|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 06 ožu 2010, 11:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
http://www.hercegbosna.org/kolumne/demo ... !-657.htmlDanas je Fena objavila ovu vijest: "U zimskom semestru akademske godine 2009./2010. na visokoškolske ustanove u Federaciji BiH upisana su 71.082 studenata, što je za četiri posto (2.765) više u odnosu na prethodnu akademsku godinu, podaci su Federalnog zavoda za statistiku. Broj studenata koji su upisali studij prema ''starom programu" je 11.977, što čini 16,8 posto od ukupnog broja upisanih studenata.Prema ''Bolonjskom procesu'' upisano je 59.105 studenata, što čini 83,2 posto od ukupnog broja upisanih studenata. Udio studentica u ukupnom broju upisanih studenata je 55,9 posto. Na redovni studij upisano je 77,8 posto studenata, a na izvanredni 22,2 posto.Na visokoškolske ustanove u FBiH je upisano 3.388 stranih studenata, što čini 4,8 posto ukupnog broja upisanih studenata. Na visokoškolskim ustanovama u FBiH 10.054 studenta imaju status apsolventa ( 5.955 apsolventica)." Mi smo se za Vas potrudili pa izdvojili podatke za Mostar. Jedino sveučilište po hrvatskom planu i programu u BiH - ono u Mostaru i dalje neumoljivo korača naprijed što je vidljivo po povećanju broja studenata. Svaka čast !
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 06 ožu 2010, 11:34 |
|
|
Super,a i djeci se sviđa! Što više ovakvih informacija o Sveučilištu,programima,smjerovima...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 17 ožu 2010, 02:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zgrada rektorata Sveučilišta mi je jedna od najljepših u Mostaru:
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 17 ožu 2010, 02:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Super,a i djeci se sviđa! Što više ovakvih informacija o Sveučilištu,programima,smjerovima... Bit će ih. :)
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 25 ožu 2010, 15:59 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 25 ožu 2010, 19:21 |
|
|
Pa i ne povećavao se, pogledaj samo cijene stana: Kvadratura: 113m2 Soba: 3 Cijena: 600KM/mjesec ili oko 2250 Kn/mjesec. Ovo je komotno za minimalno 4 studenta. Jeste da je meni stil uređivanja , ali namješten je stan. Citat: Komforan trosoban stan površine 115m2 smješten je na adresi S. Radića 76B, na drugom katu stambene zgrade. Stan se nalazi u centralnoj gradskoj zoni u neposrednoj blizini "Starog tržnog centra". Sastoji se od ulaznog hola, dnevnoga boravka sa blagovaonicom , kuhinje, tri spavaće sobe, kupaonice, WC-a zatim većega i manjeg balkona. Ova stambena jedinica u potpunosti je namještena, te opremljena klimatizacijskim parapetnim sustavom, protuprovalnim vratima, interfonom itd..
http://www.centrala.ba/Default.aspx?Kon ... an&ID=1398
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 25 ožu 2010, 19:24 |
|
|
Noćni život za 5, prehrana jeftina (dobar obrok do 40Kn maksimalno, 20ak minimalno), sve ti je blizu ne treba javni prijevoz, a opet nije premal grad, izgrađeno dosta novih zgrada na fakultetu (uvjeti za 5) i još će se graditi. Studentski dom kao hotel (jedini za kojega ja znam da ima balkone, primjerice u Zg toga nema), čitav renoviran i sve sobe imaju wc).
Mostar polako ali sigurno postaje hit za studiranje.
|
|
Vrh |
|
|
GraBa
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 26 kol 2010, 15:10 |
|
|
Studentski dom extra a posebno studentski kafic DI TREVI, ufff kako se je znalo unutra zalomit.
|
|
Vrh |
|
|
spit
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 06 ruj 2010, 23:36 |
|
|
Studentski dom je kao hotel sa 4*, renovirane sobe i kupatila, internet i kablovska u svakoj sobi, klimatizirane čitaonice, internet caffe, relativno kvalitetna menza, sve to za (od ove godine) 120 km. Hvala Ivo!
|
|
Vrh |
|
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 06 ruj 2010, 23:40 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 19:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
blago vama, milina vas je citati, i radost ..sjecam se tog studentskog doma 1993.. tamo smo odspavali par noci..
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 25 lip 2012, 03:45 |
|
|
Lijepo primite studente koji dolaze iz Hrvatske i pomozite im oko snalaženja u gradu, lijepo je čitati ovakva iskustva iz Stolnog klaviraca je napisao/la: bila i vratila se jebeno je vruče , skužajte na izrazu , 41 stupanj , OMG lesho možđane .. al obavila san sve za uru vrimena , stvarno ljudi svaka vam čast , toliko ste susretljiv narod da je to čudo .. čovjeće , izađem iz busa , nemam pojma ni di sam ni di triban ić , sidnem na kavu i pitam konobara da mi objasni .. kad jbt , čuje to momak do mene , diže se i kaže ajd odvedem te ja autom .. , bogati , kad bi mi to neko iz Splita napravija ? još bi me posla kvragu jer šta ga ja iman pitat glupa pitanja .. ma ono , aplauz ! e sad , za ove koji tek idu , evo malo helpa .. znači nostrifikacija u zgradi Vlade , ulica Stjepana Radića 3. kat , popunit prijavu , donit OVJERENE KOPIJE i 5KM TAKSE koju ćete kupit na pošti preko puta , na trafikama tamo nema ka ovde kod nas .. gotovo je za pola minute .. rade od 11 - 14 !!! ja čekala sat vrimena onda u banku uplatit 50KM troška za prijemni i sve te papirušine odnit na referadu , opet ispunit prijavu i TA-RAAAM , otić na kavu sretan .. ak neko bude treba cimericu , ja sam vam divna i krasna .. hahah uglavnom , jedva čekam nazad , ljudi divni ste mi ! http://www.forum.hr/showthread.php?t=464973&page=71Pored Zagreba, i Mostar polako postaje "grad svih Hrvata". Sve veća regionalna multietničnost, šetajući gradom svi mogući naglasci se mogu čuti, a i ekonomija grada se sve jače veže na akademsku populaciju. Kroz 30-40 godina govor u gradu će se potpuno izmijeniti, gradski govor bit će neka mješavina mostarskog, kajkavskog, bosanskog, dalmatinskog i slavonskog.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 25 lip 2012, 10:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60129 Lokacija: DAZP HQ
|
tipa "lega, ca brijes bola"?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 25 lip 2012, 11:01 |
|
|
eno imoćani što tamo studiraju već govore 'bolan' i 'vjerovatno'
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 25 lip 2012, 22:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zgrada rektorata Sveučilišta mi je jedna od najljepših u Mostaru: Kako raznolike arhitekture ima Mostar pravo mi se sviđa taj grad
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 02 srp 2012, 20:54 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Robbie MO je napisao/la: Može li mi netko samo nastaviti ovu tablicu? Dakle 2010/11, 2011/12... Unaprijed hvala
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 02 srp 2012, 21:35 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Može li mi netko samo nastaviti ovu tablicu? Dakle 2010/11, 2011/12... Unaprijed hvala http://fzs.ba/saopcenja/2012/12.3k.pdf2011/2012: Sveučilište Mostar: 10 077 Đemo: 4275
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 02 srp 2012, 21:43 |
|
|
Brzinski grafički prikaz gornjih podataka
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 02 srp 2012, 21:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24067 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
I ove godine gorit će na Sveučilištu, vidim po raspoloženju mladih. Opet će invazija na Mostar.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Jajce10
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 02 srp 2012, 22:49 |
|
|
Mostar-grad za studenta.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 03 srp 2012, 01:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
I studentice, molim lijepo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 03 srp 2012, 09:54 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 08 srp 2012, 17:15 |
|
|
Studenti Sveučilišta u Mostaru najbolji inovatori: Marko Ćorluka i Nino Hrkaćhttp://pogled.ba/interview/69-interview ... -nino-hrka
|
|
Vrh |
|
|
Pantera
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godin Postano: 08 srp 2012, 22:38 |
|
Pridružen/a: 25 vel 2012, 13:59 Postovi: 104 Lokacija: Herceg Bosna
|
Prošle godine otvorila se farmacija, ove godine prehrambeno-tehnološki fakultet dobio diplomski smjer, a po gradu se sve više priča o otvaranju elektrotehničkog fakulteta! To bi bio pravi zgoditak!
Btw. Nemojmo zaboraviti odjeljenja Sveučilišta po Bosni i Posavini, kao i par privatnih fakulteta u Hercegovini!
Pozdrav svim bivšim i budućim studentima. :)
_________________ Ostani tu i budi poskok
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 09 srp 2012, 15:58 |
|
|
Na studiju socijalnog rada ove godine 50% upisanih studenata je iz Hrvatske.
Na studiju novinarstva 25% studenata je iz Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Na sveučilištu u Mostaru broj studenata se povećava iz godine u godinu ! Postano: 20 srp 2012, 16:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24067 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mogli bi dostići 12.000 studenata na Sveučilišto. To je armija mladih ljudi.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|