|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 26 vel 2025, 21:20 |
|
|
Hrvatski nogometni Cup/Kup natjecanje koje je počelo davne 1940 godine za vrijeme Hrvatske Banovine.Prvi finalisti su bili Concordia i Građanski (Zagreb i Dinamo) i Građanski je osvojio prvi Hrvatski nogometni Cup Pokal za pobjednika Hrvatskog Cupa https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_nogometni_kup  Građanski Dinamo pobjednik prvog Hrvatskog Nogometnog Kupa 
| Privitak/ci: |

Završnica Hrvatskog nogometnog kupa 1940-41.png [ 28.42 KiB | Pogledano 3837 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 26 vel 2025, 21:26 |
|
|
Hajduk 1:3 RijekaHajduk ispao na Poljudu u 1/4 a Rijeka čeka izvlačenje parova za polufinale  Dinamo gubi od Osijeka na Maximiru 0:1 Još 20min. ostalo do kraja, Pjaca ozljeđen nakon faula vjerovatno neće igrat za vikend protiv Hajduka u HNL-u 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 26 vel 2025, 21:53 |
|
|
Šok u Maksimiru! Dinamo se ispromašivao i ispao iz Kupa, Malenica skidao nemogućehttps://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/n ... 99031.html Citat: Osijek je pobijedio Dinamo (1:0) i prošao u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na kišom natopljenom Maksimiru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maradot
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 26 vel 2025, 22:52 |
|
|
|
Zašto nema svehrvatskog kupa? To nešto slično imaju nacije Commonwealtha i Srbi.
Npr. da hrvatski klubovi iz dijaspore krenu igrati doigravanja u 4. hrvatska grada. I onda kasnije ko ostane ide u bubanj s klubovima HNLa i BiH hrvatskih klubova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 27 vel 2025, 01:28 |
|
|
|
Dvi utakmice, najmanje moguć ishod po kladionicaman, i opet se dogodi. Koeficijent 28!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 27 vel 2025, 10:14 |
|
|
maradot je napisao/la: Zašto nema svehrvatskog kupa? To nešto slično imaju nacije Commonwealtha i Srbi.
Npr. da hrvatski klubovi iz dijaspore krenu igrati doigravanja u 4. hrvatska grada. I onda kasnije ko ostane ide u bubanj s klubovima HNLa i BiH hrvatskih klubova. Ima od toga dvadesetak i više godina ,kad je Posušje bilo prvak HB, a predsjednik je bio Rojsov brat, koji je vjerovatno sam sebi dao nadimak. Bila je to prijateljska utkmica s prvakom HR Hajdukom i pred početak utakmice Česić, imena mu se ne mogu sjetiti je uručio prigodne poklone, a utakmica je najavljena kao razigravanje za prvaka NDH. A na razglasu je predsjednik Posusja najavlien kao....... Česić Ljudina, a publika okolo ko tebi dade nadimak Ljudina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 27 vel 2025, 10:32 |
|
|
|
Čovjek je preminuo prije par godina čini mi se, Jerko Ćesić zvani Ljudina, a i bio je ljudina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 27 vel 2025, 10:35 |
|
|
|
Odlična ideja. Umjesto hrvatskog kupa, svehrvatski kup.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 27 vel 2025, 18:08 |
|
|
|
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 01 ožu 2025, 09:05 |
|
|
Rici se mora priznat da je izvrsno iskoristila svoje prigode, ka' i onin put na Pojudu kal je ostalo 2:2. Mora jon se priznat da ih iskorištava 100%. One prigode ne bi ni najjače svitske momčadi u potpunosti iskoristile. Hajduk nije bia tako loš kako rizultat kažije. Recimo, nije više bilo da je protivnik hvata svaku loptu koja je dolićala zrakon, nije na svaku odbijenu na zemji uvik hvata protivnički igrač. Ima je i Hajduk izrađenih prigoda, a onda kal je igrač osta sam, falia bi branku 10 metara u visinu. Jbg, to je prikoviše. Hajduku Lučić nije ima svoj dan, Meljnjak nekoncentriran — što inače nije, Uremović je ispa ka' malo dite kod 3. pogodka. Nije Rika stvorila toliko prigoda koliko jon je Hajduk ponudia sve. Ali, spremno je pripoznala ih i iskoristila. Ne more jon se ništa prigovorit. Za onu ruku... možda je, možda nije, to su sitni dodiri ako ih je bilo. Najmanje je tu sudac falia, ali opet je ispalo da protiv Hajduka smiš igrat rukon. U svakon slučaju, ni ja ne bih rado dodilia 11erac za Hajduk. Sudac je pritira s kartoniranjen hajdukovaca, a Rikinin igračiman triba dilit kartone zbog izležavanja. Svi se služidu ležanjen za krast vrime, ali pritirali su ovi iz Rike. Takve se stvari kartonira, pa brzo postanedu neranjivi i ležidu samo kal ih je doista udrilo. Neka igradu žensku ligu ako in je ovo prijako. Dinamo iz solidarnosti s Hajdukon ispa iz kupa.  Ili iz depresije, ka' Kikaš kal mu je umra veliki rival Škiljo iz Zagvozda, s kin će se on više naganjat. Nije ni Dinamu zanimjivo igrat kup kal više nima Hajduka u njemu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 05 ožu 2025, 19:16 |
|
|
|
Istra zgazila Lokose 3:0
Belupo - Gorica 1:1 gledam produžetke...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 05 ožu 2025, 22:22 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8447 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
|
Navijam da Slaven Belupo uzme kup.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 05 ožu 2025, 23:05 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 05 ožu 2025, 23:30 |
|
|
Slaven u produžetku pregazio Goricu 3:1 https://www.tportal.hr/sport/clanak/uta ... a-20250305Jaga zabio 2 Eurogola, trener Belupa slavi zna da ima jedinstvenu priliku za osvojit Kup. Dinamo i Osijek ispali Rijeka će bit izmorena sa 2 fronta, a Osijek igra toplo-hladno. Čekamo izvlačenje parova za polufinale...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 06 ožu 2025, 15:17 |
|
|
|
Slaven je u zadnjih 16 utakmic izgubia samo jednu. Nima nerealno dug niz pobida ka' lani Rika, nego malo pobidi, malo nerišeno. U nerišeniman "ispuca" dol sinusoide rizultata, pa bi ovaj niz moga potrajat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 06 ožu 2025, 17:23 |
|
|
|
POLUFINALE...
RIJEKA - ISTRA
BELUPO - OSIJEK
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 01 lip 2025, 18:58 |
|
|
Rijeka uzela (i) Kup Đalović kojeg sam JA proglasio promašajem godine  uzeo duplu krunu!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 05 ožu 2026, 15:28 |
|
|
Rijeka - Hajduk 3:2 Koji debil od komentatora... Komentar najboljeg komentatora
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 05 ožu 2026, 15:38 |
|
|
|
Jel ovo kraj Garcie u Hajduku nakon što je najboljeg igrača lige stvaio na klupu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 06 ožu 2026, 02:59 |
|
|
Ne bi tribalo. Meni je Garcia izvrstan. Sminit ga bi bila totalna ludost. Hajduk je bia izvrstan, no jbg, stvari katkad pojdedu krivo. Rika je ni iz čega došla do dva jedanaesterca. Koje igrači nisu ni namiravali skrivit. Onaj drugi jasno, takav je dobia i Hajduk protiv Osijeka, iako nije cilja igrača nego balun, ali se stvorila noga od Rikina igrača isprid ... . Onaj prvi, hm, je, dira je rukon, samo meni se čini da je čovik refleksno povuka ruku ka svomen tilu koliko je moga, a uz to je balun skrenia njegov igrač, nije to bilo izravno od Rikina igrača. Penal za loptu koja se odbila od šponde (glava protivničkog igrača). Treći gol me je iznenadia, ja san mislia da će nakon drugega penala svirat kraj, bilo je manje od 30 sekundih do kraja onega produžetka. Maka se ja ništo uzet, vraćan se, vidin traje igra, mislin počeli produžetci. Pa' gol, mislin sebon, ajde, ima još 30 minutih. Kad ono još regularni dil utakmice?? .... Nimamo emotikon za odmahnit rukon. Vadit se na sudce je mnoginam dodijalo, pridmeton je zlobnih zluradih poruga, iako je to loše. Razvija se tolerancija na nepravično suđenje, malodušnost kod protivnika koji znadu da in nima smisla igrat jer će ih sudac sasić i rizultat se već zna, publici se gadi to vidit. Stoga ću ovako reć, ove stvari ne želin više vidit na nogometnen terenu. Ubija čar igre, razvodnjava, tira publiku ća sa stadiona. Tako je košarka otišla u niku stvar. Nitko ne želi gledat režiranu pridstavu. Gledajte kako dica činidu. Ne prikidadu igru ni kad je protivnik nadmoćan i gubidu velikon razlikon. Prikidadu igru kad druga strana krade, pa kažedu "ne ćemo se više igrat". Kod Rikina nepriznata penala, vrlo ositljivo. Kad gledaš usporeno, izgleda da je ovin malo taka Rikina igrača, samo pad Rikina igrača nije dilova prirodno, ono se vidi da nije zadia nogon nego ju je zabacia. Srića po Hajduk, ono je bia neoprezan start, mogla je Rika bez pameti doć do jedanaesterca. Onda ima ona situacija kad je Rebić onega u trku potega lakton. Možda je i lamata, ali doista je neoprezan. Ako se ima šta kome osvetit, ima nogometno dopustivijih načina za udrit onega koji ga je pri faulira. Moga je spušit crveni karton, a ja osobno bih Rebiću nadožunta još dvi utakmice kazne zbog gluposti. Ima onaj Radeljićev start isprid sudca na 18 metara. Sočno je nagazia Hajdukova igrača, a proša je bez žuteg kartona. Livaja igra leđiman prima golu, protivnik ga drži s leđa, na njemu je, povuče ga nazad, padadu obojica, nikom ništa. Neka proba to isto napravit komen drugomen u Europi. Želin tomen igraču Rike neka zaigra za reprezentaciju protiv Engleske pa napravi isti zahvat, recimo na Kaneu. Situacija kad je fauliran Rikin igrač na centru. Je isprid njega bilo otvoreno, ali sa strane je bilo igrača isprid njega, tako da nije bia zadnji, a uz to je drugi igrač Hajduka bia blizu koji bi ga moga pokrit. Nije baš da bi Rikin igrač trča sam do vratara. Izgleda grubo, rukaman ga je uhvatia, ali takvi zahvati ne ozliđuju. "Nogometnije" bi bilo ići startati u noge po balun pa riskirat ozlidit protivničkog igrača. Stoga, žuti stoji. Situaciju od prveg penala kad je Guillamon igra rukon san opisa. Kod drugeg penala, postoja je faul koji je bia pri, a kojeg sudac nije sudia!!! Hajdukov igrač Brajković skače na loptu, Rikin Čop nije iša u su-skok, nego je napravia most. To je prikršaj i lopta za Hajduk. Međutin, sudac to nije svira, nego je lopta išla ka šesnaestercu i došlo je do oneg Racijeva kontakta. https://dalmatinskiportal.hr/video-layec-kontakt-nije-dovoljan-za-prekrsaj-tenzera-to-su-trebali-vratiti-zbog-ocitog-faula-igraca-rijeke Čini se da pravila j*bu Hajduka u ovoj situaciji s priranin upadanjen u šesnaesterac pri izvođenju udarca. https://www.tportal.hr/sport/clanak/igraci-hajduka-i-rijeke-su-kod-penala-utrcali-prerano-evo-zasto-nije-ponovljen-20260305 https://hns.family/files/documents/29812/Pravila%20nogometne%20igre%202024-25.pdfhttps://dalmatinskiportal.hr/ako-ne-znas-sta-je-bilo-2-dio-evo-jos-jedne-ruke-kolaric-je-tada-bio-u-var-u Ovo je bilo 1/4 finala Kupa Hajduk - Rika (1:3) lani, u 53. minuti Marko Livaja skočio na balun, striša u ruku braniča Rike. Ruka odvojena od tila, takla toliko da spriči doć do prid vrata di je bia Kalik. VAR misli da je penal, Kolarić analizira, kaže nije. https://dalmatinskiportal.hr/ako-ne-znas-sta-je-bilo-kolaric-je-u-prosloj-sezoni-sudio-istim-protivnicima-u-splitu-bila-jeLani u prvenstvu, Rika - Hajduk (3:0), Krovinović prvi na balunu, diže nogu, udara riston (Rikin igrač s druge strane ne podiže nogu ka Krovinović, nego ide na loptu đonom visoko!). Lagano takne balun, Rikin igrač lamata rukaman i dirne balun, šuti VAR soba di je bia Kolarić. Nadan se da će sudci napokon sudit ovakve stvari. Rika je poznata po ovemu. Vrlo često to prakticira protiv Hajduka. str. 123. PNI Citat: 3. Prekršaji i sankcije Ukoliko pri izvođenju slobodnog udarca suparnik stoji bliže lopti od propisane udaljenosti, slobodni se udarac ponavlja osim ako se može dozvoliti prednost; no ukoliko igrač brzo izvede slobodni udarac, a loptu presiječe suparnički igrač koji se nalazi na manje od 9,15 m (10 jardi) udaljenosti, sudac dopušta nastavak igre. Međutim, suparnički igrač koji namjerno onemogućava brzo izvođenje slobodnog udarca mora biti opomenut zbog odugovlačenja nastavka igre Je li to naši sudci mislidu da je to samo usmena opomena?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 06 ožu 2026, 03:14 |
|
|
Kod hajdukovih navijača mi je najgore trovanje i napadi na pojedine ka' da su oni krivi. Krividu Krovinovića šta je krivo doda balun u onoj kontri, na čisten prostoru. Je, falia je. Ali Krove je taj isti igrač koji je pročita protivničko dodavanje na zadnjoj trećini i osvojia balun i povuka u tu istu kontru. Toliko zalih jezika da je to užas. Hajduk je mora na Facebooku se oglasit potporon Krovinoviću. Gomila drugih su uprskala na toj istoj utakmici, a ovi se dohvatili njega, i u manjoj miri, Skelina. https://dalmatinskiportal.hr/bojan-ivosevic-nakon-rijeke-jedan-od-razloga-neuspjeha-hajduka-je-sredina-u-kojoj-se-nalaziCitat: Jedan od razloga neuspjeha Hajduka kroz sve ove godine je i sredina u kojoj se nalazi. Koliko god euforična i energična bila u pobjedama još više je destruktivna i toksična kada na red dođu porazi.
Nema te osobe u klubu, upravi ili na terenu kojeg ova sredina pa nekad i sam klub neće samljeti i odbaciti kao zadnje smeće. Bez iznimke. Sve da bi mogli vlastite frustracije izliječiti na pojedincu zbog rezultata u kolektivnom sportu.
Nijedan predsjednik kluba nije valjao, ni jedan nadzorni odbor, nijedan sportski direktor, nijedan trener, nijedan igrač. Iznimka je Marko Livaja za kojeg je vjerojatnije da ga to tek čeka, nego da je iznimka od pravila.
Prošle godine pokopali smo Lučića, sad je na redu Krovinović. Filip Krovinović koji se učlanio u Hajduk 2018. godine dok je bio igrač Benfice. Ne kao igrač koji je potpisao za Hajduk, jer to je bilo tek u ljeto 2021. godine kad je mogao birati i neke atraktivnije destinacije, već kao navijač koji u tom trenutku nije ni znao da će ikada zaigrati za Hajduk. Zašto to govorim? Jer to znači da Krovinović svaku pobjedu i svaki poraz proživljava isto kao i mi. Kao navijač. Čak i gore ako nekom svojom greškom doprinese porazu.
I sad pokušavam zamisliti navijače Athletic Bilbaoa kako gaze svoje igrače pred derbi s Real Madridom. Pokušavam zamisliti kakav bi rezultat postigao Bodo/Glimt da ga je morao stvoriti u ovoj sredini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 06 ožu 2026, 05:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64407 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Što znači da igrači nisu imali namjeru skriviti penal? Tko ikad ima namjeru?
Nogomet je igra vještine, ništa slađe nego vidjeti panja koji skrivi penal jer nema vještinu ili nije koordiniran, npr. drugi penal, ono je panjina od stopera koji mlatara nekoordinirano nogama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 06 ožu 2026, 14:10 |
|
|
dudu je napisao/la: Što znači da igrači nisu imali namjeru skriviti penal? Tko ikad ima namjeru?
Nogomet je igra vještine, ništa slađe nego vidjeti panja koji skrivi penal jer nema vještinu ili nije koordiniran, npr. drugi penal, ono je panjina od stopera koji mlatara nekoordinirano nogama. Inače većina tih obrambenih igrača puca od inteligencije Hajduk je trebao 2 crvena u prvih 20 imati i onda nema nikakvih pitanja na ostatak suđenja. Na kraju je pravda zadovoljena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 06 ožu 2026, 21:08 |
|
|
dudu je napisao/la: Što znači da igrači nisu imali namjeru skriviti penal? Tko ikad ima namjeru?
Nogomet je igra vještine, ništa slađe nego vidjeti panja koji skrivi penal jer nema vještinu ili nije koordiniran, npr. drugi penal, ono je panjina od stopera koji mlatara nekoordinirano nogama. Nije cilja zaustavit igrača. Nije pokušava iskopat loptu protivniku iz nogu. Nije ima nikakva namiru kontakta s protivničkin igračen, shvaćaš li? Nego je iša ispucat balun, vidi samo balun isprid sebe, a protivnikova noga se niotkud stvorila isprid njega. Ono kod ruke... nije mu se raširia rukaman u bloku, nego ga je pogodilo od suigračeve glave ka' od šponde, a sâm je bia u trku i sprema se je skočit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatski Nogometni Cup Postano: 07 ožu 2026, 23:33 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|