Evo ga drugovi i drugarice, prijatelji i prijateljice nesto o Bundesligi. Sta mislite ko osvaja ovaj put, prema kojem klubu imate simpatije...koji igraci vam se svidjaju itd. Kakve su prognoze za prvo kolo...idemo...
Ovo če biti jedna od najizjednačenijih sezona ikada, je da su Bayerni favorit ali ima tu i drugih ekipa koje nisu puno lošije i koje bi mogle pomrsit račune bayernu, tu prije svega mislim na Wolfsburg, Schalke i Leverkusen, možda i Hoffenheim i HSV nešto mogu napravit ove godine, uglavnom če ove godine biti puno interesantnih utakmica.
simpatiziram Nurnberg.. klub koji je drugi po redu po naslovima u Njemackoj.. fin klub, dosta je tamo nasih balkanaca igralo :P
Oni jesu klub pun tradicije, ali nisu drugi po naslovima, drugi klub u Njemačkoj po naslovima je Borussia M`gladbach, koji imaju baš zbog tih naslova tokom 70-ih najviše navijača starijih generacija, ova današnja mlađarija najviše voli Bayern.
Ja simpatiziram sve klubove koji igraju protiv Bayerna, Dortmunda i Schalkea, to su uvjerljivo tri najodvratnija kluba u Bundesligi
simpatiziram Nurnberg.. klub koji je drugi po redu po naslovima u Njemackoj.. fin klub, dosta je tamo nasih balkanaca igralo :P
Oni jesu klub pun tradicije, ali nisu drugi po naslovima, drugi klub u Njemačkoj po naslovima je Borussia M`gladbach, koji imaju baš zbog tih naslova tokom 70-ih najviše navijača starijih generacija, ova današnja mlađarija najviše voli Bayern.
Ja simpatiziram sve klubove koji igraju protiv Bayerna, Dortmunda i Schalkea, to su uvjerljivo tri najodvratnija kluba u Bundesligi
Ok za Bayern razumijem. Što se njih tiče, nek Olić u svakoj utakmici zabije tri gola, ali nek izgube.
No zašto Dortmund i Schalke?
Inače, atmosfera u dortmundskom stadiju je nenadjebiva. Schalke ok, nova Arena i sve to, ali nema ništa što bi se moglo usporediti s atmosferom u Dortmundu
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
mozda sam pogrijesio.. al znam da su jedno vrijeme prije neg sto su pali u 2 ligu bili najtrofejnii u Njemackoj.. ne zovu iz dzabe Der Club i Altmeister (stari majstor), nije ni bitno... 1. FCN uber alles :P
p.s. sta imas protiv S'04.. to je primjer pravog kluba, meni su dobri.. cak imam njihov orginal dres
jeste li znali da je u Munchenu glavni klub za koji se navija Muncher 1860 a ne Bayern.. i ja sam se zacudio al je istina
Inače, atmosfera u dortmundskom stadiju je nenadjebiva. Schalke ok, nova Arena i sve to, ali nema ništa što bi se moglo usporediti s atmosferom u Dortmundu
Schalke i Dortmund su bili ok sve dok su bili "Radnički" klubovi do tamo negdje sredine 90-ih, ali kad su se dočepali novaca kroz privatizaciju i ruske petro dollare su postali arogantni i odvratni kao i Bayern, sjećam se kako su u Dortmundu u prvoj godini privatizacije govorili kako če sad osvojit sve živo i da imaju novca za dovest bilo kojeg igrača, a vidimo gdje su danas, sva ta arogancija im se obila od glavu, tako je slično i sa Schalkeom i ruskim dollarima, danas se više ne razbacuju takvim izjavama kao tada, ali mi je ostalo to njihovo ponašanje u sjećanju i zato ih nemogu organski smislit.
jeste li znali da je u Munchenu glavni klub za koji se navija Muncher 1860 a ne Bayern.. i ja sam se zacudio al je istina
Pošto živim svega 1 km od starog 1860 stadiona, evo dole slike od njega, mogu ti iz prve ruke reći da je tako bilo prije 25+ godina, sve do tamo negdje sredine 80-ih u gradu je večina navijala za 1860, danas je to drugačije, ovaj južni dio grada gdje je stari stadion je još u rukama 1860 navijača, ali u ostalim dijelovima grada su Bayernovi u večini ili 50/50, o cijeloj Bavarskoj da i nepričam, Stare generacije koje pamte dobre uspjehe 1860 ekipa polako izumiru, a ovi mladi samo znaju za Bayern jer 1860 več duže vrijeme nema ljude koji bi ih odveli u 1. ligu a što god budu duže izostajali iz 1.lige to če svake godine gubiti sve više potencijalnih navijača, jer djeca se identificiraju sa zvijezdama iz Bayerna, a ne s nekim tamo drugoligašima nažalost. To ne znači da 1860 ima problema zbog manjka navijača oni mogu komotno napunit Allianz Arenu s 68 000 ljudi, ali kao što sam rekao problem su slabi rezultati i igranje u 2.ligi.
Po mojoj slobodnoj procjeni ču ti reći da u gradu ima oko 60/40 navijača u korist Bayerna, a u cijeloj Bavarskoj to je sigurno 90/10
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
Ne preferiram njemačku ligu jer mi je "industrijska". Puno rada a malo talenta kod igrača. A preferiram Kaiserslautern još od vremena kad sam na football manageru harao bundesligom sa tom momčadi.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
Ne preferiram njemačku ligu jer mi je "industrijska". Puno rada a malo talenta kod igrača. A preferiram Kaiserslautern još od vremena kad sam na football manageru harao bundesligom sa tom momčadi.
Što se talenta tiće u pravu si, u Bundesligi nečeš naći filigranske tehničare kao u Primeri ili Premiere ligi, zato ja često idem gledat utakmice 3. i 4. lige gdje ima boljih tehnički potkovanih igrača nego u bundesligi
Ali vidiš meni je Premiere liga "umjetna" i negledam ju već 5-6 godina jer imaju samo 2 jako bogata kluba kojima ostali mogu samo čistiti kopačke, i nije mi interesantna tekma kad chelsea nakanta nekog "malog" 6-0, Premiere liga je s tim milijardama izgubila svoju posebnost i duh iz 80-ih i 90-ih.
Kod Švaba je još sve dosta izjednačeno, naravno da je Bayern uvijek favorit za naslov prvaka, ali je liga još uvijek toliko izjednačena da mogu i outsideri postati prvaci kao Wolfsburg ili Stuttgart, tako da je često zanimljivo do posljednjeg kola i nije rijetko da u finišu sezone bude 5-6 ekipa koje mogu postati prvaci.
Hoffenheim je sam kriv. U drugom poluvremenu se povukli ka zadnje pičke. No dobro, ipak je to Bayern. Kako izgleda Bayernu se vratila ona stara sreća s odlučujućim golovima u zadnjim minutama utakmice. Da, Mainz najveće iznenađenje, a također Hannover i Freiburg. Katastrofa za Schalke, četiri utakmice - četiri poraza. Večeras u gostima kod Freiburga. Wolfsburg, također loš za sada, u gostima kod Hamburgera. Nadam se da će Petrić opet zabiti kao u prošlom kolu protiv St. Paulia.
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
Ne volim Njemacku ligu ali je pratim zbog Dzeke,Salihovic,Ibisevica i ostalih nasih.A sto se tice football managera vise volim Fifa manager.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.