HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 01:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Reprezentacija Ex Yu
PostPostano: 07 srp 2009, 15:47 

Evo kako bi ju ja sastavio:

1 Samir Handanovič
Slovenija, Udinese
2 Darijo Srna
Hrvatska, Shakhtar Donetsk
3 Josip Šimunić
Hrvatska, Hertha Berlin
4 Nemanja Vidić
Srbija, Manchester United
5 Vedran Ćorluka
Hrvatska, Tottenham Hotspur
6 Branislav Ivanović
Srbija, Chelsea
7 Simon Vukčević
Crna Gora, Sporting Lisabon
8 Boško Janković
Srbija, Palermo
9 Edin Džeko
Bosna i Hercegovina, Wolfsburg
10 Dejan Staknović
Srbija, Inter Milan
11 Ivica Olić
Hrvatska, Bayern Munchen
12 Vladimir Stojković
Srbija, Sporting Lisabon
13 Ivan Obradović
Srbija, Partizan Beograd
14 Luka Modrić
Hrvatska, Tottenham Hotspur
15 Nikola Žigić
Srbija, Valencia
16 Aleksandar Kolarov
Srbija, Lazio
17 Miloš Krasić
Srbija, CSKA Moscow
18 Vedad Ibišević
Bosna i Hercegovina, Hoffenheim
19 Goran Pandev
Makedonija, Lazio Rome
20 Zvjezdan Misimović
Bosna i Hercegovina, Wolfsburg
21 Milan Jovanović
Srbija, Standard Liege
22 Mirko Vučinić
Crna Gora, Roma
23 Aleksandar Luković
Srbija, Udinese

I prvih 11, u formaciji 4-3-3:

................Handanovič

.....Srna..Ivanović..Vidić..Obradović

................Stanković(c)
.........Misimović.........Modrić

Krasić................................Vučinić
.....................Džeko

Ekipa koja bi mogla igrat ravnopravno s Brazilom. 8-) A još nisu uvršteni među 23 igračine kao Pranjić, Kačar, Kuzmanović, Subotić, Petrić, Jovetić, Rakitić...

Vrh

Naslov: Re: Reprezentacija Ex Yu
PostPostano: 07 srp 2009, 18:27 

Cort0 Maltese je napisao/la:
Ekipa koja bi mogla igrat ravnopravno s Brazilom. 8-)

Da, i? Hrvatska i ovako igra ravnopravno s Brazilom. :-kava

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 18:30 

Vuco je napisao/la:
Ekipa koja bi mogla igrat ravnopravno s Brazilom. 8-)

Možda u najboljim danima Bilić Boysa i najgorim danima Brazila. Danas, nema šanse. :-kava

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 18:33 

Brrrrr, naježio sam se, prestrašno. Hvala, ali ne hvala #-o

Ako ćemo tako razmišljat, još bolja reprezentacija bi se mogla stvoriti kombiniranjem Hrvatske i Italije. :-kava

ma najbitnije da je Hrvatska neovisna. :-hrvatinic

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 18:35 

Naša Kvačica je napisao/la:

Ako ćemo tako razmišljat, još bolja reprezentacija bi se mogla stvoriti kombiniranjem Hrvatske i Italije. :-kava

Znam, namjerno sam stavio reprezentacija "Ex Yu", a ne "Jugoslavija". ;)
Ali moraš priznati da bi sigurno bili među glavnim favoritima na svim natjecanjima. 8-)

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 18:42 

Ali moraš priznati da bi sigurno bili među glavnim favoritima na svim natjecanjima. 8-)

ne želim razmišljat, bojim se opet će me jeza uhvatit, pu pu pu, otresi, kucni u drvo, okreni se tri put, uzmi bijelog luka i nađi dimnjačara, potkovicu, što god. :?

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 18:43 

ne želim razmišljat, bojim se opet će me jeza uhvatit, pu pu pu, otresi, kucni u drvo, okreni se tri put, uzmi bijelog luka i nađi dimnjačara, potkovicu, što god. :?

:-klanjam =))

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 18:52 

Vuco je napisao/la:

Možda u najboljim danima Bilić Boysa i najgorim danima Brazila. Danas, nema šanse. :-kava

Ne bih rekao. Trenutno jesmo u nekoj slaboj fazi (čak i jedan Brazil je imao jednu takvu fazu), no tko kaže da bi ova repka igrala bolje? Ili da bi u ovim godinama imala uspjehe kao Hrvatska? Treća na SP-u, prije 2 godine smo izbacili Engleze, tukli Švabe na EP-u, imali samo taj jedan nesretni poraz. Što su ostale ex-Yu države ostvarile svih tih godina? Srbija recimo na SP-u izgubila 6-0 od Argentine, onaj poraz od Nizozemske, ne sjećam se više koliko, mi takvih poraza nismo imali. Konstantno smo najbolja repka s ex-Yu područja.

Sve to na stranu, Hrvatska je trenutno na 10. mjestu FIFA-ine rangliste, a sve i ako bude na 110., neka bude... ne treba nam Jugoslavija. Ako budu najbolji, nek budu na 1. mjestu, nek tuku Brazil... ali bez nas brate.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 19:01 

Vuco je napisao/la:

Ne bih rekao. Trenutno jesmo u nekoj slaboj fazi (čak i jedan Brazil je imao jednu takvu fazu), no tko kaže da bi ova repka igrala bolje? Ili da bi u ovim godinama imala uspjehe kao Hrvatska? Treća na SP-u, prije 2 godine smo izbacili Engleze, tukli Švabe na EP-u, imali samo taj jedan nesretni poraz. Što su ostale ex-Yu države ostvarile svih tih godina? Srbija recimo na SP-u izgubila 6-0 od Argentine, onaj poraz od Nizozemske, ne sjećam se više koliko, mi takvih poraza nismo imali. Konstantno smo najbolja repka s ex-Yu područja.

Sve to na stranu, Hrvatska je trenutno na 10. mjestu FIFA-ine rangliste, a sve i ako bude na 110., neka bude... ne treba nam Jugoslavija. Ako budu najbolji, nek budu na 1. mjestu, nek tuku Brazil... ali bez nas brate.

Nitko ni ne kaže da treba vratiti Jugoslaviju, nego je zanimljivo pogledati hipotetski kakav bi ta repka imala potencijal. :-kava
Trenutno je Hrvatska 10., a Srbija 14., znači da neke velike razlike više nema, do nedavno je bilo naravno itekakve razlike, ona je bila produkt katastrofalnog vođenja reprezentacije SiCG, a potom i Srbije, te loše politike selektiranja igrača za nacionalnu vrstu. Vjerujem da je ova generacija igrača iz svih Ex Yu država najtalentiranija dosad, možda čak jača od one generacije igrača Boban, Prosinečki, Šuker, Ladić, Savićević, Stojković, Mihajlović, Mijatović, Pančev, Jugović, Jarni pa rekoh da sastavim neku idealnu vrstu, all star team, što bi se reklo. :-bicedobro

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 22:13 

puno dobrih igrača, ali nema tu igrača svjetske klase, koji čini neku razliku. argentinci su puni svjetskih klasa, pa nikad ništa uglavnom. pitanje je bi li ova repka bila išta jača od hrvatske.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 22:42 

dudu je napisao/la:
puno dobrih igrača, ali nema tu igrača svjetske klase, koji čini neku razliku. argentinci su puni svjetskih klasa, pa nikad ništa uglavnom. pitanje je bi li ova repka bila išta jača od hrvatske.

Ovakvu obranu nema nijedna ekipa na svijetu, vezni red kreativan koliko se samo poželjeti može, prednja 3 igrača bi mogla igrati u prvoj postavi bilo koje ekipe na svijetu, a golman je itekako pouzdan. Sve u svemu ekipa za titulu svjetskog prvaka. Vjerojatno najbolji igrač je Vučinić, a on je definitivno svjetska klasa. ;) Argentina nikad nije imala jaku zadnju liniju i dobrog vratara, to im je uvijek bila rak rana.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 22:55 

Vidim da sam zaboravio Vidića spomenuti kao svjetsku klasu. Ako on nije, tko jest? :-neznam
A Džeko i Krasić će to postati u roku od sezonu-dvije. :-kava

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 23:38 

Nitko ni ne kaže da treba vratiti Jugoslaviju, nego je zanimljivo pogledati hipotetski kakav bi ta repka imala potencijal. :-kava
Trenutno je Hrvatska 10., a Srbija 14., znači da neke velike razlike više nema,

Ma sve je to u redu, no isto tako možemo pogledati, hipotetski jel'te, koji bi bio potencijal jedne Grčke, koja je na 11. mjestu i jedne Danske, koja je na 15. mjestu ili potencijal Francuske (9) i Švicarske (13) itd. itd.
Mislim, to nema smisla.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 14:29 

Ovakvu obranu nema nijedna ekipa na svijetu, vezni red kreativan koliko se samo poželjeti može, prednja 3 igrača bi mogla igrati u prvoj postavi bilo koje ekipe na svijetu, a golman je itekako pouzdan. Sve u svemu ekipa za titulu svjetskog prvaka. Vjerojatno najbolji igrač je Vučinić, a on je definitivno svjetska klasa. ;) Argentina nikad nije imala jaku zadnju liniju i dobrog vratara, to im je uvijek bila rak rana.

Ne znam baš, ako prije par godina pogledaš:

Zanetti-Samuel-Ayala-Sorin (Heinze)

Ja bih rekao prije nekoliko godina jedna od 3-4 najjače na svijetu.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 14:48 

Pessimus dux je napisao/la:

Ne znam baš, ako prije par godina pogledaš:

Zanetti-Samuel-Ayala-Sorin (Heinze)

Ja bih rekao prije nekoliko godina jedna od 3-4 najjače na svijetu.

Ayala je bio za penziju, Samuel je griješio prilično često, a Zanetti i Sorin bili su nešto kao R. Carlos i Cafu, previše ofanzivni i ne baš korisni u obrani. Zanetti u Interu češće igra krilo nego beka, koliko znam, najbolji dokaz njegove ofanzivnosti. :-kava

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 18:14 

Ayala je bio za penziju, Samuel je griješio prilično često, a Zanetti i Sorin bili su nešto kao R. Carlos i Cafu, previše ofanzivni i ne baš korisni u obrani. Zanetti u Interu češće igra krilo nego beka, koliko znam, najbolji dokaz njegove ofanzivnosti. :-kava

Poprati da piše prije nekoliko godina. Dakle, Ayala je bio za penziju, uzmimo 2002., s 29 godina? Samuel često griješio? Bio je gotovo neprelazan dok je igrao u Romi.
Zanetti i Sorin jesu ofenzivni, ali to i jest poželjno za poziciju beka. Bek nije stoper. Zanetti je u svakom slučaju tih godina bio jako dobar i u obrambenim zadatcima. Počeo je igrati krilo nešto češće u Interu zadnjih par godina, ne znam iz kojih razloga, ali u vrijeme o kojem govorima igra gotovo isključivo desnog beka. Sorin, istina, taj je uvijek bio slabiji u obrambenom dijelu.
Uglavnom, vrhunska obrana, za prste polizat, prava šmekerska. :-klanjam
P.S. Ružan ti avatar. :-zubati Baš su vam nemaštoviti ti transparenti s ocilima, sve na isti kalup pa ograda izgleda jednolično i dosadno. :-neznam

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 18:48 

Poprati da piše prije nekoliko godina. Dakle, Ayala je bio za penziju, uzmimo 2002., s 29 godina? Samuel često griješio? Bio je gotovo neprelazan dok je igrao u Romi.
Zanetti i Sorin jesu ofenzivni, ali to i jest poželjno za poziciju beka. Bek nije stoper. Zanetti je u svakom slučaju tih godina bio jako dobar i u obrambenim zadatcima. Počeo je igrati krilo nešto češće u Interu zadnjih par godina, ne znam iz kojih razloga, ali u vrijeme o kojem govorima igra gotovo isključivo desnog beka. Sorin, istina, taj je uvijek bio slabiji u obrambenom dijelu.
Uglavnom, vrhunska obrana, za prste polizat, prava šmekerska. :-klanjam
P.S. Ružan ti avatar. :-zubati Baš su vam nemaštoviti ti transparenti s ocilima, sve na isti kalup pa ograda izgleda jednolično i dosadno. :-neznam

Priznajem, Gauchosi su bili opaki, ali je činjenica da to nisu uspjeli kapitalizirati, ili se nisu dobro ukomponorali. ;) Po mom mišljenju zadnja linija Srna--Ivanović-Vidić--Obradović je ipak nešto jača, prvenstveno zbog Vidića koji je apsolutni vrh među stoperima, kad mu ne ide nije ništa lošiji od bilo koga drugog, kad mu ide, a to je najčešće, uopće nema veze protiv koga igra, jednostavno je neprelazan i još je prava napast iz prekida. Ivanović je pouzdan, brz, požrtvovan, ubojit iz prekida(Liverpool se u to uvjerio) i još je polivalentan igrač. Srna je najbolji desni bek kojeg je Hrvatska ikad imala, čvrst, dobar tehničar, odličan asistent, brz, odličan izvođač prekida, uostalom interesiranje Chelsea i Reala za njega dovoljno govori o njemu. Ivan Obradović je vjerojatno najtalentraniji europski lijevi bek, definitivno će postati igrač svjetske klase, a tek mu je 20 godina. I još jedan adut, iza njih bi bio sigurni Handanovič, Roa koji je branio za Argentinu u to doba je bio rupa i pol. :-zubati
P.S. Nisu svi transparenti isti, Belgrade Boys, Heroes, Brigate, i još neke grupe nemaju 4 ocila na transparentima, a udarni trans je također bez 4 ocila.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 19:02 

Priznajem, Gauchosi su bili opaki, ali je činjenica da to nisu uspjeli kapitalizirati, ili se nisu dobro ukomponorali. ;) Po mom mišljenju zadnja linija Srna--Ivanović-Vidić--Obradović je ipak nešto jača, prvenstveno zbog Vidića koji je apsolutni vrh među stoperima, kad mu ne ide nije ništa lošiji od bilo koga drugog, kad mu ide, a to je najčešće, uopće nema veze protiv koga igra, jednostavno je neprelazan i još je prava napast iz prekida. Ivanović je pouzdan, brz, požrtvovan, ubojit iz prekida(Liverpool se u to uvjerio) i još je polivalentan igrač. Srna je najbolji desni bek kojeg je Hrvatska ikad imala, čvrst, dobar tehničar, odličan asistent, brz, odličan izvođač prekida, uostalom interesiranje Chelsea i Reala za njega dovoljno govori o njemu. Ivan Obradović je vjerojatno najtalentraniji europski lijevi bek, definitivno će postati igrač svjetske klase, a tek mu je 20 godina. I još jedan adut, iza njih bi bio sigurni Handanovič, Roa koji je branio za Argentinu u to doba je bio rupa i pol. :-zubati

Dobro sad, subjektivna je stvar koja bi od tih obrana bila bolja. To je čisto teoretiziranje jer ova ex-yu vrlo vjerojatno nikad ne će zaigrati zajedno. Uglavnom, obje su (bi bile) vrlo jake.
Da, Argentina je uvijek imala "krasne" golmane, kad se sjetim tog Roe i ong Bonana bude mi dovoljno. Ajd onaj Burgos je još bio zabavan. :-umirem
Samo, moram priznati da ne znam tog Obradovića i tog golmana kojeg si stavio. Gdje igraju?
P.S. Nisu svi transparenti isti, Belgrade Boys, Heroes, Brigate, i još neke grupe nemaju 4 ocila na transparentima, a udarni trans je također bez 4 ocila.

Bez obzira što vam te glavne podgrupe nemaju transove s ocilima, svejedno jednolična i dosadna ograda. Moje mišljenje. :-neznam

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 19:22 

Dobro sad, subjektivna je stvar koja bi od tih obrana bila bolja. To je čisto teoretiziranje jer ova ex-yu vrlo vjerojatno nikad ne će zaigrati zajedno. Uglavnom, obje su (bi bile) vrlo jake.
Da, Argentina je uvijek imala "krasne" golmane, kad se sjetim tog Roe i ong Bonana bude mi dovoljno. Ajd onaj Burgos je još bio zabavan. :-umirem
Samo, moram priznati da ne znam tog Obradovića i tog golmana kojeg si stavio. Gdje igraju?

Mali Obradović igra u Partizanu, ali je pitanje koliko će još igrati, s obzirom da ima 20 godina i izborio je već status standardnog reprezentativca u A selekciji. Partizan je izvisio cifru od 7 milja eura za njega, a zainteresirani su Atletico, Ajax i Tottenham. O njemu dovoljno govori da je prvi izbor u reprezentaciji, a klupu griju vrlo kvalitetni prvotimci Lazija i Udinesea, Luković i Kolarov.

Samir Handanovič je prvi golman Udinesea i to vrlo kvalitetan. Riječ je o reprezentativcu Slovenije. :-kava

Bez obzira što vam te glavne podgrupe nemaju transove s ocilima, svejedno jednolična i dosadna ograda. Moje mišljenje. :-neznam

Pa dobro, složit ću se s tobom da bi mogla ograda i bolje biti uređena. 8-)

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 19:42 

Olic i Kranjcar bi definitivno trebali biti u prvih 11 a ti kako hoces..Pa i Simunic

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 20:01 

Tulkas je napisao/la:

Olic i Kranjcar bi definitivno trebali biti u prvih 11 a ti kako hoces..Pa i Simunic

Šimunić nije bolji ni od Vidića ni od Ivanovića, daleko od toga. Olić i Vučinić su tu negdje, ali Vučinić igra u jačoj Seriji A, a pokazao se i u Ligi Prvaka, pa sam mu dao prednost. A tu još ima i Pandev koji je isto tu negdje s Olićem i Vučinićem, da ne govorimo o Milanu Jovanoviću kojeg traži pola Europe. Kranjčar od Modrića sigurno nije bolji, a Misimović je ipak ove sezone odigrao maestralno pa sam njemu dao prednost. Mislim da bi prvi špic trebao biti Ibišević, koji je zabio u polusezoni koliko je Džeko zabio u čitavoj sezoni, ali treba pričekati da vidimo je li ono samo bila eksplozija, ili tu ima nekog kontinuiteta u kvalitetnim igrama, a po mom mišljenju ima. Vjerojatno bi to izgledalo ovako, uz možda Ibiševića umjesto Džeke, a s klupe bi ulazili Olić, Pandev, Jovanović, Žigić i Janković, kako kad.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2009, 13:40 

a eduardo? ako on bude u formi kao nekad, onda mu svi ostali napadači mogu samo kopačke brisat. sumnjam da će se itko ikad približiti njegovoj brojci od 55 golova u sezoni 2006/07.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2009, 13:46 

dudu je napisao/la:
a eduardo? ako on bude u formi kao nekad, onda mu svi ostali napadači mogu samo kopačke brisat. sumnjam da će se itko ikad približiti njegovoj brojci od 55 golova u sezoni 2006/07.

Eduardo nije "Jugoslaven". 8-)
Razmišljao sam da ubacim Ibrahimovića, Krkića, i ostale domaće strance, ali onda bi konkurencija bila prežestoka.
I Edurado se još nije dokazao vani, istina da je igrao dobro kad je igrao, ali nema kontinuiteta tu. Vidjet ćemo kakav će bit kad mu prođe ozljeda. :-kava
Mislim da je Vučinić bolji od Eduarda u najboljim danima, just for the record. 8-)

Vrh

PostPostano: 12 srp 2009, 13:55 

dudu je napisao/la:

Razmišljao sam da ubacim Ibrahimovića, Krkića, i ostale domaće strance, ali onda bi konkurencija bila prežestoka.
I Edurado se još nije dokazao vani, istina da je igrao dobro kad je igrao, ali nema kontinuiteta tu. Vidjet ćemo kakav će bit kad mu prođe ozljeda. :-kava
Mislim da je Vučinić bolji od Eduarda u najboljim danima, just for the record. 8-)

vučinić je dobar, ima šlifa, ali ne čini mi se neki radnik. i nije apsolutno ništa napravio s romom.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2009, 14:00 

dudu je napisao/la:

vučinić je dobar, ima šlifa, ali ne čini mi se neki radnik. i nije apsolutno ništa napravio s romom.

Vučinić je igračina, pamtim onaj gol kad pretrči 80 metara i zabije sam, samo ne znam protiv koga je to bilo. To da nije ništa napravio s Romom se ne bi složio, Roma nema neki previše jak igrački kadar, ali redovno doguraju do četvrtfinala LP-a zahvaljujući uglavnom njegovim golovima. A i to što ga Man Utd pokušava već dulje vremena dovesti govori o njegovim kvalitetama.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: