HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 sij 2025, 03:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Pretučena dva fudbalera Veleža
PostPostano: 17 tra 2012, 14:30 

Citat:
U Mostaru pretučena dva fudbalera Veleža

Mensud Duraković, voditelj Turističke zajednice Mostara, i njegov sin Ali Hamza u subotnjoj su noći nepozvani upali na privatnu zabavu u mostarski kafić “Piramida” te su počeli na nacionalnoj osnovi vrijeđati i udarati nogometaše Veleža koji su se tamo zatekli, potvrdilo nam je više svjedoka.

Mensud Duraković, voditelj Turističke zajednice Mostara, i njegov sin Ali Hamza u subotnjoj su noći nepozvani upali na privatnu zabavu u mostarski kafić “Piramida” te su počeli na nacionalnoj osnovi vrijeđati i udarati nogometaše Veleža koji su se tamo zatekli, potvrdilo nam je više svjedoka.

Sve je kulminiralo tučnjavom u kojoj su bacane stolice i razbijan inventar u kafiću, a jednom je nogometašu razbijena glava. Kako doznajemo, napadnuti su nogometaši srpske nacionalnosti Milan Knežević i Slobodan Lakičević. Naime, Lakičević je na kraju brutalno izudaran i 'iscipelaren', dok je Knežević pogođen staklenom bocom u glavu i zadobio je nekoliko šavova.

Bacanje stolica po kafiću

Brojni očevici pričaju kako su incident izazvali upravo Duraković i njegov sin. Oni kažu da je Duraković, inače nekadašnji član Veleža, vrijeđao Milana Kneževića nazivajući ga četnikom, a navodno je bio ogorčen što u Veležu igraju “momci sa strane, a ne domaći dečki”. Prema nekim pričama, Duraković je bio ogorčen i zbog činjenice da njegov sin Dženan više ne igra u Veležu.

Pretučeni Milan Knežević kaže da ovakav napad još nije doživio.

“Menso i njegov sin su upali na našu zabavu. Nisu smjeli ući, ali smo ih pustili da uđu kao ljudi. Nakon nekog vremena Menso me počeo vrijeđati na nacionalnoj osnovi. Vikao je; 'Četnik! Ratko Mladić!' Ja se na to tada nisam niti obazirao”, prepričava nam Knežević. “Nešto kasnije Mensin sin Ali Hamza je ničim izazvan sleđa udario mog suigrača Lakičevića. Ja i par momaka smo se odmah skočili. Ja sam tada dobio bocu u glavu”, opisuje Knežević što se kobne večeri dogodilo u kafiću. On tvrdi da je Duraković kasnije razbacivao stolice po kafiću.

“Razbio je izlog. Sve je polupao”, dodaje Knežević.
“Ne znam što bih vam rekao. Ovo je sramota. Ovo nisam nigdje doživio da me se tako vrijeđa na nacionalnoj osnovi. I da sada to doživim od tog čovjeka, ja ne znam niti bi li ga nazvao čovjekom. Stvarno ne znam zašto sam to doživio od njega, koji je nekad bio u Veležu”, kaže Knežević.

Slično je incident opisao i Slobodan Lakičević.

“Mi smo bili s društvom u kafiću 'Piramida'. S društvom smo slavili taj praznik. U neka doba su došli Menso Duraković i njegov sin. Menso se tada sa mnom normalno pozdravio. Nekih sat vremena kasnije Menso je počeo Kneževića provocirati na nacionalnoj osnovi. Tada sam i ja odjednom dobio udarac s leđa od Mensinog sina. Pao sam na pod i tada sam dobio još nekoliko udaraca. Udarali su me dok sam ležao".

"Kolega Knežević je dobio bocom u glavu. Ja nisam niti vidio koliko me ljudi udaralo. Mislim da ih je bilo više. Znam samo da su me zasigurno udarali Menso, njegov sin i još jedan momak. Nekako sam uspio pobjeći u WC. Tada su ovi ljudi iz kafića izgurali Mensu i njegovog sina van i sve se smirilo. Ni sam ne znam koliko me uopće ljudi udaralo”, ponavlja Lakičević.

Da se incident dogodio, potvrdio nam je i Veležov trener Mirza Varešanović.

“Čuo sam da je bilo problema, da su dva nogometaša napadnuta. Rečeno mi je da je jednom od njih, Kneževiću, razbijena glava i da ima pet do šest šavova. Ali što i kako je došlo do napada, to vam ne znam. Ja se trenutačno nalazim u Sarajevu i tek kad se vratim u Mostar, imat ću više informacija”, na upit o subotnjem incidentu odgovorio je trener Varešanović.

Prekršajna prijava

Edin Zekić, vlasnik kafića 'Piramida', kaže da nije vidio incident, ali nam je prepričao svoja saznanja o onom što se dogodilo.

“Ja sam tu večer bio odsutan. Igrači Veleža su me zamolili da dulje ostanu na privatnoj zabavi. Spustili su rolete, ja sam im ostavio konobara da radi. Negdje oko jedan sat iza ponoći u kafić su upali Mensud Duraković i njegov sin Ali Hamza. Mensud često zalazi u ovaj kafić i tu se osjeća kao kući".

"On poznaje sve te igrače Veleža i zato je uspio i ući u kafić. On i njegov sin su došli pripiti. Počeli su vrijeđati ovu dvojicu momaka. Bilo je tu provokacija i psovki na nacionalnoj osnovi. Što se tiče tih mladića, to su predivni momci. Sigurno je da oni nisu krivi. Duraković očito kad popije nije normalan, govori vlasnik kafića".

Prema njegovim riječima, konobar je pokušao smiriti tenzije te je došao do Durakovića.

“Dok se konobar raspravljao s Durakovićem, njegov sin je krenuo udarati po nogometašima. Najprije je odgurnuo Lakičevića i oborio ga sa stola. Potom se zaletio i zgrabio bocu sa stola i razbio je od glavu ovom drugom momku. Konobar ih je tek tada uspio savladati i istjerati iz kafića. Ali ovi igrači Veleža su dotad već zadobili par udaraca po glavama. Da Mensud nije prvi počeo vrijeđati i provocirati, ne bi niti njegov sin tako reagirao i krenuo udarati”, smatra Zekić.

“Molio bih još samo da navedete da su Duraković i njegov sin uspjeli ući u kafić jer poznaju igrače. On od jučer više nije prijatelj ovog kafića. Upao je u kafić u kojem se svi osjećaju kao kod kuće i kafić koji pazi sve svoje goste i tu je pravio incident. Ne opravdavam njegov postupak, ali ako je i imao što protiv tih momaka, trebao se negdje na otvorenom naći s njima, a ne ovako u kafiću napraviti incident”, ogorčen je vlasnik kafića 'Piramida'.

U policiji su potvrdili da su morali intervenirati zbog tučnjave.

“Napadnuta su dva Veležova nogometaša. Počinitelj je otkriven i njemu je uručena prekršajna prijava”, kažu nam u policiji.

Iako smo jučer u više navrata pokušali kontaktirati Mensuda Durakovića kako bismo čuli i njegovu stranu priče, to nismo uspjeli jer mu je mobitel bio isključen tijekom dana.

Izvor: http://www.sutra.ba/novost/59680/U-Mostaru-pretucena-dva-fudbalera-Veleza

Hajde za ocekivati je da iza terena ili cak na tribinama da navijaci napadnu fudbalere, ali da se se to radi daleko iza terena i to jos ukombinovano sa netrpeljivoscu na nacionalnoj osnovi, to je sasvim neprihvatljivo i to sto je najgore ovi sto su napali fudbalere Veleza su takodje javne licnosti, sto cijeli slucaj cini jos vise neprihvatljivijim, jer ako su javne licnosti ovako agresivne, onda postavlja se pitanje, sta je onda za ocekivati od "obicnih" huligana, ako su javni huligani ovakvi.

Vrh

Naslov: Re: Pretučena dva fudbalera Veleža
PostPostano: 17 tra 2012, 14:32 

slika

Vrh

PostPostano: 17 tra 2012, 14:40 

malograĐŽanština.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2012, 14:47 

Ti Srbi su još gluplji. Kad uopće nešto i pokušavaju u istočnom Mostaru.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 14:08 

Jedan je Crnogorac.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 14:08 

Jedan je Crnogorac.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 14:29 

slika

BBC je napisao/la:
slika

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 14:32 

Ova dvojica Srba će predstavljati Bošnjake u gradskom vijeću. Hrvati će ih mutli-kulturalno izabrati na tu funkciju.
Slažu li se Srbi sa tim ?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: