|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 89 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 16:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76059 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tema za nas koji smo poceli uciti spanjolski, a koji imamo vremena samo 2-3 minute dnevno za to. Oni koji ga pricaju, neka pisu na spanjolskom, a mi ostali koji tek pocinjemo, sluzit cemo se Google translateom I kombinirati s onih par fraza i rijeci koje znamo. Este es mi segundo intento de aprender español.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pricajmo Spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 16:08 |
|
|
iBuenos dias! Español es el idioma muy bonito, ¿por qué desea aprenderlo ?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pricajmo Spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 16:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76059 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ceha je napisao/la: iBuenos dias! Español es el idioma muy bonito, ¿por qué desea aprenderlo ? Sí lo es. Así como portugués . Y, la razón es privada. Brb, necesito trabajar.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 16:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Hoy es un gran dia! PS: zlatna ribica es joven y bonita
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 16:23 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Hoy es un gran dia! PS: zlatna ribica es joven y bonita Evo ti jedna pjesmica da naučiš
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 18:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59729 Lokacija: DAZP HQ
|
Ministry of Sound je napisao/la: Hoy es un gran dia! PS: zlatna ribica es joven y bonita Maldito seo, zlatna ribica es mia.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 18:41 |
|
|
Rijec dana:
ovdje : aquí
Lol.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 19:21 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17399 Lokacija: יום טוב
|
Robbie MO je napisao/la: Tema za nas koji smo poceli uciti spanjolski, a koji imamo vremena samo 2-3 minute dnevno za to. Oni koji ga pricaju, neka pisu na spanjolskom, a mi ostali koji tek pocinjemo, sluzit cemo se Google translateom I kombinirati s onih par fraza i rijeci koje znamo. Este es mi segundo intento de aprender español. ako smijem primijetiti - jezici se govore ili uče, priče se pričaju. nos vemos manana.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pricajmo Spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 29 ožu 2016, 20:25 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ceha je napisao/la: iBuenos dias! Español es el idioma muy bonito, ¿por qué desea aprenderlo ? Sí lo es. Así como portugués . Y, la razón es privada. Brb, necesito trabajar. Portugues es muy bonito (o português é muito agradável ) @Ministry, Mala pescada (zločesta ribica ) Inače rubia je plavuša. @ZGG, ti si završila filozofski ?
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 15:56 |
|
|
dudu je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Hoy es un gran dia! PS: zlatna ribica es joven y bonita Maldito seo, zlatna ribica es mia. Qué tal Dudu? Ya pensé que te olvidaste de mi..
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo Spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 16:00 |
|
|
Ceha je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Sí lo es. Así como portugués . Y, la razón es privada. Brb, necesito trabajar. Portugues es muy bonito (o português é muito agradável ) @Ministry, Mala pescada (zločesta ribica ) Inače rubia je plavuša. @ZGG, ti si završila filozofski ? Pescado je imenica muškog roda, ne ženskog, znači el pescado, nema la pescada. I označava ribu kao jelo. Živa riba je el pez. Zlatna ribica (kao vrsta ribe) bi na španjolskom bilo carpa dorada. Y no estoy mala
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 17:39 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: dudu je napisao/la: Maldito seo, zlatna ribica es mia. Qué tal Dudu? Ya pensé que te olvidaste de mi.. Nunca te olvide, tu eres la unica mujercita virtual en mi vida.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 17:55 |
|
|
¿Qué tal?
I was always amazed by this inverted / upside down question mark.
¿
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 17:58 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
"Buen Camino". Da vidim zna li Ribica o čemu se radi bez Googlanja.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:09 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7342 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
je li itko gledao film La tete y la luna? es mui bien pelicula de Pedro Almodovar,verdad... te nemos que platicar en mi despacho...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pricajmo Spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:14 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Ceha je napisao/la: Portugues es muy bonito (o português é muito agradável ) @Ministry, Mala pescada (zločesta ribica ) Inače rubia je plavuša. @ZGG, ti si završila filozofski ? Pescado je imenica muškog roda, ne ženskog, znači el pescado, nema la pescada. I označava ribu kao jelo. Živa riba je el pez. Zlatna ribica (kao vrsta ribe) bi na španjolskom bilo carpa dorada. Y no estoy mala ¿ Porque no ? Estar mal es muy interesante Doro je onda nešto kao Zlatko ? @Robbie ovaj ¿ ti se koristi i usred rečenice, npr kad je zavisnosložena rečenica od više dijelova. Meni bi to nekad dobro došlo i u hrvatskom
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:17 |
|
|
dudu je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Qué tal Dudu? Ya pensé que te olvidaste de mi.. Nunca te olvide, tu eres la unica mujercita virtual en mi vida. No quieres nunca hablar conmigo
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:20 |
|
|
BBC je napisao/la: "Buen Camino". Da vidim zna li Ribica o čemu se radi bez Googlanja. Jel onaj planinarski put do Santiago de Compostela? Ujna mi je planinarka i ima želju ići na to, tako da sam čula zato... al treba odvojiti bar mjesec dana. Ima i film, sa Michael Douglasom mislim.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:21 |
|
|
Je, bio nedavno na HRT. Planirao ga odavno pogledati i nisam do sad. Od tad studiram taj fenomen i prikupljam sve informacije.
Martin Sheen je glumac.
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo Spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:23 |
|
|
Ceha je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Pescado je imenica muškog roda, ne ženskog, znači el pescado, nema la pescada. I označava ribu kao jelo. Živa riba je el pez. Zlatna ribica (kao vrsta ribe) bi na španjolskom bilo carpa dorada. Y no estoy mala ¿ Porque no ? Estar mal es muy interesante Doro je onda nešto kao Zlatko ? @Robbie ovaj ¿ ti se koristi i usred rečenice, npr kad je zavisnosložena rečenica od više dijelova. Meni bi to nekad dobro došlo i u hrvatskom Porque estoy buena Dorado je zlatno, a ne znam koja je njihova verzija imena Zlatko. I obrnuti uskličnik isto imaju. Meni je to uvijek takva tlaka pisati..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:26 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: dudu je napisao/la: Nunca te olvide, tu eres la unica mujercita virtual en mi vida. No quieres nunca hablar conmigo Me gustaria tener nuestro tiempo otra vez.
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Je, bio nedavno na HRT. Planirao ga odavno pogledati i nisam do sad. Od tad studiram taj fenomen i prikupljam sve informacije.
Martin Sheen je glumac. E da on... miješam ih uvijek Što, planiraš propješačiti? Ima par stotina kilometara... al je sigurno lijepo. Ja nikako da Premužićevu riješim konačno, a kamoli ovo.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:30 |
|
|
850 km, ne može se za mjesec dana. Inače taj put traje od kućnog praga. Njemci i Austrijanci, Irci, itd... prepješače preko 2000 KM do cilja. Planiram sebe kazniti zbog godina surfanja i ne bavljenja sportom. Ali imam neke druge okolnosti u odnosu na 99% hodočasnika pa tražim informacije.
Eto vidiš, ni krenuo već se izgovori traže.
Sve u svemu avantura života. 2 mjeseca čitav život ti samo ono što je u ruksaku. I naravno kreditna kartica, God bless.
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:43 |
|
|
dudu je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: No quieres nunca hablar conmigo Me gustaria tener nuestro tiempo otra vez. No estoy segura que entiendo što je pisac htio reći... Možeš pojasnit
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:45 |
|
|
BBC je napisao/la: 850 km, ne može se za mjesec dana. Inače taj put traje od kućnog praga. Njemci i Austrijanci, Irci, itd... prepješače preko 2000 KM do cilja. Planiram sebe kazniti zbog godina surfanja i ne bavljenja sportom. Ali imam neke druge okolnosti u odnosu na 99% hodočasnika pa tražim informacije.
Eto vidiš, ni krenuo već se izgovori traže.
Sve u svemu avantura života. 2 mjeseca čitav život ti samo ono što je u ruksaku. I naravno kreditna kartica, God bless. Svaka čast Sretno kad se zaputiš
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|