Naslov: Ima li više poznatih ličnosti da su ostali u Sarajevu?
Postano: 23 pro 2018, 16:14
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24416 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Baš sam s prijataljem sinoć nešto razgovarao o odlasku Halida Bešlića u Njemačku i onda smo skontali, da se teško sjetiti, tko od poznatih ličnosti (izuzev političara) sada živi u Sarajevu. Armija poznatih ličnost od početka devedesetih je napustilo Sarajevo. Vidim Halid, notorna Jasmila su dali petama vjetra u najnovijim zbivanjima. Ovi iz devedesetih je čitava armija - Žera, Brega, Kusturica, Nele, Đuro, Munitićka, Jergović... Pokojni Kemo Monteno je zadnjih godina svog života živio u Zagrebu.
Šta je ostalo regionalno poznatih kulturnjaka i estradnjaka u Sarajevu? Teško ih se sjetiti - na prste jedne ruke se mogu izbrojati.
Naslov: Re: Ima li više poznatih ličnosti da su ostali u Sarajevu?
Postano: 23 pro 2018, 17:27
Nema vise niko nego mene vise cudi kako niko i ne dolazi. U BG i ZG svako malo neke svjetske face i koncerti a u tzv. glavni grad tzv. BiH niko ne ziv dolazi. Bio U2 iz samilosti poslije rata i to je to. Njima samo Srbi i Hrvati (i Merlin) pune dvorane. Ko da su sugavi.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
Postano: 24 pro 2018, 10:45
I Zagreb i Beograd se tripuju da su neki šatro važbi glavni gradovi pa iz njih odlaze takođe zbog loše ekonomije i nacionalističke zatvorenosti , a kamoli iz one kasabčine zvano Sarajevo koje je umislilo da je zaista glavni grad i centar nečega.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
Nema vise niko nego mene vise cudi kako niko i ne dolazi. U BG i ZG svako malo neke svjetske face i koncerti a u tzv. glavni grad tzv. BiH niko ne ziv dolazi. Bio U2 iz samilosti poslije rata i to je to. Njima samo Srbi i Hrvati (i Merlin) pune dvorane. Ko da su sugavi.
Bono ispitivao teren hoće li u BiH moći držati tajne "offshore" bankovne račune i izbjegavati plaćanje poreza.
Postano: 13 vel 2022, 20:58
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Ostao je Danis. Sad mu sina budala zgazila.
Dok oni zijevaju u RS i HB Sarajevo je okupirano od doslovno mafije koja gazi sve pred sobom i nitko im ništa ne može. Pucanja i ubijanja svakodnevna pojava.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Postano: 14 vel 2022, 11:52
Junuz Djipalo je napisao/la:
Dok oni zijevaju u RS i HB Sarajevo je okupirano od doslovno mafije koja gazi sve pred sobom i nitko im ništa ne može. Pucanja i ubijanja svakodnevna pojava.
Jašta, čim izađeš na ulicu, odmah meci oko glave sijevaju. Smanji malo ribu.
Postano: 14 vel 2022, 12:09
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Shaban995 je napisao/la:
Pa, ja ne bih djecu odgajao na takvom mjestu.
Pogledaj malo crnu kroniku. Gori ste od Beograda koji ima 6x više stanovnika.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Postano: 14 vel 2022, 12:14
Shaban995 je napisao/la:
Pa, ja ne bih djecu odgajao na takvom mjestu.
Pogledaj malo crnu kroniku. Gori ste od Beograda koji ima 6x više stanovnika.
Da si naveo neki drugi razlog pa hajde. Recimo zdravstvo.
Ali navesti razlog jer se povremeno u gluho doba obračunaju razbojnici, to nema smisla. Nećeš u 3 ujutro s djetetom u park. Ovo za udese je isto u cijeloj BiH. Siledžije ne budu sankcionisane adekvatno dok javnost ne izvrši pritisak. Obično su to nečiji sinovi.
Postano: 15 vel 2022, 23:07
To sam i ja pomislio , koja pogresna odluka u zivotu vratiti se s djecom iz Pariza u Sarajevo , jest da mlati lovu sa onim preskupim vrtićima i skolama,ali djaba mu to sve sad....
Postano: 16 vel 2022, 00:25
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11354 Lokacija: Global South
Betandwin je napisao/la:
To sam i ja pomislio , koja pogresna odluka u zivotu vratiti se s djecom iz Pariza u Sarajevo , jest da mlati lovu sa onim preskupim vrtićima i skolama,ali djaba mu to sve sad....
A šta u Parizu nema automobila i saobraćajnih nesreća?
Postano: 16 vel 2022, 09:38
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26541 Lokacija: Heartbreak Hotel
Karabaja je napisao/la:
Betandwin je napisao/la:
A šta u Parizu nema automobila i saobraćajnih nesreća?
Ne zna Betandwin da je glede sigurnosti Sarajevo raj u odnosu na Pariz.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Postano: 16 vel 2022, 10:14
BBC je napisao/la:
Od ovog morona čovjek ne može razgovarati na temama. Svaku usere.
Zaobiđeš i razgovaraj. Moron ti je u gaćama. Ja tebe ni ne primjećujem dok ne zabališ i počneš vrijeđati. Zapravo, i tad gledam kroz tebe. Isfrustrirani tovar koje je odselio i sikće na sve.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.