|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 77 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ManInBlack
|
Naslov: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 00:06 |
|
|
Uzeh danas Grejp da se oporavim od božićnih masnoća i slatkiša, pa me povuče znatiželja da saznam malo više o toj voćki. I onda ide red hvaljenje i red kuđenja. Hvale ga nutricionisti jer svojih kemijskim sastavom utječe na mnoge promjene u organizmu, između ostaloga i reducira masnoću za 15% i trigliceride za 27%, djeluje povoljno na metabolizam, smanjuje apetit, kožu drži mladalačkom... S druge strane, farmaceutska industrija konstantno širi spisak svojih tableta koje se ne smiju koristiti sa sokom od grejpa, jer navodno jedna čaša soka od grejpa pospješuje prelazak tablete iz crijeva u krv za 10 puta, pa se ljudi na taj način predoziraju, tj kao da su popili 10 tableta sa čašom vode??? Najčešće tablete koje nije dobro konzumirati sa grejpom su upravo one namijenjene bolestima koje sam grejp također reducira. Sad se pitam kome ovakva situacija smeta? Pa naravno farmaceutima, jer to znači da bi se uz sok od grejpa mogla uzimati 10x manja količina tableta, a to je odmah znak i 10 x manje zarade, a u nekim slučajevima vjerojatno bi se terapija mogla provoditi sa ovom voćkom kiselo-gorkog ukusa. Što vi mislite?
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 00:11 |
|
|
Citat: Grejpfrut dijeta Grejpfrut je od pamtivijeka poznat kao voće koje djeluje blagotvorno na naš probavni trakt, pomaže kod raznih zdravstvenih problema i pruža nam puno vitamina. Ovo čudesno voće jedan je od najboljih lijekova protiv povišenog kolesterola zbog svojih mekanih membrana u mesu voćke koje obiluju pektinom, a on topi kolesterol. Grejp, kao i ostali njemu srodni agrumi, sadrži limonen, a to je citrusno ulje za koje je dokazano da značajno smanjuje rast tumora dojki, a uz to sprječava i nastajanje novih tumora. On također sadrži i fenole koji mogu pomoći tijelu da detoksiciraju karcinogene (mutageni koji izazivaju rak). Najvažniji vitamin kojim grejp obiluje jest vitamin C. Razlika između žutog i crvenog grejpa jest ta da crveni grejp još sadrži i likopene koji mogu pružiti zaštitu od raka grlića maternice, mokraćnog mjehura i gušterače. Stručnjaci su otkrili i nisku glikemijsku vrijednost grejpfruta, pa je stoga postao popularan kod mršavljenja, a poznat je i po tome da učinkovito topi masnoće u organizmu. grejpfrut dijeta Prije samog početka najbolje je savjetovati se sa vašim liječnikom kako biste izbjegli neželjene nuspojave (poput dijareje i sl.). Trajanje same dijete je od 7 dana do 21 dan. Najbitnija stvar je nakon svakog obroka pojesti makar pola grejpa. Zašto? Zato što naš dobar stari grejp djeluje kao katalizator koji ubrzava topljenje masnoća u organizmu. Kod ove dijete nužno je izbaciti iz prehrane slatkiše, kruh, krumpir i ostale ugljikohidrate koji u većinskim količinama bivaju glava sastavnica naše prehrane, no važno je da se meso (i ostali proteini), kao i povrće mogu jesti u neograničenim količinama. Kada kažemo „neograničenim količinama“, nemojte ipak zaboraviti na umjerenost. Namirnice proteinskog sastava i povrće mogu se pri svojoj pripremi kuhati, pržiti i jesti sirovi (ovisno o kojoj namirnici je riječ; povrće je svakako bolje što više jesti sirovo kako se ne bi gubili obradom svi nutrijenti koji se nalaze u njemu). Vrlo je važno izbaciti šećer iz prehrane, stoga čajeve, kavu i ostalu tekućinu koje pijete nemojte šećeriti, ali ako je moguće pijte što manje kave jer kofein smanjuje djelovanje inzulina. Konzumiranje samo i isključivo grejpa u svim oblicima (sok, svježi grejp,…), međutim vremenski je to ograničeno na jedan do najviše dva tjedna zbog toga što bi dulji period imao nepovoljni učinak na naš organizam (došlo bi do brzog sagorijevanja masnoća, ali unosom samo jedne vrste namirnica što je vrlo pogubno!). Konzumiranje grejpa prije samog obroka. Jede se jedna polovica grejpa (kao iscijeđeni sok ili kupovni sok bez dodatka šećera ili samo svježi grejp) i vremenski je ova inačica neograničena. Grejp sadrži mnogo vode, gotovo 90%, a konzumiranje voća sa visokim udjelom vode potiče unos tekućine u tijelo. Prema istraživanjima povećan unos vode daje više energije i pomaže kod ubrzanja metabolizma. Međutim, zapamtite da je grejp jedno od kvalitetnih voća zbog svojih sastojaka i vrijednosti kojih ima mnoštvo i ne uključuju samo sagorijevanje masnoća. U svakom slučaju, svakako razmislite o uključenju ove namirnice u vašu prehranu, ali u dobitnoj kombinaciji i sa drugim voćem. - 2 jaja (spravljena po Vašoj volji) i nešto pržene slanine, bez kruha. Nakon obroka pojedete pola grejpa ili popijete čašu soka od grejpa. - meso na Vama najdraži način, zdjela salate po želji i pola grejpa (opet u obliku kakvom želite) - riba i zdjela miješane salate uz grejpfrut na kraju obroka Kao međuobroke možete popiti prirodni sok od rajčice ili čašu mlijeka. Već smo više puta komentirali koliko je grejp zdrav tako da bismo definitivno preporučili da pojedete sve iz njega, da ne bacate njegove vitalne hranjive dijelove. Dosta ljudi koji drže dijetu misle da mogu popiti čašu soka od grejpa ili tabletu za mršavljenje na bazi grejpa, a nastaviti s dotadašnjom prehranom bogatom masnoćama, ugljikohidratima i sl., te unesenim grejpom potaknuti razgradnju konzumiranog. Naravno da to nije moguće. Samu prehranu moramo prilagoditi dijeti koju držimo. Inače se odričemo bez veze jer neće doći do adekvatnih rezultata, samo ćemo potaknuti naše nezadovoljstvo. Ako ste se već odlučili na držanje dijete i unosite određene promjene u vš život, onda neka barem to bude s pravim razlogom i na pravi način! Tako da i dođemo do željenih rezultata. Svakako budite uvjereni da počnete li unositi više grejpa u Vašu prehranu, rezultati povoljnijij za Vaš izgled i zdravlje će se zasigurno pojaviti. U kojoj mjeri i koliko brzo, ovisi oviše faktora – Vašoj prehrani, konstituciji, načinu života, dobi i sl.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 00:13 |
|
|
Citat: GREJPFRUT: Najjači prirodni antibiotik
Iz semenke i pulpe grejpa dobija se citrofit, najjači raspoloživi antibiotik koji deluje na jačanje imuniteta, a posebno je delotvoran za lečenje bakterijskih i gljivičnih infekcija.
Najjači raspoloživi prirodni antibiotik koji uništava širok spektar mikroba, uključujući viruse, bakterije i gljivice je ekstrakt je semenki grejpa poznat i kao citrofit.
Grejp je poznat kao antioksidans i svom snažnom antibakterijskom delovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcijum, fosfor, magnezijum, mangan, cink, bakar i gvožđe. Ali njegovo pravo blago krije se unutar semenki.
Iz semenke i pulpe grejpa dobija se citrofit, najjači raspoloživi antibiotik koji deluje na jačanje imuniteta. Zbog velikog broja polifenola, bioflavonoida (60-70 posto), ekstrakt semenke grejpa pokazuje neverovatna svojstva.
Blagodati ekstrakta semenki grejpa:
- snižava nivo holesterola u krvi
- idealan je u prevenciji gripe i prehlade
- delotvoran je kod alergija
- leči akutne i hronične upale
- pomaže kod lečenja gastrointestinalnih infekcija
- leči bolesti uzrokovane parazitima
- idealan je za ispiranje usta, kod usnih ranica, zadaha, popucalih i suvih usnica
- deluje protiv zubnog plaka i karijesa
- pomaže kod bolova u uhu i hroničnih upala uha
- idobro se pokazao i u borbi protiv peruti, svraba temena i vaški
- isceljujuće deluje kod malih rezova, ogrebotina, ranica, opekotina, osipa
- smiruje ubode i ugrize insekata
- pomaže kod čireva na nogama, bradavica i kožnih infekcija
- efikasan je kod gljivičnih infekcija i vaginalnih parazita
- pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, pomaže radu jetre i jačanju arterije
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 01:50 |
|
|
Stalno po internetu i fejsu izlaze kojekakvi tekstovi - te ovo liječi rak, te ovo radi ovo, te ono radi ono... ne zna čovjek više šta i kome da vjeruje.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 04:21 |
|
|
Metemma je napisao/la: Stalno po internetu i fejsu izlaze kojekakvi tekstovi - te ovo liječi rak, te ovo radi ovo, te ono radi ono... ne zna čovjek više šta i kome da vjeruje. dnevno.hr se specijaliziralo za to..
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 11:26 |
|
|
Metemma je napisao/la: Stalno po internetu i fejsu izlaze kojekakvi tekstovi - te ovo liječi rak, te ovo radi ovo, te ono radi ono... ne zna čovjek više šta i kome da vjeruje. Svaki lijek je otrov i svaki otrov je lijek, ovisno o dozi.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 15:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Pa tesko da ce svako jesti grejp s tabletama i kako znati koliko ga ko jede da bi bili sigurni kad se konzumira s tabletama. Mora se znato tocna doza koja se uzima a s grejpom bi to bilo jako nesigurno. Niti je samo grejp taj koji utjece na apsorpciju lijekova i njihovo djelovanje. Alkohol, mlijeko, kava... Zato je lijekova najbolje piti prije jela i s casom vode. Poslije jela samo za one koji uzrokuju zelucane probleme, neugodu i sl. Svako voce je zdravo, zapravo je sve manje vise zdravo. Stvar je kolicine. Umjerno u svemu. A grejp je izgleda iznimno opasan u kombinaciji s lijekovima. Citat: ako zima još nije u punom jeku, mnogi su već prehlađeni ili zbog prevencije posegnuli su za dodatnim (prirodnim) C vitaminom... No oprez! Ako ste se odlučili za grejp, on sadrži spoj furanocoumarin koji u kombinaciji s lijekovima za snižavanje tlaka, antidepresivima i lijekovima za rak, statinima i antibioticima može biti čak i smrtonosan.
Liječnici upozoravaju da, uzimate li navedene lijekove, iz prehrane izbacite grejp, ali i naranče Sevilla i limetu jer sadrže istu supstanciju.
Furanocoumarin sprečava enzime da razgrađuju lijek u crijevima, zbog čega se učinak lijeka može udvostručiti, pa čak i utrostručiti, upozoravaju istraživači sa sveučilišta Ontario.
– Jedna tableta s čašom soka od grejpa može biti jednaka deset tableta s čašom vode. Kada to ljudi čuju, ne vjeruju, ali mi to možemo dokazati. Terapija u takvim slučajevima postaje otrov samo zbog soka – kaže voditelj istraživanja David Bailey, piše BBC.
Sok od grejpa ili konzumiranje cijele voćke u kombinaciji povećava rizik od unutarnjeg krvarenja, promjenu srčanog ritma, oštećenja bubrega, a od 85 lijekova na listi, njih 43 mogu imati smrtonosne posljedice uzimaju li se s grejpom
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 16:48 |
|
|
Zar nije pametnije izbaciti lijekove?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 17:16 |
|
|
Eto, ti ih nemoj piti kad ti ih propisu. Lijeci se kivijem.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 17:27 |
|
|
Aztec je napisao/la: Eto, ti ih nemoj piti kad ti ih propisu. Lijeci se kivijem. To je za vas,bolesne gradske golubove Ne pijem tablete od 2000.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 17:29 |
|
|
PolaHko. Cekaj dok se godine nakupe.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 17:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la: Eto, ti ih nemoj piti kad ti ih propisu. Lijeci se kivijem. To je za vas,bolesne gradske golubove Ne pijem tablete od 2000.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 17:46 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25623 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mar-kan je napisao/la: Zar nije pametnije izbaciti lijekove? Je, to su probali Crveni Kmeri, ukinuli lijekove, bolnice, doktore... Liječili se samo onome što nađeš u prirodi i snagom volje. Dom zdravlja u Kambodži 1977. godine. Čistoća je pola zdravlja.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 17:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Zar nije pametnije izbaciti lijekove? Je, to su probali Crveni Kmeri, ukinuli lijekove, bolnice, doktore... Liječili se samo onome što nađeš u prirodi i snagom volje. Stvar izbora.Npr.pušenje-ljudi puše kao sumanuti,pa kad zaglave onda nastupa drogiranje farmaceutskim proizvodima.Zar nije pametnije prestati pušiti?Na to sam mislio kad sam spomenuo lijekove.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 17:58 |
|
|
Kao da samo pusaci i "gradski ljudi" oboljevaju. Svi oboljevaju, prije ili kasnije. Cekaj. Joj kako su mi smijesne te zavjere i sl. Pa sta je nase tijelo nego velika kemijska tvornica.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 18:12 |
|
|
Aztec je napisao/la: Kao da samo pusaci i "gradski ljudi" oboljevaju. Svi oboljevaju, prije ili kasnije. Cekaj. Joj kako su mi smijesne te zavjere i sl. Pa sta je nase tijelo nego velika kemijska tvornica. Svi obolijevaju ako nezdravo žive-puše,piju,drogiraju,jedu nezdravo,stres,fizička neaktivnost itd.Kakva je to zavjera u pitanju!? Da skratim priču,grejp je odličan kao i većina voća,kao hrana umjesto vještačkih sranja kojim se kljukaju ljudi danas,i normalno da farmafiji smeta sve što će im smanjiti profit.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 18:22 |
|
|
a bas krenuo ca...
A cuuuuj to? Obolijevaju samo oni koji nezdravo zive? Nije istina. Obolijevaju ljudi koji iznimno zdravo zive, obolijavaju tek rodjena djeca a na kraju krajeva lijekovi se piju i za infekcije a ne samo rak, tlak i sl... Cekaj da prevalis 60/70 godina pa se javi. Moje bake su iznimno zdravo zivjele, i jedna jos zivi al su i jedna i druga pile i piju lijekove.
S druge strane neko zivi nezdravo pa opet dodje u dobr godine. I ne znam sto su lijekovi "sranje" kad se dobar dio njih dobija iz prirode. Andol recimo se dobija iz kore drveta, vrbe mislim itd... Svaka hrana sto jedes ima donekle ucinak odredjenog lijeka kao i moguce nuspojave.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 18:46 |
|
|
Ko mala djeca ste majke mi... Okanite se ćorava posla...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 19:58 |
|
|
Aztec je napisao/la: a bas krenuo ca...
A cuuuuj to? Obolijevaju samo oni koji nezdravo zive? Nije istina.Obolijevaju ljudi koji iznimno zdravo zive, obolijavaju tek rodjena djeca a na kraju krajeva lijekovi se piju i za infekcije a ne samo rak, tlak i sl... Cekaj da prevalis 60/70 godina pa se javi. Moje bake su iznimno zdravo zivjele, i jedna jos zivi al su i jedna i druga pile i piju lijekove.
S druge strane neko zivi nezdravo pa opet dodje u dobre godine. I ne znam sto su lijekovi "sranje" kad se dobar dio njih dobija iz prirode. Andol recimo se dobija iz kore drveta, vrbe mislim itd... Svaka hrana sto jedes ima donekle ucinak odredjenog lijeka kao i moguce nuspojave. Ima ona priča...Kao neki profesor obajšnjava kako se sa nekog mosta (Golden gate valjda),skokom ubilo preko 13000 osoba...Od tog broja je cca. 15 ostalo živih. Ustaje neki momak i kaže-E,to nije točno!Moj djed je skočio sa tog mosta i ostao živ!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 20:51 |
|
|
PCM je napisao/la: Ko mala djeca ste majke mi... Okanite se ćorava posla... Markan je malo dijete. Meni idu na zivce ove new age gluposti tipa jedite kivi i plesite na kisi i zivjet cete 200 godina poletni kao leptiric. I kao za sve su krive zle farmaceutske kuce koje truju ljude a mogli bi biti zdravi zauvijek samo da jedemo ono sto posteni seljak uzgoji.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 20:56 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la: a bas krenuo ca...
A cuuuuj to? Obolijevaju samo oni koji nezdravo zive? Nije istina.Obolijevaju ljudi koji iznimno zdravo zive, obolijavaju tek rodjena djeca a na kraju krajeva lijekovi se piju i za infekcije a ne samo rak, tlak i sl... Cekaj da prevalis 60/70 godina pa se javi. Moje bake su iznimno zdravo zivjele, i jedna jos zivi al su i jedna i druga pile i piju lijekove.
S druge strane neko zivi nezdravo pa opet dodje u dobre godine. I ne znam sto su lijekovi "sranje" kad se dobar dio njih dobija iz prirode. Andol recimo se dobija iz kore drveta, vrbe mislim itd... Svaka hrana sto jedes ima donekle ucinak odredjenog lijeka kao i moguce nuspojave. Ima ona priča...Kao neki profesor obajšnjava kako se sa nekog mosta (Golden gate valjda),skokom ubilo preko 13000 osoba...Od tog broja je cca. 15 ostalo živih. Ustaje neki momak i kaže-E,to nije točno!Moj djed je skočio sa tog mosta i ostao živ! To se odnosi na tvoje postove. O cemu ti pricas covjece bozji? Ko to u poznijim godinama zivi bez lijekova? Upravo su takvi izuzeci. Pa spominjao si toboze ljudi se hrane smecem pa su kao bolesti. Cim se hranimo? Ja se hranim zdravije od bilo kojeg seljaka. A da ne spominjem oboljele pa pogledaj djecu od 2,3,4,5... god sto se za njih prikupljaju donacije za razne bolescurine... ja stvarno ne znam o cemu ti pricas. Kazem ti, ti kad se razbolis (a hoces, samo je pitanje vremena, tako nam ce biti svima) ti cuclaj kivi a ja cu ono sto mi lijecnik propise te hranu koju mi kaze da jedem. I svi sretni.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 31 pro 2013, 21:30 |
|
|
Aztec je napisao/la: PCM je napisao/la: Ko mala djeca ste majke mi... Okanite se ćorava posla... Markan je malo dijete. Meni idu na zivce ove new age gluposti tipa jedite kivi i plesite na kisi i zivjet cete 200 godina poletni kao leptiric. I kao za sve su krive zle farmaceutske kuce koje truju ljude a mogli bi biti zdravi zauvijek samo da jedemo ono sto posteni seljak uzgoji. Izvrćeš temu,kakve new age i kiša priče spominješ?Kljukaj se čime god hoćeš,tvoj problem i izbor...ali svaki dan, sve veći broj ljudi se sve više buni protiv otrova koji im se serviraju od hrane do lijekova od strane izuzetno pohlepnih tvrtki i kompanija,i s tim buntom ih tjeraju da se mijenjaju npr. zakonski akti u korist potrošača, da koliko toliko smanje aditive,konzervanse,boje i ostala *** koja stavljaju u hranu,da se smanji broj nepotrebnih terapija ili lijekova itd. Tako da možeš da izabereš-čaj od matičnjaka ili valijum Nema te kemije koja će te spasiti od nezdrava života. A i mlad si ti da ti stvari već sad idu na živce...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 01 sij 2014, 08:06 |
|
|
Ja sam Markane rodjen zivcan. A ni okolina ne pomaze... Ja mislim da ti skreces temu. Kakve veze imaju aditivi s lijekovima i aditivi su jedna siroka skupina i o tom smo raspravljali. Aditivi su glupost i vec postoje u svjezim namirnicama. O tom smo raspravljali. Aditivi odnosno "E" brojevi se koriste dugo i odobreni su od strane EU. Mnogi proizvodjaci ni to ne stavljaju zbog konkuretnosti na trzistu. Na policama imas kupiti sta god te volja. Ovo sto ti pises za caj je banaliziranje. Eto, ti daj caj od metvice (ili maticnjaka sta je to vec) nekom ko pati od shizofrenije. To za kisu je bilo u znacenju tipa... eto, samo se hranite zdravo i zivite u skladu s prirodom i nikad se necete razboljeti. Farmaceutske kompanije vas samo truju itd... Sto je naravno glupost.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 01 sij 2014, 10:45 |
|
|
Meni prvo pada u oči raširenost alergija među generacijama što nisu omirisale kravlju balegu.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze? Postano: 01 sij 2014, 12:07 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25623 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Legendarni Gustav je imao dobrih fora glede ove teme. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|