Dojčland svira, Muju malo iritira. Ali domovina to je nova, Zemlja islamskih faraona.
Tu će Mujo svoje snati, Malo će da se inati, Sjeverna Turska mila mati, Otišli su automati.
|
|
Vrh |
|
|
Blacklist
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 05 ruj 2024, 00:50 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Blacklist je napisao/la: Meni je žao što je umro Bora, drag mi je bio za razliku od Budimira Lončara ili Freda. Nemam negativnu energiju prema njemu, Budimir Lončar je odgovoran za smrt tisuća hrvatskih civila. Krv je doslovno na njegovim rukama dok se ovdje napada umjetnik. Ma Bora je bio kao dete, malo nestašan, ali uvek se na njemu moglo videti kako se raduje ljudima, razgovorima, pa i sa hrvatskim novinarima. Nije imao nikad namršten stav prema bilo kojem sagovorniku. Da, muka mi je vidit kako netko žali Budimira Lončara i slavi smrt Bore. Nisam nikada volio Riblju Čorbu, previše je bila depresivna za mene ali on mi je bio pozitivan kao osoba. Kako njega netko može mrziti?
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 17 ruj 2024, 13:08 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Hrobi, za Lasicu i dudua mi nije iznenadjenje, ali da li je moguće da ti nemaš nikakav osećaj za metriku stiha? Vi Hrvati i nemate neke poete. Ovako to majstori rade! Zašto si tako neobrazovan? Nemamo poete, kad su Hrvati imali poete srbi nisu imali uopće književnost, da ne spominjem Tina Ujevića, najvećeg poeta Hrvatske i okolice uopće.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 17 ruj 2024, 13:19 |
|
|
Ceha je napisao/la: Bilo je to godine dvije i dvajspete, muslimani širom podbrusili pete. O pokvareni svijete Di baš u dojčland da slete?
Egzodus, naqba, svađalica ovih Za cijeli svijet je novi štih. Tako ide novi stih, Nesta zeleno-gustih.
Pjevali su o svačemu, Nisu znali o ničemu, Ne poklonili se jačemu, Ne bijahu nečemu.
Dojčland sad sve ih zove Da prestanu muke ove Ali prije nove zore Muslimani će da sazore.
Gotska krv je, nije šala, Oj Mujo, ne budi budala. Kada euro zazove, Svaka guza se opere.
Posao to je čisti, muslimani su finalisti, Postali su klarinisti, naši vrli islamisti.
U BiH ih nikad bilo nije, Nitko nemre to da skrije. Dolazili su ko došljaci. Iako prekrstili se ko bošnjaci.
Od Triglava, pa do Jadrana, Ona juga abortirana, Dok kopito tursko kopa Dosta rekla je europa.
Dosta tih došljaka, Tih prljavih sokaka, Što sa vjerom novom dođu, Pokrajine stare da pozođu.
Na dvajst tri posto stali, Malo se preračunali. Htjedoše sve do Beča, Put je sada pun kmeča.
U BiH su prvo nagrnuli, Sa svih strana su grunuli, Ali njihovo vrijeme prođe, Kršćansko opet dođe.
Beč, Berlin i Brisel, Tu je bio taj apel, Kao novi akvarel, Politički bordel.
Reče tada Dojčland silni, Dođi Mujo polukrilni. Ako za te kući mjesta nema, Znaš gdje se stavlja krema.
Švabama će guze prati, Nećemo ih coprati, Već fino naučiti, I u dojčland adresirati.
Ponosan to je poso, Znat će Mujo gdje je došo. Kad u Dojčlandu guze pere, Poslije će jesti zelje.
A taj Mujo, Metar cvajncih, Malo je prostrujo, Dočepo se i bilancih.
Računi to su stari, Ajde Mujo, ne budali, Švabo sada ne škrtari, Dosta ste vrludali.
BiH je sada pola-pola, Istina to je gola, Jedna strana sva je srpska, A druga naša, europska.
Federalna Hercegbosna, Nova zona sigurnosna, Dio bit će sada RH, Svaki Mujo to dobro zna.
Podjela je tu budućnost, Za Muje beskućnost, Zna se komu ide, Ono čeg se i svi stide.
Ono što je prazna šuma, Nema ceste, nema druma. Bošnjakistan je nekoć bio, Mujo ga je izgubio.
Hrvatska i Srbija sad su samo, Susjedi naovamo. Granice tu su jasne, Za Muju ne baš krasne.
Dojčland pjeva, Dojčland svira, Muju malo iritira. Ali domovina to je nova, Zemlja islamskih faraona.
Tu će Mujo svoje snati, Malo će da se inati, Sjeverna Turska mila mati, Otišli su automati.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ma kakav Bora Čorba... Postano: 17 ruj 2024, 13:24 |
|
|
Blacklist je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ma Bora je bio kao dete, malo nestašan, ali uvek se na njemu moglo videti kako se raduje ljudima, razgovorima, pa i sa hrvatskim novinarima. Nije imao nikad namršten stav prema bilo kojem sagovorniku.
Da, muka mi je vidit kako netko žali Budimira Lončara i slavi smrt Bore. Nisam nikada volio Riblju Čorbu, previše je bila depresivna za mene ali on mi je bio pozitivan kao osoba. Kako njega netko može mrziti? A stvarno pozitivac.... https://lupiga.com/vijesti/bojan-toncic ... zagrebackiAko nađu svoj interes, naravno, neka dođu", izgovorio je Milan Bandić. Valjda na radost svog biračkog tela, možda i sećajući se epohalnog Đorđevićevog odgovora na pesmu Jure Stublića E, moj druže beogradski: “E, moj druže zagrebački / Evo nas kod vas u pljački / Mi ćemo vas opljačkati / A vi ćete svi plakati”. Mora da je milina opraštati, pogotovu kad niko ne izražava kajanje; veli Bandić "neka pevaju ljudi", misli da u Zagrebu to može i treba da radi prijatelj Arkana, Radovana Karadžića, poštovalac monstruma Milana Lukića. Bora Đorđević, Kninjanin u duši, vlasnik pasoša neumrle RSK (“Plači, voljena zemljo / nebo za mnom jeca / Ne mogu da se vratim / Vratiće se moja deca”), čovek koji je u trenucima duševnog rastrojstva zbog pada Krajine propevao, kretenizam na stranu - i ijekavski: “Bilo je izdaje/Niko ne priznaje/Majko širi noge obadvije/Da se vratim gde sam bio prije”. Kad bi moglo... Nije nacionalni radenik sklon izvinjenjima, ionako mu niko ne bi verovao: “Ne vidim razloga da se izvinjavam. Nismo igrali klikere, ratovali smo, pucali jedni na druge. Ko je kriv za rat, neću ulaziti u to. Izvinjenja ću ostaviti političarima”.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|