ivicaacivi je napisao/la:
bok mozeli mi tko reci kak mogu na ovomu portalu naci nesto o selu šariči(kraj guča gora).
.naime u tom selu su se odigrale velike domovinske bitke.a i poslije rata hrabri , čestiti žitelji vode bitku protiv muslimanskih vandala koji lupaju i demoliraju imovinu .gledao sam na tv kiseljak polupane prozore..
Šta te zanima konkretno.... 6. flota je možda zaboravljena ali to ti je do Šarićana ili kosovara kako ih mi zovemo (Šarići mi počesto zovemo Kosovo -ne znam zašto ali tako je to), Srečo ti je u Udruzi na Putičevu non stop a i ima neku funkciju vazda, dobar dio ti šarićana je bio a i sad je u vojsci iliti oružanim snagama- jedan je i sad časnik za sigurnost u ovoj našoj postrojbi u kiseljaku... ima ih i tu su se zadržali u dolini... u Šaričima nema nikoga što je šteta, kuče su mislim manje više sve obnovljene i služe kao vikendice sad... jedna zanimljivost Šarići su nastanjeni sve Miškovičima iliti Šarićima kako ih zovu i mislim da su svi rodijaci...
a u ratu bili dobri ništa posebno, rano se naoružali i jednom prilikom to se sad sjeti zarobili samo neki manji konvoj muslimana noružanih do zuba valda im prelazili preko njiva jel su izbjegavali veće putove za to sam čuo i znam... a 6. flota bila zanimljiva što su čuvali crte ko sva normalna vojska a kad zatreba skupe se idu pomagat u izvođenu nekih kompliciraniji zadaća (vračanju crta i sl)... nisu bili ko manj više sve ostale PPN postrojbe ležale i dosađivale se dok ne zatreba ili im ne dosadi pa naprave neku akciju.... a nije ih bilo puno brojem ali vrijedna postrojba... započetak toliko