|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MiB
|
Naslov: Vrdi Postano: 15 stu 2025, 23:51 |
|
|
Zanimljiva reportaža iz Vrda Ps. voditeljica livanjka 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vrdi Postano: 18 stu 2025, 19:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86830 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Strateški važno selo.
Nadgleda kanjon koji vodi iz Bosne u Hercegovinu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Vrdi Postano: 19 stu 2025, 11:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Strateški važno selo.
Nadgleda kanjon koji vodi iz Bosne u Hercegovinu. Važno i prevažno. Probali su na Vrdima 93 probit al su se zajebali. Stigla konjica 
_________________ Amsterdamske kurve plaču
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Vrdi Postano: 19 stu 2025, 21:31 |
|
|
|
To kad su gazije došle 8 kilometara od Lištice i te šeme.
Sa Vrda se vidi more...
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Vrdi Postano: 19 stu 2025, 21:33 |
|
|
|
Koja je priča s Vrdima? Vidim Muslimani pričaju i stalno temu kako su se popeli i kažu Široki bio na kotačima i spreman za bježaniju. Naravno da su to muslimanske priče i želje, ali kako je stvarno bilo tih dana?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Vrdi Postano: 19 stu 2025, 21:54 |
|
|
|
Uzeli su dva vrha na maloj Čabulji (Golubić i Medvid), tu su stradali Gruđani, odatle su se počeli spuštati niz Borovinu prema Vilinom polju, tu prolazi cesta koja spaja Vrde sa Gorancima.
Vamo u selu su odbijeni oba puta, s tim da su jednom uzeli repetitor koji se nalazi na obodu prema kanjonu Drežnice, na platou sela oko groblja su bile borbe i to bliske, ali tu su i pometeni, vraćen je repetitor i tu im je zapravo i skršena akcija, a ovaj dio zapadno sa Čabuljom i Borovinom je i meni nejasan, ali po svemu sudeći su se povukli kad su vamo pukli, kasnije su naši uredno išli na Golubić i te kote, ali tu je valjda tenk sa vrha Čabulje pomeo taj bunker što je pao.
Inače oko Vrda je najluđa priča kad je jednom HVO vojniku geler proparao karotidu, i tehničar ili netko od saniteta mu je prstom začepio, i držao čitavim putem do bolnice u Mostaru, gdje je spašen na kraju.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Vrdi Postano: 20 stu 2025, 01:32 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Koja je priča s Vrdima? Vidim Muslimani pričaju i stalno temu kako su se popeli i kažu Široki bio na kotačima i spreman za bježaniju. Naravno da su to muslimanske priče i želje, ali kako je stvarno bilo tih dana? Nema priče. Oni su stalno pokušavali probit mi ih stalno tamburali. Dvaput u sedmom mjesecu su žešće probali i žešće najebali oba puta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Vrdi Postano: 20 stu 2025, 01:40 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Uzeli su dva vrha na maloj Čabulji (Golubić i Medvid), tu su stradali Gruđani, odatle su se počeli spuštati niz Borovinu prema Vilinom polju, tu prolazi cesta koja spaja Vrde sa Gorancima.
Vamo u selu su odbijeni oba puta, s tim da su jednom uzeli repetitor koji se nalazi na obodu prema kanjonu Drežnice, na platou sela oko groblja su bile borbe i to bliske, ali tu su i pometeni, vraćen je repetitor i tu im je zapravo i skršena akcija, a ovaj dio zapadno sa Čabuljom i Borovinom je i meni nejasan, ali po svemu sudeći su se povukli kad su vamo pukli, kasnije su naši uredno išli na Golubić i te kote, ali tu je valjda tenk sa vrha Čabulje pomeo taj bunker što je pao.
Inače oko Vrda je najluđa priča kad je jednom HVO vojniku geler proparao karotidu, i tehničar ili netko od saniteta mu je prstom začepio, i držao čitavim putem do bolnice u Mostaru, gdje je spašen na kraju. Ma mi smo držali sve to Vrdi-Kuti i iznad tunela. Nisu oni uzeli Golubić. Probali su malo jače dva puta i oba puta su satrani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|