HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 vel 2025, 12:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ukidanje cenzuriranja
PostPostano: 19 sij 2025, 12:47 

Vrijeme je da se anakronizam konačno makne, pogotovo kada osunećeni zlorabe pojam "Vlah", "katolik", "uzp-ovac" itd itd kao uvrede.

Od početka tvrdim da sljedbenici lažnog proroka iz meke jedino razumiju jezik sile, pa tako i u verbalnim okršajima. Sad je to valjda postalo jasno i zadnjoj naivčini.

Dolje sa cenzurom. :kava

Vrh

Naslov: Re: Ukidanje cenzuriranja
PostPostano: 19 sij 2025, 12:52 

Potpisujem.

Jedino tko cenzurira u današnje vrijeme su islamisti na klixu: "govor mržnje" dok god je uperen protiv muslimana.

X nema cenzure, Meta ukida cenzuru, jedino HB forum štiti sunite od prozivanja.

Mogu ja pisati Po.tu.ri.ca., ali čemu, kad znamo da su pötürïcë

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 13:44 

Cenzura i govor mržnje nisu jedno te isto. Govor mržnje je u većini zemalja svijeta zakonski obrađen i ne vjerujem kako će društvene mreže biti iznad zakona.. Pokušajte se obračunati bez govora mržnje koristeći svoju inteligenciju, znanje i iskustvo. Razmijem kako je ponekad potrebno se spustiti na razinu sugovornika, ali to je jedan vid vašeg osobnog poraza.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 14:15 

Misliš sloboda govora i govor mržnje nisu isto?

Riječ p.o.t.u.r.i.c.a nije govor mržnje, nego povijesna konstatacija.

Mrzim p.o.t.u.r.i.c.e je govor mržnje.

Jedino b.a.l.i.j.a. je diskutabilna, ali ako može netko napisati Vlah i Škutor, mislim da se treba dopustiti i Hrvatima i Srbima da ih nazove onim što jesu.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 14:37 

Zapadni je napisao/la:
Misliš sloboda govora i govor mržnje nisu isto?

Riječ p.o.t.u.r.i.c.a nije govor mržnje, nego povijesna konstatacija.

Mrzim p.o.t.u.r.i.c.e je govor mržnje.

Jedino b.a.l.i.j.a. je diskutabilna, ali ako može netko napisati Vlah i Škutor, mislim da se treba dopustiti i Hrvatima i Srbima da ih nazove onim što jesu.

Točno, oba pojma su povijesni ispravna odnosno korištena su stoljećima za osunećene izdajnike.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 15:12 

Nemam ništa protiv mržnje, samo to nazivanje imenima previše umanjuje kvalitet rasprave. Primitivno vrijeđanje obično skrene temu u offtopic i trolanje, nema se što pročitati. Ok ukinemo cenzuru i onda forumaši pičkaraju po svakoj temi jedni drugima, jebem ja tebi ovo, ti meni ono, i onda nemaš što konkretno pročitati.

Bolje za teme i raspravu ako postoji neki obvezni minimum uvažavanja sugovornika, iako se ne slažete.

1112 of 2558 - 43.47%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 15:13 

Zašto se ne cenzurira riječ: uzpovac, škutor i sl. ?
Zašto se cenzuriraju samo nazivi za muslimane?

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 17:00 

Prijavi takav komentar, u prijavi napiši što te smeta. Kvačica i ostali moderatori će reagirati. Ako staviš cezuru na te riječi, kako ćemo znati i prepoznati zlikovce?

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 17:48 

Naša Kvačica je napisao/la:
Nemam ništa protiv mržnje, samo to nazivanje imenima previše umanjuje kvalitet rasprave. Primitivno vrijeđanje obično skrene temu u offtopic i trolanje, nema se što pročitati. Ok ukinemo cenzuru i onda forumaši pičkaraju po svakoj temi jedni drugima, jebem ja tebi ovo, ti meni ono, i onda nemaš što konkretno pročitati.

Bolje za teme i raspravu ako postoji neki obvezni minimum uvažavanja sugovornika, iako se ne slažete.

Reći pöturici/bäliji da je pöturica/bälija nije uvreda nego činjenično stanje, naziv koji je najprikladniji za potomke kvislinga i izdajnika.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 18:12 

horus je napisao/la:

Reći pöturici/bäliji da je pöturica/bälija nije uvreda nego činjenično stanje, naziv koji je najprikladniji za potomke kvislinga i izdajnika.

Poštuj ono što forum traži od tebe. Budi kršćanin, ponašaj se kršćanski, a ne ko musliman.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 19:59 

MiB je napisao/la:
horus je napisao/la:

Poštuj ono što forum traži od tebe. Budi kršćanin, ponašaj se kršćanski, a ne ko musliman.

Isus nije bio nikakav hippie, nego je pokvarenu bagru potjerao iz hrama, te razbacao njihove stolove uz prikladne titulacije.

Zato me se kani sa ublehama tipa "kršćanski" se ponašati, svatko treba dobiti tretman kakav zaslužuju.

Ovo cenzuriranje je krenuli prije 7-8 godina, dok je vrlo uredništvo još živilo u iluziji da je dogovor sa sljedbenicima pustinjskog kulta smrti moguć. Pa da slučajno ne bi povrijedili osjećaje naših "komšija".

Za kraj, kršćanstvo nije protestanski feminizirani p3derluk.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2025, 20:40 

horus je napisao/la:

Eto rekao si, je li sad ok, možemo li dalje nešto konstruktivno.

1112 of 2558 - 43.47%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2025, 00:13 

Načelno, slažem se da je **** uvreda, ali pöturica nije.
To je realno stvaran opis te populacije.
Islamizirani Srbohrvati.
Ukratko...

To bi maknuo, a ako se oni na to vrijeđaju, njihov problem.
Ionako ih je sve manje i manje u priči.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2025, 00:13 

I ja se slažem da bi trebalo manje cenzure.

Naročito ono po- tu ri ca, mi je čudno da se uopće vrijeđaju na to?

Ako je Turska nekakav njihov ideal, a tvrde da je, pa zašto se uvrijediti?

Hajd bal... može ostati cenzura, naziv je valjda pogrdan, ali ovo što ih vezuje sa Turskom koja im je donijela i vjeru i sukreirala identitet?

To je kao da se mi uvrijedimo ako nam kažu latini, mene to ne vrijeđa nego zabavlja. Nisam latin po nikakvoj nacionalnoj osnovi, ali imamo kulturološku vezu, katolici smo, mise su nam govorene na latinskom, i latinski nam je važan dio naše kulture, pišemo latinicom.

Nama su oni prodali priču da su bošnjaci, tj. da su se izdignuli iznad vjerske skupine, i onda, stoljetno priznat naziv za sebe među ne-muslimanima, koji se koristio jako dugo, jednako i među pravoslavnim i katolicima, oni odjednom napravili od toga uvredu.

Vidiš da su se počeli vrijeđati i na činjenicu da bošnjaštvo povezujemo s islamom i muslimanima, jer se vrijeđaju što ih Dodik tako proziva.

Nekoliko koraka unaprijed i vrijeđat će ih da im kažeš bošnjaci, htjet će da su neutralno građani.

Dokle god mi popuštamo oni će pomicati granicu.

Ja kažem da se vjekovni naziv za muslimane koji su vjeru primili (trampili za večeru) od turaka od-cenziriramo na ovom forumu!

Ako se glasa eto moj glas je da se cenzura te riječi ukine, jer nema smisla.

Naročito ne kada oni za srbe redovno koriste naziv genocidaš, za hrvate uzp-ovac i sl. a to su riječi kojima se čitav narod, a ne presuđeni pojedinci, prozivaju za neke zločine. Puno uvredljivije i činjenično neutemeljenije.

To ne znači da netko od nas ne bi napravio "uzp" da je bio u toj poziciji u ratu, ali činjenično, nismo bili, pa nismo mogli. Bar ja nisam, ne znam za svakoga na ovom forumu, većina sigurno nije.

Presude su uvijek bile za pojedince, nikad za narode, i to je uvijek naglašavano.

Ipak ne tražim ni da se genocidaš ni uzp-ovac cenzurira, ali tražio bih da se po, tu, ri ca odcenzurira.

Ako itko prima sugestije :001_smile

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: