|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 54 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dejan_Vitez
|
Naslov: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 17:46 |
|
|
Pozdrav svim Hrvatima iz Bosne i Hercegovine. Naime citajuci clanke na portalu jako sam se razocarao i sokirao. Vecina tekstova je napisana Srpskim a ne Hrvatskim jezikom. To je porazavajuce. Prsimo se da smo "HRVATINE" a ne poznajemo vlastiti jezik. Braco i sestre to je osnovni korak da se odmaknemo od Jugoslavenske BiH i Srpskog sustavnog obracivanja BH Hrvata kroz zadnje stoljece kada su slali prosvjetne radnike iz Srbije i Crne Gore na rad u Bh skole!!! Ocekivam da se to u sto skorijem roku ispravi.
Izbacite srp.komplikovano, deklarisat(hr. komplicirano, deklarirati) i more drugih rijeci koje nas poistovjecuju sa njima. Dokazite da smo drukciji bili i ostali. Zahvaljujem.
Dejan_Vitez
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 17:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24070 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
dejan_Vitez je napisao/la: Pozdrav svim Hrvatima iz Bosne i Hercegovine. Naime citajuci clanke na portalu jako sam se razocarao i sokirao. Vecina tekstova je napisana Srpskim a ne Hrvatskim jezikom. To je porazavajuce. Prsimo se da smo "HRVATINE" a ne poznajemo vlastiti jezik. Braco i sestre to je osnovni korak da se odmaknemo od Jugoslavenske BiH i Srpskog sustavnog obracivanja BH Hrvata kroz zadnje stoljece kada su slali prosvjetne radnike iz Srbije i Crne Gore na rad u Bh skole!!! Ocekivam da se to u sto skorijem roku ispravi.
Izbacite srp.komplikovano, deklarisat(hr. komplicirano, deklarirati) i more drugih rijeci koje nas poistovjecuju sa njima. Dokazite da smo drukciji bili i ostali. Zahvaljujem.
Dejan_Vitez Mislim, da nisi u pravu. Daj link na takav članak.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 17:53 |
|
|
isto mislim da nije u pravu. kao prvo, možda se znalo umaknuti, kao drugo, postoji određen broj forumaša koji govore/pišu srpskim jezikom.
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:00 |
|
|
lider30 je napisao/la: dejan_Vitez je napisao/la: Pozdrav svim Hrvatima iz Bosne i Hercegovine. Naime citajuci clanke na portalu jako sam se razocarao i sokirao. Vecina tekstova je napisana Srpskim a ne Hrvatskim jezikom. To je porazavajuce. Prsimo se da smo "HRVATINE" a ne poznajemo vlastiti jezik. Braco i sestre to je osnovni korak da se odmaknemo od Jugoslavenske BiH i Srpskog sustavnog obracivanja BH Hrvata kroz zadnje stoljece kada su slali prosvjetne radnike iz Srbije i Crne Gore na rad u Bh skole!!! Ocekivam da se to u sto skorijem roku ispravi.
Dejan_Vitez Mislim, da nisi u pravu. Daj link na takav članak. Treba ovdje naglasiti da je postojala jedna kardinalna razlika u konceptu o nacionalnom deklarisanju Muslimana i nacionalnom deklarisanju svih ostalih grupa. Tu razliku vidimo u tome što je kod nacionalnog deklarisanja svih, osim bosanskih Muslimana, nacionalna determinisanost već unaprijed određena. Uzima se, naime, kao prirodno da je svaki pravoslavac - bio on pravoslavac po rođenju ili po uvjerenju - Srbin, ako mu je maternji jezik srpski, Makedonac, ako mu je maternji jezik makedonski, Crnogorac ako je rođen u Crnoj Gori i ako mu je maternji jezik srpski. Na isti način svaki jugoslavenski katolik (bio on katolik samo po rođenju ili po uvjerenju) smatra se Hrvatom ako mu je materinji jezik hrvatski, a Slovencem ako mu je materinji jezik slovenski. Bosanski Muslimani se ne mogu unaprijed podvesti pod jednu od ovih i ovako općenito usvojenih nacionalnih determinanti, već je potrebno da se svaki pojedinac "opredijeli" kojoj naciji, odnosno nacionalnoj grupi pripada. Sasvim se uzima logično da se npr. u Bosni pojedinac rođen kao katolik izjasni Hrvatom, pa bi npr. njegovo izjašnjenje za Srbina bilo neobično, štaviše, i podozrivo. Ovako objektivno unaprijed općenito usvojene sheme nisu primjenljive na bosanske Muslimane ukoliko se polazi od postavpojedini bosanski Muslimani izjasniti, već svakom pojedincu ostaje da bira između više solucija. Jasno je da ovaj izbor najviše sliči na stranačko izjašnjavanje, koje je uz to javno i svakodnevno. Muslimanske mase su stalno odbijale da se nacionalno identifikuju bilo kao Srbi bilo kao Hrvati. To vrijedi i za jedan dio muslimanske inteligencije, dok je drugi dio, iz različitih motiva prihvaćao srpsku i hrvatsku ideologiju, ali više kao političku i kulturnu orijentaciju. Pojedinci koji su se izjašnjavali za srpstvo i hrvatstvo činili su to često s mnogo entuzijazma, pa i uz žrtve, ali ne samo da su uvijek među svojom populacijom ostajali u ogromnoj manjini, već je najčešće njihovo deklarisanje bilo nestabilno i podvrgnuto promjenama. Mislimo da je vrlo teško ukazati na izuzetke koji se ne bi mogli uključiti u ovo pravilo. Tamo gdje je i bilo uspjeha u nacionalizovanju u srpskom odnosno hrvatskom smislu, taj je bio u ograničenim razmjerima i dosta kolebljiv. Inače su kod Muslimana, naročito kod njihove inteligencije, bile dosta jake tendencije u pravcu "prevazilaženja"(nije u duhu hrvatskog jezika) podjele na Srbe i Hrvate, što bi se imalo supstituirati jugoslavenskom (kod nekih bosanskom) identifikacijom, ali i u takvoj situaciji prisutan je kod njih zahtjev za punim respektovanjem muslimanske komponente. Prema tome, istupanje sa jugoslavenstvom, odnosno bosanstvom u suštini ide za tim da bi se izbjegla neugodna srpska i hrvatska identifikacija, pošto je naročito ranije nacionalno opredjeljenje u srpskom smislu značilo zamjeriti se Hrvatima, a u hrvatskom smislu zamjeriti se Srbima. Dolazi se, prema tome, i u traženju jugoslavenstva odnosno bosanstva do istog rezultata, a taj je da se Muslimani u pitanjima, gdje je god od značaja nacionalno razlikovanje, smatraju posebnim subjektivitetom, nezavisno od nominacije (muslimanske, bosanske, jugoslavenske). http://www.hercegbosna.org/hrv/kontrove ... ti/59.htmlEvo sto sam nasao prvo, uzeo sam samo isjecak. Ima jos tekstova koji su puni Srpskih rijeci i konstrukcija recenica. Mislim da bi te tekstove prvo trebao netko provjeriti prije nego se objave. To je moja mala opaska. Ali inace svaka cast na portalu. Ole
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:00 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Ali on priča o člancima na portalu a ne o forumu. Ni ja nisam primjetio nekog srbizma. Možda da nije u kojoj RSS vijesti?
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:02 |
|
|
kikx_sb je napisao/la: isto mislim da nije u pravu. kao prvo, možda se znalo umaknuti, kao drugo, postoji određen broj forumaša koji govore/pišu srpskim jezikom. Oprosti ako mi je promaknulo, ali mislio sam da je ovo forum BH Hrvata. Ako clanak pise Hrvat onda ga pise na Hrvatskom jeziku. A uostalom ljudi koji pisu clanke bi se trebali potpisati, onda bih znao kome se direktno obratiti. ;)
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:02 |
|
|
A, to je taj popratni sadržaj a ne članci...
|
|
Vrh |
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:05 |
|
|
na forumu većina piše hrvatskim jezikom sa malim primjesama lokalizama to sad sto neki srbi pišu na srpskom imaju pravo to je njihov jezik
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:06 |
|
|
MRSHO je napisao/la: A, to je taj popratni sadržaj a ne članci... Svejedno, to svakako treba ispraviti. Kazem, tek sam prvi put skuzio ovaj portal i forum. Ako budem pronasao jos sto, opet cu se buniti ;)
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:15 |
|
|
dejan_Vitez je napisao/la: MRSHO je napisao/la: A, to je taj popratni sadržaj a ne članci... Svejedno, to svakako treba ispraviti. Kazem, tek sam prvi put skuzio ovaj portal i forum. Ako budem pronasao jos sto, opet cu se buniti ;) Nemoj samo greške tražit. Napiši i sam nešto, ima za tebe ovdje dobrih rasprava pošto si iz Viteza.
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:34 |
|
|
To mi je iritiralo oci. Moramo se i mi pocetimjenjati po pitanju Hrvatskog jezika. Hrvati smo al na papiru. Govorimo vise srpski nego hrvatski. Tisuca je samo jedna u moru rijeci. Kakvih tema??? ;) Pozz
|
|
Vrh |
|
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:40 |
|
|
dejan_Vitez je napisao/la: kikx_sb je napisao/la: isto mislim da nije u pravu. kao prvo, možda se znalo umaknuti, kao drugo, postoji određen broj forumaša koji govore/pišu srpskim jezikom. Oprosti ako mi je promaknulo, ali mislio sam da je ovo forum BH Hrvata. Ako clanak pise Hrvat onda ga pise na Hrvatskom jeziku. A uostalom ljudi koji pisu clanke bi se trebali potpisati, onda bih znao kome se direktno obratiti. ;) pa, hrvatski forumaši pišu hrvatskim jezikom, možda , ako što sam rekao, nešto se omakne, ovisno o tome gdje žive, zna se ponekad podvuć neka nehrvatska riječ ili 'konstrukcija rečenice'. postoji malen broj srpskih i bošnjačkih forumaša koji ipak pišu svojom verzijom, pa moguće da se takav dojam stekne. ali zasigurno, nijedan hr. forumaš neće pisati namjerno 'ne-hrvatskim'. a uostalom, ti o člancima govoriš
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:43 |
|
|
kikx_sb je napisao/la: dejan_Vitez je napisao/la: Oprosti ako mi je promaknulo, ali mislio sam da je ovo forum BH Hrvata. Ako clanak pise Hrvat onda ga pise na Hrvatskom jeziku. A uostalom ljudi koji pisu clanke bi se trebali potpisati, onda bih znao kome se direktno obratiti. ;)
pa, hrvatski forumaši pišu hrvatskim jezikom, možda , ako što sam rekao, nešto se omakne, ovisno o tome gdje žive, zna se ponekad podvuć neka nehrvatska riječ ili 'konstrukcija rečenice'. postoji malen broj srpskih i bošnjačkih forumaša koji ipak pišu svojom verzijom, pa moguće da se takav dojam stekne. ali zasigurno, nijedan hr. forumaš neće pisati namjerno 'ne-hrvatskim'. a uostalom, ti o člancima govoriš I mislio i napisao misleci na portal a ne forum :). Sramotno je to vidjeti. Para oci. Pozz iz Viteza
|
|
Vrh |
|
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 18:55 |
|
|
dejan_Vitez je napisao/la: kikx_sb je napisao/la: pa, hrvatski forumaši pišu hrvatskim jezikom, možda , ako što sam rekao, nešto se omakne, ovisno o tome gdje žive, zna se ponekad podvuć neka nehrvatska riječ ili 'konstrukcija rečenice'. postoji malen broj srpskih i bošnjačkih forumaša koji ipak pišu svojom verzijom, pa moguće da se takav dojam stekne. ali zasigurno, nijedan hr. forumaš neće pisati namjerno 'ne-hrvatskim'. a uostalom, ti o člancima govoriš I mislio i napisao misleci na portal a ne forum :). Sramotno je to vidjeti. Para oci. Pozz iz Viteza greška u komunikaciji. to je već stvar kako autora kolumni, tako i urednika portala. al mislim da će se nešto učinit glede toga. živio
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 19:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24070 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
dejan_Vitez je napisao/la: kikx_sb je napisao/la: pa, hrvatski forumaši pišu hrvatskim jezikom, možda , ako što sam rekao, nešto se omakne, ovisno o tome gdje žive, zna se ponekad podvuć neka nehrvatska riječ ili 'konstrukcija rečenice'. postoji malen broj srpskih i bošnjačkih forumaša koji ipak pišu svojom verzijom, pa moguće da se takav dojam stekne. ali zasigurno, nijedan hr. forumaš neće pisati namjerno 'ne-hrvatskim'. a uostalom, ti o člancima govoriš I mislio i napisao misleci na portal a ne forum :). Sramotno je to vidjeti. Para oci. Pozz iz Viteza Srednjobosanski Hrvati uvjerljivo najviše koriste srbizama. Tako da je znakovito, da si ti to primjetio. Kako se u Vitezu priča hrvatski na razini neformalnih razgovora?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 19:10 |
|
|
Paa,obično se priča uz uporabu tvrdih slova-č,ć i sl. Nismo mi iz tog kraja "pickice" !
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 19:19 |
|
|
Nisam ja nista rekao. Sto jest Srednjobosanski Hrvati najvise koriste srbizme, istina! Zato mi je to i upalo u oko :)
Stari ti je "pic..." ;)
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 19:54 |
|
|
dejan_Vitez je napisao/la: Braco i sestre Dejan_Vitez Dejane,Dejane , zvučiš kao legitimni komadant jugoslovenskih snaga u otađbini hahah i ti si mi našao KRITIKOVATI nečiji jezik ..
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 20:57 |
|
|
dejan_Vitez je napisao/la: Nisam ja nista rekao. Sto jest Srednjobosanski Hrvati najvise koriste srbizme, istina! Zato mi je to i upalo u oko :)
Stari ti je "pic..." ;)
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 21:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
dejan_Vitez je napisao/la: lider30 je napisao/la: Mislim, da nisi u pravu. Daj link na takav članak. Treba ovdje naglasiti da je postojala jedna kardinalna razlika u konceptu o nacionalnom deklarisanju Muslimana i nacionalnom deklarisanju svih ostalih grupa. Tu razliku vidimo u tome što je kod nacionalnog deklarisanja svih, osim bosanskih Muslimana, nacionalna determinisanost već unaprijed određena. Uzima se, naime, kao prirodno da je svaki pravoslavac - bio on pravoslavac po rođenju ili po uvjerenju - Srbin, ako mu je maternji jezik srpski, Makedonac, ako mu je maternji jezik makedonski, Crnogorac ako je rođen u Crnoj Gori i ako mu je maternji jezik srpski. Na isti način svaki jugoslavenski katolik (bio on katolik samo po rođenju ili po uvjerenju) smatra se Hrvatom ako mu je materinji jezik hrvatski, a Slovencem ako mu je materinji jezik slovenski. Bosanski Muslimani se ne mogu unaprijed podvesti pod jednu od ovih i ovako općenito usvojenih nacionalnih determinanti, već je potrebno da se svaki pojedinac "opredijeli" kojoj naciji, odnosno nacionalnoj grupi pripada. Sasvim se uzima logično da se npr. u Bosni pojedinac rođen kao katolik izjasni Hrvatom, pa bi npr. njegovo izjašnjenje za Srbina bilo neobično, štaviše, i podozrivo. Ovako objektivno unaprijed općenito usvojene sheme nisu primjenljive na bosanske Muslimane ukoliko se polazi od postavpojedini bosanski Muslimani izjasniti, već svakom pojedincu ostaje da bira između više solucija. Jasno je da ovaj izbor najviše sliči na stranačko izjašnjavanje, koje je uz to javno i svakodnevno. Muslimanske mase su stalno odbijale da se nacionalno identifikuju bilo kao Srbi bilo kao Hrvati. To vrijedi i za jedan dio muslimanske inteligencije, dok je drugi dio, iz različitih motiva prihvaćao srpsku i hrvatsku ideologiju, ali više kao političku i kulturnu orijentaciju. Pojedinci koji su se izjašnjavali za srpstvo i hrvatstvo činili su to često s mnogo entuzijazma, pa i uz žrtve, ali ne samo da su uvijek među svojom populacijom ostajali u ogromnoj manjini, već je najčešće njihovo deklarisanje bilo nestabilno i podvrgnuto promjenama. Mislimo da je vrlo teško ukazati na izuzetke koji se ne bi mogli uključiti u ovo pravilo. Tamo gdje je i bilo uspjeha u nacionalizovanju u srpskom odnosno hrvatskom smislu, taj je bio u ograničenim razmjerima i dosta kolebljiv. Inače su kod Muslimana, naročito kod njihove inteligencije, bile dosta jake tendencije u pravcu "prevazilaženja"(nije u duhu hrvatskog jezika) podjele na Srbe i Hrvate, što bi se imalo supstituirati jugoslavenskom (kod nekih bosanskom) identifikacijom, ali i u takvoj situaciji prisutan je kod njih zahtjev za punim respektovanjem muslimanske komponente. Prema tome, istupanje sa jugoslavenstvom, odnosno bosanstvom u suštini ide za tim da bi se izbjegla neugodna srpska i hrvatska identifikacija, pošto je naročito ranije nacionalno opredjeljenje u srpskom smislu značilo zamjeriti se Hrvatima, a u hrvatskom smislu zamjeriti se Srbima. Dolazi se, prema tome, i u traženju jugoslavenstva odnosno bosanstva do istog rezultata, a taj je da se Muslimani u pitanjima, gdje je god od značaja nacionalno razlikovanje, smatraju posebnim subjektivitetom, nezavisno od nominacije (muslimanske, bosanske, jugoslavenske). http://www.hercegbosna.org/hrv/kontrove ... ti/59.htmlEvo sto sam nasao prvo, uzeo sam samo isjecak. Ima jos tekstova koji su puni Srpskih rijeci i konstrukcija recenica. Mislim da bi te tekstove prvo trebao netko provjeriti prije nego se objave. To je moja mala opaska. Ali inace svaka cast na portalu. Ole Pa par pasusa koji se komentiraju su direktni citati iz srpskih knjiga. Evo primjera iz navedenog članka: O tome je najegzaktnije podatke iznio dr Mihajlo S. Radovanović koji je analizirao brojno stanje bosanskih Hrvata prema statističkim podacima u razdoblju između 1921. i 1931. godine. "Ovaj statistički paradoks stvarno je posledica činjenice da su mnogi bosansko-hercegovački stanovnici katoličke vere, koji vode poreklo od doseljenih tuđinaca, znatnim delom asimilovani u jezičkom pogledu te su se kao katolici izjasnili prilikom novog popisa 1931. kao Hrvati. Broj ovakih Hrvata katolika koji uopšte nisu južnoslovenskog pa čak ni slovenskog porekla uopšte (na pr. pohrvaćeni katolički Nemci, Mađari, Italijani), mnogo je veći nego što se obično pretpostavlja, i to ne samo u Bosni i Hercegovini, već naročito u Hrvatskoj, Slavoniji i Sremu". Spomenuli smo ovdje i u bosanskih Srba i Hrvata samo novije asimilacione procese na bazi pripadnosti pravoslavlju i katolicizmu, no dovoljno je poznato da su se ovakvi procesi već odavno odvijali, slično kao i kod bosanskih Muslimana koji su također asimilirali određeni kvantum pripadnika neslavenskog porijekla, ali u ovom slučaju islamske vjere. Prema tome je očito da se na srpskohrvatskom jezičnom području trajno nastanjeno pravoslavno stanovništvo smatra Srbima, a trajno nastanjeno katoličko stanovništvo Hrvatima, nezavisno od njegova etničkog porijekla. Vrlo su rijetki izuzeci da bi se pojedinac koji potiče iz pravoslavne porodice deklarisao kao Hrvat ili pojedinac iz katoličke porodice kao Srbin. Na ovoj konstataciji ništa ne mijenja činjenica da je ranije bilo u nešto znatnijem broju Srba katolika (konkretno u Dubrovniku) i pravoslavnih Hrvata (uglavnom Starčevićevih političkih pristaša). Reklo bi se da se ovdje radilo o Srbima, odnosno Hrvatima više u političkom smislu. Imajući ovakve razvojne tendencije u vidu, razumljivi su i muslimanski (kao i feudalni) sadržaji bošnjaštva i njegova neatraktivnost u odnosu na bosanske Srbe i Hrvate..."
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 22:49 |
|
|
To nije citat, nego zakljucak onoga tko je pisao clanak. A iz clanka se da zakljuciti da ga pisao netko tko je ucio srpsko-hrvatski. Zato sam i REAGIRAO ;). Dao sam link i provjeri, a i nije jedini. Jbt, priznaj grjesku i ispravi, nisam dosao napadati vas ego i Hrvatstvo. Nego nije primjereno da to stoji kao takvo na portalu Herceg-Bosne.
Betandwin no comment...ako ti je vec tako draze :). Ali ako ti je vec tako draze kupi si par Hrvatskih knjiga. Ni tebi ne bi skodilo ;)
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 22:58 |
|
|
dejan_Vitez je napisao/la: To nije citat, nego zakljucak onoga tko je pisao clanak. A iz clanka se da zakljuciti da ga pisao netko tko je ucio srpsko-hrvatski. Zato sam i REAGIRAO ;). Dao sam link i provjeri, a i nije jedini. Jbt, priznaj grjesku i ispravi, nisam dosao napadati vas ego i Hrvatstvo. Nego nije primjereno da to stoji kao takvo na portalu Herceg-Bosne.
Betandwin no comment...ako ti je vec tako draze :). Ali ako ti je vec tako draze kupi si par Hrvatskih knjiga. Ni tebi ne bi skodilo ;) Šta ti je kriv moj ćaća!?
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 23:05 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dejan_Vitez je napisao/la: To nije citat, nego zakljucak onoga tko je pisao clanak. A iz clanka se da zakljuciti da ga pisao netko tko je ucio srpsko-hrvatski. Zato sam i REAGIRAO ;). Dao sam link i provjeri, a i nije jedini. Jbt, priznaj grjesku i ispravi, nisam dosao napadati vas ego i Hrvatstvo. Nego nije primjereno da to stoji kao takvo na portalu Herceg-Bosne.
Betandwin no comment...ako ti je vec tako draze :). Ali ako ti je vec tako draze kupi si par Hrvatskih knjiga. Ni tebi ne bi skodilo ;) Šta ti je kriv moj ćaća!? a sto sam ja tebi kriv da nekog nazivas tako pogrdnim imenima?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 23:07 |
|
|
dejan_Vitez je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Šta ti je kriv moj ćaća!? a sto sam ja tebi kriv da nekog nazivas tako pogrdnim imenima? Ma nisi ti razumio post!Nisam tebe uopće spominjao,na kraju krajeva pa ti si moj zemo! To je bila aluzija na uporabu slova sa kvačicom,pa ne mogu pisati pič...
|
|
Vrh |
|
|
dejan_Vitez
|
Naslov: Re: Razocaran! Postano: 03 sij 2010, 23:10 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dejan_Vitez je napisao/la: a sto sam ja tebi kriv da nekog nazivas tako pogrdnim imenima? Ma nisi ti razumio post!Nisam tebe uopće spominjao,na kraju krajeva pa ti si moj zemo! To je bila aluzija na uporabu slova sa kvačicom,pa ne mogu pisati pič... Onda oprosti ako sam nesto krivo protumacio. A "č i ć" su mi stvar navike, previse tipkam na engleskom ;)
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|