|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Pessimus dux
|
Naslov: Regionalna liga u rukometu Postano: 16 lip 2011, 12:11 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Uoči ždrijebanja za Europsko rukometno prvenstvo Srbija 2012. u Beogradu predstavljena SEHA – South East Handball Association, u kojoj će od jeseni 2011. snage odmjeravati vodeći klubovi Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovačke i Srbije
Snagu i atraktivnost novoosnovane regionalne rukometne lige jamče klubovi koji će u njoj igrati, a radi se o najjačim klubovima Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovačke i Srbije. Tradicija, znanje i povijesni uspjesi koje su ostvarili Borac iz Banja Luke, Bosna iz Sarajeva, Croatia Osiguranje iz Zagreba, Crvena Zvezda iz Beograda, Izviđač iz Ljubuškog, Lovćen iz Cetinja, Metalurg iz Skopja, Nexe iz Našica, Partizan iz Beograda, Sutjeska iz Nikšića, Tetran iz Prešova i Vardar iz Skopja garancija su budućnosti ovog regionalnog natjecanja čija prva sezona počinje ove jeseni.
Prva je utakmica planirana već za 12. rujna., a ždrijebanjem koje je održano nakon predstavljanja lige i njezinog službenog logotipa određeno je da će u prvom kolu snage odmjeriti:
Borac – Vardar Lovćen – Tatran Crvena Zvezda – Nexe Croatia osiguranje Zagreb – Partizan Izviđač – Sutjeska Metalurg - Bosna
O važnosti SEHA lige na predstavljanju je govorio njezin predsjednik Sandi Šola, ujedno i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, koji je naglasio: "Liga je osnovana s jasnim ciljem, omogućiti najboljim klubovima s prostora jugoistočne Europe uvjete za kvalitetno natjecanje, u kojima će kroz ligaški sustav imati kontinuiranu priliku odmjeravati snage protiv vrhunskih suparnika i time jačati kvalitetu vlastitih momčadi."
O atraktivnosti i kvaliteti lige govori i činjenica da je predstavnik mađarskog saveza bio na osnivačkom sastanku lige u Zagrebu pa se očekuje uključenje Mađara već sljedeće sezone, a interes za sudjelovanjem u ovom natjecanju pokazali su i poljski, austrijski te slovenski rukometni savezi i njihovi vodeći klubovi.http://www.hrsport.net/vijesti/419294/r ... xeu-zvezdaŠto mislite o samoj ideji i konceptu? Meni se čini kao dobar potencijal, ukoliko se u taj projekt od iduće sezone uključe barem Mađari. Čeka se još i odluka poljskog Kielcea za ovu sezonu, odnosno njihovog saveza da im dopusti nastup. Za Slovence nisam siguran koliko im se isplati ulaziti u taj projekt, jer i ovako imaju jaku i neizvesnu ligu, među top 5 u Europi. Jedino, previše su mi dva crnogorska kluba, jedan bi bio dovoljan, s obzirom na razinu kvalitete njihovog klupskog rukometa. Također, moraju ishoditi za drugu sezonu od EHF-a nekakav stimulans, recimo da pobjednik ide automatski u Ligu prvaka, a drugi u Kup EHF-a ili Kup kupova, jer prve godine ne će imati ništa od toga, a klubovi će igrati završnice nacionalnih prvenstava i kroz njih ostvarivati plasmane u natjecanja pod okriljem EHF-a. Inače, sjedište SEHA-e je u Zagrebu, a predsjednik je Sandi Šola, predsjednik HRS-a.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 23 lip 2011, 16:25 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 12 srp 2011, 19:40 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 12 srp 2011, 20:17 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: EHF zabranio Prešovu igranje u SEHA-i http://balkan-handball.com/balkan/ehf-z ... e-u-seha-iOvo mi već smrdi...  Pa nije valjda odma' Jugoslavija na vidiku kad neki Tatran neće učestvovati u SEHI?! Jedino ako to nije žal za starom AU-ligom u rukometu kad se igrao taj divni sport van balkanske tj.jugoslavesnke kaljuge! Ja inače ne volim rukomet , i mislim da je uz vaterpolo najgluplji timski sport ikad smišljen , tako da me savršeno zabole hoće li biti te lige ili ne , ali kad čujem da se kuka i paranoiše oko Jugoslavije odmah sam za! Ova skraćenica CEHA logičnija bi bila za "South East Heroin Association"!! 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Josip321
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 12 srp 2011, 21:07 |
|
|
joe enter je napisao/la: Ja inače ne volim rukomet , i mislim da je uz vaterpolo najgluplji timski sport ikad smišljen , tako da me savršeno zabole hoće li biti te lige ili ne , ali kad čujem da se kuka i paranoiše oko Jugoslavije odmah sam za! Ne znaš ti što valja. Ali stvarno, ne znaš. Jedva čekam početak lige pa da do Ljubuškog idem gledati utakmice.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 12 srp 2011, 22:12 |
|
|
Josip321 je napisao/la: Ne znaš ti što valja. Ali stvarno, ne znaš.
Jedva čekam početak lige pa da do Ljubuškog idem gledati utakmice. ja razumem tebe jer su Hrvati mali velike uspehe u glupometu , a i Srbi su nekada bili tj.imaju rukometnu tradiciju bez obzira što su danas kesa! Ali to ne znači da je ovaj sport dobar ili sačuvaj me bože zanimljiv , jer kad se snažni majmuni postave na 6 metara i sve vreme biju i štipaju ne vidim ama baš ništa lepo i za uživanje! Npr.moj rodni grad Vrbas(Vojvodina,Bačka) ima tradiciju u rukometu , dali su dva reprezentativca bivše države , klub je bio član prve lige SFRJ , a posle u Srbiji i CG igrali su finale play-offa sa Partizanom i imali reprezaentaivce i u toj državi! Međutim ja se ponosim na njih manje nego na pikado-takmičare i lokalne pivopije iz mog grada koji su osvolili turnir u Somboru u kafani kod Blaška! Ali poštujem , svako ima svoj ukus i želim ti da uživaš u masovnoj tuči sa pravilima zvanoj rukomet! 
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 12 srp 2011, 23:59 |
|
|
joe enter je napisao/la: Pa nije valjda odma' Jugoslavija na vidiku kad neki Tatran neće učestvovati u SEHI?! Jedino ako to nije žal za starom AU-ligom u rukometu kad se igrao taj divni sport van balkanske tj.jugoslavesnke kaljuge! Ja inače ne volim rukomet , i mislim da je uz vaterpolo najgluplji timski sport ikad smišljen , tako da me savršeno zabole hoće li biti te lige ili ne , ali kad čujem da se kuka i paranoiše oko Jugoslavije odmah sam za! Ova skraćenica CEHA logičnija bi bila za "South East Heroin Association"!!  
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 15 srp 2011, 15:29 |
|
|
joe enter je napisao/la: Josip321 je napisao/la: Ne znaš ti što valja. Ali stvarno, ne znaš.
Jedva čekam početak lige pa da do Ljubuškog idem gledati utakmice. ja razumem tebe jer su Hrvati mali velike uspehe u glupometu , a i Srbi su nekada bili tj.imaju rukometnu tradiciju bez obzira što su danas kesa! Ali to ne znači da je ovaj sport dobar ili sačuvaj me bože zanimljiv , jer kad se snažni majmuni postave na 6 metara i sve vreme biju i štipaju ne vidim ama baš ništa lepo i za uživanje! Npr.moj rodni grad Vrbas(Vojvodina,Bačka) ima tradiciju u rukometu , dali su dva reprezentativca bivše države , klub je bio član prve lige SFRJ , a posle u Srbiji i CG igrali su finale play-offa sa Partizanom i imali reprezaentaivce i u toj državi! Međutim ja se ponosim na njih manje nego na pikado-takmičare i lokalne pivopije iz mog grada koji su osvolili turnir u Somboru u kafani kod Blaška! Ali poštujem , svako ima svoj ukus i želim ti da uživaš u masovnoj tuči sa pravilima zvanoj rukomet!  Jesil ti onaj XP8 sto pise na Forumu.hr
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 15 srp 2011, 15:36 |
|
|
joe enter je napisao/la: Ja inače ne volim rukomet , i mislim da je uz vaterpolo najgluplji timski sport ikad smišljen , tako da me savršeno zabole hoće li biti te lige ili ne , ali kad čujem da se kuka i paranoiše oko Jugoslavije odmah sam za! Slazem se s tobom sa tim najglupljim sportovima,samo da jos dodam Odbojku u te najgluplje timske sportove,iako pratim rukomet kad igra BiH ili Bosna u Evropskim natjecanjima.
|
|
Vrh |
|
 |
škripar šb
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 18 srp 2011, 15:32 |
|
|
Vidim i Partizan je tu ,doće Grobari ,trebalo bi tu otic malo Kakvo je stanje s RK Izviđačom ,nisam upoznat s ekipom ,kako je misljene ovih upoznati ,ocel IZviđač igrat vazniju ulogu tu Mislim da ne mogu dobit Zagreb,pa ni Bosnu a ostale mozda Nije loša atmosfera u Ljubuskom,bio sam protiv Ademar Leona ,kad je nas iz Širokog dosta doslo podrzat momke,jesu Skauti jos aktivni ????
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 18 srp 2011, 16:25 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ja inače ne volim rukomet , i mislim da je uz vaterpolo najgluplji timski sport ikad smišljen , tako da me savršeno zabole hoće li biti te lige ili ne , ali kad čujem da se kuka i paranoiše oko Jugoslavije odmah sam za! Slazem se s tobom sa tim najglupljim sportovima,samo da jos dodam Odbojku u te najgluplje timske sportove,iako pratim rukomet kad igra BiH ili Bosna u Evropskim natjecanjima. Odbojka je takođe tupava , ali za nijansicu je bolja nego glupomet , čisto zato što nije kontaktni sport , ali u svakom slučaju , booooriiiing!!
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 18 srp 2011, 17:08 |
|
|
joe enter je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Slazem se s tobom sa tim najglupljim sportovima,samo da jos dodam Odbojku u te najgluplje timske sportove,iako pratim rukomet kad igra BiH ili Bosna u Evropskim natjecanjima. Odbojka je takođe tupava , ali za nijansicu je bolja nego glupomet , čisto zato što nije kontaktni sport , ali u svakom slučaju , booooriiiing!! Istog sam misljenja.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 18 srp 2011, 17:10 |
|
|
Koliko vidim: 3 nasa kluba,2 Hrvatska,2 Srpska,2 Makedonska i Slovacki. Ako nista barem smo klupska sila u rukometu za ove prostore 
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 27 srp 2011, 17:14 |
|
|
Stavili su 3 kluba iz BiH samo zato jer imaju 3 naroda u BiH. Mislim da će Ljubuški ispast iz lige odma nakon godinu dana. Zagreb dobio Bosnu prije pola godine 44-15, (neki sličan rezultat) toliko o snagi lige, klubovi iz Srbije su još slabiji. Slovenci i Mađari imaju dobru ligu tako da ne misle ulazit.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 27 srp 2011, 19:29 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Stavili su 3 kluba iz BiH samo zato jer imaju 3 naroda u BiH. Mislim da će Ljubuški ispast iz lige odma nakon godinu dana. Zagreb dobio Bosnu prije pola godine 44-15, (neki sličan rezultat) toliko o snagi lige, klubovi iz Srbije su još slabiji. Slovenci i Mađari imaju dobru ligu tako da ne misle ulazit. Zagreb je dobio Bosnu 34:15,a u Sarajevu su odigrali nerijeseno.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 27 srp 2011, 19:33 |
|
|
Zagreb i Bosna su mislim daleko najjaci u ovoj ligi jer igraju dugo ligu prvaka,zatim tu imaju Partizan,Vardar,Metalurg i mozda Tatran ili Borac koji bi mogli biti na vrhu tabele.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 23 pro 2011, 15:04 |
|
|
Ova liga je konačno dobila i službenu stranicu, a čini se i glavnoga sponzora (Uniline), što je primarni uvjet opstanka takvoga projekta, koji još uvijek ipak stoji na prilično klimavim nogama... Prvi dio sezone je gotov, a trenutna tablica izgleda ovako: 1. Croatia osiguranje 14 11 2 1 445 : 354 35 2. Vardar Pro 14 10 2 2 399 : 366 32 3. Metalurg 11 8 3 0 292 : 233 27 4. Tatran Prešov 13 8 1 4 412 : 381 25 5. Nexe 14 7 3 4 399 : 379 24 6. Lovćen 13 6 0 7 338 : 372 18 7. Borac M:TEL 12 5 2 5 325 : 319 17 8. Metaloplastika 13 4 2 7 331 : 339 14 9. Bosna 9 3 1 5 224 : 256 10 10. Izviđač Mi grupa 13 2 1 10 338 : 372 7 11. Sutjeska 13 1 1 11 293 : 358 4 12. Crvena Zvezda 11 1 0 10 265 : 332 3HRK Izviđač, kao predstavnik Herceg-Bosne, ne stoji baš najbolje, ali što je tu je. RK Bosna u velikoj financijskoj krizi i problemima, možda i pred kolapsom, napuštaju ih redom igrači zadnjih dana, a ni Crvena zvezda ni izbliza nije ispunila očekivanja. Službena stranica: http://seha-liga.com/
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 23 pro 2011, 15:04 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Zagreb i Bosna su mislim daleko najjaci u ovoj ligi jer igraju dugo ligu prvaka Pregrizao jezik. 
|
|
Vrh |
|
 |
orleanski
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 23 pro 2011, 16:18 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 18:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
Pessimus dux je napisao/la: Ova liga je konačno dobila i službenu stranicu, a čini se i glavnoga sponzora (Uniline), što je primarni uvjet opstanka takvoga projekta, koji još uvijek ipak stoji na prilično klimavim nogama... Prvi dio sezone je gotov, a trenutna tablica izgleda ovako: 1. Croatia osiguranje 14 11 2 1 445 : 354 35 2. Vardar Pro 14 10 2 2 399 : 366 32 3. Metalurg 11 8 3 0 292 : 233 27 4. Tatran Prešov 13 8 1 4 412 : 381 25 5. Nexe 14 7 3 4 399 : 379 24 6. Lovćen 13 6 0 7 338 : 372 18 7. Borac M:TEL 12 5 2 5 325 : 319 17 8. Metaloplastika 13 4 2 7 331 : 339 14 9. Bosna 9 3 1 5 224 : 256 10 10. Izviđač Mi grupa 13 2 1 10 338 : 372 7 11. Sutjeska 13 1 1 11 293 : 358 4 12. Crvena Zvezda 11 1 0 10 265 : 332 3HRK Izviđač, kao predstavnik Herceg-Bosne, ne stoji baš najbolje, ali što je tu je. RK Bosna u velikoj financijskoj krizi i problemima, možda i pred kolapsom, napuštaju ih redom igrači zadnjih dana, a ni Crvena zvezda ni izbliza nije ispunila očekivanja. Službena stranica: http://seha-liga.com/Zanimljivo mi je vidjeti ovaj Zvezdin debakl. Izviđač je dobar bio. Nešto bodova je izgubio zbog nedostatka svojih (pre)mladih igrača, ali dobro je. Ovo im je škola. Bit će bolje na proljeće. Mi, Ljubušaci, tada uvijek živnemo. 
_________________ It iz aj.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 23 pro 2011, 20:34 |
|
|
treba uc u srednjeeruopsku regionalnu ligu da tako i bude hrvatska sa austrijom madzarskom.. ko u hokeju
a ne makedonija i srbija s nama u ligi
opet zapadni balkan yugo integracije ...
e Moj Franjo..
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 24 pro 2011, 13:09 |
|
|
Ibar je napisao/la: treba uc u srednjeeruopsku regionalnu ligu da tako i bude hrvatska sa austrijom madzarskom.. Ma kakvom Austrijom, pa tamo nema niti jedan kvalitetan rukometni klub na razini ove lige... Mađarska i Slovenija apsolutno da, ondje je koncentracija kvalitete u rukometu još jača nego u svim ovim državama koje trenutno sudjeluju u projektu, ali njih se i planira uključiti od iduće sezone. P.S. Ovdje ti je u ligi i slovački Tatran. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 25 pro 2011, 00:06 |
|
|
treba Slovačka ČEška Austrija Švicarska Lihtenštajn
svi nek dodju snama :)
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 25 pro 2011, 14:10 |
|
|
Ibar je napisao/la: treba Slovačka ČEška Austrija Švicarska Lihtenštajn

|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 27 pro 2011, 01:15 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Regionalna liga u rukometu Postano: 27 pro 2011, 01:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Slabo nešto ide ta Zlajina "država za Ćoeka".
Šalu na stranu, ovo je nezapamćeno u svijetu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|