HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 stu 2025, 14:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ozljede nogometaša
PostPostano: 17 ruj 2025, 22:58 

Gledam ovaj današnji nogomet i ne mogu virovat koliko ima ozljeda. Svaka čast izuzecima kao što su Ronaldo i Mesi ali nije mi jasno kako je moguće da se toliko povređuju većina ostalih nogometaša. Pa to su profesionalci koji redovno treniraju cili život, imaju najbolju ishranu, oko sebe najbolje trenere i doktore. Kako u toliko godina bavljenja sportom nisu naučili izbjegavati povrede i nisu uspjeli treningom (prevencijom) dovesti svoja tijela u takva stanja da ih je teško povrediti? Toliko mnogo povreda zaista nevjerojatno. Kao da igraju protiv lavova ili protiv tenkova a ne protiv ljudi. Pa toliko se ni boksači ne povređuju iako se bulvalno tuku na svakom treningu i meču. Nervira me to jer s obzirom koje velike pare zarađuju tribali bi letit a ne "baja" se povredi, nema ga misecima i još prima plaću za to od par milijuna eura. Ja da sam gazda tog kluba uhvatio bi ga za vrat i rekao slušaj legendo ti si tu da pomogneš klubu, to je tvoj posao, ne plaćamo te da budeš povređen, ima da igraš i bez noge ako treba. Mora da bi mene šef plaćao da svake godine idem po nekoliko miseci na bolovanje i to još u momentu kada ima najviše posla. Ja 10 godina idem u teretanu i dižem po 100 kilograma, 150 kilograma, 200 kilograma, pa skoro nikad nisam imao povrede osim par puta na početku nešto sitno dok još nisam bio iskusan i dok nisam znao tehniku. A oni kao da su od stakla ili kao da su babe neke. Strašno.

Vrh

Naslov: Re: Ozljede nogometaša
PostPostano: 17 ruj 2025, 23:40 

Jbg kad je nogomet postao trkački i fizički intenzivan, pogotovo vrhunski nogomet, nisu ljudi roboti.

Ne znam kako bi bilo moguće vratiti nogomet na onu razinu iz 2009-2012, očigledno je da se sve više inzistira na kompaktnoj obrani, presingu, bloku, uigravanju prekida, iskreno nogomet mi kao sport postaje sve dosadniji za gledanje.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2025, 23:46 

Smiješno je uspoređivati rekreativnu teretanu sa elitnim profesionalnim sportom. A i neš ti brojki. To bi trebao biti baseline iole ozbiljnijeg vježbača, da te u 3 ujutro izvuku iz kreveta toliko da digneš iz prve i vratiš se spavat. Level atleticizma jednog spomenutog Ronalda i ostatka elite nadilazi ikakvu teretanu taman da dižeš 300, 400 i 500 kilograma. Brutalan spoj izdržljivosti, eksplozivnosti, agilnosti, itd, itd. Teretana i jest izmišljena za smotane i nenadarene koji nisu bili ni za kakvog sporta pa se uhvatili micanja tegova gore dole.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2025, 23:50 

dreamteam je napisao/la:
Jbg kad je nogomet postao trkački i fizički intenzivan, pogotovo vrhunski nogomet, nisu ljudi roboti.

Ne znam kako bi bilo moguće vratiti nogomet na onu razinu iz 2009-2012, očigledno je da se sve više inzistira na kompaktnoj obrani, presingu, bloku, uigravanju prekida, iskreno nogomet mi kao sport postaje sve dosadniji za gledanje.

Košarka je isto prije bila puno sporija. NBA govorim, drugo ni ne pratim. Sad piče ko ludi gore dole. Puno više se trči i ukratko to što kažeš fizički je intezivnije nego ikad.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2025, 01:12 

Generalno, previše je kompetitivno u mlađim kategorijama, djecu se forsira dok još nisu fizički dovoljno razvijena, forsira ih se nogometno a uopće ne vježbaju snagu niti izdržljivost.

Najbolji primjer je kad su Stojković i Kačavenda prešli iz Lokomotive u Dinamo. Oba su se odmah ozlijedila čim se malo jače počelo trenkat i igrat.

Zato ovi što rade u teretani, Modrić, Perišić, Ronaldo, Lewa...rasturaju unatoč godinama.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: