HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2026, 17:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Montevideo
PostPostano: 25 lip 2014, 10:01 

Upravo neredovito pratim radnju istoimene serije koja mi je moram priznati zabavna. Zbog obaveza fokusirana sam na dnevnu sobu a tamo mama prati kanale sa našeg govornog područja.

Obzirom da je groznica SP i kod nas bila u tijeku, zabavljala sam se dodatno gledanjem. Moram priznati da je u seriji zastupljena odlična mlada ekipa srpskih glumaca.

Mozda fali Nebojša Glogovac ali obzirom da se fokusirao na " povijesne serije " razumijem izostanak. :D

Kakve su vaše kritike i da li pratite seriju?

Da li ste ili namjeravate odgledati film?

Ono što je nainteresantnije bar meni je da se radnja serije bazira na istinitost dogadjaju.
Sudbine glavnih protagonista opisane su nakon kraja filma u tančine.

Kako su i gdje završili.. Na kojim pozicijama.. Tijek karijere i političkog djelovanja i sl.

http://mondo.rs/a655293/Kolumne/Misko-B ... mo-se.html

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Naslov: Re: Montevideo
PostPostano: 25 lip 2014, 10:23 

VIdimo se.
Kolko tih monte videa ima.
Prvo Monte video Bog te video
Ima puno izgleda verzija.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 10:25 

Film i istoimena Serija sa dodatkom.

Montevideo, bog te Video i Montevideo vidimo se :D

Film je sazetiji a Serija se naravno bavi opširnijom verzijom dogadjaja.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 10:55 

U proljeće 2011 smo se bili prvi put dotakli te teme. To je bilo kada je glumačka ekipa došla sa tim filmom na premijeru u Mostar.
S obzirom da sam bio tamo, i znam kakva je srdačna atmosfera vladala, ne mogu se oteti dojmu da je mostarac Pako, kojega glumi Branko Đurić u "Montevideo vidimo se", svojevrsni hommage toj premijeri. :)

politika/index-ima-kolumnisticu-iz-sirokog-t1783-2950.html?hilit=montevideo

Sve u svemu, nije loša serija.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:02 

http://www.nadlanu.com/pocetna/zabava/f ... 6.844.html

Meni najsimpatičniji lik " Tirke "

Moram priznati da je i sličnost u potpunosti prihvatljiva.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:05 

To je srpska propaganda, deo Memoranduma III. I zabrinjava da je jedna bejha patrijotkinja nasjela na to.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:08 

BBC je napisao/la:
To je srpska propaganda, deo Memoranduma III. I zabrinjava da je jedna bejha patrijotkinja nasjela na to.

Reče mi Herceg Bosanac koji se udajom dozivotno nastanio u Zegeju kod punca :D

Begaj!

Nego, Milutinac!

http://www.sr.partizan.rs/64213-milutin ... anas-zivi/

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:09 

Ja nisam bejha nešto.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:09 

Vraća te na neki način u 20 vijek kad gledaš onu seriju , ali ima i dijelova "bratstva i jedinstva"
Hrvati su satanizovani, kad kaže ono dijete "Đuri" mi smo zemljaci a ovaj odgovara nisam ja tebi zemljak ja sam Hrvat.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:11 

korrisnik je napisao/la:
Vraća te na neki način u 20 vijek kad gledaš onu seriju , ali ima i dijelova "bratstva i jedinstva"
Hrvati su satanizovani, kad kaže ono dijete "Đuri" mi smo zemljaci a ovaj odgovara nisam ja tebi zemljak ja sam Hrvat.

Nije to sotonizacija, nego zivi dokaz koliko je bila jaka hrvatska nacionalna svijest!

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:12 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Nije to sotonizacija, nego zivi dokaz koliko je bila jaka hrvatska nacionalna svijest!

Nisu za Jugoslovenstvo bratstvo jedinstvo i te bakrače.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:15 

korrisnik je napisao/la:

Tako je!
I na kraju se svi lijepo pomire i navijaju skupa. :D
I onda su svi živjeli sretno do kraja života...

Nego ljudi, ima li se ta serija ili film gdje pogledati online? Ja sam gledao prvih 6 epizoda ali sam kasnije propustio jer je taj link na kojem sam gledao isada zbrisan.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:18 

Bobovac je napisao/la:

Tako je!
I na kraju se svi lijepo pomire i navijaju skupa. :D
I onda su svi živjeli sretno do kraja života...

Nego ljudi, ima li se ta serija ili film gdje pogledati online? Ja sam gledao prvih 6 epizoda ali sam kasnije propustio jer je taj link na kojem sam gledao isada zbrisan.

Ja gledam na TV - u tako da nisam ni trazila. Na TV klasika neki dan je film bio cijeli. Zacudo, jer je skoro igrao u kinima. Mislim da će ga reprizirati za vikend sigurno.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 11:23 

http://vodlocker.com/mjpx2z8ghndc

Drugi link kvalitetniji iugleda:
http://ishared.eu/video/0B805hSRqDbLGe2 ... ySzs46H4gc

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 12:42 

Znaci za nekih 80 godina gledamo Cuiabá. Snimljen od Žbanić Jr.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 12:53 

Upravo neredovito pratim radnju istoimene serije koja mi je moram priznati zabavna. Zbog obaveza fokusirana sam na dnevnu sobu a tamo mama prati kanale sa našeg govornog područja.

Obzirom da je groznica SP i kod nas bila u tijeku, zabavljala sam se dodatno gledanjem. Moram priznati da je u seriji zastupljena odlična mlada ekipa srpskih glumaca.

Mozda fali Nebojša Glogovac ali obzirom da se fokusirao na " povijesne serije " razumijem izostanak. :D

Kakve su vaše kritike i da li pratite seriju?

Da li ste ili namjeravate odgledati film?

Ono što je nainteresantnije bar meni je da se radnja serije bazira na istinitost dogadjaju.
Sudbine glavnih protagonista opisane su nakon kraja filma u tančine.

Kako su i gdje završili.. Na kojim pozicijama.. Tijek karijere i političkog djelovanja i sl.

http://mondo.rs/a655293/Kolumne/Misko-B ... mo-se.html

Sarajka, zarad odrzanja politickih svetonazora, bolje preskoci ovu seriju... ne bi valjalo sad da se menjas :zubati

Postoje dva dela filma, a uporedo je izlazila i serija...prvi blok serija koji je prosirena radnja prvog dela filma...drugi blok koji prati dogadjaje izmedju dva dela filma, i treci blok koji je prosiren drugi deo filma...

Ceo fudbalski tim, selektor, ljudi iz saveza... su i u stvarnosti postojali, put u Montevideo, utakmice, rezultat...su autenticni... dok su zbog potreba filma ostali dogadjaji izmisljeni, ili romansirani...

Dugo vremena, posleratne generacije iz Titovog vremena vrlo malo su znali o tom uspehu koji se precutkivao... kao i u mnogim drugim stvarima, istorija je pocinjala sa Titom... serija nije samo fokusirana na fudbal, nego i na predratni Beograd, ljude i obicaje koji su tada vladali...posto mi je baka zivela tad u Beogradu, mogu iz njenih prica da kazem da je to uglavnom verno prikazano...

Nije ni tad sve bilo idilicno, u prvom delu se vidi kako neki fudbaleri rade po fabrikama, obicni ljudi se muce... Milutinac kao nukleus komunizma, prikazan kao pravednik koji se bori protiv klasnih razlika... nazalost imao je tesku sudbinu, streljan je u logoru na Banjici 1943 godine...kasnije proglasen za narodnog heroja...i danas postoji fudbalski klub u Zemunu koji nosi njegovo ime...Mosa Marjanovic je takodje zavrsio u nemackom logoru...

Tirke i Mosa su imali dobre karijere, Tirke je bio i selektor Juge posle rata...

Odnos prema Hrvatima u seriji... hmmm, ima tu svacega... priznaje im se da imaju sjajne fudbalere koji fale repki, spominje se sukob u savezu koji je izazvao bojkot Hrvata... pojavljuje se i onaj debeli purger koji posle alkohola prepada zene, ali ipak ne popusta u zahtevima... postoji i ona scena gde Marko Nikolic kaze nesto u stilu: Kara-Djordjevic, nisu Hrvati i Slovenci robovi da ih iskoriscavamo...
U drugom delu Djura kao hrvatski iseljenik je po meni mozda i najupeecatljivija uloga... odlicno se snasao, spoj humora, cinizma, dobrih fori... ponosan je sto je mostarski Hrvat, pljuje Jugu...ali ipak se ljudski zblizio sa fudbalerima... vidi se da je ambicija bila da se bude "politicki korektan" kako bi Bjela mogao da prosiri fransizu i obrne lovu...

Uz sve mane, i ponekad preteranu bajkovitost, Montevideo je dobro uradjen film...od produkcije, izbora glumaca, muzike, kamere, scenografije... sve je na zavidnom nivou...

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 12:59 

Ovo nešto kao nadograđena i dorađena verzija "Više od igre"?

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 13:06 

DzoniBG je napisao/la:

Sarajka, zarad odrzanja politickih svetonazora, bolje preskoci ovu seriju... ne bi valjalo sad da se menjas :zubati

:zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 13:10 

neki bi lagano letili iz reprezentacije da je Miha bio trener.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 13:25 

Zadar1993 je napisao/la:

:zubati

Secam se pre par godina kad sam gledao u bioskopu...neki su i ustali na himnu :zubati

U duhu distanciranja od titoizma i komunista...Bjelogrlic je lukavo i iskusno zaigrao... vratio se u nazad na period posle prvog svetskog rata, prikazao neki pristojan svet, drugaciji kulturni obrazac... posle poplave partizanskih filmova koji su se decenijama prikazivali, docarao je vreme koje mozda nije bilo politicki bolje... ne velica on kraljevinu, kralja pokazuje u negativnom tonu...ali velica pojedinacne ljude iz tog vremena...

Citavu tu generaciju koja je iz rata izasla gola i bosa, zaigrala fudbal na kaldrmi... otisla u Montevideo, pobedila Brazil...

Muzika i pesma koja koja je izvucena iz zaborava, a koja je lajtomotiv filma... napisana u spomen Bregalnicke bitke protiv Bugara iz drugog balkanskog rata... veliki hit u kafanama zadnjih godina...

Za 3 dana je Vidovdan, 100 godina o pocetka, za Srbe posle Kosova najvaznijeg trenutka u istoriji... ovaj film se uklapa u secanje na nesto sto nam je obelezilo citav 20. vek...

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 13:32 

A ja sam mislio da vam je početak pregovora s EU najvažniji datum kako reče Dačić. :zubati

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 13:41 

doc je napisao/la:
A ja sam mislio da vam je početak pregovora s EU najvažniji datum kako reče Dačić. :zubati

Doktore, kvalitetan trol, nema sta :zubati

Ono kad komunista i slobista docekuje kovceg kralja Petra i ne zna kako da poveze smislenu recenicu koji ce on q tu...neprocenjivo... :klanjam

Porazeni su...mlade generacije Srba nikada vise nece pusiti copavog zagorca i njegovu komunjarsku nirvanu...

p.s Oliver Antic, clan krunskog saveta...posle prve recenice... osmeh vredan novog gif-a :evotigana

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 13:47 

Ovi Srbeki su nekad stvarno smijesni. Prvo, nemate recentnih uspeha pa se vracate skoro sto godina. Dalje, Gavrilo je nevazan. Kad se znalovda dolazi bujica manje je vazno gdje je nasip popustio. Znalo se da ce bit gadna poplava.

Ono po cemu su Srbi posebni od raspada Yuge je kosarka 90-ih o kojoj ce se valjda snimit jos koj film.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 13:54 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ovi Srbeki su nekad stvarno smijesni. Prvo, nemate recentnih uspeha pa se vracate skoro sto godina. Dalje, Gavrilo je nevazan. Kad se znalovda dolazi bujica manje je vazno gdje je nasip popustio. Znalo se da ce bit gadna poplava.

Ono po cemu su Srbi posebni od raspada Yuge je kosarka 90-ih o kojoj ce se valjda snimit jos koj film.

Najveci uspeh je odvojiti se od loseg kreka koji se nemilice pusio 1945-1990... a i danas je ponovo u modi...

Sve sto ide u tom smeru, korisno je delo za covecanstvo brdovitog balkana...

Ti kao izdanak tog vremena i ideologije tesko to mozes tako da kapiras... jel se secas ovoga:

viewtopic.php?f=4&t=7872&p=467945

Juksone, duze vremena me vec podsecas na nekog, nisam mogao da napravim jasnu konekciju, ali sad mi je sinulo...

Prototip si potpredsednika komunisticke partije nekog manjeg mesta, tamo negde 70-ih kad je malo vec popustila stega, dosle su do tebe neke liberalnije ideje, pa sad pokusavas da to skrojis i u svojoj sredini...

Konfekcijsko braon odelo, u slobodnijim varijantama karirana kosulja, viri Drina, meko pakovanje iz dzepa na grudima... regularan clan nase progresivne zajednice...ali nije to sve, to je suvise obicno...

Nas Juka sanja sednice, onaj trenutak kad ce on da uzme banku i objasni pastvi kako bi on to skuvao... iznad su autoriteti, ali ovi ispod... to mora da slusa, nas Juka to vidi dalje i vise...nema sanse da nekom klimne glavom, ima on My Way, i to nikako ne moze biti kopija.

Posle seanse ponosno zapali pljugu, svaka rec je bila na mestu, i to sto mnogi nisu razumeli njegove ideje... nije to znak da lupeta, nego da ostali mozda i nisu ni vredni njegovih misli, vec im on to ucini, hoce da pomogne...

Takav je nas Jukson

Svo hrvatstvo i predjasnje multi-kulti koje si gurao ovde na forumu je upravo posledica ovoga sto sam gore napisao... ti si sidrom mentalno vezan za to vreme...

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 14:02 

Crni Božo je napisao/la:
Ova reprezentacija nema veze sa Hrvatima, nego je bila čisto srpska.

I to je to.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: